Back to school

0kommentarer

Idag var det så dags att bege sig högskolan i Västerås för min första lektion. Jag som alltid brukade ta tåget till Västerås och sen gå till skolan åkte nu bil. Nemas problemas. Maken och jag provåkte igår för att se hur lång tid det skulle ta att ta sig dit så jag var inte orolig. Jag var däremot lite orolig för att hitta till själva salen men det var heller inga problem. Det fanns ju massor av kartor överallt. 
 
Lektionen slutade 18 så det var ändå rätt sent. Jag bestämde mig för att gå på toa innan jag åkte hemåt så det innebar att jag gick runt lite i skolan och det var en så himla skön stämning! Här och där satt det någon flitig elev och läste eller så gick man förbi en sal där det satt ett par stycken människor och diskuterade ivrigt. Jag trivdes verkligen. Speciellt om man jämför med min något högljudda och smått stressiga vardag. Vem vet, en dag i framtiden när jag inte orkar med en barngrupp längre pga. ålder/mina leder så kanske jag hittar en plats inom högskolan? You never know. Men just nu vill jag vara med barnen. 
 
Anyhow, kursen heter "Att utmana och stödja varje barns lärande och utveckling i förskolan" och är inriktad mot specialpedagogik. Detta första tillfälle var rätt luddigt och det märktes att det var en fortbildningskurs och inte en kurs inom ett program för kraven var annorlunda. Inte själva kunskapskraven utan hur man redovisar sina resultat, källhantering och sådant. Men jag tror att det kan bli bra, det verkar vara en kurs där man utvecklas och lär sig tillsammans som en grupp istället för att läraren står där framme och pratar. 
 
Lärande är ett aktivt handlande. Bara för att jag lär ut betyder det inte att du lär dig. 
 
Och så skojjigt nog verkar min förkylning ha satt sig på stämbanden! Hela lektionen lät jag som en kråka och det är inte bättre nu. Jag harklar och harklar men det hjälper inte. Typiskt nog kan jag inte vara hemma dessa dagar då det är inskolning på gång. Det inger ju inte direkt något starkt förtroende för barnet om jag inte är där. Jag hoppas att rösten är bättre imorgon. Om inte kanske barnen tycker att det är tyst och skönt utan min tjatande! 

Kommentera

Publiceras ej