Gott nytt år

0kommentarer

Nu är det alltså 2014, det känns ingen större skillnad från 2013. Vintern är lika varm och blöt. Denna fuktighet har åstadkommit lite protester hos lederna mina, främst i högerhanden. Såklart ska det alltid vara högerhanden. Men men. 
 
På nyårsafton hade vi en liten "bjudning" här hemma i huset. Det var en riktig baby-kväll, både Elton, Levi och lilla Isabelle var här och höll låda. Det var mysigt. Maken var värd och gjorde galet god mat, fantastisk pulled pork med pressad potatis. Han fixade allt och det enda jag gjorde var att baka en kladdkaka på förmiddagen. Under kvällen sen behövde jag inte ens hjälpa till med att plocka i köket. Fina fina maken.
 
 
Dagen innan nyår blev vi äntligen färdiga med inredningen av vardagsrummet! Sådär ett år efter inflytt hittade vi äntligen en taklampa som funkar med vårt knasiga tak. Taket är egentligen rätt fint, med en oval i mitten och så som "solstrålar" från den som leder ut mot väggarna. Orginaldetalj från när huset byggdes men svårt att hitta någon lampa som passar.

Vi åkte till Ljusexperten med en tanke om att helt enkelt köpa en billig rund spotlight-lampa eftersom vi verkligen behövde en taklampa nu när det hela tiden är så himla mörkt ute! Men vi fastnade för denna här, 10 gånger dyrare lampa men som faktiskt är fin. Så nu har vi spräckt hela vår inredningsbudget för två månader framåt. 
 
 
Jaha, sen sist vi sågs har jag läst ut två av mina nya böcker. En oväntad vänskap som jag tråkigt nog inte alls gillade särskilt mycket. Jag såg filmen efter att ha läst ut boken och filmen var mycket bättre, väldigt gripande men boken var lite för seg. Halva handlade ju enbart om att växa upp fattig i Frankrike. Men sen tänker jag att filmen kanske var så gripande för att jag redan hade läst boken och hade lite "insideinformation"? Vem vet. Anyhow, inget toppbetyg.
 
Den andra boken var Den sista fristaden och den var helt okej ändåIntressant att få läsa lite om nybyggar-Amerika och "kväkarstilen". Jag visste absolut ingenting om Vännernas samfund så det var bra att få vidga sina vyer. En helt okej bok, inte superspännande men lagom sådär på kvällskanten när man bara vill läsa om lite olycklighet och samvetskval. 
 
Igår var vi över hos systeryster Emelie och hade julklappsbyte. Jag tog hem en termos, inte fy skam! Det var en trevlig kväll med god mat!
 
Idag var jag och Andreas och gymmade tillsammans på Friskis. Mina ben är döda nu men det är väl bra det antar jag. Jag ska fira mitt nya träningsår med en kladdkaka som nu står i ugnen. Hehe, man får inte vara för nyttig på en dag tänker jag. Den är färdig om 1 minut så jag ska bege mig mot köket.
 
I övermorgon är det dags att jobba igen! Fast jag jobbade ju i fredags med, bara ett barn och jag på hela dagen så det var ändå helt okej. Vi gick en promenad och åt köttbullar och makaroner.

Kommentera

Publiceras ej