2,5 veckas semester

0kommentarer

Så, det har nu gått 2,5 vecka av min semester och jag har 2,5 vecka kvar. 
 
De första två veckorna var jag ensam hemma för maken började inte sin semester förrän veckan som är nu, idag är det torsdag. Den första veckan av min semester hade jag ont i huvudet varenda dag, jättejobbig huvudvärk. Antagligen biverkning från att jag började med en ny medicin. Så min första semestervecka var rätt dålig. Fast bra ändå på något sätt för det tog mig ett tag innan jag kom i i semester-tänket liksom. Det var för övrigt också på den helgen som vi var på namngivning för lilla Nils. Årets varmaste dag typ. Det var tre eller fyra varma dagar den helgen, sen har resten av semestern varit ca 18 grader varm (kall) och molningt och regnigt vareviga dag. 
 
Andra veckans helg var vi på 2-årskalas för lilla Levi, det var en kall och regnig dag. Uschanimig. 
Den andra veckan var det dock kanske två halvsoliga dagar, fast inte särskilt varmt, kanske 20 grader. Men jag försökte suga i mig lite d-vitamin och låg på altanen och lyssnade på podcasts under tiden. Nu hade huvudvärken äntligen gått över också! 
 
Helgen som var nu hade vi inget särskilt för oss, jag var en sväng över hos Emma på fredagskvällen bara och åt god mat vilket var trevligt! Tanken var att vi alla skulle gått ut och dansat men jag blev trött så maken kom och hämtade mig och så åt vi på donken istället mitt i natten. 
 
I lördags var det riktigt fint väder där fram emot kvällen! Jag och maken satt i uterummet och njöt av solnedgången. Sen på söndag var det födelsedagskalas för min pappa, vi hade köpt ett par shorts åt honom. På eftermiddagen sen kom Eric, Fran och Isabelle över och så grillade vi. Isabelle fick sova i vårt sovrum medans vi vuxna åt. Det var jättetrevligt! En av de roligaste kvällarna på länge faktiskt. 
 
Måndagen sen, alltså för tre dagar sen, vaknade jag till ett migränanfall. Det var INTE kul! Jag har inte haft migrän på flera år så det sög rätt rejält. Hela dagen gick åt till den där skiten. Jag hoppas innerligt att jag inte ska börja få migrän nu igen varannan vecka som förut. Det var för övrigt makens första semesterdag också så det var ju en kul början för honom.
 
I tisdags höll vi på här hemma, jag rensade ogräs i nya gräsmattan och maken grävde hål. Vi håller på och återställer tomten nu från dräneringen för två år sen. Vi kom fram till att vi vill ha en liten altan på framsidan av huset också, för att få skugga under soliga dagar. Det blir ju 50 grader varmt på baksidan när solen skiner, vilket den dock inte har gjort den här sommaren men men... Så maken gräver iallafall hål på framsidan för plintarna. 
 
Igår onsdag hade jag extratid hos reumatologen för kortisonsprutor i fingrarna så jag gjorde verkligen ingenting under dagen sen. Jag var bara still och försökte vila fingrarna så mycket som möjligt. Maken började sätta plintar i hålen. 
 
Idag ska vi först äta lunch med svärföräldrarna, sen ska vi hem och maken ska fortsätta med plintsättningen. 

Kommentera

Publiceras ej