Sala Silvergruva och ännu en altan

0kommentarer

Igår var vi iväg till Sala Silvergruva, vi hade bokat 155-metersturen. Då åker man hiss ner och upp och sen går man omkring där nere i gruvan. När vi stod i hissen påväg ner så fick jag lite obehagskänsla en stund,  jag tycker inte om hissar och nu stod vi 20 stycken och trängdes... Men det gick bra.  Det var häftigt att gå omkring nere i gruvan,  det gick inte att föreställa sig hur det måste ha varit att jobba där nere.  Helt galet. Kallt var det med.  Som tur var hade jag tagit med min vinterjacka, mössa och vantar. En kvinna i gruppen hade kort kjol... Det var dumt,  det var bara 2 grader varmt där nere plus att det blåste. 

När vi gick in i gruvan sken solen!  För första gången på veckor.  När vi kom ut ösregnade det. Sen vräkte det ner ända tills vi gick och la oss.  


Man var tvungen att ha hjälm nere i gruvan också. 

På kvällen sen var vi över en stund hos Eric och Fran. Vi satt i deras nybyggda uterum och spelade yatzy.


Idag har maken byggt färdigt den nya altanen på framsidan och jag har städat köket. Efter dräneringen blev framsidan helt förstörd och vi har inte haft tid att fixa den. Tills nu.  Maken byggde en "liten" fin altan där. Han är duktig! 

Kommentera

Publiceras ej