Helgen - byggarbetsplats och spelkväll

1kommentarer

Nu så är det söndag och jag sitter här i soffan med mina nya hörselkåpor. Varför gör jag det kanske ni undrar? Jo för att maken håller på och bilar bort en vägg bara några meter ifrån mig. Det låter en hel del ska jag säga. Wilma blev så rädd när han började att hon i panik sprang upp på vinden och gömde sig. Lilla fegisen. Vega är inte lika rädd, hon ligger här i soffan bredvid mig men hon verkar väldigt missnöjd med allt oljud. 
 
Jaja, vi kom nyss hem från K-rauta där vi köpte just hörselkåpor, skyddsglasögon och en slagborr med bilfunktion. 
 
Men om jag skulle börja från början då? 
 
Vi har i nuläget ett väldigt litet kök, det får plats ett litet bord för två där. Sen har vi ett matsalsrum som ligger bredvid vardagsrummet. Mellan dessa två rum har det varit en halvvägg eller som ett stort fönster. Jag har tyckt om denna öppning, det är liksom lite charmigt så men tyvärr inte jättepraktiskt.
 
 
Vi har länge velat och funderat på hur vi ska göra med vårt kök. Slutligen landade vi i att det nuvarande köket får vara kvar där det är och så rustar vi upp det fint. Sen att vi skulle fixa till matrummet till en riktig "matsal". Väggarna skulle målas i en fin färg och maken skulle bygga en väggfast bokhylla längs ena hela väggen och så skulle det bli ett mysigt rum. Att fixa iordning matrummet skulle vara ett "enkelt" projekt som inte skulle ta särskilt lång tid så maken började med det i veckan. Först flyttade vi ut alla möbler därifrån och så revs tapeten. 
 
 
Då när man såg hur stort rummet faktiskt var så ändrade vi oss. Det blir nog bra med ett kök där ändå! Synd bara att vi inte har tillräckligt med pengar för att bygga ett kök just nu, vi skulle ju hålla på och återställa tomten och lägga gräsmatta haha. Hualigen. 
 
Hursomhelst, maken började med att ta bort den där halvväggen mellan vardagsrummet och matrummet. Han hackade loss den för hand vilket faktiskt gick rätt fort! Ca 3 timmars effektivt arbete inklusive städning och bortforsling av all sten då. 
 
 
I matrummet just nu är det som en inbyggd fyrkant, från andra sidan är det en liten klädhängarhörna. Såhär.
 
 
Det är den som maken håller på och tar bort just nu! Vi kan inte ha ett kök där om den där fyrkanten tar bort en massa plats. Det blir alldeles för litet.
 
Så planen är just nu att vi tar bort den där fyrkanten och sätter igen dörrhålet som är bredvid ut till korridoren. Så får den nya dörren till köket bli här där klädhängaren har varit. Ungefär såhär har vi tänkt att köket ska bli sen. Det är ritat lite snabbt i elgigantens köksverktyg. 
 
Vi har redan hunnit ändra oss massor gällande kökets utformning, i förra veckan tänkte vi att det skulle vara såhär!
 
 
Men nu när vi har tänkt efter ett tag så vill vi nog ha en till dörr in till köket, inte bara ingång från vardagsrummet och då kommer det antagligen bli förslag nummer ett. Om vi inte ändrar oss igen. Den som lever får se!
 
Igår på dagen var jag barnvakt en liten stund åt Isabelle när maken och Eric var och tränade. Vi gick bort till pizzerian och postade ett brev. Sen satt vi på en bänk, åt banan och tittade på bussarna som åkte förbi. Sen gick vi hem. Man kan nästan se pizzerian från vårt fönster men hela promenaden tog ungefär en timma. 
 
Igårkväll kom Ida och Pontus över på en spontantvisit. Det var trevligt! De skulle egentligen gått på teater i huvudstaden men den blev inställd så då kom de hit istället. Vi ägnade 30 minuter åt att försöka lära oss reglerna till ett av spelen som maken och jag fick i julklapp. Sen gav vi upp och bytte spel till ett spel där vi faktiskt kunde reglerna istället.
 
Oh well. Nu är det dags för mig att återigen gå och se om plasten håller tätt eller om jag måste förstärka med mer plast och tejp. Jag har redan sprungit ifrån det här blogginlägget säkert fem gånger för att skydda sofforna med lakan, tejpa mer, lägga handdukar runt dörrspringan etc... Dammet tar sig igenom överallt! Jag blir galen. Men nu har han redan tagit bort halva väggen. Det tog ungefär en timma. Så maken jobbar på bra! Han är duktig. 

1 kommentarer

Anonym

15 Mar 2015 20:33

Röstar på förslag nr 1! :) /Emil

Kommentera

Publiceras ej