Yes, imorse hade jag planerat en ljuvlig sovmorgon. 8.23 kommer sambon tillbaka hem även fast han ska vara på jobbet 08.45. Våran lilla bil stod på gräsmattan bredvid den nya årbyrondellen alldeles ensamen i regnet.
Batteriet var urladdat, (vårt nya batteri!) och en massa kablar var avklippta. Dock var inte framrutan sönder...
Pappa kom och räddade bilen, startkablar och tjuvkoppling och sen rullade vi iväg. En fin liten trebilskaravan iväg till farfars verkstad.
Nu är bilen räddad iallafall, nu återstår lagning och sanering.

Nu är klockan 09.45 och jag är döhungrig. Breakfast!
Suck. Någon elak jävel har stulit våran bil. Våran bil är borta.
En liten röd gammal golf, antagligen är en av framrutorna sönder eftersom det ligger en massa glas där bilen stod.
Om någon ser den så kan ni ju ringa.Btw, människor, gå och köp Folket!
Nosan är med, enligt lillebror så ska det finnas en stor bild av henne i samband med en artikel om skottlossning vid farfars verkstad.
Eftersom det är morgon så har jag bara hittills kollat på folket.se men där finns det ingen bild på Nosan eller artikel om skottlossningen. Dock finns hon med i en annan artikel, dock inte med bild eftersom Folket.se verkar vägra bilder...

Update: Nu finns det en bild!
Vårt vardagsrum är en krigszon. Råttorna har en krigszon. Sambons soffa är en krigszon.
Min soffa... är okej, nyss var den en total krigszon men jag rensade. Min soffa är bra.

Ja, jag skulle ju städa åt råttorna igår men sen när har jag varit konsekvent? Aldrig.
Jag ska städa åt dom idag, det ska jag faktiskt. Det är inte ok av mig att strunta i att städa åt dom, dom kan inte rå för att jag är lat. Jag skulle bara önska att de inte var så jäkla lata, ni förstår att de är rätt så rumsrena. De bajsar enbart i sin toalåda men de lata jäklarna sover ju på tredje våningen och orkar inte knata ner till toalådan när dom ska kissa. Kisset hamnar överallt, speciellt på hyllplanen och ser otrevligt ut.
Lata jäklar.

Imorse lyckades jag komma fram till radiologen! Jag blev kopplad, naturligtvis men till slut så fick jag prata med en människa som bytte min tid. Very good.
Min fråga är nu, eftersom jag av någon konstig anledning har fått remissen till Katrineholms sjukhus så undrar jag, finns det något sätt att få ersättning för att jag tvingas ta mig till Katrineholm? Och i sådanafall, hur gör man då?

Nej, nu ska jag ta tag i råttornas krigszon!
Ruskigt sugen på lite chirre men jag har inget chirre, sambon har bilen och eftersom att jag är lat så får det vara.
När ska våra räkningar stämma?! Jäkla comhem, dom erbjöd oss att prova på Digitaltv large och betala något specialpris i tre månader. Detta gjorde vi, kom fram till att vi inte ville ha large utan nöjde oss med medium efter tre månader. Sa detta till comhem som sa "Ja okej, vi fixar, vi ändrar i datan så att ni från och med nu har digitaltv medium"
Skulle betala räkningen idag och inser att dom vill ha betalt för digitaltv LARGE för nästa månad! Wtf?! Vi ska inte ha large, vi har sagt att vi ska ha medium. Suck.
Nåja, det var ju bara att betala för den där jäkla digitaltv Large eftersom att räkningens sista betaldatum var idag och i räkningen måste ju betalas.
Jefla sjiiit. Sambon har skickat iväg ett mail till de inkompetenta idioterna på comhem. Nästa månad ska dom fan bjuda på tycker jag.
Okej, jag gillar att blogga och jag gillar att läsa andras bloggar.
Jag gillar att läsa totala främlingars bloggar, om de är intressanta!
Jag gillar bloggar helt enkelt.

Jag gjorde ett enkelt litet test. Jag tror att det ska funka för er också, prova att klicka på bilden nedan och kan ni göra testet så kan ni ju det, kan ni inte så funkar det inte helt enkelt.

70%How Addicted to Blogging Are You?Öh, okej, det blev något konstigt med bilden även fast jag har kopierat koden exakt.. Den är typ ihoptryckt. Men ni ska kunna klicka på den iallafall och göra testet.

Eftersom jag har en liten perfektionist inom mig så lägger jag upp mitt testresultat som en jpg. också.

image468

Nej, dagens rubrik kommer inte att ha med dagens inlägg att göra. Det var bara något som en av Flanders ungar nyss sa på Simpsons.
Sambon jobbar och jag är hemma, egentligen borde jag också jobba. Jag ska städa åt råttorna och sen ska jag plocka ner saker från granen. Vi får se hur mycket jag gör, jag kommer iallafall att städa åt råttorna och sen får vi se hur det blir med granen...
Jag är lite törstig men vi har inget hemma. Vi har bara mjölk men jag är inte sugen på mjölk, allra helst vill jag ha lite dricka men kolsyran i soda streamen är typ slut och den måste bytas.
Nej, jag har ingen lust att blogga mer. Hejdå.
Men för guds skull! Det är RÖD DAG idag! Därför går inte varken tågen eller bussarna till Strängnäs som vanligt!! Varför är det så svårt att förstå?!
Yes, idag kör jag på en internationell rubrik, det kändes rätt så bra tycker jag. Vad tyckte ni?
Som ni kanske förstår på rubriken så sitter jag alltså på SJ idag, det ska jag göra imorgon också. För tillfället sitter jag alldeles ensamen för Tobias hade inte ätit frukost så han är inne på Pressbyrån och gör av med pengar.
Men det gör inget att jag sitter ensam, det är ju inga folk som åker tåg idag! Dessutom går tågen bara varannan timme så de ynka folkmassor som kommer in hit kommer ju tio minuter innan tåget går och sen går dom ut igen.
Det är rätt så skönt att det är så lite folk för idag är jag helt förvirrad ska jag säga er, min stackars hjärna hade tydligen stängt av sig för att ha jullov och den vill inte samarbeta med mig idag.
Sen fick jag dessutom byta lösenord till vårt biljettförsäljningsprogram också så nu kommer jag att få problem nästa gång jag ska logga in, vilket är imorgon. För jag ska jobba imorgon med, skandal men bra med pengar. Imorgon har vi dessutom öppet läääänge också.

Julen har kommit och gått och det gick bra det här året med. Missade visserligen Kalle men jag tror inte att det har ändrats särskilt mycket sen förra året... Vad säger ni? Hur var årets Kalle?

Nej, nu orkar jag inte blogga längre.
Nu är det alltså natt och jag sitter här och väntar.
Vad väntar jag på?
Jo jag ska få besök.
Av vem då?
Av min kära hemkomna kamrat Emma.Okej,  jag hann inte publicera inlägget innan Emma kom över. Men nu har Emma gått hem och klockan är 01.42 och jag är trött. Nu ska jag sova.
Godnatt bloggen.
Igår när jag vaknade så var jag lite öm i mitt vänstra öra, alltså i öronsnibben där örhänget sitter. Okej, det händer ibland, antagligen så har jag knölat till örat och sen sovit på det så. No big deal, det brukar gå över.
Dagen gick och örat kändes varmt, stackars lilla örat, det var lite upprört efter att ha blivit mosat under natten. Dagen gick lite till och örat ömmande ännu lite mer och det liksom kliade inuti. Okej tänkte jag, det har blivit mosat under natten och nu har det alltså blivit en liten infektion. Jag tog ut örhänget och inspekterade örat, det såg okej ut, inget var eller något.
Jag tvättade örat med en förhoppning om att vattnet skulle komma in i hålet och skölja bort allt som eventuellt var därinne, sen bestämde jag mig för att inte stoppa in örhänget igen utan att vila stackars örat några timmar.
Dagen gick och det bildades en hård klump inne i öronsnibben, det har hänt förut, no big deal. Jag lät bli att stoppa tillbaka örhänget när vi skulle åka bort, låta örat vila liksom.
Vi kom hem sen och jag somnade först på soffan och sen släpade jag mig in i sängen och glömde totalt bort att stoppa in örhänget!
Imorse var klumpen kvar och om möjligt ännu större, örat gjorde ont och allt var allmänt eländigt. Jag grät en liten stund för örat såg lite sjukt ut och jag ville verkligen inte stoppa in örhänget och trycka igenom det.
Jag tog mig samman och tryckte igenom örhänget på mitt högra öra, alltså mitt friska öra. Det gick lätt och smidigt och jag tänkte att det kanske skulle bli så på andra örat också.
Problemet var ju bara den där hårda klumpen, jag hade listat ut att det var en varklump men hur jag än tryckte och klämde så gick den inte sönder och inget var kom ut.
Jag tog mod till mig och började sakta att trycka igenom örhängen. Det gick bra i någon millimeter men sen tog det mjukt stod. Jag tryckte på lite försiktigt men det var ändå stop. Jag tryckte ännu mer och örhänget gled sakta inåt. Det var en fruktansvärd känsla, det liksom knastrade inne i örat och jag höll på att kräkas och sen! Poffså var örhänget igenom och det sved. Sen började varet att forsa.
Nu är klumpen helt borta, det kom en massa blod efter varet och ont gjorde det.
Jag tvingade in örhänget igen och nu ska jag inte ta ut det förrän om minst en vecka tänker jag mig.Btw, jag har ett par nya jeans och dom är ljuvliga!
Det är jäkligt svårt att ändra sin tid hos radiologen när dom vägrar svara i telefonen... Plus att dom bara har telefontid fram tills klockan 12! Annars får jag väl vänta tills nästa vecka men då kan man väl inte ringa förrän på typ onsdag? Eller är det också en röd dag?
Jag har tappat mitt bloggande litegrann, jag skrev ju massor när jag skulle skriva exan men det är bara för att då sitter det i fingrarna. Det gick lättare att blogga strunt när jag ändå skulle skriva en massa sidor i word. Nu går det tungt.
Jag hoppas att det går över men tills dess får ni hålla tillgodo med det ni får. Vi skyller på julen.

Nu får ni lite allmänna gamla bilder som inte hör till texten.

Nu har jag ägnat 45 minuter åt att försöka få sambon att gå upp... Det går inte så bra. Han verkar ha somnat om och jag orkar inte gå in igen och dra upp honom. Det är skandal!

Idag ska jag åka ända till Strängnäs! Det är sannerligen en långväga resa!
Yes, no more kommer jag att tjata om exan eftersom den är klar. Den blev klar för ungefär 3 timmar sen och sen dess har jag njutit. Nu har jag dock hicka och det gör det väldigt svårt att stava rätt eftersom att varje gång jag försöker trycka på en bokstav så hickar jag. När jag hickar så rycker hela jag och mitt finger trycker då oftast på tangenten bredvid. Det hela är mycket jobbigt.

Sambon slutar snart vilket innebär att han kanske är hemma om en halvtimme.

Jag har diskat också.


Btw, vad är trackback?
Vissa dagar har jag knappt några läsare alls och vissa dagar har jag runt 25 läsare.. Vad beror detta på?! Vilka är ni folk som läser min blogg?!
Jag tycker för övrigt att ni är lite dåliga på att kommentera, visst, jag kanske inte alltid skriver inlägg som är värda att kommentera men är ett litet "Hej, jag har läst din blogg" som kommentar för mycket begärt?
Jag ska nu vara otroligt snäll och lägga upp en serie med bilder som kanske kan underlätta ert kommenterande, både i min blogg och i andras bloggar.

1. Först så läser ni min blogg, eller någon annans blogg. Under inlägget finns en rad med länkar, i min blogg har jag tagit bort de flesta länkarna så det ser ut såhär:
image4592. Ni klickar sedan där pilen pekar, på min blogg står det "Kommentera mera!" Då kommer ni till den här sidan:
image460

3. Ni skriver in era uppgifter, alla fälten är frivilliga men det är roligt om ni iallafall fyller i ert namn. Sedan klickar ni på "Skicka kommentar" Då kommer ni till den här sidan:
image461

4. Ni skriver av koden och klickar sedan på "Ok" Då kommer ni tillbaka till bloggen och ni kan läsa er kommentar!
image462Okej, det var inget roligt inlägg, jag vet. Ni behöver inte kommentera den här gången.
Jag är i varje fall klar med analysen och har bara diskussionen kvar, sen måste jag ju skriva en innehållsförteckning men det är ju busenkelt. Idag blir exan klar!
Det är fruktansvärt vad jag bloggar när jag egenligen ska plugga! Oh well, det gör ingenting.
Det svåra på exan gjorde jag som sagt igår och för en stund sen så stoppade jag in lite krafs från läroplanerna också så den delen är avklarad. Jag har resultatet och borde börja med analysen.
Dock så är analysen fruktansvärt tråkig att skriva, inte särskilt svår men den kräven en massa ansträngning! Jag måste gå ända bort till skrivaren och skriva ut litteraturdelen och resultatdelen och sen sitta och jämföra skiten.

"Här kommer jag att analysera de givna observationerna/situationerna och jämföra dem med den litteratur jag har läst utefter mina frågeställningar, jag kommer att lyfta fram skillnader och likheter samt att försöka ge förklaringar till dessa. "

Ja det är verkligen exakt lika kul som det låter! Dock är det som sagt inte särskilt svårt och jag kan lätt klara av det ikväll så att jag bara har diskussionen kvar att skriva imorgon. Men eftersom jag är så fruktansvärt lat så har jag faktiskt allvarliga funderingar på att göra även analysen imorgon... Vad tror ni om det? Diskussionen är lätt, det är bara att sitta och skriva ner åsikter och argument, allmänt ordbajs alltså.
Nej jag vet, jag borde faktiskt göra analysen ikväll. Iallafall en del av den... Problemet är bara att jag börjar bli lite hungrig och då går det sannerligen inte att sitta och analysera men orkar/vill jag gå till vårt tomma kök bara för att inse att vi inte har något gott eller enkelt att äta? Nej!

Okej, jag inser att dessa bloggar är fruktansvärt tråkiga för er att läsa eftersom det till största delen handlar om en tråkig exa. Jag ber om ursäkt men efter imorgon så är det slut. No more exa!
Okej, visst, det är väl mysigt med den där reklamen för arla med den kvinnliga bonden som springer runt bland korna med sin son. Men! Reklamen där hon står och håller sig om magen och berättar att hon imiterade kor innan hon kunde prata, den är fruktansvärt töntig. Den ger mig ångest och jag vill bara skrika åt kvinnan att skärpa till sig, sluta stå och försöka se ut som den goda féen som är gravid och ler lite halvdant. Skärp dig!!!

Kom nyss hem, har varit hos systeryster som har fyllt år och idag firade vi. Nu är jag alltså hemma. Jag ska spana runt lite på internet ett tag nu innan jag fortsätter med den eländiga exan.
Idag är det läroplanerna som gäller. Jag vet att jag skrev att läroplanerna är enkla och det är dom, bara det att dom är så fruktansvärt tråkiga också så man dör lite inombords varje gång man läser dom.

Förresten, nu är det repris på Lyxfällan och det ska jag nog se på innan jag börjar med läroplanerna.
Igår gick bilen sönder. It is broken, caputt, sad and destoyed.
Okej, det är inte så allvarligt, det var någon rem som gick sönder som måste bytas. Vi har redan varit och köpt en ny rem och den kostade bara 70:- kronor så det är ingen större katastrof.
Det innebär dock att jag får ta bussen ut till systeryster idag istället för bilen men det är heller ingen större katastrof eftersom jag har ett busskort.
Okej, jag är verkligen inte klar med exan men jag har tagit ett enormt steg framåt! Jag tror och hoppas att jag kanske är klar med litteraturavsnittet!!! Det är alltid litteraturen som tar längst tid ska jag säga er, resten är bara att svamla ihop något sammanhängande.

Okej, jag erkänner, jag är inte fullständigt klar med litteraturen... Men allt som är kvar är att plocka ihop lite ifrån läroplanerna och det brukar alltid gå fort. Läroplanerna är enkla att plocka ur. Det gör jag imorgon, lätt som en plätt.

Okej, jag hade kommit igång, jag var aktiv och effektiv och tänkte verkligen plöja igenom två böcker, internet var borta, msn avstängt. Då ringer det på dörren.
Lillebror kom och hälsade på och vi ägnade runt 3 timmar til att diska och göra kaffe. Vi lyckades göra både espresso och capuccino. Yep yep, nu har han gått och jag har tappat lite effektivitet. Men det gör inget, sambon slutar inte förrän 22.15 så jag hinner iallafall plöja igenom 1 bok. Nemas problemas.
Okej, bort med alla distraktioner, stäng ner msn, stäng av internet, stäng av telefonen och stäng för guds skull av teven!
Nu är vi igång, nu är det bara exan och jag och idag ska det bannemig göras saker! Mitt mål är att iallafall ha läst 2 böcker idag samt tagit relevanta fakta ifrån dem. Jag har redan börjat, det är ljuvligt med böcker som har en sammanfattning efter varje kapitel!

Yes, det var ju tur att det var den där tomte-grejjen nere på stan igår så att jag och sambon fick en chans att gå på stan och handla julklappar. Det är lurigt när han jobbar till 22.15 varje kväll att hitta en tid när vi har tid båda två att gå på stan.
Igår gick vi alltså på stan, tvättade och köpte en råtthage. Det dumma med hagen är att den är typ för hamstrar eller något annat slags djur som inte klättrar eller hoppar vilket innebär att vi kom fram till efter någon minut att den är alldeles för låg. Strössel tog tag i gallret med sina små händer och sen var hon över. Vi kom på en motaktion, varje gång hon högg tag i gallret så sprayade vi henne med vatten för att hon skulle lära sig att låta bli gallret. Det fungerade inte, hon var sjöblöt men högg ändå tag i vattnet. Smulan däremot hade en annan taktik, hon högg tag i gallret vid golvet och ryckte och slet och javisst, gallret flyttade på sig.
Snacka om utbrytarråttor, här är vi snälla och skaffar dom en liten hage och dom ägnar varje sekund till att rymma. Vi ska modifiera hagen lite, göra sidorna högre så att den blir tyngre och så att de inte kan klättra ut.

Okej, igår sket jag i exan totalt men idag ska jag köra hårt!

Och Anna ville veta vad uppgiften var:

EXA2, 12 HP, KVALITATIVA MILJÖER FÖR LÄRANDE. KVALITATIVA MILJÖER FÖR LÄRANDE I RELATION TILL FÖRSKOLA, FÖRSKOLEKLASS, FRITIDSHEM OCH SKOLA.

Du får här några observerade situationer som utspelar sig i förskolan alt skolan.
Du skall analysera, tolka och problematisera dessa samt teorianknyta utifrån följande kvalité aspekter ur generell och specifik nivå:
Lärarens förhållningssätt
Barns samlärande
Barns perspektiv och delaktighet
Miljöer och lärande

Du utgår ifrån att läraren i samspel med barnen agerar utifrån sina teorier och föreställningar om barn. Vilka är då dessa teorier och föreställningar?
På vad sätt finns läroplanens teoretiska perspektiv representerat i dessa situationer?

Kursens obligatoriska litteratur och förvärvade kunskaper i kursen som helhet tjänar som underlag för detta arbete.
Beskriv också utifrån hur du uppfattar kvalitén i de olika observationerna utifrån ett barnperspektiv.

Texten skall struktureras på vetenskaplig basis. Omfattningen av texten beräknas till högst 10 sidor exklusive framsidan, innehållsförteckningen, litteraturlistan och ev. bilagor. Arbetet ska innehålla en framsida, en innehållsförteckning, en analyserande och reflekterande text med löpande referenser samt en litteraturlista.

Betyg Godkänd (G) eller Väl Godkänd (VG). Inlämningsdatum: Tis 071217 (före kl 08:00)
Okej, förut så skrev jag ju att vi skulle köpa en råtthage. Det gjorde vi inte, vi hann inte. Idag ska vi köpa en råtthage till råttzen, jag hoppas bara att den finns kvar!
Vi ska även lämna tillbaka en idiotisk ljusslinga som vi köpte ifrån rusta eftersom den slutade lysa efter två dagar... Dålig kvalité!! Sen ska vi även tanka.
Allt detta ska vi göra om ungefär en timme eftersom vi har tvätt i tvättstugan just nu och vi måste vänta tills den har torkat.
Okej, nu ska jag hämta en råtta.
Fred Åkerström - Jag ger dig min morgon

Åter igen gryr dagen vid din bleka skuldra

genom frostigt glas syns solen som en huldra
ditt hår, det flyter över hela kudden

Och om du var vaken skulle jag ge dig
allt det där
jag aldrig ger dig
men du, jag ger dig min morgon
jag ger dig min dag

Vår gardin den böljar svagt där solen strömmar
långt bakom ditt öga svinner nattens drömmar
du drömmer om något fint
jag ser du småler

Och om du var vaken skulle jag ge dig
allt det där
jag aldrig ger dig
men du, jag ger dig min morgon
jag ger dig min dag

Utanför vårt fönster hör vi markens sånger
som ett rastlöst barn om våren
dagen kommer
lyssna till den sång som jorden sjunger

Och om du var vaken skulle jag ge dig
allt det där
jag aldrig ger dig
men du, jag ger dig min morgon
jag ger dig min dag

Jag ger dig allt jag har
kvar

Likt en sländas spröda vinge ögat själver
solen smälta i ditt hår kring pannan välver
du, jag tror vi flyr rakt in i solen

Och om du var vaken skulle jag ge dig
allt det där
jag aldrig ger dig
men du, jag ger dig min morgon
jag ger dig min dag

Men du, jag ger dig min morgon
jag ger dig min dag

image458
Wtf, den här exan är totalt omöjlig! Halva klassen lär ju få underkänt pga. de extremt värdelösa observationerna vi har fått. Jag har absolut ingen aning om hur jag ska få ihop det här och faktiskt få godkänt. Suck och blä!
Yes, jag har nu äntligen aktivt börjat med exan! Jag känner mig stolt, plus att jag har diskat och vattnat granen också. Det är mycket viktigt att vattna granen, annars barrar den och det vill vi inte.

Mitt stora problem är att den här exan får högst vara 10 sidor bara! Det är ju skandal! Min förra exa som var på ynka 4 hp blev liksom 13 sidor men den här exan som är 3 gånger mer hp, alltså 12 hp inte får överstiga 10 sidor (exklusive framsida, innehållsförteckning, litteraturlista etc) Plus att min idiotlärare sen stod där framme och sa att hon helst ville att vi skulle använda ALLA böcker hon har gått igenom med oss, jo tjena. Det är runt 10 böcker... Hur ska jag kunna ha med alla hennes älskade böcker när jag knappt har plats med någon litteratur eftersom vi har 4 frågeställningar och 3 idiotiska observationer att analysera... Det här kommer inte bli kul.

Suck, är det någon inspirerad människa som vill skriva min exa?En stund senare:

Men kära läsare, är det ingen som vill gratulera mig för att jag äntligen börjat med min exa?

Och förresten, jag har fortfarande inte sett en endaste tomte. Ida, du såg tomtar.. Vart fanns dom??
Meningen med autogiro är väl ändå att det ska vara smidigt? Att man inte ska behöva tänka på att man måste komma ihåg att betala räkningar? Att man ska veta att även fast man är glömsk så betalas räkningen iallafall? Att man ska slippa få eländiga pappersräkningar hemma?

MENINGEN ÄR VÄL ATT DET SKA GÅ AUTOMATISKT?!!!

Igår när jag kom hem så hittar jag en räkning på bordet som min sambo öppnat innan han gick till jobbet. Jag kollar igenom räkningen och dör litegrann inombords när jag ser att det högst upp på räkningen står "Påminnelse" med stora feta bokstäver. Jag läser vidare och dör ännu mer när jag ser beloppet och jag förstår inte vad det är som har hänt. EFTERSOM VI FÖR LÄNGE SEN GJORDE SÅ ATT PENGARNA TILL LÄNSFÖRSÄKRINGAR SKULLE SKE VIA AUTOGIRO!! Även bilförsäkringen skulle gå på autogiro, det fick vi först höra på telefon och därefter fick vi ett bekräftelsebrev hem där det stod att vi nu har ännu en summa på autogiro. Allt verkar vara frid och fröjd och månader gick.
Jag kollade in på banksidan och såg att vår hemförsäkring drogs fint via autogiro men tydligen har inte bilförsäkringen dragits trots att det skulle göra det.

Jag pratade med sambon och han berättade att han redan ringt och pratat/skällt på länsförsäkringar men att gubben i telefonen hade skyllt på ett "Tekniskt fel" och att anledningen till att summan på räkningen var så hemsk var för att autogirot inte dragits på flera månader och därför får vi en klumpsumma nu. Men! Gubben kunde fixa så att vi inte skulle behöva klumpsumman nu innan jul utan i januari, dock så skulle vi då få betala en ännu större klumpsumma. Tack så jäkla mycket!

Jaja, idioträkningen är betald nu iallafall men om det inte går på autogiro nästa månad får jag panik och då ska vi bannemig ha kompensation.

Idioti på hög nivå är det sannerligen, idiotiska länsförsäkringar som inte ens kan fixa ett enkelt autogiro. IDIOTI!

Nej, nu måste jag verkligen sätta igång med exan! Jag har lagt fram allting så det är bara att börja plöja böcker men av någon anledning så är det mycket enklare att organisera allting annat än att faktiskt börja läsa...
Ja, det är otroligt hur jag lyckas skjuta upp saker till tidens ände. Det fanns en gång i tiden när mina föräldrar fick säga åt mig att sluta göra allting på en gång och ta det lite lugnt, det var flera flera år sen. Jag önskar att de inte hade sagt åt mig att ta det lugnt, nu gör jag inget annat än tar det lugnt. Jag skjuter upp saker så långt att jag får ångest och skuldkänslor för att jag inte har börjat med dem men samtidigt så skjuter jag upp dom ännu mer!
Naturligtvis får jag det gjort ändå men det blir jobbigt både för mig och sambon för han vet inte exakt hur mycket jag skjuter upp hela tiden så när jag väl får arslet ur vagnen och inser att det sannerligen är dags att sätta igång nu så blir jag ibland lite irriterad och smått elak mot den stackaren som bor med mig eftersom att jag blir lite smått stressad och hysterisk.

Alltså, jag har ignorerat att börja med exan, exan som ska in om exakt en vecka, exan som ska vara större än något vi har gjort tidigare och exan som jag redan nu anar kommer vara fruktansvärt svår att skriva. Men samtidigt som jag har ångest för detta så ignorerar jag, för jag hinner. Jag hinner alltid, dock blir inte alltid resultatet så bra som det skulle kunnat bli om jag hade börjat i god tid.
Egentligen så är detta inget problem, jag klarar allting och det har fungerat felfritt hittills. Men! I min nuvarande studiegrupp så finns det två personer, som jag älskar!, men samtidigt hatar för de ger mig prestationsångest. De är så jäkla effektiva och gör allting direkt att det känns jobbigt för mig som skjuter upp allting. Det är dock inte deras fel, de är naturligt effektiva och jag är naturligt lat men ibland saknar jag min första studiegrupp där jag hade Linn. Hon skjuter också upp saker nuförtiden har jag förstått och det känns bra för min del.

Okej, nu har jag skrivit av mig lite.. Imorgon är det nya tag med skolan och en redovisning! Insåg för någon timme sen att jag har gjort fel på uppgiften men med lite tankeverksamhet så kan jag fixa det. Nemas problemas. (jäkla tur att det inte är skriftligt!)

Nej, jag hinner nog med ännu ett avsnitt av Gilmore eller vad tror ni?
Yes, nu har blogg.se blivit ännu mer kommersiellt än det redan var, nu ska vi tydligen leta efter tomtar och bokstäver. Och visst, om jag har en chans att vinna så kommer jag självklart att leta efter tomtar med bokstäver. Min undran är dock, vart fan ska tomtarna vara? Jag har inte sett en endaste tomte hittills...

I vilket fall, den här helgen har varit extremt opoduktiv, visst, vi har gjort en massa saker i lägenheten och råttorna tackar oss för storstädningen de fick men mest av allt känns det som att vi bara har kollat på film. Fast grejjen är ju att vi inte har kollat på så mycket film... Jag däremot har kört stenhårt med Gilmore och det känns bra. Jag älskar Gilmore Girls!

image457


Imorgon är det nya tag, först blodprov och sen en massa pluggande. Vi kanske ska svänga förbi djuraffären i Tunan också och köpa en liten råtthage, vi får se om det blir av. Jag hoppas att det blir av eftersom våra tjockisar är i desperat behov av lite motion.
Sen ska vi även hämta hem våran lilla skitbil, den har stått i sambons föräldrars garage och torkat. Ni förstår att när vi köpte den så fanns det ett litet hål i bagageluckan vilket har gjort att det har läckt in vatten vilket i sin tur har lett till att vår bil har varit extremt fuktig inuti och det har i sin tur lett till att bilen har varit extremt immig.
Nu är hålet lagat men imman försvann inte eftersom bilen hade såpass mycket fukt i sig, därför har den stått i ett garage och förhoppningsvis torkat lite så att fukten har försvunnit eller iallafall minskat.
Yes, jag förstod av kommenterarerna till mitt förra inlägg att ni ville ha bilder på vår vackra gran. Igår hade vi visserligen tagit en del bilder men idag har vi gått och köpt mer saker till granen som vi har sattit på. Nu är granen fulländad.

Ni ska nu få se bilder på granen men ni måste komma ihåg att det är ruskigt svårt att ta stämningsfulla och riktiga bilder på en gran eftersom granen är allra finas när det är mörkt och granen lyser. Dock är det ruskigt svårt att ta kort i mörkret utan en blixt som mördar bilden... I vilket fall, här får ni lite bilder, ignorera att granen kanske är en aning sned men det får den bannemig vara!


Jag är dålig på att blogga!
Jag är dålig på att ta hand om det växande diskberget!
Jag är dålig på att sortera tvätten från söndagens (!) tvättid!
Jag är dålig på att göra mitt skolarbete.

Allt detta har jag totalt skjutit upp, nu har vi inga rena glas längre och alla mina strumpor i lådan är slut vilket innebär att jag imorse stod i mörker för att inte väcka sambon och letade efter matchande strumpor.

Men jag bryr mig inte! Det gör inget att glasen är slut eller att vi lägger våra smutskläder i en hög i badrummet. Jag bryr mig inte! Den här veckan har vi arbetat nonstop och när vi kommit hem så har vi rusat iväg till annat och inte kommit hem förrän sent på kvällen, gått och lagt oss bara för att gå upp sen igen. Idag är den första dagen den här veckan då vi faktiskt har varit hemma större delen av eftermiddagen/kvällen. Vi gick iväg till OKQ8 för att köpa en gran men det är allt.

Och samtidigt, vem skadar det att vi inte har rena glas? Ingen förutom oss själva och vi bryr oss inte.

Men imorgon, imorgon är det slut på VFU och då ska jag ta tag i allt som har skjutits upp! Eller iallfall en del av det.

Och ja, vi har redan skaffat en gran och den är vacker! Den är tät, tjock och ljuvlig. Tänk er granen som Piff & Puff skuttar runt i på Kalles Jul på julafton, så ser våran gran ut! Att vi sen har lyckats klä den med över 50 julgranskulor är roligt, den är så fin! Vår gran är så vacker att det gör ont.

Blasch, orka skriva en ordentlig blogg...

Jag saknar Greys på onsdagar!!
Nu har vi precis kommit upp från tvättstugan, vi har tid till klockan 16.00, jag måste ju säga att jag älskar våra tvättmaskiner! Så himla stora så två veckors tvätt får lätt plats i två maskiner! Ja, vi är dåliga på att tvätta. Vi har dock blivit bättre sen råttzen började sova i hängmattan och den kräver ju regelbunden tvätt eftersom de är för lata för att resa sig upp när de är kissnödiga.

Pillade lite till på bloggen, kom fram till att mina rosa rubriker inte var juliga. Nu är dom röda. Nu får det nog räcka med julpyntandet på ett tag, min ögon ser koder överallt men jag har faktiskt blivit riktigt bra på att pilla med bloggen och förstå koderna. Det finns en logik i det hela!

Jag har dessutom julpyntat datorn också, min gamla bakgrundsbild är utbytt mot en ny.

Gamla bakgrunden vs. Nya julbakgrunden:
Yes, nu är både lägenheten och bloggen städad och julpyntad. Tog bort en massa skräplänkar som låg i bloggen som jag inte vill ha men som jag aldrig orkat ta bort.
Ärligt nu, vad tycker ni? Vad bör ändras i bloggen? I need feedback!
Nu är det jul, här i vårt hus. Julen är kommen...!

Yep yep, imorgon är det första advent vilket innebär att den här helgen ska julsakerna fram. Alltså storstädar jag, jag har hittills städat köket och badrummet, dammat alla ytor och moppat golven. Dessutom har jag bytt gardiner i köket, det var första gången som jag bytte gardiner helt själv och det var helt livsfarligt ska jag säga er.  Men jag lyckades iallafall, nu hänger det julgardiner i köket.
Idag ska jag och sambon iväg till systeryster och hennes sambo, sen när vi kommer hem så ska jag tvinga min egen sambo att gå upp på vinden och hämta julsakerna. Ikväll ska julen fram!

Men min sista fråga är, vart är snön?!