Godmorgon/förmiddag folket

3kommentarer

Yes, det var ju tur att det var den där tomte-grejjen nere på stan igår så att jag och sambon fick en chans att gå på stan och handla julklappar. Det är lurigt när han jobbar till 22.15 varje kväll att hitta en tid när vi har tid båda två att gå på stan.
Igår gick vi alltså på stan, tvättade och köpte en råtthage. Det dumma med hagen är att den är typ för hamstrar eller något annat slags djur som inte klättrar eller hoppar vilket innebär att vi kom fram till efter någon minut att den är alldeles för låg. Strössel tog tag i gallret med sina små händer och sen var hon över. Vi kom på en motaktion, varje gång hon högg tag i gallret så sprayade vi henne med vatten för att hon skulle lära sig att låta bli gallret. Det fungerade inte, hon var sjöblöt men högg ändå tag i vattnet. Smulan däremot hade en annan taktik, hon högg tag i gallret vid golvet och ryckte och slet och javisst, gallret flyttade på sig.
Snacka om utbrytarråttor, här är vi snälla och skaffar dom en liten hage och dom ägnar varje sekund till att rymma. Vi ska modifiera hagen lite, göra sidorna högre så att den blir tyngre och så att de inte kan klättra ut.

Okej, igår sket jag i exan totalt men idag ska jag köra hårt!

Och Anna ville veta vad uppgiften var:

EXA2, 12 HP, KVALITATIVA MILJÖER FÖR LÄRANDE. KVALITATIVA MILJÖER FÖR LÄRANDE I RELATION TILL FÖRSKOLA, FÖRSKOLEKLASS, FRITIDSHEM OCH SKOLA.

Du får här några observerade situationer som utspelar sig i förskolan alt skolan.
Du skall analysera, tolka och problematisera dessa samt teorianknyta utifrån följande kvalité aspekter ur generell och specifik nivå:
Lärarens förhållningssätt
Barns samlärande
Barns perspektiv och delaktighet
Miljöer och lärande

Du utgår ifrån att läraren i samspel med barnen agerar utifrån sina teorier och föreställningar om barn. Vilka är då dessa teorier och föreställningar?
På vad sätt finns läroplanens teoretiska perspektiv representerat i dessa situationer?

Kursens obligatoriska litteratur och förvärvade kunskaper i kursen som helhet tjänar som underlag för detta arbete.
Beskriv också utifrån hur du uppfattar kvalitén i de olika observationerna utifrån ett barnperspektiv.

Texten skall struktureras på vetenskaplig basis. Omfattningen av texten beräknas till högst 10 sidor exklusive framsidan, innehållsförteckningen, litteraturlistan och ev. bilagor. Arbetet ska innehålla en framsida, en innehållsförteckning, en analyserande och reflekterande text med löpande referenser samt en litteraturlista.

Betyg Godkänd (G) eller Väl Godkänd (VG). Inlämningsdatum: Tis 071217 (före kl 08:00)

3 kommentarer

Emma

14 Dec 2007 11:18

Fy, vilken uppgift :(

Linn

14 Dec 2007 11:31

Jag mår illa å dina vägnar för den där uppgiften. Herregud vilka sadistlärare ni har!

Anna

14 Dec 2007 12:46

Jag minns en dag när jag på ett möte sa att om någon ska använda begreppet "pedagogiskt förhållningssätt" en endaste gång till så spyr jag.

Jag tycker synd om dig som måste genomlida en sådan uppgift.

Kommentera

Publiceras ej