Äntligen har iallafall en av råttorna insett vad hängmattan är till för! Yes! Här kommer bildbevis, inte världens bästa bilder men det får ni ta. Försök att smyga fram till en råttbur där en vaken råtta ligger utan att hon ska tycka att du är roligare och flytta på sig.


Ibland så överväger jag att införskaffa mig en sådan där bilddagbok för jag fullkomligt älskar att lägga upp bilder. Men så tänker jag, hur skulle det då bli med min kära älsklingsblogg? Så, jag låter nog bli bilddagboken och lägger upp bilderna här istället, även om det inte är det mest ultimata.Ach vilken liten sjitblogg, inget ordentligt skrivet idag inte men det överlever jag.
Avslutar för dagen med en rysh-pysh-viärkära-sötsliskig bild.

image368

*05.23 - Vaknade och gick upp på toa

*06.36 - Vaknade av att väckarklockan ringde för älsklingen som skulle till jobbet.

*09.00 - Vaknade av min egen väckarklocka och var inte utsövd för fem öre. Hade haft hemska stressiga hetsdrömmar ända sen jag vaknade andra gången.

*10.00 - Vaknade igen helt svettig, ännu stressigare dröm. Tvingade mig att gå upp men nu önskar jag att jag hade gått upp 06.36 så jag slapp dessa stress-drömmar.

DESSUTOM! Ni vet kanske att den stora parkeringen framför munktell håller på att göras om. Imorse började dom arbeta klockan 06.00! Sen slutar dom jobba mellan 13-14 mitt på dagen. Dumt att dom börjar arbeta klockan 8 på morgonen istället för klockan 6! Grr. Jag blev skapligt irriterad, dom har inte börjat klockan 06.00 förrän nu. Det var hemskt.Oh, nu är det Rachael Ray där hon får besök av Chandra Wilson. Tjoho!  Dr.Bailey är så himla cool!

Eftersom att ingen verkade tycka att min lilla konversation mellan råttisarna var rolig eller ens värd en liten liten ynka kommentar så kommer det lite bilder på dom istället. Det kanske lättare kan locka fram ert kommenterande! Första gången som dom fick springa runt på sovrumsgolvet. Mycket spännande, Smulan utforskade bra mycket mer än Strössel som kröp runt och var så avlång som hon kunde för att inte behöva gå så långt. Så fort Strössel upptäckte att hon kunde klättra så klättrade hon tillbaka in i buren... Fy vilken mes!När man har ägnat sig åt att utforska ett tomt golv så kan man bli såhär trött...

image356
Detta är vad som pågår mellan råttisarna just nu, Smulan är 1 och Strössel är 2:

1 - Du ska tvättas!
2 - Men jag vill inte!
1 - DU SKA TVÄTTAS!
2 - Men jag VILL INTE!
1 - Spring inte ifrån mig din lilla mes, DU SKA TVÄTTAS! AV MIG!
2 - VILL INTE! VILL INTE! VILL INTE! VILL INTE! VILL INTE! VILL INTE!

*spring och kaos i hela buren*
*Smulan tränger in Strössel bakom huset, hela huset flyttar på sig och det hörs pip*


1 - Haha! Nu ska du tvättas!
2 - NEJ! NEJNEJNEJ!
1 - JOHO! HAHAHA!
2 - Sitt inte på mig din tjockis!
1 - AJ! BITS INTE DIN SMUTSIGA MES!
2 - You can never catch meeeee!

*Några minuter senare är det lugnt i hela buren*

1 - Jag älskar dig!
2 - Jag älskar dig med!
1 - Kom, vi gosar lite på den mysiga hårda rosa gallerhyllan!
2 - Ja!Haha, märks det att jag gör vad som helst för att undvika disken?
Idag ringde Johanna till mig, det var en trevlig överaskning. Alltså, Johanna i holland. Tyvärr fick vi avsluta samtalet rätt så snabbt för att ett av hennes au-pair-barn behövde ett blöjbyte.

Idag har jag och lillebror varit nere på staden och besökt banken. Det gick bra men det är alltid lika förvirrande att veta vilken av nummerlapparna man ska välja. Vi löste det genom att ta en av varje och sen överge en av lapparna för vi kom fram till efter några minuter att det nog var den andra vi skulle ha.

Egentligen borde jag städa lite men det vill jag inte så jag tittar på Sjunde himlen men det är paus så då skriver jag en liten liten blogg.
Aldrig mer att jag sätter mig och låter en nybliven sommarvikarie ta mitt blodprov! Never again! Läskigare upplevelse får man väl leta efter. Om det bara hade varit den vanliga rutinkollen med 2-3 små rör hade det nog inte varit någon fara. Men idag, idag när man skulle lämna ifrån sig 8 rör blod så får man en människa som nog aldrig tagit blod förut. Inte frågade dom heller om en livrädd sommarvikarie fick öva på mig!
Först trodde jag att det skulle bra, hon verkade lugn och hennes "övervakare" var ju med.
Men sen, när nålen kom fram och hon skulle sätta in den. Fy vad hennes händer skakade! Då blev jag lite nervös, jag vill inte gärna ha en darrhand in i mina ådror. Nåja, hon fick iallafall in nålen och det gjorde inte sådär jätteont. Sen gick det bara utför, för varje rör som hon satte dit stack det till i hela armen. Men men, hon måste ju få öva.
Vid det femte röret upptäckte "övervakaren" att det inte kom så mycket blod, nej då hade vikarien lyckats dra ut nålen för mycket. "Övervakaren" kände väl att hon måste styra upp det hela så utan förvarning sköt hon tillbaka nålen in i armen igen. DET var en fruktansvärd känsla! Inte så mycket att det gjorde ont men det var extremt obehagligt, det var hemskt! Då blev jag lite svettigtför nu var allt riktigt obehagligt. Nåja, "bara" tre rör kvar.
När vikarien först upptäckte att blodet inte rann så bra så spände hon åt den där saken runt armen som ska hålla kvar blodet i armen. Den tog hon inte bort sen!
När nålen och allt var ute och hon skulle sätta på plåster så stod varenda blodådra på handen ut, det var inte så fint. Dessutom dunkade det lite i hela armen. Jag väntade på att hon skulle ta bort den, måste tillägga att här hade "övervakaren" gått ut, men vikarien lät den sitta kvar! Hon la på en liten papperslapp på hålet in i armen, det tog någon sekund sen hade det blött igenom.

- Hmm, ojdå, du får nog en gasbinda för du blöder rätt så mycket...

Hon satte på en till liten papperslapp ovanpå och la sen gasbinda runt armbågen. DÅ tog jag själv bort spännet runt armen för det verkade hon ha glömt bort totalt. Hon såg lättad ut och sa sedan:

- Sådär! Då är allt klart!
- Okej..., men, ska det inte vara ett urinprov också?
- Oj, ja just det! Det hade jag glömt bort! Tur att du kom ihåg det!


Ack ack ack, det besöket tog hårt på mina nerver! Jag hatar när dom måste ta så mycket blod och det känns inte bättre när människan som ska ta blodet är darrar mer än jag gör! Mådde illa i typ en kvart efteråt och armen var helt död.
Jag tror hon har tagit sönder något för nu är mitt ringfinger helt stört. Det började med att det stack lite i det men nu gör det ONT varje gång som jag måste röra på det. Hmm... Jag inser ju att vikarien antagligen inte har haft sönder mitt finger men jag måste ju skylla på någon!
Jag kommer nog ha ett redigt blåmärke imorgon iallafall, efter vikariens och övervakarens behandling...Aldrig mer.

Oh, ja just det. Jag vill varna känsliga läsare för att inlägget här ovan kan innehålla ämnet blod.
Idag regnar det, när vi vaknade regnade det rätt så mycket. Klockan 12.55 när vi gick ner till tvättstugan regnade det inte alls, när vi gick upp från tvättstugan regnade det litelitegrann. Nu sitter jag här och det regnar relativt mycket.
Om 20 minuter ska vi ner till tvättstugan igen, jag hoppas det slutar regna då i sådär 10 minuter så att vi slipper bli blöta.
Och nej, det tar inte 10 minuter att gå ner till tvättstugan, i de där 10 minutrarna räknar jag med att vi ska hinna stoppa in den blöta tvätten i torktumlaren/torkskåpet och hinna gå upp till lägenheten igen.

Igårkväll gjorde jag något jag aldrig gjort förut, jag och sambon GICK hem till Eric och Fran. Det tog evigheter! 45 - 50 minuter. Sen GICK vi tillbaka, mitt i natten. Jag var toktrött. Hos Eric och Fran grillade vi, åt supergod mat, drack lite och kollade på film. Vi kollade på Flags of Our Fathers, den var ruskigt sorglig. Jag tycker inte så mycket om såna filmer.

Nein, nu ska jag göra annat.

Nu är det ett tag sen jag skrev en blogg, eller, iallafall ett par dagar. Sommarlovet har alltså börjat och jag hedrar det med att göra absolut ingenting!
Eller jo, småsaker gör jag ju. Som movienighten med Emma, nyss var jag och sambon hemma hos pappa och hans sambo och igår spenderade jag hela dagen med systeryster och William.


Han är så söt! Men min rygg höll på att dö igårkväl efter att ha setat rakt uppochner på govet med honom i två timmar i streck. Ack ack ack, men det har gått över nu.

Idag var jag nere på sj och övade på lite nya grejjer vi ska börja sälja, oh yes, övertid is good.


När jag och sambon gick hem från pappa såg vi något underligt borta vid balsta, så vi svängde förbi. Där höll dom på att blåsa upp två luftballonger!

Och sen när vi kom hem till våran port så såg vi luftballong nr. 2 sväva över oss och bortåt. Jag ska nog önska mig det som en möhippe-present, alltså, att åka i luftballong! Och nej, inga giftasplaner ännu men man kan ju alltid tänka, =)

Idag är det inte så särskilt varmt, har balkongdörren öppen för att vädra lite och nu fryser jag lite om fötterna. Jag funderar på om jag kanske ska hämta ett par strumpor..., vi får se. För vädras ska det! Jag har kommit fram till att det är skönt att vädra ibland.

Idag är en seg dag, inte gjort något särskilt förutom att glo på några Sex & the city avsnitt. They are good. Och så diskade jag, ack vad duktig jag är.

Igår hade jag och Emma en liten movienight, vi såg Mannen som kunde tala med hästar, den är ack så bra! Det gör ont i hela mig i början av filmen när olyckan händer. Very good movie.

Nehej, en kort blogg idag. Har egentligen inte så mycket att säga, har diskat och bloggat för att bryta mitt beroende. Jag har hittat ett gammal strategi-spel till min dator som jag spelade för lääänge sen. I love it. Det är så himla lätt att tappa bort tiden när man sitter, samma sak med mitt älskade The Sims 2. Men jag har inte kunnat spela Sims 2 för älsklingens dator är inlämnad, igen, och min dum-dator bara laggar när jag försöker spela det. Idioti.

Hmm, jag kanske ska spela i bara några minuter..?

image331

Av någon anledning älskar jag den här bilden! Den är lovely.

Idag har jag faktiskt tyckt att vår lägenhet var riktigt sval, jag hade på mig både byxor och strumpor istället för ett par shorts. Sen gick jag och älsklingen ut, han skulle till Stefan och jag till hemköp för att lagra upp inför ikväll. På vägen dit hade jag linnebyxor, linne och faktiskt en dragkedströja för jag tyckte att det inte var särskilt varmt.
När jag närmade mig hemköp tog jag av min dragkedjströjan för då var det lite varmt. Inne på hemköp var det tokvarmt!
När jag väl kom ut igen så var det varmt ute med! Varmt och kvavt, riktigt kvavt. Ingen dragkjedströja alltså. Började min färd hemåt, då började det regna. Inte särskilt mycket men litegrann sådär ni vet. Blev inte särskilt blöt och asfalten började lukta rengmys. Men fortfarande kvavt. I min trappuppgång var det ännu mer kvavt men det värsta kom när jag skulle in i lägenheten. Varmt! Nu sitter jag här, med shorts, bikiniöverdel, balkongdörren öppen, sovrumsfönstret öppet och köksfönstret öppet. Här ska det vädras!

Btw, äntligen har jag fått lördagsbilderna från Emma!


Jag måste ju säga att de flesta bilderna, dock inte de jag laddat upp, är förfärliga! Jag har inget minne av att vi ens tog så många! Och, ja, jag vet att de flesta av bilderna nu innehåller mig, men faktiskt, vems blogg är det?Yes, helgen har flugit förbi och den har gått fort. Ovanligt nog har jag inga bildbevis, vilket är lite tråkigt eftersom både jag och älsklingen var lite fint uppklädda sådär. Studenten och dop, det var mycket på en gång. Studenten var varm och dopet var mysigt, prästen envisades hela tiden med att göra peace-tecknet. Systersonen skrek inte en endaste gång, han var så nöjd och tyckte att prästen var lite rolig. Sen på mottagningen var han också glad eftersom han först fick en massa servetter att leka med och äta på, han älskar papper... Sen när det var dags för presentöppningen så fick han leka med både presentpapper OCH presentsnöre! Hans dag var perfekt, haha, han behöver inga fina leksaker, ge honom ett par servetter så är han nöjd.

Nu så är det alltså sommar, det känns så himla konstigt att inte gå till skolan, att inte ha ett par böcker som väntar på att bli lästa, att inte ha lite ångest över de saker man ignorerar och att inte behöva möta ett par störiga medlemmar i gruppen hela tiden. Det är skönt! Men också lite konstigt, tomt på ett slags sätt. Men, det går nog över så fort jag börjar jobba.

Nu ska jag göra annat.

Idag har det varit totalt tokigt, tokigt varmt, tokigt trångt och tokigt utmattande. Idag var det ju dags att ta studenten för folket i stan! Min kusin Malin och älsklingens lillasyster sprang ut, olika tider som tur var!
Klockan halv 12 mötte jag och sambon upp syster Linda för at gå till rekarne och kusinens student. Syster Emelie och hennes sambo hade kommit fram till att det inte var en bra idé att springa runt på stan med 7 månader gamla systersonen, en väldigt bra idé enligt mig. För det var helt extremt varm! Lyckades bränna upp mina axlar, nu är dom sådär lagom röda. För att komma tillbaka till rekarnehistorien, jag, sambon och Linda började gå, vi gick och gick och gick. Massor med folk och äckligt varmt, det var svettigt. Rent kaos på rekarne, att försöka hitta resten av släkten utifrån kriterierna: "Vi står vid ett stort träd!" var väldigt svårt... Men det gick bra. Bredvid oss svimmade en tjej, det var så sjukt varmt! Hennes föräldrar såg ut som "Måste du verkligen svimma nu?!" Det tog dom säkert fem minuter innan dom insåg att deras dotter INTE mådde bra och gick iväg med henne bort från folkmassan.

Såg två människor till nere på stan som svimmade, ack ack ack, det var dramatiskt. Men jag förstår dom, själv sörjde jag mina massa skavsårsblåsor och älskade skuggan.

Klockan 2 gick jag och sambon till rinman för att titta på när sambons lillasyster sprang ut. Även där var det hysteriskt varmt men där fick vi inte stå i skuggan av ett stort träd, där stod vi mitt på gräsmattan. Jag försökte få lite skugga av studentskylten men det var inte det lättaste.  Sen skildes jag och sambon åt, han följde med sin släkt och jag joinade min.

Hade en riktigt trevlig eftermiddag hemma hos min faster i torshälla, även där var det helt tokvarmt. Och nu är jag hemma igen. Mina stackas fötter skrek efter ett bad så dom blev avsköljda i duschen, det var ljuvligt.

Egentligen sitter jag och tittar på film, Välkommen mrs Doubtfire. Den är rätt så rolig, lite avslappnande sådär. På femman är det The Village men jag är ensam hemma och en aning mesig och vill inte titta på den själva. Mrs Doubtfire duger för min skrämseltröskel.

Nu ska jag kolla klart på resten av filmen, tänk vad mycket man hinner skriva i pausen!
Idag är det alltså Sveriges nationaldag men sorgligt nog har vi ingen liten flagga att hänga ut på balkongen. Men jag funderar på att försöka införskaffa en sån där liten balkongflagga och ha den uppe. Det ser lite mer hemtrevligt ut, för ärligt talat, trots att vi har en blomlåda är inte vår balkong särskilt fin utifrån. Men på ett sätt, vilka balkonger gör det? Bara dom som man kan se in på, ingen ser in i vår balkong för den är på andra våningen, vilket är rätt skönt.

Jag kommer ihåg när jag gick i högstadiet och man fortfarande gick i skolan på nationaldagen. Då fick vi inte sjunga nationalsången för det var diskriminerande för de elever som inte kom från Sverige. Det stör mig fortfarande, det var en svensk skola, i en svensk liten by med mestadels svenska elever. Att inte få sjunga nationalsången är töntigt och idiotiskt. Det var ju inte precis som att det var någon särskild parad eller grejjs i aulan. Utan de tidigare åren hade alla ställt sig upp i matsalen och sjungit tillsammans, inget mer.

Samma sak med att så många skolor inte längre får/vill ha skolavslutningarna i kyrkan längre. Helt idiotiskt, det är inte precis som att man tvingar dit eleverna och har en gudstjänst och tvångsomvänder dom till svensk kristendom. Det är en fin samlingsplats helt enkelt, där många får plats.

Jag är trött på att Sverige hela tiden ska ursäkta sig. Man kan vara internationell och stolt över sitt land samtidigt! Jag tror inte att alla de som bor i Sverige men inte är födda här bryr sig! Jag tror snarare att dom kanske tycker det är lite kul, att få se hur våra traditioner är och vad vi gör. Det är ju delvis därför som vi svenskar åker iväg och är i andra länder, för att vi vill se hur deras liv och traditioner är! Det verkar lite som att hela världen vill att alla länder ska vara exakt likadana, ha samma pengar, samma språk och inga traditioner. Det stör mig, hur kul är det på en skala?

 Nej, jag slår ett slag för Sverige, letar upp nationalsången på youtube och lyssnar en liten stund.

Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.

Du tronar på minnen från fornstora dar,
då ärat Ditt namn flög över jorden.
Jag vet att Du är och Du blir vad du var.
Ja, jag vill leva, jag vill dö i Norden.
Ja, jag vill leva, jag vill dö i Norden!
Först en kort update om helgen. I lördags så var det utgång med Fran, m0e & h0e. Eftersom lotuslounge är totalt äckligt sega på att lägga upp vimmelbilder och Emma inte har stoppat in sina bilder i datorn har jag bara några stycken. Enjoy.

Yes, jag vet att mina senaste bloggar har innehållit mycket råttisar. Men kan jag rå för det? Dom är ju så söta! Klart man måste ta kort, jag har en hel massa =).

Förut när vi hade en toarulle i buren så brydde dom sig inte om den. Jag provade lägga in en idag igen. Succé! Smulan drog direkt in den i huset, nu pågår det en väldigt allvarlig skalningsprocess därinne låter det som. Dessutom la jag in lite tidningspapper, ja la det i trappan med flit så att de inte skulle ignorera. Jag är så himla smart! Smulan har ägnat massa tid åt att flytta allt papper till toalådan där hon och Strössel gemensamt har plattat till det. Nu hör jag ljud som onekligen låter som tidningspapper som rivs itu men dom är så himla svåra att ta kort på, så fort man närmar sig med kameran slutar dom med vad dom gör och tittar på mig istället.

Smulan var först ut och provade på tidningspappret, Strössel är en liten fegis. OBSERVERA att på bild nummer 2 har Smulan lagt in sin svans i tidningsvecket som hon äter på, smart...Efter ett litet tag kom Strössel ut för att kolla vad som händerHär leker dom med pappret båda två. OBSERVERA att på den första bilden sticker det fram en svans under Smulan och pappret, yes, hon ägnar sig mer åt att mosa Strössel. Jag hoppas att det var av misstag.Toarullen som jag la in släpade Smulan upp till andra våningen och in i huset.

09.50
Idag har jag rätt så mycket att göra faktiskt...

*Städa åt råttisarna
*Diska, igen! Ju mer man diskar desto mer disk blir det...
*Städa lite allmänt
*Springa på stan och handla
*Springa på systemet och handla lite till...

Och jag har fortfarande inte ätit frukost, gamla chips från igår räknas inte som frukost! Eller jo, men inte i den moraliska Johanna men i den lata Johanna räknas det som frukost.

Nehej, om man skulle sätta igång nu... Jag börjar nog med att städa hos råttisarna.15.11
Tro det eller ej men jag har avklarat allt på min lista!
Jag vet att detta är en gammal nyhet men låt oss slå ett slag för Sverige! Eller.., trycka ett par tryck =)

http://www.clickclickclick.com/
Yes, nu är datorn äntligen fixad! Tjoho! Satt hela eftermiddagen igår och installerade drivrutiner och stoppade in alla mina saker igen. Nu funkar touchpaden och man måste inte rensa efter varje internetbesök. Tjoho! Jag avskyr när datorn går sönder, jag sörjer med Linn och hennes döda dator.

Råttisarna trivs och frodas, Smulan är aningen större (tjockare) än Strössel men det hindrar inte Strössel från att mosa ner Smulan på rygg lika ofta som Smulan mosar ner Strössel. Det är så himla mysigt nu när dom har börjat sticka fram sitt ansikte och kika när man öppnar buren. Dom har tillochmed börjar klättra upp i handen och sprattlar inte när man plockar upp dom. Två veckor har gått, vilket innebär att dom nu är 8 veckor! Ack vad tiden går fort, mina små sötisar. Dom har äntligen börjat lära sig att tycka om godis också, det är svårt att belöna dom när dom inte vill äta godiset vi har köpt.

Idag blåser det och det ser ut som att det har regnat under natten, jag hoppas att det inte börjar regna idag för idag ska jag cykla runt litegrann.

Nein, nu ska jag ladda batteriet till digitalkameran.