Idag är min favoritsysterson 5 månader och 1 dag. Ack vad gammal han börjar bli! Han är så söt! Det är läskigt vad fort tiden går.
Min älsklingsbebis.

Jag är medveten om att mina senaste bloggar mest innehållit bilder men det får ni överleva. I like pictures.


60920-21360920-21260920-21160920-21060920-20860920-20760920-20660920-205
Tjoho, lyckades nu för första gången att få min mobil att fungera som mp3-spelare! Jag trodde inte det var möjligt!
Det kanske ligger någonting i att inte bara prova saker den allra första dagen som man har köpt den?
Hm... Tål att tänkas på.
Det är inte jag som har dålig humor, det är ni som inte förstår.

Yes, här sitter jag nu, totalt supertrött. Snart måste jag knata ner på stan också, trots min trötthet. Försökte vila en stund nyss men det gick inte så bra.
Jag vet inte varför men jag har varit fruktansvärt trött den här veckan, vi får se hur bra det kommer gå ikväll. Risken finns ju att jag somnar på en stol!
Blir det så att jag nu somnar på stolen så hoppas jag att någon här kommer vara tillräckligt stark för att bära in mig i min varma gosiga mysiga säng och låter mig ligga där.


Nu, ett meddelande till Linn:
Jag har inte glömt  bort blogg-utmaningen! Men det är ju skitsvårt att hitta på något att skriva!


Allmän update om min dag då, fick gå upp äckligt tidigt för att hinna med bussen för att gå till doktorn. Vanligtvis brukar jag ha tider på eftermiddagen men inte imorse, fick en smärre chock igårkväll när jag insåg att jg skulle infinna mig på morgonen. Usch usch.

Jag hade tänkt infoga en bild här men eftersom ingenting på bloggen fungerar bra i dessa dagar så får det vara. Allting krånglar.
Suck, nu är min dator död. Helt död.
Och den kommer bara vakna om jag tar med den till pappa och formaterar om den. Darn it! Jag skulle inte ha stängt av den igår! Jag skulle låtit den vara på, I blame myself.
Turligt nog hade jag sparat det allra viktigaste men det är ändå lite saker som försvinner,. Ack ack ack.
Oh well, tänkte bara uppdatera er lite.

Idag ska jag till Skiftinge för att fira lillebror och Anna.

Skriver inte mer här för tillfället, jag sörjer min dator för mycket.

Nu sitter jag här framför datorn, klockan är 21.52. Lillebror och sambon sitter och spelar xbox på projektorn, Dead or alive på 93" skärm! Dom är lyckliga...
Nyss kollade vi klart på Sagan om de två tornen på projektorn med 93" skärm. Den har vi ju visserligen sett förut på bio så själva storheten är ju inte ny men nu kollade vi på extended version som sambon fick av mig i julklapp. Hela limited edition extended versions deluxe-boxen. Somliga kan ju tycka att jag skämde bort min sambo där men det kändes bra, ibland måste man slösa på de man tycker om! Dessutom tycker jag också om Sagan om ringen-filmerna!
Hursomhelst, jag, lillebror och sambon började kolla på extended version igår men vi hann inte kolla klart. Eller jo, det hade vi ju hunnit om vi inte hade upptäckt att klockan var nästan 21.00 och att vi behövde springa ner till Hemköp för att handla frukost. Så vi bestämde att lillebror skulle komma hit idag efter skolan och så skulle vi titta klart. Naturligtvis blev det hela uppskjutet pga. mathandling och sådana småsaker. Så vi kollade färdigt på filmen för kanske 30 minuter sedan... Men men, det gör inte så mycket, ibland måste man få ligga i soffan och bara vara. Dessutom kan man kanske säga att det var en liten liten liten för tidig födelsedagspresent till lillebror. Imorgon fyller han nämligen 18 år! Woho! Min lilla lillebror har blivit stor och det han önskar sig mest i födelsedagspresent är sprit och pengar. Det är inte så illa som det låter, det är faktiskt en standardönskning på presenter för dagens 18-åringar. Det var det ju visserligen när jag och sambon fyllde 18 också..., så det är nog ingen ny företeelse.

Annars har dagen varit en sån där ovanligt bra allmän dag, den började lite grått med tråkigt väder men lagom tills skolan slutade så var vädret helt underbart! Men det känns en aning ovant med dagsljus klockan 17.30! Det måste jag vänja mig vid, fast det måste man ju varje år.

Imorse var en alldeles vanlig morgon med den ovanliga händelsen att jag och sambon skulle gå upp samtidigt! På grund av olika scheman händer inte detta hela tiden så det var lite ovant. Men det gick precis som det brukar göra... Jag gick upp klockan 07.00 för att duscha, kommer ur duschen 07.18 och påbörjar älsklingens väckningsprocess. Jag gör det vanliga, tänder lampan, kollar vädret, drar upp rullgardinen och tänder slutligen taklampan. Ungefär här har jag klätt på mig och klockan börjar närma sig 07.45. Jag går till köket och börjar plocka fram frukost. Ropar på älsklingen med jämna mellanrum. Till slut blir jag lite ilsk och orolig för om han verkligen ska hinna med allt han ska göra på morgonen eftersom han ska gå till tåget 08.30. Äntligen kommer älsklingen upp, släpar sig fram i lägenheten och sätter sig till slut och äter frukost med mig. Sen runt 08.10 är vi klara och han ska tvätta håret, fixa håret, borsta tänderna och allt det där ni vet som man gör... På något sätt lyckas han, precis som vanligt, bli klar precis i tid för att gå till tåget.
Det var på det stora hela en mysig morgon =)

60920-195

60920-196

60920-197

60920-198

60920-199

Tack och adjö my darling readers!

Igår alltså, var den efterlängtade inflyttningsfesten/nyårsfesten/allmän fest, bara en aning försenad.. Men men, den blev av iallafall!
Har väl egentligen inget särskilt att säga om den just nu förutom att den var lyckad och trevlig. Avslutar detta korta inlägg med lite bilder helt enkelt.

image194
image193image192image191image189image188


Nu är det på tiden att vimmelbilderna kommer upp också tycker jag! My lyckades ju hålla sig undan kameran hela tiden här i lägenheten men på vimmelbilderna är hon med.
Yes yes, det är alldeles sant. Ni som läst mina tidigare bloggar kommer nog ihåg den döda anden som jag dokumenterat om. Jag har nu kommit fram till vad som hände med anden.
Isflaket som den låg på smälte antagligen men nu kan man se resterna av anden på botten av ån, benen iallafall...

Jag vill varna känsliga läsare för att bilden nedan kan innehålla de allra sista resterna av en död and.


image187

image171

Vad har mer hänt här hemma då?
Jag och älsklingen fick ett ryck och bestämde oss en kväll för att baka bullar. Jag har aldrig bakat bullar i hela mitt liv, eller jo det har jag nog, när jag var liten men jag har aldrig haft hälften av ansvaret för bullarna. Det hade jag denna gång. Det var inte så svårt som jag hade förväntat mig men det var inte helt enkelt heller, det var mycket att hålla reda på samtidigt. Förresten, hur vet man exakt att jästen och vattnet är 37 grader? Och är det verkligen så jätteviktigt som det verkar i alla recept?

Hursomhelst, bullarna blev en hit, helt sjukt goda! Vi bakade 38 stycken och nu är det bara 4 kvar... Det betyder att vi helt enkelt måste baka fler bullar men enda kruxet var att det gick åt så himla mycket mjöl. Vi gjorde dubbel sats och då gick det åt 16 dl mjöl! 16! Det var tur att vi hade köpt ett helt nytt paket för nästan allt gick åt. Igår när vi var och handlade köpte vi två paket till, mjöl alltså.

Jag kan ju också berätta att bullbaket resulterade i en hel massa disk. Vi hade inte varit så förutseende att vi diskade bort tallrikarna och det innan vi började baka. Vilket resulterade till att köket sedan svämmade över med disk. Men det fixade jag dagen efter, inte samma dag eftersom vi blev klara med bullarna runt klockan 21.00. Då orkar man helt enkelt inte ställa sig med sjuhundra liter disk, då vill man äta bullar. Vilket vi gjorde.
På grund av bullarnas enormhet så orkar jag bara äta 3 bullar i rad, Andreas tryckte i sig 6 bullar tror jag, eller var det 7 bullar? Ingen vet, men bullarna var goda.

Här kommer några bilder från bullbaket och diskberget och hur fint det var efter jag hade diskat.

image172

image173

image174

image175

image176

image177image179

image178

image180

image181För nån dag sen så var jag och älsklingen i Västerås också, vi strosade runt på Bauhaus, Nisses och donkan. När vi skulle ha en kundvagn på Bauhaus så hade vi bara femmor men det tänkte vi inte att det skulle bli ett problem. Men det blev det. För på Bauhaus måste man ha antingen en tia eller 1 euro för att få en kundvagn. Hur mysko är inte det?! Det här är Sverige, vi har inte euro som valuta här, vi har tior och femmor.
Vi har röstat nej till euro! Bauhaus kundvagnar diskriminerar oss som inte har femmor eller euros. Men men, jag överlever denna diskriminering, jag brukar aldrig handla på Bauhaus ändå. Nisses hittade vi ingenting på, kollade runt lite bland deras möbelavdelning men man blir lite avskräckt när 80 % av deras visningsexemplar är defekta, skåp som inte kan stänga dörrarna, bord med stora sprickor i etc. No to Nisses!
Dessutom är det inte ens billigt där längre, ofta att jag betalar dyrt för något som är trasigt.

Men men, nu är det färdigbloggat för idag. Måste bara säga att jag gillar uppdateringarna här på bloggen,nu behöver man inte längre ladda upp bilderna i förväg. Way to go bloggen!

Avslutar med några impulsiva sambo.bilder.