Ja, jag vet, det är dåligt. Men jag är trött och seg och tycker att detta är roligt.

Idag är det valborg, läste just att systeryster tror att dom är de enda som inte har något att göra ikväll, det är ni inte. Jag är helt slut efter att ha varit på dagis och Andreas jobbar till 21.15 så de enda planer vi har är att typ sova... Ingen mysig mat eller något, men egentligen, är valborg något att fira egentligen? Det kommer bara vara en massa fjortisfylla ikväll misstänker jag.

Är helt groggy, vaknade nyss, vet inte alls vad som hände. Först satt jag i soffan efter dagis och kollade lite på tv och sen vaknade jag nu, En och en halv timma senare, helt groggy. Men men, det var skönt det med och välbehövligt tror jag. Fast jag har bara den ena strumpan på mig, vart den andra är har jag ingen aning om.
Okej, ni minns kanske att vi har några kvarglömda saker här i lägenheten? Om inte, så klicka här för att uppdatera ert minne. Hursomhelst, den vita koftan tillhör Fran så den har iallafall ett hem att komma till. Sambon tror att ryggsäcken tillhör Eklind, själv har jag ingen aning men jag tycker nog att det är dags att någon claimar den stackars väskan.

Sedan kommer vi till det sista, det svarta bh-bandet. Eftersom ingen hittills har hört av sig så tvingas jag snart att vidta åtgärder, fullt möjligt att bh-bandet kommer fotas och slängas upp här. (För er som antingen då har glömt bort hur ett svart bh-band ser ut eller för er som kanske inte vet hur ett svart bh-band ser ut, plus att jag tycker det är roligt att slänga ut en bild av det här!)

Någon måste sakna det tycker jag, någons bh sitter nog snett. Kära människa, jag antar att det är en av de personer som var här av kvinnligt kön, jag kommer inte hänga ut dig på bloggen. Dock finns det redan ett par misstankar om vems det är men jag tvivlar. Hursomhelst, jag vill inte slänga det, för jag tycker att det är komiskt att det finns här. Ja, min humor kanske blir sämre när sambon jobbar kväll och jag jobbar dag men nog finns det väl någon mer än mig som ser det komiska i ett övergivet bh-band?
I vilken värld är det ok för vuxna människor att helt sonika gå och ta fräscha bananer inne i en affär, äta på den, lägga ifrån sig skalet vid brödet och sen gå därifrån?!

Visst, inne på hemköp finns det en korg med bruna bananer men det är för barn att äta på medans föräldrarna handlar. Det är INTE ok att en vuxen karl går och tar en fin banan och sen lägger ifrån sig skalet. Det stör jag mig på, hur jäkla sniket är inte det?! Ibland önskar jag att jag vore modig nog att gå fram till människan och säga till han/henne att sluta stjäla bananer.

Jag läste nyss en av de roligaste intervjuerna på länge, Blondinbella blir intervjuad av Stureplan. Fullt möjligt att ni redan har läst den men jag länkar iallafall för den är komisk. Och nej, jag tänker inte länka till Blondinbella herself, om det är något hon inte behöver är det fler läsare.

Du och din pappa verkar ha ett tätt samarbete som renderat i din framgång. Kan man säga att du är bloggsveriges svar på Tiger Woods?

- Hur menar du med Tiger Woogs?

Sitter du på bussen nu?
- Ja.
Hur känns det? Är det äckligt?
- Jag känner liksom: Vem har suttit här innan mig? Är det någon äcklig person? Är det en socialdemokrat? Är det någon tjock person??.Inget dagis idag, det känns i kroppen att jag slarvade i helgen med dålig sömn och miss med mina mediciner, ack ack ack, handleden ser ut som att det finns en golfboll inuti. Imorgon är det nog bättre. Under tiden roar jag mig med alla hysteriska bloggar.
Idag är det söndag och vi har stora planer på att återställa lägenheten till dess glansdagar, vi har nämligen ignorerat allt skräp ifrån festen och låtit det vara. Följden har blivit att köket luktar som en gammal snuskig alkoholist och chipssmulorna i mattan är rejält intrampade. Men, det var vårt val och jag står för det. Idag kör vi igång, städning och tvättning står på schemat, plus att vi får gäster.

Jag har två jättefina buketter står i köket, den ena fick jag av Ida och jag har kommit fram till att det nog är de finaste födelsedagsblommor jag fått. Jag hoppas att dom lever ett tag till trots att jag inte gjorde som Emma sa och snittade dom här hemma.
Sedan fick jag även en till bukett, senare på natten. När sambon och jag gick hemåt från krogen så såg vi en stor blomplantering. Jag sa att det var fina blommor som växte där och sambon skuttade iväg och plockade ett par, jag kan tyvärr inte riktigt säga att buketten är särskilt fin... Kan ni kanske gissa vilken bukett som är vilken?Sedan har vi ett par kvarglömda saker här också.
  • En stor ryggsäck
  • En vit kofta
Och det allra konstigaste som någon har glömt är:
  • Ett svart bh-band.
Jag har absolut ingen aning om vem som glömde bh-bandet, det låg precis innanför ytterdörren när vi kom hem. Jag tycker att man borde märka om ens ena bh-band plötsligt lossnar men tydligen inte... Hursomhelst, dessa saker väntar här så fint på sina ägare.
Jag har precis betalat alla räkningar, usch säger jag bara. Det är skandal hur mycket pengar som vi skickar iväg, jag är inte nöjd, jag tycker inte om att se alla pengar susa iväg sådär. Men, nu är det gjort och det är ju skönt det med faktiskt, att kunna slänga alla äckliga räkningar känns bra i kroppen.

På tv är det SYTYCD, vilket enligt mig är en helt idiotisk förkortning men det är den dom själva använder så det är den jag använder. För er som inte förstår så är det alltså So You Think You Can Dance. Jag tittar inte, jag tittade bara på auditionsarna för att se folket som gör bort sig, samma princip tillämpar jag på Idol också.

Igårkväll hade jag ju mitt födelsedagskalas. Det var väldigt trevligt och jag är otroligt nöjd, jag vågar nog faktiskt säga att det var bland de bästa festerna som har tagit plats i denna lägenhet. Mina kära vänner och bekanta, tack för att ni kom och tack för ert roliga sällskap! Hela mattan är dock full med chipssmulor men det är smällar man får ta, det kan Andreas dammsuga bort sen. Det står otroliga mängder tomma flaskor i köket så jag hoppas sannerligen att vi har en soptunna för glas nere i vårt sopsorteringshörn. Jag tror att vi borde ha det men jag kan inte riktigt minnas den för tillfället så vi får gå ner och titta sen, annars blir det jobbigt.
Fast det var jobbigt även när vi hade kvar vårt ljuvliga sopnedkast, att slänga ner ett par plastpåsar fylla med glasflaskor lät något otroligt. Jag skojar inte, oväsendet var fruktansvärt.

Hursomhelst, kvällen var otroligt lyckad och jag är väldigt väldigt nöjd. Bilder finns och ni får ta del av ett par.


Dagens mysterium: En avi kom på posten, tydligen har jag ett paket på 4.1 kilo som väntar på mig i Hemköp. Mysteriet är att varken jag eller sambon har beställt någonting.Uppdatering klockan 16.38

Okej, nu är jag smått missnöjd. Klockan 16.00 bestämde jag mig för att jag inte stod ut med spänningen så jag tog cykeln och cyklade iväg till Hemköp för att hätma mitt paket. Väl där upptäcker jag att paketet är enormt! Såhär såg det ut på hemköps cykelparkering. Jag kan tillägga att en tant sa:

- Oj, det var ett stort paket att ta med på en cykel... Jag tycker synd om dig.Jag fick kämpa för att få hem det, det var jobbigt! Och så var det bara den nya uniformen från sj! Jag är grymt besviken och inte alls road. Det var väldigt svettigt att få hem paketet, jag fick lägga det på cykelramen och luta mig över för att hålla fast det med magen...
Idag är det ljuvligt och underbart väder, det är bra, jag är nöjd. Dock är jag mindre nöjd med berget av disk som skapades igår och som jag inte orkade fixa igår. Berget står fortfarande kvar i köket och jag kämpar hårt med att ignorera.

Oh, nu kom jag på en till sak som sambon och jag ska handla när han kommer hem. Vi ska susa iväg direkt och köpa massa saker.

Gårdagen var bra, det var trevligt och jag är glad.

Imorgonkväll är det kalas with a twist och sen kanske utgång, ända bort till Nybron.

Sist men inte minst vill jag tacka alla er kära läsare som skrev grattis igår på bloggen, jag är lat och gör det smidigt för mig genom att tacka er här. Så, Tack!
Tjoho, den här dagen är redan bra, fint väder och så när jag startade mobilen så trillade det in ett par grattis-sms. Då blev jag glad, jag hade nämligen glömt bort att jag fyllde år nyvaken som jag var.Imorgon är dagen då jag fyller år. Imorgon är dagen då jag har levt i 21 år. Det är mycket. När mina föräldrar var 21 år så hade dom redan varsitt barn. Yes, jag börjar undra om inte jag och systrarna mina ligger lite efter...

Hursomhelst, imorgon är då dagen då familjen kommer över. Detta innebär att lägenheten ska städas och fikabröd fixas. Jag har stora planer på att gå ut i köket och baka litegranna, vi får se om jag ger liv åt dessa planer eller inte.Uppdatering klockan 18.28

Jag förstår ärligt talat inte hur jag kan misslyckas VARJE gång jag ska baka något! Det slår aldrig fel, så fort jag ensam ställer mig i vårt kök så misslyckas allt, det bränns utanpå och rinner inuti, kakor som ska vara höga och fluffiga blir en centimeter höga och så tjocka att man knappt kan tugga.
Ni förstår kanske nu att kakan som jag nyss bakade blev misslyckad.
Kom precis hem efter att ha tillbringat eftermiddagen hemms hos Emelie, Jocke och William. Vi satt på altanen i timmar och pratade, det var väldigt mysigt.
Naturligtvis tog jag kort på Wille också, det var alldeles för länge sen som jag hade nya bilder här.image750
Nej, jag tror att det är lugnt att säga att jag inte kommer bli någon slags mekaniker när jag blir stor. Jag är helt enkelt inte bra på det.

Nu undrar ni kanske varför jag säger så.

Jo jag säger så eftersom att jag nyss fick det hela bevisat för mig. Jag skulle göra något så enkelt som att pumpa däcken på min kära gamla cykel, visserligen hade jag aldrig gjort det förut men det borde ju inte vara särskilt svårt tänkte jag. Folk pumpar sina cykeldäck varje dag! Turligt nog så fick sambon en fotpump av pappa förut så den tänkte jag använda.

Det första steget var att lokalisera pumpen.


Det andra steget var att få ut pumpen från den superlilla kartongen med mina onda inflammerade händer, det var svårt ska jag säga er eftersom den satt som att kartongen var fylld med vakuum. Men jag lyckades.


Sen var det bara att traska ner till källaren och börja pumpa! Lättare sagt än gjort...


Det var ungefär här som allt gick fel. Det kom ingen luft in i däcket så jag började pilla på ventilen för att se vad som var fel, som om jag skulle kunna se det, och det var då som guldpluppen fastnade. Jag var rätt säker på att guldpluppen INTE ska sitta fast men fast satt den.


Jag insåg nu att detta var bortom min kunskap, uppgiven gick jag tillbaka till lägenheten och ringde till min pappa. Turligt nog skulle dom precis ut och övningsköra och jag övertalade dom till att svänga förbi här och hjälpa mig.

Och där slutar historien, er skribent sitter i sin soffa och väntar på sin far som ska komma och rädda hela cykelsituationen.Nu är klockan 12.06

Pappa kom, han såg och han fixade. På mindre än fem minuter hade han pumpat både fram- och bakdäck samt tagit bort den elaka guldpluppen. Nu är jag ännu mer övertygad om min inkompetens som mekaniker.

Nosan och råttorna hade en intressant stund, Nosan nosade och råttorna nosade, ingen såg upprörd ut. Det hela gick mycket bra.
Jag respektar alla djur och de människor som tar bra hand om sina djur.

Jag brukar kika in på blocket med jämna mellanrum och titta på alla djuren som ska säljas. Det finns en kattras som heter Sphynx, det är alltså nakenkatter. Jag har lite svårt för nakenkatter, dom ser läskiga ut men jag förstår att det finns folk som tycker om sina nakenkatter. Men! Om man däremot ska försöka sälja sina nakenkatter, borde man då inte annonsera med smickrande bilder?Okej, dessa två bilder kanske är smickrande för just nakenkatter, men vad i hela friden ska detta föreställa?!

image729
Jag drömde att jag var på en stor båt och att jag skulle åka iväg i en vecka. Dumt nog hade jag inte tagit med någonting alls att äta så jag tog en vagn och gick iväg till stormarknaden som fanns på båten. Där var allting huller om buller men jag gick runt, jag behövde ju köpa saker till frukost, lunch och kvällsmat! Oturligt nog hade jag bara tagi ut 1000 kronor så jag gick hela tiden runt och oroade mig för att jag inte skulle ha råd, jag lyckades nämligen fylla två hela vagnar! Fast det enda som saknades var mjukt bröd med det fanns inte på hela båten! Jag tyckte att det var idiotiskt att man kunde köpa pålägg och hela köret utan att båten sålde bröd.
Idag är det den 18:e april, det betyder många olika saker. Viktigast för mig är nog ändå att detta datum innebär att jag och Andreas har varit tillsammans i 2 år och 1 månad. På söndag är det den 20:e april och det datumet innebär att vi har varit förlovade i 2 månader.
Bägge dessa datum är bra, de är mysiga och det känns bra inombords. Dessutom blir sambon mer och mer lik mig dag för dag. Jag skrev en gång förut att när vi spelade GuitarHero hemma hos Eric och Fran så stod alla blickstilla och spelade, jag var den enda som poppade runt som en liten tok under mina spelningar.
In this very moment så står älsklingen och spelar lite gh, och han POPPAR! Yesyes, mitt poppande smittar av sig, vilket är bra eftersom det är mycket roligare att spela om man poppar lite.

Hursomhelst, för att återgå till min diskussion angående dagens datum. Att det är den 18:e innebär även att det bara är 5 dagar tills jag fyller, 5 dagar tills inga åldersgränser kan diskriminera mig. Very good indeed.

Dessutom har sambon och jag bakat idag också, en Daimkaka, tänk er mockaruta fast med daim överallt. Först gick det bra, sen gick det dåligt och vi var väldigt tveksamma men när vi provsmakat kakan så insåg vi att det ju var en success. Ni kan inte ana vilken god kaka!
Om någin har missat det så kan jag återigen säga till er att jag är på VFU ute på en förskola dessa veckor. Gården som förskolan har består av, som det är på de flesta förskolorna, av asfalt. Idag förbannade jag all denna asfalt.

Fördelar med en asfaltsgård:
  • Det blir inte superlerigt när det regnar = renare barn
  • Det går bra att cykla med förskolans småcyklar
Nackdelarna med en asfaltsgård:
  • Det blir glashalt under vintern
  • Det finns inga vattenpölar att plaska i efter regn = sorgsnare barn
  • När man trillar och slår sig så blir det ALLTID blodiga skrapsår.
Idag efter mellis skulle vi gå ut med barngruppen, som jag skrev tidigare så är två av den ordinarie personalen sjuk och den tredje ordinarie personalen som fortfarande är frisk gick hem klockan 14.30 idag. Klockan var ungefär 15.00 när vi skulle gå ut, alltså var det två vikarier från poolen och sen jag. Vi skulle alltså ut med 11 hyperaktiva barn.
Vi börjar klä på oss, när fyra-fem barn var klara så gick en av vikarierna ut i förväg med dom medans jag och den andra vikarien fortsätter klä på resterande barn. Efter två minuter kommer vikarien som nyss gick ut in igen, med sig har hon en liten två-årig pojke som har ett enormt blödande runt sår i ansiktet ungefär lika stort som en femkrona, sen en hel massa småblödande skrapsår som är fyllda av asfaltsgrus. Tårarna och blodet flödade.
Ack ack ack, dumma dumma asfalt.
Visst, klart att man kan slå sig på lera och gräs också men det blir inte alls lika hemskt.
Under perioden februari, mars och nu april så har en gammal gubbe ringt hit och försökt sälja oss en ungdomspris-prenumeration av Kuriren, han har ringt ungefär tre eller fyra gånger. Av någon anledning så är det alltid jag som har svarat och varit tvungen säga till honom att vi inte vill ha tidningen.
För ungefär en månad sen så fick vi en månads prenumeration av Andreas mormor och morfar, väldigt snällt men vi upptäckte snabbt att vi egentligen inte läser tidningen även fast vi får den.
I förra veckan ringde gubben igen och det var återigen jag som svarade.

T - Jag ser här att eran månads prenumeration går ut, vill ni köpa ett halvårs prenumeration och fortsätta få tidningen?
J -  Nej det vill vi nog inte, vi läser faktiskt inte tidningen särskilt ofta även fast vi får den.
T -  Jaså? Ja det låter som en väldigt stressig tillvaro. Är du säker på att ni inte vill ha tidningen?
J -  Ja, jag är säker, vi ska inte ha tidningen.
T -  Tycker Andreas också det verkligen?
J -  JA det tycker han, vi vill inte ha tidningen.
T -  Nej okej, tack då.

Sen var det inget mer med det tänkte jag, tills idag. Idag kom det en prenumerationsräkning på posten för Kuriren för ett halvår framåt!. Jag och sambon blir väldigt fundersamma och sambon ringer direkt till Kuriren för att fråga vad som händer. Där säger människan att idiotgubbe-telefonförsäljaren visst har satt upp oss på ett halvårs prenumeration! Idiotgubbe!
Sambon förklarade läget och frågar vad det är för inkompetenta telefonförsäljare dom har egentligen, människan ber om ursäkt och lovar att dom inte ska ringa till oss mer. Räkningen var det bara att slänga.

Under mitt år här i lägenheten har jag ofta funderat på om vi borde anmäla oss till NIX-listan men sambon har alltid sagt nej, nu däremot överväger vi det.
Jag antar att det inte är särskilt bra att två gånger i rad sätta sig på sin nya mobiltelefon? Turligt nog verkar min nya telefon vara hållbar, fast jag borde nog börja försöka ha lite bättre koll... Min orangea mobil såg man iallafall bland min filt här i soffan, min nya lila är lite mer kamoflauge-färgad. Det är min enda ursäkt.
Idag samarbetade magen och jag begav mig till min vfu, nu är jag hemma och jag är helt slut. Det är inte ofta som nästan hela barngruppen är där samtidigt men idag var det så, plus att det bara var en ordinarie personal, alla andra är sjuka. Barnen var som tokiga, så fort man tittade bort så var det någon som slog sig.

En liten pojke lyckades trilla omkull när han blev lämnad på morgonen av sin mamma = plåster på knät.
När vi sedan skulle gå ut allesammans så snubblar han igen och skrapar handen = plåster.
Väl ute så går vi iväg utanför gården till skogskanten och alla barnen börjar leka, pojken trillar och slår huvudet i en klätterställning = enormt hemskt rött skrapmärke över pannan och myyyycket gråt.
Väl vid mellis så ska samma pojke sätta sig på stolen, på någon sätt misslyckas han och trillar rätt ner i golvet på andra sidan = hysterisk gråt som tar ungefär en timme innan den tar slut. Stackars pojke, jag har ingen aning om hur han lyckades slå sig så mycket men på något sätt lyckades han.
Såg nyss klart på kvällens avsnitt av Vänner på femman och den kvarvarande känslan i själen är ett mysigt "Aaawww". Yes, Vänner är en väldigt bra serie och jag har stora funderingar på om det kanske är dags för ännu ett inköp av en serie-box? Det var ju trots allt ett par månader sen jag fulländade min Gilmore Girls-samlig, det kan nog kanske vara dags för en ny serie.
Fast jag har ännu inte kollat upp priser eller någonting så det får jag nog ta och göra.

Vet inte varför jag kom fram till att dela med mig av denna tanke här på bloggen, antagligen för att sambon jobbar vilket innebär att jag inte kan berätta det för honom. Det blir lätt så, att när jag har varit ensam kommer det fler inlägg än vanligtvis, just för att jag inte har någon att slänga ut alla mina tankar på.
Återigen, en dag utan vfu, magen min vill inte samarbeta. Förhoppningsvis har den insett allvaret och skärpt till sig tills imorgon, annars får jag ta ett allvarligt snack med den.

Under tiden har jag hittat ett ytterst trevligt och bra horoskop att roa mig med.

Taurus (April 20 - May 20)
Good day to do a self-portrait. Or, if you're in a hurry, you can do what I do, and just spray paint all over yourself and run into a large canvas. Art is easier than you think!

Haha, ett horoskop i min smak. På samma sida kan man även ta reda på ens hemliga superhjälteidentitet!

image728
Your Superhero Identity For Today Is:
Name: Madame Flame
Secret Identity: Johanna ******
Special Power: Mystical Energy
Transportation: Electric Bicycle
Weapon: Lightning Cannon
Costume: Dragonhide Cape
Sidekick: Ginger
Nemesis: Cindy the Sneaky
Tragic Flaw: Fear of flying
Favorite Food: Key Lime Pie

Hahaha, allt detta kan hitta på denna sida.

Och nu avslutar vi detta totalt värdelösa inlägg med ett fint gammalt citat som vi Buffy-tittare antagligen känner igen.

- I love you .
- You don't know what true feelings are!
- Yes I do! I lie awake all night thinking of you .
- You sleep during the day!
- Yeah, but..., you're missing the point.
Grannen ovanför brukar ju som sagt börja möblera om sin lägenhet exakt klockan 9 på vardagar, sen runt klockan 12-13 så brukar han sluta och det blir tyst och skönt men inte idag. Idag slutade han visserligen möblera om men istället började han banka, ingen aning om vad han bankade på eller med men det vibrerade nästan i golvet och väggarna. Bankandet kom i omgångar, ungefär 5 bank varje halvtimma men nu har det slutat. Ungefär klockan 17 slutade bankandet och jag har absolut ingen aning om vad som han bankade på.

Idag skulle ha varit min första dag på vfu, så blev det inte. Kunde inte alls somna igår och ju längre tiden gick desto sämre mådde jag. Ont i magen och hemskt illamående och senare även huvudvärk. Sambon satt och höll mig i handen större delen av natten men runt klockan 2-3 tvingade jag honom att försöka sova, jag försökte också sova men utan lycka. Jag kollade på klockan sista gången 03.22 och sen var jag kanske vaken typ en halvtimma efter det. Klockan 06.45 ringde klockan för en ny dag, jag gick upp, gick runt ett litet tag och kände efter hur jag mådde. Inte bra, magen är i uppror och jag mår allmänt dåligt med en antydan till begynnande huvudvärk, jag känner mig liksom lite matt i hela kroppen och det beror inte på att jag sovit så lite. Det här känns som en annan slags matthet.
Jag ringde till förskolan för att säga till min handledare att jag inte skulle komma idag men hon är tydligen sjukskriven hela veckan. Imorgon gör vi ett nytt försök.

Jag gick förbi råttornas bur alldeles nyss och jag fick se den mysigaste gosråttan i hela världen. Naturligtvis tog jag kort. Det är suddiga bilder för jag tog utan blixt, jag ville inte störa henne med en elak blixt.


Strössel fick såklart också vara med på bild trots att hon inte ser riktigt lika gosig ut som Smulan, hon hängde i sin sputnik som vanligt.Nu är klockan snart 9 och grannen börjar med sin ommöblering, precis enligt vana. Han börjar alltid dra saker fram och tillbaka klockan 9 på vardagarna. Jag undrar vad han gör, det börjar bli lite störigt.
Nu har vi städat hela dagen lång, det har varit jobbigt, det har varit tråkigt men nu är det över och det var mödan värt. Lägenheten är skinande ren och jag känner mig nöjd, sambon är nöjd och råttorna är nöjda. En helt nystädad bur plus en nytvättad hängmatta, yes yes. Sen att dom fick ett par köttbullar också var nog grädden på moset.

Nu har jag bara duschning kvar på listan sen är jag färdig. Jag blir alltid smutsig av att städa, det är mystiskt men sant.

image722 Godnatt på er.
Idag ska sambon och jag gemensant ta itu med lägenheten, det ser hemskt ut är hemma, fruktansvärt rent ut sagt. Inte kul att bo här just nu men idag ska vi ta itu med det!

Imorgon bär det av till vfu, verksamhetsförlags utbildning, i hela sex veckor! Det innebär att jag kommer vara så jäkla slut att jag inte kommer hinna blogga. Sex veckor heltid från att ha gått en dag i veckan i skolan... Jag kommer dö, fast antagligen kommer jag bli sjuk den första veckan för det blir jag alltid. Från att ha varit hemma och en dag i skolan till att bli duschad med barnbakterier.. Sjukdom kommer att inträffa.

Hursomhelst, läste en hemsk nyhet också. Läs den ni med! Jag vill inte att bloggen ska stängas ned...
Jag och sambon kollar på film, The Butterfly Effect, ingen av oss har sett den tidigare. Den är hemsk, den är mörk och två gånger har jag vänt mig bort och hållt för öronen för jag vill inte se eller höra vad som händer. Den är hemsk men ändå kan jag inte låta bli att titta.
Om den inte slutar lyckligt kommer den att förfölja mig, fast just nu undrar jag hur den alls skulle kunna sluta lyckligt.Okej, den slutade rätt så lyckligt ändå. Men jag fattade det som att det annars finns två andra slut på filmen?
Jag har väntat och väntat på att sambon skulle skicka över bilderna från kryssningen till mig men det har han inte gjort, idag tog jag tag i det hela och satte mig vid hans dator och skickade över bilderna själv. Det funkade precis lika bra.

Jag hade planer på att skriva lite om bilderna så att ni fattade varför vi tog just de korten men kom fram till att jag inte orkar, därför får ni korten lite blandade och utan förklaringar. Det funkar nog det med. Bilderna är stundom suddiga men det beror på att sambon tog korten med sin mobilkamera och man kan inte förvänta sig hur mycket som helst av en stackars liten mobilkamera.


Nu har jag läst att det kan vara farligt att blogga, Blondinbella gick tillochmed in i väggen med sitt bloggande! Haha, jag skrattar högt inombords. Om det nu känns så jäkla stressande att klämma fram blogginlägg hela dagarna, gör det inte då! Det är ju bannemig frivilligt! Herregud.
...på aftonbladet om 10 säkra sätt att få lägre status på jobbet. Det var ju en idiotlista rent ut sagt, okej, det var visserligen inte aftonbladet som hade gjort listan men listan fanns på aftonbladet.

1. Att ha barnflicka eller städhjälp och betala svart hamnar högst upp på listan.
2. Att äga en äkta pälskappa- eller rock kommer på andra plats.
3. Att förbättra sitt utseende med medicinska hjälpmedel står inte högt i kurs om du vill ha hög status.
4. Att gå i kyrkan varje söndag är inte heller så populärt.
5. Att ha en 15 år yngre man hamnar på femte plats.
6. Att ha en 15 år yngre fru är inte heller så poppis.
7. Att äga en Iphone ger låg status.
8. Att gå i terapi står inte så högt i kurs det heller.
9. Att vara engagerad i kyrkans verksamhet kommer på nionde plats.
10. Att vara singel med intensivt kärleksliv hamnar sist på listan.

(lista ifrån e24.se)

Nummer 1, 2, 3, 5, 6 kan jag förstå men resten.. Vad är det för fel med att gå i kyrkan? Blir människan automatiskt en psykogalning då eller? Varför skulle kyrkgående, ens privatliv som singel eller ens mobiltelefon vara något som inverkar negativt på ens arbete? Nej nej, jag är förbryllad.
Godmorgon folket, idag snöar det iallafall inte och det är tur det. Hade det snöat när jag vaknade imorse hade jag inte gått upp ska jag säga er.
Skola igen idag, det är ovanligt med två dagar såhär på raken men det händer.

Har fortfarande inga bilder från vår båttur, allt jag har är denna ifrån tisdagsförmiddag.

60920-699
Det känns som att jag har gått in i en vägg, en vägg av trötthet. Jag skrev ju att jag igårförmiddag vaknade pigg som en lärka, idag vaknade jag som en tokigt trött sköldpadda som inte vill krypa ur skalet.
Hade allvarliga funderingar på att stanna hemma i min ljuvligt varma och gosiga säng men kom fram till att det är ju idag som vi ska få informationen till Exa3, då är det bäst att vara där. Dock är det ytterst motvilligt och jag kommer INTE att vara engagerad eller glas idag. Idag får gruppen sköta diskussionen och jag kommer sova bredvid typ.
Gå och lägga sig klockan 19 ikväll kanske?
Yes people, nu är jag hemma. Nu sitter jag i min soffa som inte gungar i sidled eller brummar väldigt lågt som en båtmotor.
Jag måste dock säga att något av det allra bästa på resan var nog faktiskt när vi hade gått av båten och skulle ta bussen hem. Jag, sambon och Tomas skulle till Eskilstuna. Viktor, Hanna och Jalina skulle till Västerås. Våra bussar stod och väntade bredvid varandra. Våran Eskilstuna-buss var stor som en vanlig fin fräsch buss och det var bara vi tre som åkte med den. Tre stycken, plus chauffören i en buss för kanske 60 personer.
Till Västerås var det fler som skulle åka än bara Viktor, Hanna och Jalina. Runt 10 fulla pensionärer åkte också till Västerås. Dom fick en superliten sketen typ minibuss där varenda säte blev upptaget. Yes yes, jag, sambon och Tomas hade väldigt mysigt längst bak i vår tomma bussen, dessutom var chauffören ruskigt trevlig också.

Fast det allra allra bästa med våran lilla resa var nog att Andreas bestämde sig för att slänga pengar och saker efter mig. Min sambo är den allra bästa i hela världen och han gick till och med på att bugga med mig, första gången som vi buggade "på riktigt" så att säga, med livemusik och inför andra etc. Och vi var extraordinära, svetten flödade och snurrarna snurrade. Det hela var väldigt väldigt mysigt och alldeles alldeles underbart.

Och så kan jag ju också tillägga att jag inte hade någon slags sjösjuka alls överhuvudtaget och tack vare Viktors Resorb så vaknade jag idag och var pigg som en lärka också. Jag är nöjd.
Idag och imorgon förbereder vi oss. För imorgonkväll far vi iväg, min första "kryssning", till Åbo ska vi. Vi får se, antingen blir jag sjösjuk eller inte. I vilket fall så kommer jag att vara borta. Ni får uppdatering om sjösjukan eller inte antingen på tisdagkväll eller onsdagkväll.
Nu vet ni.
Okej, ni som känner mig vet att jag inte är särskilt förtjust i främlingar, jag räknar även in grannarna som främlingar och alltså folk jag helst inte träffar, pratar eller engagerar mig i. Det har hittills funkat bra här i huset, grannarna stör inte mig och jag stör inte dom. (Förutom den tokiga grannen som varje vardag börjar möblera om sin lägenhet klockan nio på morgonen.)
Hursomhelst, idag hade vi tvättid. Klockan 13.00-16.00 skulle jag ner och tvätta. Jag går ner så jag är där ungefär exakt klockan 13.00, det brukar aldrig vara folk nere i tvättstugan men nu var det massor av folk. En mamma och dotter som var påväg ut ur tvättstugan med sina rena kläder plus att grannen över oss står och precis startar nya tvättmaskiner. Jag kontrollerar en extra gång så att jag inte tagit fel på tiden men icke. Det är grannen som har tagit min tid. Usch usch, jag avskyr sånt här.
Jag spänner ögonen i grannen och säger att han har tagit min tid. Han ser skeptisk ut och tornar upp sig, (han är typ tre meter lång ungefär känns det som) och säger att han inte tror det.
Jag pekar på tid.tavlan, vi har nyckelplutt nummer 2:5 och han har 3:5, egentligen skulle han alltså ha tvättid efter oss.
Han inser sitt misstag och erbjuder sig att stänga av maskinerna, vilket är snällt men rätt så omöjligt. Våra tvättmaskiner är bra men lite tokiga, har man väl startat dom tar det typ en kvart att stänga av dom.
Snäll som jag är säger jag att jag tar hans riktiga tid istället.
Sen springer jag upp till lägenheten.

Nu ska jag alltså tvätta mellan klockan 16.00-19.00 istället.
60920-696


Jag kan inte rå för det men den här är ruskigt rolig tycker jag faktiskt.
Idag är det lördag och jag och sambon har stora planer, åka och handla potatis och sen hyra film. Potatisen ska vi koka och äta med burkskinka, det låter godare än vad det är. Det är faktiskt riktigt gott och inte alls svårt, att koka potatis är precis min svårighetsgrad i matlagning.

Har egentligen inget att blogga om, jag bara fördriver tiden. Sambon är och skjutsar sin lillasyster och sen ska vi handla.Update klockan 23.00

Vi åkte aldrig och handlade, istället åkte vi ut till sambons föräldrar och umgicks ett tag. Kom hem alldeles nyss. Då hände det en ovanlig sak, jag skulle tända lamporna i vardagsrumsfönstret då jag ser en vit limosin komma åkande. Det är inte varje dag en enorm vit supersuperlyxlimosin glider runt i Eskilstuna ska jag säga er. Yes yes, det är dagens nyhet.
Nu äe jag här, Emma är här, Ida är här och snart kommer Mirja. Efter en kväll av tvekan och velande så är allt bestämt.
Snart har Emma duschat klart och jag har smält maten och sen ska vi bege oss, vi ska bege oss downtown. Vi ska sedan där besöka ett antal affärer innan vi beger oss hemåt igen. Yes yes. Nu vet ni.Nu är jag hemma igen, jag och Emma skildes åt i en korsning. Nu sitter jag här, alldeles strax ska jag göra världen en tjänst och ta en dusch men jag ska inte tvätta håret, stränga order ska jag säga er.
Ikväll blir det Emma och jag, (kanske två stycken till) och antagligen Lotus.
Idag är det torsdag, sambon är på jobbet och jag sitter som vanligt här. På grund av elak huvudvärk drog jag ner rullgardinerna här i vardagsrummet men jag anar ändå att det är ruskigt fint väder ute. Jag har planer på att antingen dra upp cykeln och cykla till hemköp eller att helt enkelt gå dit, i vilket fall som helst skulle lägenheten må bra av att jag införskaffar lite mjölk...
Om jag inte ger liv åt min hemköps.plan så har jag planer på att gå till köket och diska... Vi får se, båda planerna går ju egentligen att ge liv åt, frågan är om jag är tillräcklig engagerad för det? Mjo, kanske.


Uppdatering klockan 18.55
Jag har varken diskat eller handlat, däremot har jag gjort planer med Emma och städat badrummet. Det funkar det det tycker jag nog, fast diska måste jag nog göra iallafall...


Klockan 20.17
Nu har jag diskat också, sorgligt nog är det mörkt ute nu och då känner jag att jag varken vill/orkar gå till hemköp. Detta innebär att vi inte har någon mjölk, mjölken är slut. Ack ack ack, det hade jag totalt glömt bort vilket ledde till att jag satte mig vid köksbordet med min bok och en macka och tänkte göra oboy. Men icke, no milk. Ack ack ack, men, jag får väl skylla mig själv antagligen... Usch, jag hatar att skylla mig själv!
Något som stör mig med bloggvärlden är den brist på respekt som finns! Jag har en vän som är ledsen just nu, hon skriver ett inlägg där man förstår att hon är ledsen och att saker är jobbiga. Bland hennes kommentarer till det inlägget hittar jag detta:
"Läs gärna det här inlägget och dela med dig av dina egna åsikter om bloggvärlden och sättet vissa proviserar sina läsare på."

Och sen var det en länk till en annan människas blogg, ett inlägg om hur folk skriver idiotiska saker på bloggen för att få uppmärksamhet och fler läsare. Människan gör ju samma sak själv! Hon hade sannerligen INTE läst igenom min väns ledsna inlägg, hon bara tog folk från Senaste.inläggs.listan och skrev samma kommentar till alla hon kunde hitta. Sånt stör mig!

Ska du kommentera, oavsett vems blogg det är, läs igenom inlägget innan du kommenterar så att du inte framstår som en total idiot!

Igårkväll jobbade sambon som vanligt på sitt lilla jobb i lilla Kungsör, staden där det aldrig händer något. Runt 22.tiden tittar sambon ut genom fönstret och ser två polisbilar! Efter ett par minuter ansluter sig ännu en polisbil och en fjärde polisbil cirkulerar området! Sambon försökte uppmärksamma sina arbetskamrater men de flesta trodde att det var ett dålig aprilskämt tills de tittade ut genom fönstret.
Nu undrar jag, varför fanns det fyra polisbilar i lilla Kungsör igårkväll? Sambon tror starkt på trippelmord men jag tvivlar.
Är det ett bra tecken när man ska börja läsa lite skollitteratur inför morgondagen, man läser två rader och sen suckar och sätter sig vid datorn istället bara för att det är så jäkla tråkigt? Nej, jag skulle inte tro att det är ett bra tecken och sannerligen ingen bra egenskap. Blääää, jag har skjutit upp detta hela dagen enbart för att det är så fruktansvärt tråkigt! Jag dör lite inombords efter varje kapitel ungefär... Ack ack ack.
Nu sitter jag här, ska snart gå till badrummet och tvätta bort ansiktsmasken från ansiktet. Det är alltid lika roligt när man går igenom allt skräp på byrån och hittar en liten ansiktsmask. Yes yes, very nice. Nu när bloggen funkar igen måste jag ju ta igen uppehållet. Därför får ni nu denna intetsägande uppdatering. Ska se om jag hittar någon bra bild att avsluta med också.

image694 Det här är sommar i ett nötskal.
Och med "världen" menar jag naturligtvis bloggvärlden, visst, jag ska inte hyckla, jag erkänner att jag saknade bloggen men vissa i bloggvärlden tog det hela extremt. Igår satt jag och skrattade för mig själv att alla de hysteriska bloggmänniskorna som samlades här och uttryckte sin ångest och mörkaste hemligheter... Över 900 kommentarer ifrån hysteriska människor! Det är ett under att blogg.se inte stängde ner totalt i ren ilska har jag kommit fram till. Det komiska i det hela är att efter två dygns att stenhårt svettigt arbete för blogg.se kom dom fram till att den nya plattformen inte funkade så dom satte tillbaka oss bloggare på vår gamla plattform. På ett sätt tycker jag lite synd om de stackarna som jobbar på blogg.se.

Hursomhelst, idag är det den första april men det verkar inte grannen ovanför bry sig om. För två minuter sen började han/dem sin ommöblering, samma sak som de gör VARENDA vardag och jag vet inte varför. Det måste vara en ommöblering för dom har inga barn och det finns inget annat som kan låta som att man drar en soffa fram och tillbaka och flera gånger tappar ett bowlingklot. VARENDA DAG! Just nu stör det mig inte så mycket eftersom jag redan är vaken men de dagar man vill ha sovmorgon är det lite störande, speciellt som det brukar tystna runt halv elva också... Det är ett mysterium.

Jag har kommit fram till att min nya mobil kan ta riktigt bra bilder...

image692

(iallafall när jag orkar stå stilla tillräckligt länge för att den ska fokusera)