Bara för att den är så fin...

image635
Ännu ett SVT.program har jag sett, det gör totalen hittills 3 timmar SVT den här veckan och det är ruskigt ovanligt ska jag säga. Vanligtvis hade jag utökat mängden men eftersom vi ska bort imorgonkväll så lär det nog inte bli någon delfinal för mig av melodifestivalen den här lördagen. Men men.

Xante har åkt hem, han sov så sött hos mig hela dagen men sen kom sambon hem och Xante kom plötsligt på att han egentligen är en kattunge som inte brukar ligga still.

Jag lokaliserade kameran och jag tog massa kort på honom men eftersom jag känner mig lat nu så orkar jag inte gå och hämta sladden. Ni får vänta helt enkelt.
Det är inte särskilt svårt att vara kattvakt. Jag ligger i soffan med min filt och kollar på Top Model och Xante ligger i fönstret bakom gardiner och lapar sol.

Xante och jag har dock krigat lite. Han ville inte låta råttorna vara ifred så jag bestämde mig för att flytta in buren i sovrummet. Nu är inte det lika lätt som det låter, buren är fruktansvärt stor och otymplig och väger bly. Jag kämpar på med buren och har precis lyft upp den när Xante satsar och börjar hoppa mot buren för att klättra på gallret. Jag skjuter bort honom med foten ett par gånger men sen ser jag hur han tar sats. Han tar sats och springer och jag lyfter foten för att skjuta bort honom. Han hinner hoppa iväg och jag lyfter foten lite till, då! Då studsar han rakt in i mitt smalben med sitt huvud. Ett ljudligt klonk hörs och Xante rusar iväg till köket på två sekunder.
Jag ställer in buren i sovrummet och går och letar efter korkkatten. Han ligger på en av köksstolarna och ser allmänt chockad ut.

Jag går och sätter mig vid datorn, det tar ett litet tag och sen kommer han och är gosigare än någonsin. Vårt krig slutade bra.
Jag har ett viktigt uppdrag, ett otroligt viktigt uppdrag. Uppdraget kräver att jag stannar hemma i min soffa hela eftermiddagen. Mycket viktigt uppdrag.

Jag är kattvakt. Eftersom sambons lillasyster påbörjar sin flytt idag så behövdes det någon som kunde ta hand om hennes kissekatt. Så jag vaktar. 

Förut när Xante (katten) har varit här så har vi enkelt kunnat stänga in honom i vardagsrummet genom att ställa en stor tavla framför dörren eftersom vi inte har någon vardagsrumsdörr. (för att hindra kissen från att försöka ge sig på råttorna) Men idag när jag ställde fram tavlan så tog det ungefär fem minuter och sen flög Xante över tavlan. Så jag tog bort tavlan från dörren och stängde de dörrar som vi har. Ger han sig på råttorna får han skylla sig själv, jag tror att råttorna skulle bli riktigt arga på Xante om han försökte något.

Nu hade jag tänkt ta fram kameran och ta kort på Xante och sen lägga ut här men sambon verkar ha gömt kameran någonstans.
Idag gick jag upp ca 08.30, då satte jag mig i soffan och växlade lite mellan datorn och teven. Sen klockan 10.00 tog jag tag i mitt liv. Nu är klockan 10.30 och jag väntar. Väntar på att råttzens bur ska torka eftersom den för ögonblicket står nedmonterad på en handduk i hallen och är alldeles blöt. Den är alldeles blöt eftersom att jag har städat den i duschen, jag öppnade även fönstret i badrummet på typ ett halvår för att vädra. Det kändes bra att vädra.
Sen har jag även klippt av vårt nya duschdraperi som var alldeles för långt för att ha i badkaret, det täckte för avloppshålet och det var inte bra. Jag klippte bort typ en decimeter och nu verkar det alldeles lagom.
Jag har även organiserat mina skor, ställt alla nya sommarskorna i garderoben och ställt upp alla skor som stod i hallen på skostället. Yeah, jag är effektiv. Jag har även planer på att så fort det här inlägget är klart att gå och städa badrummet under tiden som buren torkar. Jag tycker alltid att badrummet blir en aning snuskigt när jag har släpat in buren i badrummet.

Okej, jag planerar att vara klar klockan 11. Yeah, det hinner jag. Jag är ruskigt effektiv idag!Update klockan 11.40

Okej, jag hann inte klart till klockan 11 men det var delvis för att min systeryster ringde och distraherade mig.  Jag blev klar ungefär 11.20 och sen åt jag lite och nu sitter jag här.

Yes, jag är ledig idag. Eller, ledig och ledig... Klockan 13.00 ska jag vara på förskolan för att göra intervjuer och egentligen har jag hur mycket böcker som helst att läsa men jag ignorerar för tillfället.
Gordon Ramsey är nog min idol. Han är cool.

image636
Godmorgon kära läsare, hur står det till idag? Med mig är det bra, toktrött dock, så trött att det svider i ögonen för att jag tvingar dom att vara öppna istället för slutna. Ni förstår säkert vad jag menar.

Nu börjar solen synas, låt er inte luras. Det är fortfarande kyligt ute, enligt smhi & tv4vadret ska det inte bli särskilt varmt idag, bara runt 4-5 plusgrader. Därför står jag inför ett dilemma, jag vill inte ta min tjocka vinterjacka men jag kan heller inte ta mina tunna vårjackor... Kan ni förstå problemet? Jag förstår sannerligen problemet...

Oh well, nu måste jag gå, måste leta igenom garderoben efter en varm jacka men som inte är för varm mitt på dagen sen.
Jag har ett problem, den här månaden är jag fattigare än någonsin men av någon anledning ser jag kläder som jag vill ha överallt, på teve, på reklamen i brevlådan, i affärer... Detta brukar aldrig hända mig, aldrig! Men nu har det alltså hänt, suck, vad ska jag göra? Det är sannerligen ett problem ska jag säga er, alla kläderna vill ju komma hem till mig men det går inte. Stackars hemlösa kläder...
Ikväll har jag disk att göra, det är inte roligt. På något sätt har det blivit massor med disk den här gången och jag för mitt liv inte förstå varför. Det känns jobbigt ska jag säga er. Jag vill inte diska, jag hatar att diska. Kanske blir det bättre om jag bränner en ny diskskiva? Med bara bra musik?

Nej jag tror inte det blir bättre. Det försökte jag med förra veckan, jag valde bara låtar som jag tycker om men ändå måste jag springa och byta låt hela tiden för att jag inte vill höra på den speciellt utvalda låten. Kan ni förstå mitt problem? Jag förstår det iallafall ruskigt bra. Den enda skivan som verkligen har hållit sig genom tiderna utan att jag byter låt hela tiden är min Disney-skiva. Massa bra disneylåtar som jag valt ut, den brände jag för flera år sen men jag älskar den än idag.

Okej, klockan 19.00 går jag iväg härifrån och tar och ställer mig motvilligt i köket.
Okej, jag har ett mysterium som jag ska berätta om. Det handlar om skollitteratur.

För kanske två veckor sen satt vi i studiegruppen och jämforde litteraturlistan mot vilka som har vilken bok etc. Jag och Catrin hade inte Samspel för lärande men det hade Kicki och Lorin, vi kom fram till att vi skulle kopiera. Vi tittade igen i litteraturlistan och det står:

Sträng, M. (2005). Samspel för lärande. (s. 27-74). Lund: Studentlitteratur.

Okej tänker vi, då behöver vi bara kopiera sidorna 27-74 och alltså inte hela boken, tur det tänker vi för bibliotekarierna blir så jäkla kinkiga om vi står och kopierar en hel bok. Kinkigheten kan ju bero på att man inte får kopiera en hel bok men men...

Hursomhelst, jag och Catrin kopierar sidorna 27-74, Catrin nämner en gång att det var konstigt att det blev en så jäkla tjock pappersbunt eftersom vi körde dubbelsidigt. Jag instämmer men så tänker vi inte mer på det. Förrän nu.

Nu sitter jag och ska läsa boken tills imorgon, då ser jag att i studiehandledningen står att vi ska läsa hela boken. Eller ok, det står inte hela boken det står:

Sträng, M. (2005). Samspel för lärande.

Då tänker jag, tur att det blev en sån tjock pappersbunt då, då hade jag ju antagligen kopierat hela boken av misstag. Nöjd över mitt misstag börjar jag läsa. När jag har läst till sidan 75 så börjar det om. Jag vet inte hur det har gått till men jag har sidorna 27-75 fyra gånger om och inte resten av boken. Ett jäkla slöseri med kopieringspengar tycker jag nu i efterhand och jag kan inte för mitt liv förstå varför det blev såhär. För jag vet att jag tryckte på "återställ".knappen på kopiatorn för jag gör alltid det efter att en annan fick ut för mycket papper förra terminen,
Jag vet att jag tillochmed tänkte till att "Nu trycker jag på återställningsknappen bara för säkerhetsskull" men ändå har jag fyra exemplar av sidorna 27-75. Nu sitter jag här och är missnöjd men på ett sätt nöjd, klockan är bara 10.42 och jag har redan hunnit läsa. Jag trodde ju att jag skulle läsa hela boken, därför började jag att läsa tidigt.

Men men, det är inte så mycket jag kan göra åt saken, nu är det såhär och då får det vara såhär.


Nu är det onsdagmorgon och jag har precis ätit frukost, sambon hann slänga i sig två mackor innan han stack. Nej, han skulle inte jobba, han skulle följa med sin mamma för att lämna hans mammas bil hos någon bilgubbe.

Ikväll ska vi gå på något möte som kommunfastigheter har i Nordstjärnan, vi ska tydligen få sopsortering. Jag som tyckte att det var så perfekt med vårt sopnedkast fyra trappsteg ifrån våran dörr... Men men, sopsortering alltså och ikväll ska vi få information.

Fick nyss ett mail ifrån ellos, mina kläder skickades imorse klockan 04.36, när tror ni att dom kommer fram då? Imorgon? Eller i övermorgon? Dom ska ju bara till hemköp... Vad tror ni?
Nu är det tisdagkväll och jag sitter här, nyss åt jag och sambon korv med bröd. Fast vi gjorde det lite exklusivt med french hotdogs.bröd och kumlakorv. Jag kan rekommendera kumlakorven, det var nog den godaste korven jag ätit faktiskt men så kostar den ju lite mer än vanlig billig korv också...

Innan korven var vi hemma hos Emma och Sheila, jag rotade runt lite bland alla de kläder hon rensat bort och fick med mig en liten påse hem. Massa plagg för en hundralapp, det var helt okej enligt mig, speciellt som jag känner mig lite fattig nu också. Betalade nyss alla räkningar och hujedanemig, den här månaden var det katastrofalt, massa oförutsedda utgifter. Nu känner jag verkligen av det här med att vara fattig student.

Och om jag ska vara ärlig nu och berätta om min första vecka som förlovad så kan jag säga er att det känns inte särskilt annorlunda faktiskt, det känns typ exakt samma men med en eftersmak av mys. Och mys är alltid bra.
image635

Yes, tydligen har jag en läsare som tycker att jag borde sluta skriva bara ordet "sambo" och istället skriva ut sambons namn. Jag gav efter i ett inlägg och skrev sambons namn efter varje gång jag använde ordet sambo men det dög tydligen inte.

Tur för dig nu att jag har ett annat ord jag kan använda om jag vill det. Nämligen fästman, fast det tror jag inte att jag kommer skriva särskilt ofta. Fästman låter så himla gammalmodigt och sambon är ju min sambo helt enkelt. Och om ni är en aning trögfattade så betyder detta virriga inlägg att jag och sambon numer är förlovade och alltså bär ringar. Visserligen har vi varit förlovade i ett par dagar men eftersom det tar ett tag innan man får sina riktiga ringar så har det varit hemligt.

Aww, min sambo!

image631image632

image635


(ja, det är relativt gamla bilder men det beror på att sambon har blivit kamerarädd nu på senare år, ta fram en kamera och han tittar åt ett annat håll.)
Godmorgon bloggen!

Vanligtvis sitter jag på tåget just nu men idag ska Sara i min studiegrupp som bor granne med mig ta bilen och eftersom jag bor granne så får jag följa med. Det är bra, det är bannemig skönare att åka bil än att åka tåg, dessutom ställer vi bilen nära skolan så jag slipper gå den där halva milen. Okej, det kanske inte är en halv mil men det känns bannemig så, vad tror du Emma, kan det vara två kilometer från stationen till skolan?
Jag har ingen som helst uppfattning om avstånd, långt är det iallafall.

Idag lyser solen och smhi lovade värme. Därför tar jag mina nya vita skor och min nya jacka, jackan köpte jag visserligen för ett tag sen men eftersom det har varit kallt så hade jag den för första gången igår.

image630
Sambon spelar Guitar Hero III, han har börjat sin karriär på expert nu, förut körde han bara quickplay på expert och karriären på hard men han avancerar. Själv har jag klarat första nivån på hard nu och jag är nöjd, mycket svett och tårar ligger bakom men jag klarade. Dock mår inte mitt psyke så bra av att behöva stå ut med att bli utbuad, på medium satte jag alla låtar direkt.

Som sagt var jag och Emma på tunan idag och brände pengar och igår satt jag hemma och brände ännu mera pengar på Ellos. Det är en jäkla tur att vi får pengar imorgon alltså för nu börjar pengarna sina litegrann, jag vet inte vad som har hänt, mitt stackars bankkonto.

Jag hade tänkt avsluta inlägget med en musikvideo men youtube segar extremt och jag orkar inte sitta och vänta på att sidan ska ladda.

AFI - Miss Murder.Update!

Satte nyss tre låtar i rad på hard! Yes! Utan att bli utbuad eller tvingad att restarta, jag är nöjd, jag rockar. Sen blev jag dock utbuad på idiot.barracuda.låten men den är ju konstig.

I ROCK!
image629
Idag var Emma och jag på Tuna Park, vi köpte skor och sen åt vi på donkan.

image628
Ikväll är det svårt att hitta på en bra rubrik så det fick bli denna nödlösning.

Sitter här och småtittar på melodifestivalen men jag är missnöjd, hittills har bwo varit bäst ikväll. Allra sämst var människan som varken sjöng på engelska eller svenska i den SVENSKA melodifestivalen. Jag tycker inte att man ska sjunga på andra språk då, engelska eller svenska, annars kan man vara i ett annat land och sjunga faktiskt, i det landet som språket hörde till. Inte ok tycker jag.

Igår var jag hemma hos Emma, utifall att ni hade missat det. Eftersom jag igår kom fram till att det blir mer stämningsfulla bilder om man stänger av blixten på kameran så är större delen av bilderna en aning suddiga... Det är stämningsfullt!


image627
Nu är jag här, hemma hos mig och jag är ensam. Jag saknar min sambo (andreas), min sambo (andreas) som är i Västerås och sover. Jag saknar honom.

Mina fötter ömmar, jag fick ett fint erbjudande om att bli buren en del av vägen hem men eftersom jag har min image att tänka på så gick jag. Däremot tog jag av skorna ett par minuter och försökte gå utan skor men stenarna på marken var alldeles vassa. Jag och min image tog oss i kragen och jag gick hela vägen hem, jag stod ut men det var knappt alltså.

På krogen var det folk som slogs, naturligtvis ska dom alltid slåss när jag och Emma är där och naturligtvis ska dom alltid hälla ut saker, den här gången var det Emmas ögon som fick ta emot duschen av en främlings öl. Sen fick vi fly, jag vet inte hur vi lyckades men vi flyttade oss typ 5 meter på en sekund så att vi stod inne i hörnet vid baren och gömde oss för slagsmålet. Vi har blivit riktigt duktiga på att akta oss för slagsmål.

Jag har faktiskt allvarliga funderingar på att kanske ta och duscha redan nu samt tvätta bort sminket. Vanligtvis brukar jag somna direkt och så vakna med sminket på kudden och håret som står rakt upp. Men nu är jag inte särskilt trött, därför orkar jag kanske ta en dusch? Iallafall tvätta bort sminket, ja det orkar jag.

Hungrig är jag också tror jag. Tur att vi har oboy.

Ikväll har jag tagit steget, det har äntligen hänt. Jag är initierad.

h0e
m0e

&

j0e

/j0e - jag har tagit steget
Emma och Ida sitter och räknar, de räknar och räknar och jag sitter mittimellan.

Vi hade laddat úpp, riktigt ordentligt med chips och godis. Sen åkte jag och Emma till Ming för att hämta mat och kom tillbaka för att upptäcka att Emmas hund hade satt i sig hälften av godiset, hon kommer nog må dåligt kväll. Särskilt som hon åt godisarna med pappret på. Skandal.

Ikväll har jag kläder som jag är lite tveksam på men Emma och Ida är säkra så vi får ta det som så. Men jag skippar det röda, vi kör på svart och grått. Inget rött.

Emma och Ida räknar fortfarande, dom är riktigt okej på att räkna faktiskt. Det märks att Emma tog matte C.
Nu sitter jag här och väntar. Sambon duschar, sen ska vi gå till hemköp och införskaffa förnödenheter. Ikväll ska sambon till hans kamrat Viktor och Viktors flickvän Hanna i Västerås.
Jag ska till Emma och vi ska äta mat, antagligen från Ming, och sen ska vi dippa våra chips och moffa smågodis och intaga lagom mängder alkohol.
Jag har hittat två par skor som jag vill köpa men sambon tycker inte att jag behöver köpa dom idag men jag tycker det. Risken är ju att dom tar slut i min storlek! Skorna finns alltså på tunan och dit orkar/vill inte sambon ta sig med mig och eftersom jag är totalt handikappad om jag tvingas köpa saker själv så kan jag inte köpa dom utan sällskap.

Eftersom Emma har kommit fram till att man får mer läsare om man skriver om saker man köper så provar jag.

De här skorna fick följa med mig hem igår.
image623


Moberg säger:
*länk till skosida* dom skorna köpte jag igår
Emmam0e säger: åh, dom är så söta ! jag vill ha dom röda.
Ja, nu sitter jag här i vardagsrummet. Det är städat och fint men det bästa av allt är att comhem.gubben som var här idag fixade internetet! Nu har jag mitt trådlösa igen och sambon har sitt trådlösa, det är ljuvligt. Plus att vi fick kompensation. Vet dock inte vad som var fel eftersom sambon är på jobbet men ni kan få en detaljerad analys ikväll om ni vill det.

Idag pratade vi om genus i skolan, det är jäkligt intressant, vi har blivit upplysta om hur vi kvinnor har blivit förtryckta under åren och hur genusproblem i skolan kan se ut. Intressant. Faktiskt är det väldigt intressant.

På tågstationen imorse träffade jag Fran, vi hade en djup konversation under vår tågresa till Västerås.
Turligt nog fick vi sluta klockan 12 idag så vi tog 12.35-tåget hem. På stationen i Eskilstuna så träffade jag Fran igen! Hon hade också tagit 12.35-tåget sen sprang hon iväg för hon skulle åka skridskor. Jag påbörjade min resa hemåt och mötte då Emmas forna klasskamrat Andreas som också hade tagit 12.35-tåget hem! Vi hade dock ingen djup konversation som jag och Fran hade utan en sån där ytlig "vi-känner-inte-varandra-riktigt"-konversation, det funkade det med.

Kom hem och upptäckte att sambon lagat mat till mig och att internet fungerade. På det hela, en bra dag.
Idag är det torsdag och jag och magen gör ett nytt försök att ta oss till skolan.

Idag är dagen som både sambon och jag varit lediga på. Idag var dagen vi skulle göra massor. Nu sitter jag här, klockan 18.35 och kommer fram till att jag och sambon egentligen inte gjort något särskilt.
Idag var dagen ett par skor fick följa med mig hem från staden.
Idag var dagen sambon var hos tandläkaren i 5 minuter när han betalat parkering i en timma.
Idag var dagen sambon och jag handlade på Coop.

Men vi hade så stora planer, vi skulle gjort så mycket mer! Nu sitter jag här. Sambon är och spelar innebandy.

Imorgon är dagen då Comhem.gubbar ska komma hit för vi har fel på internet. När supporten inte kunde fixa det per telefon så skickar dom hit en gubbe alltså. Sambon tror att vårt modem är trasigt, jag tror egentligen ingenting. Jag vet bara att vårt trådlösa inte funkar och att routern inte funkar när man kopplar ihop den med modemet. Modemet kan inte samarbeta med något nu för tiden. Jag hoppas att vi får ett nytt modem för det här med att enbart ha en jäkla internetsladd när vi är två internetberoende sambos är jobbigt ska jag säga er.
Det är inte ofta som jag kollar på ettan eller tvåan, inte särskilt ofta som jag kollar på fyran heller men det är iallafall lite oftare än ettan och tvåan.
Nyss kollade jag på både Plus och Klass 9A på ettan, en hel timma ägnade jag åt SVT och det kändes bra.
Okej, det var väl inte ett superprogram av Plus den här gången men det var okej. Klass 9A hade jag aldrig sett förut, okej det här var det andra avsnittet...
I vilket fall, det var intressant! Jag blev engagerad, först och främst ilsken på de extremt ouppfostrade ungarna i klassen men även engagerad. Jag ska nog kolla på det nästa vecka också.
Yes, nu har jag engagerat mig i bloggens layout igen. Dock inga större ändringar, bara annan header och bakgrund. Nu får det vara så här ett tag, jag blir aldrig riktigt nöjd. Bannemig, varför lät de oss ta kontrollen över våra egna bloggar? Why?!

Oh just det, kan ni se bakgrunden? Den ska vara mörkgrå med lite stjärnor och månar och sådär. Förut när jag ändrade bakgrunden så var det bara på min dator som det ändrades... Sambon babblade om cookiesar och sånt där som gör att saker syntes på min dator men inte på era datorer.
Sambon är återigen på jobbet, den här veckan jobbar han kväll vilket innebär att han stack iväg till jobbet för ungefär en och en halv timma sen. Han kommer hem runt klockan 22.30 beroende på när han får sista samtalet.

Sen han stack har jag setat vid datorn, inte roat mig om ni tror det. Nej nej, jag har kompletterat för den missade lektionen i måndags. Inte särskilt jobbigt egentligen, skriva en A4 om mina tankar om genus som jag fick ifrån att läsa litteraturen och det är lätt och lite roligt att diskutera genus så jag är klar. En sida är sannerligen ingenting när man ska diskutera genus.

Jag har allvarliga funderingar på att kanske börja läsa det som ska vara läst tills på torsdag men det är så fruktansvärt tråkigt att jag nog väntar ett tag.
"Det finns ju kvinnor som bor med transexuella män."

När jag hörde det så tänkte jag inte så mycket på det men sen började jag fundera.

"...transexuella män."

Vad menas med det? Kvinnor som hellre vill vara män eller män som hellre vill vara kvinnor?
Tänk lite på det, jag är iallafall lite förvirrad och tycker att det egentligen kan betyda både och.
Vem vill komma och diska åt mig? Utan betalning naturligtvis, jag är fattig vet ni. Så, vem erbjuder sig?
Igår hade jag nästan 100 sidvisningar.. Jag undrar varför, för det konstiga var att antalet läsare sannerligen inte gick upp så vem av er har tokklickat på min blogg?  Very strange indeed...

Idag gick jag alltså upp klockan 06.10 för att jag skulle vara på tåget klockan 07.52 och ja, jag behöver så mycket tid för att vakna och orka göra mig iordning. I vilket fall som helst så steg jag ut från huset klockan 07.30 för att bege mig till tåget. På väg till tåget så fick jag ont i magen men jag tänkte att det nog går över så jag fortsatte. Väl på tåget blev det värre trots att jag tog en värktablett. Till slut var det så illa att jag direkt bestömde mig för att ta första tåget hem. Jag lämnade över min exa till Sara som lovade att vakta den med sitt liv tills den hamnade i brevlådan. 08.35 satt jag på tåget hem med magont. Min snälla sambo hämtade mig på stationen i Eskilstuna.

Nu är klockan 15.40 och allt känns bra, det tog ett par timmar men nu är läget lugnt, jag börjar tillochmed känna mig lite hungrig.

God morgon folket, här sitter jag nu, klockan är 07.05 och jag har varit vaken i 50 minuter. Uscha, jag är dötrött och vill helst av allt gå och lägga mig igen men icke. 07.52 ska jag sitta på tåget och susa iväg till Västerås, uscha igen säger jag bara. Igår kanske jag tyckte att det skulle bli intressant med genus men jag har ångrat mig, jag vill hellre sova i min varma gosiga säng helt enkelt. Kan ni förstå det?


Jag sitter såklart och har Singin Bee på i bakgrunden och jag skrattat högt inombords åt de stackarna som tror att de kan. Naturligtvis kan jag alla låtar sjuhundra gånger bättre än dem men det tänker jag ju naturligtvis inte bevisa för någon. Alltså, jag kan alla låtarna inombords sådär ni vet, det funkar ju inte om sambon skulle sitta här exempelvis för då skulle min briljans nog inte visa sig.
Men, min tanke är att om människorna är dumma nog att vara med i teve, då får jag häckla bäst jag vill.

Vad vill ni liksom?

image621
Okej, jag är klar med exan och har gått vidare till att läsa litteraturen som ska vara läst tills imorgon. Imorgon börjar vi med ett nytt delmoment, jag tror att det kommer bli riktigt intressant för en gångs skull. Nu ska det äntligen handla om genus så naturligtvs läser vi en genusbok tills imorgon.

Här kommer nu två citat ifrån boken om just genus, vuxna sätter ju oftast in notiser i tidningen när ett barn har blivit fött, är det en pojke så är det här citatet populärt:

"Hej hopp, det blev en med snopp!"

Men sen ställer boken frågan varför man inte kan sätta in en livärdig notis om det blev en flicka:

"Hurra, kom och titta, det blev en med..." (censur såklart eftersom ordet fitta inte får stå med i facklitteratur)

Haha, jag skrattar för mig själv, den här boken var rätt så bra ändå.Öh okej, en liten stund senare kommer jag fram till att boken inte alls är särskilt bra.

"På senare år har debatten hettat till eftersom RFSU har föreslagit att ordet snäppa ska göras allmängiltigt för flickans yttre könsorgan."

Först trodde jag helt enkelt att boken skrivit fel, snäppa har väl aldrig varit på tapeten? Men tydligen så har det det och allmänheten blev upprörd eftersom det tydligen finns en fågel som heter drillsnäppa. Skandal sannerligen! Dock tror jag fortfarande litegrann att boken har missuppfattat, det har väl ändå kallats snippa och inte snäppa?
Idag är det söndag, slutet på veckan, slutet på helgen och imorgon är det skola igen. Nu blir det varje måndag och torsdag som jag ska fara iväg till skolan. Uscha.

Snart ska jag sätta mig med min dumma exan, idag blir den klar men jag känner dock ingen särskilt inspiration men den kommer väl.

image618image617
Inte för inte som mitt ego är lite uppblåst för tillfället. Anledningar?

Först så skriver Jone ett ruggigt "krypa.i.stoftet.inlägg" och sen går jag vidare i min lista av bloggar enbart för att htta att Jenny har skrivit ett fint tributinlägg om att jag faktiskt är en härlig person. Yes, jag är nöjd.

Nyss kollade jag och sambon på Sweet Home Alabama, förra gången fick ju sambon välja film och då blev det ju en katastrof. Min film var bra, lättsam och bra.

Hrm, fick nyss bilderna från igår. Förutom att jag lyckas skela och se allmänt mysko ut på varenda bild så är jag nöjd, haha. Det är väl en återspegling av kvällen antar jag.

image616  Jone, no hard feelings.
Jag vaknade klockan 10 ungefär, läget kändes bra dock såg jag ut som att någon hade gett mig två stora blåtiror eftersom jag somnade igår utan att tvätta bort Emmas supersminkning. Jag har uppenbarligen ägnat natten åt att gnida ögonen mot kudden som numer är fläckig. Men det går ju bort i tvätten.
Hursomhelst, läget kändes bra, jag var pigg och alert och jag satte mig med exan.
Hungern kom och jag stod nyss i köket och lagade mat som jag sedan åt. Tokhungrig som jag var så moffade jag och nu har jag ont i magen. Ack ack ack. Jag tror jag överger exan nu, jag ska ligga på soffan och smälta maten.

image609image610image611

Jag tror att jag saknar mitt hår...
Okej, jag ber om ursäkt men det är så här det blir när jag egentligen ska plugga. Jag skriver mängder med blogginlägg som egentligen inte innehåller något annat än strunt. Men, det är så det blir, ni får överleva ändå. Eftersom jag är i skrivarmode men inte vill/orkar skriva på exan så blir det utlopp här istället.

En fundering har jag ändå, igår på systemet så började hon i kassan prata om vädret med mig och eftersom hon inte var skittjurig som de flesta kassörskorna på systemet brukar vara så pratade jag tillbaka. Efteråt kom jag fram till att när jag är i skrivarmode för en hemtenta så använder jag fancy ord ibland. Sambon påpekade att jag använde ordet "perspektiv" till kassörskan och tydligen brukar jag inte använda ordet perspektiv till främlingar. Han har aldrig hört mig i skolan, där slänger vi oss med ord som perspektiv, förållningssätt, barnsyn, agerande, pedagogisk dokumentation, hållbar utveckling etc.

När jag började på högskolan och gick förbi alla små studiegrupper så tänkte jag för mig själv att "Snart kommer jag också att prata högskola", för man använder ord som man inte gör hemma i vardagen, man slänger sig med uttryck som låter uppstyltat men det är så det är att vara i högskolan. Hrm, I've crossed over helt enkelt.

Okej, exan då, den har rullat på. I förrgår hade jag ju skrivit klart typ diskussionsdelen av det hela, idag har jag plöjt igenom tre och en halv bok och jag har bara en och en halv kvar. Det går framåt. Om en liten stund ska jag fortsätta med min halva bok så att jag bara har en bok kvar tills imorgon.
Och sen måste jag nog försöka hitta lite skräpcitat ifrån läroplanerna också.
Idag är det också fint väder, eller iallafall relativt fint väder. Det är inte grått och äckligt men det är inte supersoligt heller. Det är ok, det är bättre än ok men sämre än super, nu får ni själva avgöra.

På teven är det Miami Ink, jag har inte zappat runt heller så allt jag har är Miami Ink, det har stått på den senaste halvtimman för det var en halvtimma sen som jag gick upp. Det verkar vara jobbigt att bo i Miami när det kan bli orkaner hela tiden. Inte bra.

Igår var trevligt, Emma bjöd mig och Ida på överbliven pizza, det var gott.
Nu väntar jag på att Emma ska vakna och komma ut på msn för att ge mig bilder. Bilder är ett måste.

Morgonens playlist:

AFI - Miss murder
Nckelback - Animals
Backyard Babies - Ex-files

Inte särskilt lång playlist men det är faktiskt två låtar till men som inte har någon youtube.video, antagligen för att den ena är svensk och inte känd och den andra har kompisar till en kompis gjort så den är inte alls känd men superbra ändå!

Nu tror jag att grannen har köpt Guitarhero, han spelar en låt som jag spelade igår på spelet och eftersom han missar en del så hör jag ju att det inte är typ en cd.skiva han spelar, utan just guitarhero.

Nej, nu är det dags för frukost och sen måste jag verkligen fortsätta skriva på min dumma exa.

Dimma, föräldrar kommer och hämtar sina barn. "Tjoho Jone är full!"

Det är skandal, táxin avbokad, folk ligger på golvet.

Enligt traditionen måste jag ju skriva en blogg här hos Emma. Dock blir den inte lång eftersom Emma har ställt upp datorn i bokhyllan och jag måste stå upp och blogga.Nu tar vi stegen in i dimman.

Herregud, jag blir helt hysterisk! Nån jävel har försökt bryta sig in i våran bil! Låset på passargerarsidan är förstört, det som var nya låskolvar och allt. Fanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfan!

Ringde till kommunfastigheter för att kräva en garageplats eftersom lilla gränsgatan tydligen är fruktansvärt kriminell men alla har lunch.

FAN!
God morgon folket. Idag är det också fint väder!
Idag är både jag och sambon lediga och det är ovanligt. Det firade vi med en sovmorgon, jag gick upp 9.30 och sambon sover fortfarande. Lilla sambo, han behöver sova länge ibland och då är det ju tur att jag är så snäll att jag riktigt smyger upp så att han inte ska vakna.

Nu har jag stora planer på att kanske äta lite frukost, som blir svårt eftersom att vi varken har mjukt bröd eller yougurt, det får bli hårt bröd. Usha. Sen måste jag fortsätta med exan, jag har planer på att köra hårt fram tills klockan 12 och sen vara ledig i ett par timmar med sambon.

Sa jag inte att mitt korta dumma hår skulle ligga slickat mot ansiktet för att det skulle blåsa och bli elektriskt? Sa jag inte det?! Emma kan intyga att det fanns elektricitet nog att lysa upp ett helt rum.

Turligt nog att Emma var med, tack vare henne inhandlade jag en outfit till imorgonkväll. Det känns bra.

See you later alligator.
Yes, jag gör framsteg. Nu har jag skrivit en och en halv sida på min exa, alltså en halv sida mer än vid mitt förra blogginlägg. Dock kanske jag ska tillägga att jag hade en timmas paus för lite tv.tittande där också... Ni får ju inte tro att jag enbart sitter här hemma i min soffa med datorn i knät och bara skriver. För det gör jag inte.

Solen lyser fortfarande, dock verkar det blåsa en aning vilket inte är så bra. Mitt korta luriga hår går ju inte att sätta upp så att jag inte ser ut som Lilla My och jag kan redan nu ana hur det kommer blåsa och klistra sig mot mitt ansikte. Hrm, inte bra.

Okej, tillbaka till exan då. Jag är i stort sett klar med att skriva ner mina egna tankar i diskussionen, kommer säkert att lägga till en massa mer sen när teorierna ska in också men för just nu är det lugnt. Dock har jag ingen som helst önskan att börja leta efter bra litteratur så det får nog vänta. Jag har ju hela helgen på mig!
Om en timma ungefär ska jag träffa Emma, nu stänger jag nog av word och börjar koppla loss mig ifrån datorn.

Okej, nu måste jag varna er. Eftersom jag egentligen ska tillbringa de närmsta dagarna med att skriva exa2 så kommer jag att producera ovanligt många inlägg, som alltid när jag egentligen ska plugga. Så, nu är ni varnade och medvetna om detta.

Exan rullar faktiskt framåt, har snart skrivit en hel sida,dock är det utan några som helst referenser till böckerna ännu. Hitills är det alltså bara typ diskussion vilket ni säkert vet är den lätta delen. Men men, den här gången väljer jag alltså att skriva exan bakochfram, börja med slutet. Det känns bra, jag har förtroende för mig egen smarthet. Jag kommer hinna klart tills på måndag, nemas problemas. Dock tvivlar jag på att jag kommer att börja knåpa ner något från böckerna idag, jag sparar nog det tråkigaste och svåraste till sist den här gången. Men det måste ju alltså innebära att jag får en otroligt vass diskussion den här gången?

Hursomhelst, är det farligt att ha lite superlim på fingertoppen? Jag försökte nyss limma ihop en trasig sak men av någon anledning så reagerade inte limmet med materialet och det limmades inte alls ihop. Däremot blev det lite kletigt men inte klistrigt så jag fick lite superlim på fingertoppen. Nu är limmet på fingret lite grått och det ligger som en hinna. Är detta farligt?!

Till råga på allt så tror jag att jag börjar bli hungrig, redan! Klockan är inte ens 12 och jag är redan hungrig. Om jag hade varit i skolan så hade jag dels ätit frukost mycket tidigare och inte ätit lunch förrän kanske vid 12.30. Så varförär jag hungrig nu? Jag åt ju frukost vid kanske.. 9.00? Mysterium indeed.

Förresten, har ni lagt märke till det underbara vädret?
Igår kom jag fram till en chockerande insikt. Inte nog med att ni inte har koll på hur ofta ni köper rengöringsmedel (som om jag hade det) men en av er har inte ens något rengöringsmedel alls! Uscha säger jag bara, spring genast till affären och köp rengöringsmedel! Hur gör du annars rent din lägenhet?

Nog om detta. Idag har jag ett mål, uppdrag, en sak att göra helt enkelt. Igår i skolan så fick vi uppgiften till Exa2 som är på 6 hp. Alltså, 6 hp och vi fick uppgiften igår, den ska in senast måndag morgon. Måndag morgon! 6 hp! Vi fick den igår!
Lärarens motivation var att "Ja men böckerna ni har läst hittills ska ni ha läst så grundligt att ni utan vidare kan sätta igång direkt och börja skriva på Exan." Ja okej, vi har haft två litteraturseminarium men inte en chans att det var förberedelser till exan! Vi fick inga frågor att utgå ifrån när vi läste, så det spelar ingen roll hur grundligt jag läste en bok. När man har läst 5 böcker i rad så minns man inte vad som stod i varenda bok, förutsatt att man inte antecknade varenda sak som stod på varenda sida...
Jag är lite missnöjd helt enkelt. Men, ingen fara på taket. Jag kommer ju att skriva skiten och jag kommer ju hinna men det stör mig iallafall!
Och sen! Ännu en sak som stör mig är att den heter Exa2, vi har inte haft ettan! Varför döper dom den första exan i kursen till nummer två? Det är mystiskt ska jag säga er.

Nu blir det sådär igen, när jag egentligen borde sitta och plugga så kan jag kläcka ur mig hur mycket som helst i bloggen. Det är en sjukdom skulle jag tro.

Idag ska jag också ner och möta Emma på stan, vi ska förhoppningsvis köpa kläder. Ett par nya skor skulle inte heller vara fel.
Hur ofta köper ni en ny ajax?

Anledningen till min fråga är en diskussion som jag och sambon ALLTID har när det är dags att köpa en ny flaska ajax. För att förenkla för det, det är jag som är J och alltså vill ha ny ajax. Sambon är A.

J - Vi måste köpa ajax.
A - VA?! IGEN?!
J - Ja, den är slut. Om jag fick som jag ville och hade alla ajax-sorterna så skulle jag inte behöva använda universalen till allting och då skulle den inte ta slut lika fort.
A - Det är inte normalt att köpa ajax såhär ofta! En ajaxflaska brukar ju räcka i flera månader?!
J - Jag tycker om ajax, jag tycker om när det luktar fräscht! Om du kan städa badrummet så att det blir lika rent som det blir när jag städar utan att använda ajax så får du gärna göra det!
A - Vi ska inte köpa ajax! Du slösar! Du får sluta spruta så mycket!
J - Men då betalar jag väl den här jävla ajaxen själv den här gången då!

Jag tycker inte att vi köper ajax onormal ofta faktiskt men jag håller inte sån stor koll. Kanske en gång varannan månad?

Hur ofta köper ni en ny ajax?
Idag trodde jag att jag skulle gå i skolan tills 16.00, ta tåget 16.35 och sen komma till stan 17.07 och hem 17.30. Det blev inte alls så. Tog tåget 14.35, var i stan 15.07 och svängde in på SJ och plockade lite arbetstider. Sambon kom och hämtade 15.20 och vi åkte iväg. Sen har vi åkt och bränt pengar och hälsat på sambons mormor & morfar och kom slutligen hem 18.30.
Helt knas. Timmarna som jag vann genom att ta tåget 14.35 vet jag inte vart dom är...
Idag är sambon sjuk så han är hemma. Jag ska iväg till skolan, uscha.

Igår hade jag och sambon våran egen Alla hjärtansdag-dag. Jag fick en värmefilt som jag sen hade i sängen som värmde mig alldeles ljuvligt. Eftersom vi egentligen hade sagt att vi INTE skulle köpa något till varandra så hade jag ingen aning om att han skulle gå och köpa en dyr värmefilt så jag hade gått och köpt hjärtformade marsmallows, inte alls i samma prisklass. Men det gick bra ändå, sen köpte sambon muffins med chokladsmet inuti och vi kollade på Armageddon.
Jag slutade kolla när de precis åkt upp i rymden och då hade jag redan storgråtit typ tre gånger. Den värsta gången var när han säger hejdå till henne precis innan dom ska åka upp och alla sjunger. Ack ack ack. Mitt stackars hjärta. Jag klarar inte såna filmer.

Bye.
Idag är det kallt, igår var det också kallt men inte sådär så att man dog. Igår lyste solen och jag var glad, idag är det vitt och grått och jag är inte nöjd. Vad är detta för jäkla väder?! Men men, så länge som det inte börjar regna eller snöa så är det okej.
Idag ska jag till skolan men eftersom det är studiegruppsarbete så är vi tack och lov här i Eskilstuna. Mycket bra.
Efter skolan ska jag traska runt på stan, måste köpa lite småsaker (igen) alla dessa småsaker slutar aldrig behövas. Sen ska jag försöka hitta lite kläder också men det blir nog inte så lätt som att hitta småsakerna. Uscha.

Drömde att jag simmade med delfiner och att jag hade min säng i en lada, det var en säng utan någon mjuk madrass och utan sängkläder. Egentligen var det bara en träbotten men den var iallafall min!Nu har jag då varit i skolan men jag kan ju inte säga att det kändes meningsfullt. Jag gick dit och var där till ungefär 9.10, gruppen hade sammanstrålat klockan 9.15 och vi traskade iväg till ett grupprum som var ledigt. Vi skulle alltså öva till redovisningen som vi har imorgon. Klockan 9.45 var vi klara. Folket satt och slöpratade om dricka och barn men jag hetsade på lite och vi slutade. Jag kopierade lite och sen ungefär till klockan 10.10 så var jag på stan.
Hittade lite småsaker och gick sedan hem, var hemma ungefär runt 11.20.
Sedan dess har jag setat här.

Kändes det nödvändigt att gruppen skulle träffas klockan 09.15?! Nej.
Återigen så har sambon övertalat mig till att se en film som jag redan bara genom att titta på omslaget har dömt ut. Men, snäll som jag är så låter jag honom bestämma film ibland. Ack ack.
Förra gången så var det ju Planet Terror som var fruktansvärt dålig. Ikväll var det dock snäppet värre. Ikväll var det Ice Planet. Men vad kunde man vänta sig ifrån en film som kostade 19.50 i Coops realåda?

Det var alltså en science fiction, en fruktansvärt dålig science fiction och sen slutar filmen mitt i! Som att det ska komma en uppföljare, men det gör det inte! Hysteriskt dåliga effekter och skådespelarna var så skrattretande dåliga att det kändes som att jag själv skulle kunnat gjort det bättre.

Okej, ploten då.

Det började med att något stort, svart och svärmande kom och attackerade en rymdbas. Panik utbryter, naturligtvis, och en massa människor dör. Ett superhemligt rymdskepp från jorden, Magellan, som är påväg på ett hemligt uppdrag råkar flyga förbi och kan rädda hjältarna ifrån rymdbasen. Den stora svarta svärmande fienden följer då efter Magellan som på något sätt först ser ut att stå stilla och sen har hoppat till andra sidan universum, det hela är mycket dramatiskt. Hjältarna på Magellan upptäcker att de inte kan styra sitt superhemliga superbraiga skepp, det styr sig själv helt enkelt och landar på en isplanet. Men! Vad de inte vet är att det svarta svärmande fiendeskeppet har följt efter! Danger Will Robinson!

Efter lite töntiga halvkärleksintriget på skeppet kommer till slut den extremt långsamma kaptenen fram till att de kanske måste utforska den här isplaneten lite. Trots att det ska vara -10 C så springer människorna runt med tunna pansartröjör och fryser inte.

De utforskar lite, en av kadetterna kommer bort och de får leta efter honom. Föga anar de att en alien från det stora svarta fiendeskeppet har lyckats ta sig ner på isplaneten! Hursomhelst, när de letar efter sin försvunna kadett så hittar de typ eskimåer/inuiter i en stor isgrotta där de verkar bo bredvid en superdator som innehåller all universums information. Det hela är extremt dramatiskt och eskimåerna skriker en massa som ingen förstår.
De lämnar superdatorn och eskimåerna och tar sig tillbaka till Magellan men den elaka alienen följer efter dom och tar sig in i skeppet! Danger Will Robinson!

Naturligtvis är den här alien också super så han typ zappar ihjäl en massa människor innan han tar med ett par stycken upp till sitt eget svarta svärm.skepp uppe i rymden. Nu blir det lite kaos och en liten flicka på skeppet blir besatt av den där superdatorn, sen blir en av hjältarna besatt och han trollas upp till fiendeskeppet där han i sin tur börjar zappa ihjäl de elaka aliensen och rädda människorna.

Det blir lite luftstrid mellan människor och aliens men tack vare den besatta hjälten så lyckas alla människor på fiendeskeppet komma tillbaka till Magellan förutom en kvinna. Hennes man sitter och gråter i snön och den enda tröst han får är en klapp på axeln. Men nu händer det saker! Danger Will Robinson! (igen)

Det kommer ännu ett svart svärmande fiendeskepp! (trots att de två första skeppen hade hoppat till andra sidan universum) Men nu! Den besatta hjälten "delar" på sig och hjälten får komma oskadd tillbaka till Magellan. Sedan hoppar hela isplaneten till en annan del av universum där det finns fyra månar men inga fiendeskepp.

Sen tog filmen slut. Jorden är alltså förintad, superskeppet Magellan har hoppat med en isplanet till andra sidan universum och det kryllar av svarta svärmande fiendeskepp. Bra slut! Verkligen.

Jäklarns vad lång min sammanfattning av ploten blev, antagligen för att jag är så upprörd på denna skitfilm helt enkelt.
Tydligen finns det en slags ordning i alla de olika namn som IKEA har på sina saker. Utan att skämmas knyckte jag listan ifrån aftonbladet för att sprida kunskapen vidare.

Enkel guide till ikeiska:
Soffor = svenska ortnamn.
Bord = finska ortnamn.
Garderober = norska ortnamn.
Hurtsar = rustika mansnamn.
Stolar = urbana mansnamn.
Fläktkåpor, bänkskivor, mikrovågsugnar med mera = adjektiv.
Saker för de yngre = djurnamn.IKEA-update.

Här får ni ett spel också.
Idag är det fint väder! Det är ju ljuvligt! Solen lyser hörrni!
Tur att jag ska ut och traska lite idag faktiskt, problemet är väl bara att solen alltid brukar försvinna så fort jag går utomhus. Jag vet inte hur eller varför det kommer sig men det är så, tillbringa en dag med mig och lägg märke till att solen alltid försvinner när jag ska gå ut. På somrarna så kan det vara vackert väder när jag vaknar men sen direkt försvinner den. Det är en vetenskaplig omöjlighet men det är så det är. Very strange....
Idag är en stor dag, idag fyller min Emma 21år! Det är inte klokt vad tiden går fort! Supermycket grattis min babe!Kan ni förresten ana att vissa bilder typ är fyra år gamla och att Emma var liten och blond då? Är det ens normalt att ha såhär mycket bilder på en och samma person? Jag antar att jag är en stalker helt enkelt...
Hursomhelst, Grattis Emma!

image607
Idag ska jag gå på arbetsplatsträffmötemedarbetargrejjs, inte apt den här gången, utan något annat.
Det blir ju säkert extremt... roligt. Eller inte.
Sen ska jag ta tåget och åka iväg till Kungsör.
Idag har jag först och främst klarat av min karriär på Guitarhero II, yes, på medium dock men hard är på tok för svårt. Jag tycker inte om att behöva träna för att klara av saker, jag vill kunna klara det direkt. Det är väl inte så svårt att förstå? Det är iallafall min filosofi.

Idag har även jag och Emma traskat en runda på staden. Hon skulle leta efter svart glansigt tyg utan struktur men det fanns inte där vi tittade. Jag skulle ha en massa småsaker så vår runda passade bra.

Idag har jag kommit ännu ett steg längre emot att vänja mig vid mitt korta hår. Jag blir inte helt chockad när jag nu ser mig själv i spegeln.

Igår var en stor dag i mitt hårs liv. Först klippning och sen Emmas frisörsskills. Ni kommer nu få se mitt nya korta hår.

Först åt vi mat, som Emma lagat. Vi hade tänkt ha potatiskroketter men på något sätt tog vi fel i affären och fick nöja oss med potatisklyftor, det var riktigt gott det med. Vi drack även hallonsoda. Mycket gott helt enkelt.Sedan bytte vi om. Emma lånade ut sin fancy.tee som jag fick ha på mig när toningen skulle ske.Emma var duktig på att applicera toningen, som dock var oroväckande orange...Väntan, sköljningar och annat sånt som hör till blev aldrig dokumenterat. När håret väl hade torkat så blev jag inspirerad av Emma och satsade hårt på en egen bloggpose.Okej, det är inte sån där superskillnad mellan min gamla färg och den nya toningen men lite skillnad är det allt.

Gammal färg till vänster                                            Ny färg till höger
image587

Okej hörrni, jag har förstått att jag måste lugna er litegrann.

Ja, frisören klippte bort ca 30 cm, lite mindre och lite mer, olika på olika ställen eftersom håret var uppklippt redan innan.  Men sen inser man inte riktigt heller hur långt håret faktiskt var innan jag klippte det, det liksom böjde sig och var lite idiotiskt vågit så det var liksom längre än vad tror. Iallafall var det längre än jag trodde.

Det är dock inte sådär superkort som Tyra Banks tvingar sina modeller att ha utan jag har ju hår som hänger. Men det slutar lite innan axlarna helt enkelt, som frisören sa "En lite längre page".
Det är knappt uppklippt och jag ser inte konstig ut.

Men i eftermiddag/kväll ska jag och Emma leka kockar och frisörer och jag känner på mig att det kommer dokumenteras med otaliga bilder. Jag lovar, ni ska få bilder.

Johanna Moberg var idag till frisören. Frisören klippte bort ca 30 cm av Johannas hår.
Johanna har typ inget hår kvar.
Ni kommer att bli chockade.


Johanna Moberg är jäkligt nöjd och smått chockad.

Beware.
Idag är vädret totalt hemskt, avskyvärt, blött och kallt. Jag AVSKYR detta väder!

Kom relativt nyss hem, har varit i skolan hela dagen. Helt okej men nu är jag seg och mina ben fryser.

Har verkligen inget bloggflyt just nu, det kommer kanske senare. Vi får se helt enkelt. Nu får ni en bild som verkligen inte har med inlägget att göra.

Om ni regelbundet läser min blogg så vet ni redan om att jag jobbar som arvodist på SJ här på tågstationen, alltså, jag sitter i biljettluckan och säljer biljetter och hjälper Eskilstunas invånare på alla sätt och vis eftersom folk i allmänhet verkar tro att jag vet allting när jag sitter där.
Ni som inte läser min blogg regelbundet vet nu att jag jobbar extra på tågstationen. I mitt jobb träffar jag ofta människor som kommer för sent till tågen och rusar in och kräver att vi ska på något sätt kontakta tåget och be det vänta i tre sekunder för den sena människan. Detta är inte något som vi kan göra och om vi kunde det skulle jag nog ändå inte bry mig, kommer ni för sent så får ni skylla er själva är min filosofi. Och när tågvärden visslar i sin visselpipa så har dörrarna alltid stängts oavsett om ni är 5 meter ifrån och springer som tusan.

Nu har detta dock ändrats, OM NI PENDLAR OCH OFTA KOMMER SPRINGANDE I SISTA SEKUNDEN, LÄS TEXTEN NEDAN:

Dörrarna stängs 30 sekunder före avgång
Vi vill göra allt vi kan för att du ska komma fram i tid när du åker med SJs tåg. Därför kommer vi att från den 1 februari 2008 stänga tågdörrarna 30 sekunder före avgång.
Det är trångt på spåren och även små förseningar kan ge stora konsekvenser på ankomstpunktligheten. Eftersom spåren inte blir fler i samma takt som antalet tåg ökar vill vi på SJ göra allt vi kan för att du ska komma fram i tid. Som en av flera åtgärder för att förbättra punktligheten stängs därför, från och med den 1 februari, tågdörrarna 30 sekunder före avgång.
Kom i tid
För dig som resenär innebör det att du måste vara på stationen i god tid så att du är ombord på tåget när dörrarna stänger. Om tåget avgår i rätt tid ökar möjligheten att du också är framme i rätt tid.

Detta innebär helt enkelt att även om tåget står på spåret och inte har åkt iväg ännu men dörrarna är stängda och ni kommer springande, dörrarna kommer inte gå att öppnas. Så enkelt är det.
Texten är inte någon hemlighet, det står på SJ.s hemsida och är alltså ingen undangömd hemlighet. För ibland tror kunder att SJ undanhåller information för att helt enkelt förstöra för kunden trots att all information fanns tillgänglig.
God eftermiddag mina kära läsare. Hur står det till med er idag? Med mig är det bra.

Det mesta som jag sköt upp igår har jag gjort idag, handlat, läst skolböckerna och diskat! Dock har jag inte sorterat tvätten ännu men det är ju flera timmar kvar av dagen. No worries.

Okej, inget bloggflyt idag alls.

Imorgon är det nya tag, badhuset med systrarna ystra.Idag är jag inte nöjd.

Återigen jobbar sambon eftermiddag/kväll, alldeles för ofta tycker jag men men, vilket innebär att jag försjunker till en slags grönsak. Okej, jag är lat även i vanliga fall och är oftast inte sådär superaktiv även när sambon är hemma men då känns det inte lika illa.
Okej, jag har faktiskt gjort saker idag ändå. Som exempelvis läst en av mina skolböcker men det är inte så mycket. Jag hade planer, jag skulle diska, sortera tvätten, duscha... Inget av det har hänt. Visst, det är helt och hållet mitt eget fel och det innebär att jag kommer ha massor att göra imorgon eftersom jag då har två böcker till att läsa men men. Jag är en mästare på att skjuta upp saker och hitta på bortförklaringar.

Dessutom har en av mina visdomständer fått sig ett ryck och har ägnat de senaste två dagarna åt att växa. Visst, jag accepterar det faktum att mina visdomständer vill växa men kan dom inte inse att dom inte får plats! Min stackars kind är snart helt sönderköttad, tanden inser inte att kinden faktiskt behövs.
Mina visdomständer har vuxit till och från de senaste tre åren, hittills har det enda problemet varit just kinderna. Peppar peppar ta i trä att det håller i sig.Herregud. Jag tittar just nu på American Idol. Den näst sista tjejen var utklädd i en påhittad prinsessan Leia-outfit och sen kunde hon inte sjunga. Men hon försöker och juryn lyssnar. Och juryn säger nej.
Och hon blir helt hysterisk, tokgråter hos mormor & morfar och svär över programmet.
Men liksom, visst, kanske hade alla trekkiesar och star wars-fan över amerika gillat henne men inga andra.
Jag har insett att min idé om en lägenhetsbilderbloggserie inte var så bra. Det blir ju bara rörigt. Det var mest en nödlösning för att jag helt enkelt inte hade tagit tillräckligt med bilder. Men till mitt försvar, vet ni hur svårt det är att ta bra kort på ett rum så att man fattar hur rummet ser ut?! Det är jättesvårt...

I vilket fall, nu börjar vi om från början med bra förklaringar. Korten jag har får duga, det är oftast inte sådär välstädat här hemma iallafall. Nu får ni se köket och badrummet igen men det tror jag att ni överlever.

Alltså, jag och sambon har en jättefin och billig trea. Jag tänker inte säga exakt vad vi har i hyra utifall att ni får för er att försöka ta över lägenheten men det är emellen 4000-5000:-, alltså ingen studentlägenhet.
En trea alltså, på norr, jättenära till Eleonoras och nära till centrum. För sambon tar det kanske 10 minuter ner på stan, för mig tar det kanske 15 minuter till skolan och kanske 20 minuter till centrum men det är för att sambon tar onormalt långa steg och nästan springer fram.  Dessutom har vi portkod så vi slipper alla mysko människor som bor här i staden.

Här får ni planlösningen igen.Alltså, först kliver man in i den "lilla hallen", här tar vi av oss skor och jackor och sånt där:Och sen kliver man vidare in i den "stora hallen", det är mest ett genomfartsrum, här bor dock råttorna, som ni ser på planlösningen är detta "hjärtat" i lägenheten. Alla andra rum utgår ifrån stora hallen, rätt så mysig planlösning faktiskt.Köket har ni ju redan sett men här kommer det igen, utifall att ni hade glömt.Vi går tillbaka in i hallen och springer förbi badrummet.Tillbaka in i stora hallen och tittar in i vårt sovrum, när vi flyttade hit var det dock hemska gula tråkiga tanttapeter så jag och sambon gick och köpte egna nya röda tapeter som sambon och min pappa sen själva satte upp.Sen kommer vi då till vardagsrummet, tapeterna som var här inne när vi flyttade in var fruktansvärt tråkiga. Ni vet, sådär anonymt grå/beige men något slags anonymt mönster/skuggning. Avskyvärda helt enkelt, i höstas bad vi Kommunfastigheter att tapetsera om. Vi valde tapeter ifrån deras tapetpärmar och sen kom det hit en gubbe som tapetserade om.
Här måste jag faktiskt säga att tapetseringen som sambon och pappa gjorde är sjuhundra gånger så bra som tapetseringen den där "proffisionella" gubben gjorde. Här inne är det bubbligt och vi tror på fullt allvar att tapeterna kommer börja trilla av efter ett par år.
(på bilderna är det mysko skuggningar och spegelbilder som kommer ifrån en Coca cola-spegel som vi har här inne)Som ni säkert redan sett på planlösningen så finns det ett rum som jag inte har redovisat... Vi bor ju i en trea och alltså finns det två sovrum. Det andra sovrummet kallar jag "det mobbade rummet", rummet där allt skräp vi inte vet vad vi ska göra av hamnar där.Nu har ni sett min och sambons lägenhet. Nu vill jag se era lägenheter.

Yes, här kommer Del två i min bloggserie ang. lägenhetens utseende. Dock får ni inga bilder i detta inlägg, förhoppningsvis kommer de senare ikväll. Nu får ni nöja er med planlösningen, dock gjord i paint så det är inte helt skalenligt men ni förstår nog ändå.
För övrigt så har jag riskerat mitt och sambons liv idag. Vi skulle till Kungsör och jag körde. Var inte alls beredd på hur jäkla halt det faktiskt var och hur några människor som faktiskt använder avfarten till Kungsör.
Kort sagt, E20 var inte hal men avfarten var hal. Lite fin sladd där men super som jag är så överlevde vi.
Sen ännu en sladd, (finns det inga människor i Kungsör som kan köra runt lite och på så vis få bort det mesta av modden som här i Eskilstuna?) i en fin liten korsning så blev sambon lite orolig för han tyckte att en stolpe närmade sig oroväckande fort men återigen, super som jag är, så var det ju inga problem.

Moberg säger:
helt jäkla omöjligt, däcken bara spann, men lite roligt var det, =)

Emmam0e säger: jaaa, vet.

Emmam0e säger: var ute o körde igår. sladda som fan ^^ o var också oseriöst nära en lyktstolpe. haha

För övrigt så kan jag ju alltid berätta att min Emma snart är en bloggkändis. Bloggbarnen flockas för att de antagligen äntligen har hittat en bloggare som inte särskriver eller stavar fel. Ack ack ack.
Idag har det snöat, helt extremt. Ungefär likadan snöstorm som den dagen som jag och Emma skulle ut och filma till vårt projektarbete. Ack, det var tider det. Do you remember?

Idag hade jag och sambon en välbehövlig sovmorgon. Det var ljuvligt.

Vi har även städat och så har jag varit kattvakt.

Okej, jag har kommit fram till att mina utlovade lägenhetsbilder får bli som en bloggserie helt enkelt. Jag ska börja med två rum.

Badrummet, inte särskilt stort men innan vi flyttade in så stambyttes det och vi fick ett helt nyrenoverat badrum där vi själva fick välja färgerna och om vi skulle ha dusch eller badkar. Vi valde blått badrum med ett badkar, det känns bra.
Köket, bra storlek för oss två. Kan bli lite trångt om vi får gäster men oftast så är gästerna i vardagsrummet och inte i köket. Det är ny diskbänk för den som satt där när vi flyttade in var 60 år gammal... Vi ringde och fick en ny.Och i köket brukar vi ibland baka dessa:
Och i hallen har vi även två inneboende utifall ni av någon anledning missat det...


Vi hade stora planer för idag, sambon och jag. Vi skulle städa och sen moffa och ha filmkväll.
När sambon kom hem från jobbet så åkte vi till Coop för att handla det vi skulle moffa. Allt var bra, vi köpte två filmer också, allt var bra helt enkelt.
Vid frysdiskarna började det flimra. Migrän.
Hetsade hem och knapprade oranga piller som inte hjälpte. Grät i timmar kändes det som. Försökte sova men det gick inte. Efter två och en halv timma ensam i det kolsvarta sovrummet ropade jag på sambon. Han kom och la sig med mig och jag försökte sova igen. Det gick en timma, jag var klarvaken men huvudet började kännas en aaaaning bättre. Då snarkar sambon.
Klockan 21.00 fick jag nog och tassade upp. Sambon sover sött och jag sitter här, helt groggy. Uscha. Jag hatar migrän.

Ja, jag fick ju en kommentar från en av mina trogna läsare om att jag ska lägga ut bilder på lägenheten. Klart jag ska göra det! Dock inte riktigt ännu... Ni förstår att den där storstädningen som skulle ske igår när sambon kom hem inte skedde.
Jag städade ju iof. köket så det är skinande rent, förutom den lilla disk vi lyckades göra igårkväll, men resten av lägenheten ser ju hemsk ut... Men jag lovar, jag ska städa och ta bilder så ni får se! I promise.

Nu måste jag gå och skriva ut en uppgift och sen ska jag ta och traska iväg till skolan.Bye.