God afton mina kära läsare, nu sitter jag här i min soffa vid min dator. Yes yes, jag har fått tillbaka mitt internet!

Jag är lycklig.
Detta blir en kort blogg för jag sitter på jobbet i Västerås.

Jag har en sorglig nyhet, mitt internet hemma är slut, dött, kaputt och störigt. Vi har inte haft internet på snart 5 dagar och jag börjar få allvarlig abstinens. Plus att hemtelefonen är totalt död eftersom vi har ip.telefoni.

Det var synd att jag hann betala räkningen till comhem innan internetet dog, det hade varit komiskt. Då hade vi ringt till dom och sagt att "Nej tyvärr comhem, vi kan inte betala räkningen till er eftersom vi har den på e-faktura och ert internet inte fungerar."

Jag vill ha mitt internet!
Jag håller egentligen på att diska men blev avbruten av syster Emelie som ringde. Under vår pratstund tittade jag ut genom fönstret bara för att se detta, vad tror ni dom gör?

Idag är jag inte hos syster Emelie, idag är jag hemma. Andreas är på jobbet och jag sitter i soffan och är allmänt slapp, om en liten stund tänkte jag ta tag i saker och ting och städa lite. Köket är en röra och resten av lägenheten är lite allmänt stökig, ack ack ack. Men det är bäst att jag tar tag i det idag för imorgon ska jag återigen jobba i Västerås, usch och blä säger jag bara. Men efter imorgon är det bara 4 dagar kvar där, sen efter måndag är det bara 3 dagar kvar där.. Jag får ta en dag i taget för det känns alldeles för länge om jag tänker på att det inte är över förrän i slutet av nästa vecka.

Jag riktigt längtar tills jag kommer igång här i Eskilstuna och kan sluta tänka på idiotstället i Västerås, vilket säger mycket eftersom jag vanligtvis inte brukar längta efter att jobba här i stan heller.

Jag börjar känna mig lite hungrig, synd att köket är en röra och att det är relativt tomt... Jag börjar önska att vi hade köpt lite nudlar imorse när vi svängde förbi coop. Det är nu det märks att jag har tillbringat två dagar i rad hos Emelie där man fick god lunch och middag bägge dagarna. Min mage blev bortskämd.
Yes, jag har tillbringat gårdagen och dagen hemma hos systeryster Emelie och barnen, orkar inte skriva ner allt vi gjorde så istället får ni bilder!

Först lite på lilla Nova som nu är så stor så det är inte sant!
Sen såklart på William som är en jätteduktig storebror!


Ni som tror att jag har försvunnit från världen, andas lugnt. Jag har inte dött, jag har bara varit någonannanstans utan en chans eller ens motivation till att blogga. Nämligen hos syster Emelie, jag har massor med barn/bebis-kort på mobilen som bara väntar på att få publiceras här på bloggen, kanske imorgon.

Okej, nu räcker det, det här mysko tangentbordet vill inte samarbeta med mig. Mitt eget tangentbord är alldeles lagom litet, det här är för stort. för stora tangenter vilket gör att jag missar rätt bokstav hela tiden och tar den bredvid istället. Alldeles för jobbigt.
Idag har jag äntligen fått arslet ur vagnen och bokat en tid på vårdcentralen för min migrän, på måndagmorgon ska jag dit. Hoppas att jag får någon hjälp, människan i telefon lät misstänksam när jag sa att jag har migrän.
"Jaha, och när blev det diagnosticerat?"
"Ja, jag har nog kommit fram till det själv för det finns inget annat det kan vara."
"Jaha."

Oh well, vi får väl se. Jag går inte därifrån förrän jag får någon hjälp, så det så.

Nu är det Unga mödrar, tur att inte Andreas är hemma, han får alltid panik på det programmet för han tycker att alla där är idioter ungefär, plus att han råkade se en födsel en gång.

Uppdatering i pausen.

Jag tycker också att de flesta i programmet är idioter, en mamma sitter och röker inomhus när hon är tokgravid och låter sen sin son på 13 månader leka bredvid askfatet så att han kan köra fingrarna där i. Jättesmart. Alla de där unga danska föräldrarna verkar röka, inomhus och gravida. Jag vill bara smälla till dom. Hårt.
Andreas sitter och kollar på fotboll och jag sitter vid datorn, med jämna mellanrum gör han ljud och lutar sig framåt och pekar argsint på teven. Alldeles nyss blev det ett mål men han gjorde inte ett ljud ifrån sig, ingen rörelse, ingenting.

Jag - Varför gjorde du inget ljud där?
Han - Jamen det var ju straff.


Nu blev det däremot någon slags räddning, då gjorde han ett ljud?

Jag - Varför gjorde du ett ljud där då?
Han - Han TOG den ju, värsta räddningen!


Jag kommer aldrig förstå den här sporten eller tjusningen över den.
God morgon folket, idag är det söndag. Idag är det sista dagen på min och sambons gemensamma semester för imorgon åker han iväg till jobbet och lämnar mig alldeles ensam, ack ack ack. Tur att syster Emelie behöver lite sällskap när hennes sambo också åker till jobbet och hon är ensam med barnen. Tur det, tur för mig för barnen är roliga.

Idag hade vi planer på att gå upp klockan 9 och göra massa saker, klockan 11.10 vaknade jag ensam och gick ut i vardagsrummet, Andreas sitter och spelar spel och snäll som jag är ropar jag uppmuntrande saker då och då, när det verkar gå dåligt för honom.

Och förresten, för er som inte vet det. Någonting har hänt med Andreas, något stort och kanske skrämmande för vissa.

Såhär såg han ut för ett par dagar sen:Såhär ser det ut nu:
Yes yes, jag är nöjd.
Idag hade vi tvättid klockan 13-16, och vi glömde inte bort den!

Klockan 15.50 var vi nere och hämtade upp det sista av tvätten, vi bestämde oss för att sätta igång med lägenheten direkt så vi hällde ut den varma torra tvätten på sängen. Andreas gick tll vardagsrummet för att fixa lite musik men han var tvungen att hålla på ett tag med programmet så jag la mig på sängen och väntade.

Jag vaknade nyss, i en säng som luktade gott av ren tvätt och helt svettig eftersom jag låg fullt påklädd under två duntäcken med sängen full av tvätt som var varm efter torktumlaren.

Jag sov alldeles ljuvligt gott!
Nu är råttzen påväg med andreas till veterinären för att somna in. Tack för den här tiden.


Det här känns inte alls roligt, jag är ledsen.
Idag hade både sambon och jag satt våra väckarklockor på klockan 06.55 eftersom vi hade tvättid klockan 7. Och vi var tvugna att tvätta, det finns inga rena kläder här hemma.
Tror ni inte att vi bägge två stängde av väckarklockorna och vaknade nu?! Jäkla skit! Inga kläder har jag, bläbläblä.
Jag glömde ju att berätta att Kat och Fran var över igår, pratade, åt pizza och spelade gh. Det var väldigt trevligt faktiskt, jag är ledsen över att Kat ska åka tillbaka till Amerika!


Jag måste faktiskt säga att jag tycker att smulpaj på påse är fusk, gör det ordentligt själva era latmaskar!

Idag hade vi planerat att gå upp klockan 8, varför vet jag inte. Men vi gick upp nu, det funkar det med.
Något har gått knas med en av råttorna, Smulan är knäpp.

I början var hon modigast, hon var mest framåt och ville vara ute mest och Strössel var mesen som gömde sig i huset och som man fick lirka med för att ens få henne att våga traska ut på ens hand.

Vi har haft dom i ungefär ett år nu och under de här senaste månaderna har Smulan ändrats, hon blev mer asocial, bråkade lite mer med Strössel och ville inte komma ut. Jag tänkte att dom kanske gjorde upp rangen eller något, det är inte så jäkla lätt att veta vad som är fel med en råtta! Men nu är det jobbigt, de senaste gångerna jag ska ta upp råttzen  så har Smulan varit elak mot mig.

Första gången trodde jag att det var för att jag skrämde henne, hon låg och sov och jag skulle plocka upp henne, hon skulle bitas och jag ryckte bort handen. Vilket man inte ska göra, jag vet, men det är en mänsklig reflex, man vill inte ha hennes långa hemska tänder i handen. Detta hände ett par gånger men jag har hittills alltid kunnat få ut henne, tills idag.

Jag öppnade stora luckan och Strössel kom fram direkt, vilket inte ofta händer, hon traskade rätt ut på mina händer och slickade lite och jag kunde utan problem få ner henne i lilla buren. Då kom Smulan, jag tänkte att jag skulle hålla händerna stilla så att hon märkte att allt var lugnt, hon kom fram, nosade lite och sen bets hon. Inte så att huden gick sönder men totalt oprovocerat. Plus att jag såg att hon har små sår i huden under pälsen, kanske skabb men jag vet inte säkert för Strössel har det inte och sånt ska smitta bland råttor.

Uscha, hursomhelst så bestämde jag mig för att överge städningen, trots att den behövs men jag vill inte sticka in handen till Smulan, jag försökte locka ut henne med lite knäckebröd men hon högg åt sig knäckebrödet, burrade upp sig och drog in det i sin håla i hörnet.

Eftersom Strössel var så snäll så fick hon vara kvar ute, för tillfället sitter hon i lilla buren här i soffan bredvid mig, luckorna är öppna så hon kan klättra ut men hon knaprar på lite knäckebröd.

Usch, vet inte alls vad vi borde göra med Smulan, hon mår uppenbarligen inte alls bra, det visar ju både såren och hennes beteende. Såren kan säkert bli medicinerade men frågan är om vi vill det? Hon bits och är arg, jag tänker inte riskera min hud för att tvinga in medicin i henne. Den saken är säker. Kanske är det bäst om vi tar bort henne? Men Strössel då? Hon som aldrig brukar vilja komma till mig frivilligt kom ut direkt, plus att hon inte har några sår så hon mår ju uppenbarligen bra. Kommer hon att klara sig om hon blir en ensamråtta? Kanske är det inte så roligt för henne heller nu när Smulan är dum och arg?

Hua, det här blev en lång blogg men det får ni stå ut med.
Sol i all ära men jag älskar regn, när det öser ner såhär så är det underbart. Jag låg på soffan med balkongdörren öppen och tittade och luktade på regnet. It is lovely.
.Det är inte lätt när det är svårt.
Nu har jag sett Nordman, livs levande och privat, alltså inte på en stor och opersonlig scen. Han ser ungefär likadan ut som på scen, likadana kläder och likadana solglasögon trots alla moln. Yes yes, jag är nöjd. Då har jag iallafall fått ut något roligt av den här Västeråsvistelsen än bara ynklig lön.
Usch, när man får en kund som är i ens egen ålder och som står och gråter när hon köper biljetter, då är det svårt att inte sträcka ut handen och klappa lite på hennes hand för att trösta. Ack ack ack.
Usch, när man får en kund som är i ens egen ålder och som står och gråter när hon köper biljetter, då är det svårt att inte sträcka ut handen och klappa lite på hennes hand för att trösta. Ack ack ack.
Suck, det kommer bli ett par långa dagar.
Idag har lillebror varit här och hälsat på.

Nu till frågan, hur lång är fotbollsplanen som sverige för tillfället spelar mot grekland på?
Idag är jag trött av någon anledning, jag vet inte varför men så är det. Såpass trött att jag helst av allt vill stanna hemma idag men det går inte, jag måste ner till biblioteket och lämna tillbaka lite böcker. Och ja, det är absolut viktigt att jag går ner med böckerna idag eftersom idag är sista lånedagen. Uscha uscha.
Inte en endaste boll flög på mig när vi tittade på emmas match, det var bra ska jag säga er. Något som också var bra var att Emmas lag vann matchen, 9-0, en ren utklassning enligt mig. Nu sitter vi här, jag är röd om axlarna men jag tror inte att det är en varaktig rödhet, jag tror det kommer blekna bort. Andreas är lite mer röd men jag tror att det mesta kommer blekna bort även där.

Sen, hör och häpna, åkte jag, Fran, Andreas och Eric till Borsöknasjön och jag badade! Tro det eller ej men badkrukan Johanna har badat och hon dog inte. Det var inte sådär dödligt kallt som det brukar vara här i Sverige.

Nu har vi nyss kommit hem, jag och Andreas åkte och handlade för det ekade tomt i köket. Ack ack ack, det blev dyrt, ruskigt dyrt men nu har vi iallafall inhandlat en luftmadrass till vår framtida Gotlands-camping.

Nu en fråga till de gotlänningar som läser denna blogg, det finns iallafall en, det är jag nästan kanske säker på. Är det mycket mygg på gotland?

Idag ska jag göra någonting extremt ovanligt för mig. Idag ska jag trotsa min rädsla, min rädsla för flygande fotbollar.
Om en liten stund ska jag, Andreas, Eric och Fran åka iväg och titta på Emmas fotbollsmatch. Jag återkommer ikväll angående hur många bollar som flög på mig.
Dagen började bra med en sovmorgon, gick upp runt 10 och satte mig i soffan och samtalde lite med sambon och så kollade vi på en repris av Miami Ink, då började det. Flimret. Migränflimret.
Kastade i mig tre piller och la mig i sängen igen för att försöka somna om men jag var klarvaken och huvudvärken smög sig på. Låg i sängen från 10.30 - 14.00, jag lyckades somna runt klockan 13 av ren utmattning för att jag hade gråtit så mycket hos Andreas. Ack ack ack, jag tyckte väldans synd om mig.

När jag vaknade klockan 14.00 var det värsta av huvudvärken borta men jag men det hade ju inte gått över, man är ju helt konstig ändå. Problemet var att några av Andreas jobbarkompisar skulle komma hit vid 15 för att förfesta lite innan deras buss gick till Kungsör. Jag ville inte vara här och må dåligt då så mot bättre vetande tog jag bilen och åkte iväg till syster Emelie där jag satt i en och en halvtimma med en sovandes Nova. Fick jordgubbar, lite mat och cola och då kändes det lite bättre, plus att jag fick låna med mig deras stora golvfläkt hem så nu sitter jag här i soffan och blir fläktad på. Men jag önskar att jag hade stannat till på hemköp på vägen hem och köpt lite cola, lite cola hade setat fint nu. Men jag orkar inte ta bilen och åka iväg, tur att jag iallafall har saft och yougurt.
Idag, eller ska man skriva igår eftersom klockan är en ny dag? I vilket fall, det var dags för studenten här i stan. Ett flertal lastbilar med glada studenter åkte förbi balkongen och klev av sina lastbilar på munktellparkeringen.
Jag saknar min egen student! Det är helt knas att det redan är två år sen vi gick ut.., Skandal nästan.


Såhär såg det ut sista veckan för två år sen...Igår skrev jag klart exan, sambon och jag städade och sen åkte han och fiskade och lyckades bli biten av en gädda. Ja, ni läste rätt, han blev biten av en gädda i benet och blodet forsade.
Under tiden som detta skedde var jag nere på stan och lämnade in exan, sen svängde jag in en snabbis på HM och köpte en kjol och till sist stannade jag till på systemet.

Här tänkte jag ladda upp en bild av kjolen men bloggen verkar inte vilja samarbeta så det blir ingen bild för tillfället. Jag hade stora planer på att posa med kjolen på men eftersom jag är barfota och har ärvt pappas fötter så vägrar mina tår att posa snyggt, dom spretar åt alla håll och kanter och är allmänt dumma.

Igåreftermiddag/kväll så var vi hos systeryster, Nova och Jocke och bara umgicks lite. Det var väldigt trevligt fast lite tomt efter William var hos mamma, alltså sin mormor.

Okej nu vill bloggen samarbeta så här får ni en bild av kjolen.
Dumma ellos, jag hade beställt en klänning i storlek 36, den kommer hem, jag provar och tycker att den är alldeles för stor. Då har dom skickat en storlek 40 till mig, tack tack. Så jäkla typiskt, jag som ville ha klänningen idag!
Den andra klänningen hade dom skickat rätt storlek av men det var ändå för stor så den får jag ändå byta, bläää. Nu är jag sur och svettig.

Ska ner på stan och lämna in exan och gå till systemet. Hejdå.
Nu har jag ätit yogurt och ett korvbröd med ketchup samt skrivit klar den didaktiska analysen, det är nog den uslaste analys jag någonsin skrivit men det är inte så lätt att skriva en didaktisk analys när vi aldrig gjort det på detta viset tidigare.
Bara diskussionen kvar men jag har inget flyt, inget flyt i hjärnan, texten eller exan. Uscha och bläa. Men men.

Fick en avi på posten så nu har mina ellos.klänningar kommit, ska gå och hämta dom sen. Jag hoppas att dom passar för jag vill inte hålla på med returer och skit, jag vill bara kunna använda dom direkt liksom.Haha, andreas började spela en gammal låt som jag tvingat på hans dator för länge sen.

The Pojksnopps - Fotbollsplan.
Gick upp för en liten stund sen, fick smyga upp utan att ta med mig massa kläder för att vara så tyst som möjligt så följden blev att jag nu sitter här enbart i morgonrock och tofflor. Anledningen till detta är att sambon är sjuk, han kom och la sig imorse och var jättehängig och hade ont. Min lilla plutt, så jag ska vara jättetyst så han kan sova så länge som han vill/behöver. Det är tur att jag är en sån snäll sambo.

Idag har jag stora planer på att skriva klart min exa, med lite viljekraft, stress och ångest kommer den bli klar idag. För det har jag bestämt. Då kanske jag ska ta och skriva lite nu istället för att sitta med bloggen tycker ni? Javars.. Det kanske jag ska.
Igår köpte vi ett tält som vi ska tälta i när vi ska till Gotland och idag när Andreas kommit hem från jobbet så åkte vi ut till pappa för att slå upp tältet på hans uteplats, dels för att mäta lite inuti och så och dels för att pappa tycker om tält.
Innan vi slog upp tältet svängde jag förbi systeryster Emelie som bor granne med pappa och kidnappade William, så att systeryster kunde vara lite ensam med Nova och förhoppningsvis andas ut litegrann, men också för att William är så himla rolig att vara med. Han vet verkligen hur man uppskattar att slå upp tält!

När det började bli kväll så gick jag för att lämna tillbaka Wille och så satt jag med Nova medans Emelie nattade Wille och hängde upp lite tvätt och så. Det var mysigt! Hon är så liten att det inte finns något mysigare och så är hon alldeles varm och gosig.
Jag och Andreas hade köpt en sommarklänning till henne, den var nästan lika söt som Nova, alldeles liten och gul var den. Det är synd att åhlens inte har någon webshop för då hade jag kunnat visa den här i bloggen men ni får helt enkelt tro mig på mitt ord.
Idag har jag varit i skolan och nu är jag trött. Kunde inte somna igår så jag är trött idag helt enkelt.

Hursomhelst, vi köpte ett tält igår så det var ju bra det iallafall.

Imorgon borde mina kläder från ellos komma.., Fick ett mail om att det är skickat imorse så jag hoppas.

Okej, hejdå.
Att det inte blir ett permanent märke i soffan efter min rumpa snart är ett mysterium, ännu större mysterium är att jag borde få ett märke i rumpan av soffan. I flera timmar har jag setat på samma fläck med datorn i knät och böcker och pappar utspridda i soffan, på bordet och på golvet i en fin halvcirkel, kreativt kaos eller vad kallas det? Jag kallar det iallafall nödvändighet.
Visserligen har jag fått en del gjort, jag tror (läs hoppas) att jag är klar med litteraturdelen, metoddelen och resultatdelen. Jag hade ju visserligen fått ok från min lärare på metoddelen men jag var tvungen att ändra och lägga till två underrubriker för att få in allt material vilket jag inte är säker på att man får göra. Sen hade jag klottrat ner att jag skulle ha en utomstående bok också, förutom de 6 böcker som var obligatoriska men det står inte på uppgiftspappret så vi får se... Jag har ju iallafall reserverat den där boken på biblioteket men om det skiter sig får jag helt enkelt ta någon bok från mitt eget bibliotek, jag har ju en del böcker som ligger och skräpar.

Hursomhelst, jag är trött, jag är seg och jag hade egentligen velat spenderat den här underbara dagen utomhus, kanske hos systeryster och barnen men så blev det inte. Är man högskolestudent så är man.

Nehej.., om jag skulle ta och försöka börja med första analys.rubriken nu innan Andreas kommer hem. Sen skickar jag nog in för respons igen... Blä!
Yes, jag är trött nu. Jag har skrivit massor, tagit litteratur från 4 böcker och min hjärna är påväg att avlida, dock har jag fortfarade minst 1 bok kvar. Plus 1 bok som jag ville ha från biblioteket men som var utlånad, den ska lämnas tillbaka imorgon så jag reserverade den iallafall och hamnade först in kön. Främling, det är bäst att du lämnar tillbaka boken nu! Helst idag men imorgon funkar med...

Hursomhelst, jag önskar att jag hade lite godis att få en sockerkick av så att jag kunde börja tokskriva igen men icke, allt vi har är gamla tomater i kylen. Så gamla att jag inte riktigt vågar lyfta upp dom utifall att dom har förökat sig under... Men men, turligt nog ligger dom i en plastpåse, jag får väl ta och slänga dom inom en snar framtid.
Jag har ju skrivit att jag håller på med min exa, jag tog en paus under helgen för att på helgen ska man vara ledig anser jag, iallafall om man fortfarande hinner skriva sin exa, vilket jag tror att jag kommer göra.
Hursomhelst, den lärare som ska rätta min exa låter min lilla exa-grupp att skicka in våra utkast för att få respons, den första lärare i min högskoletid som har erbjudit detta alternativ. De andra grupperna i klassen som har andra lärare som ska rätta har inte denna möjlighet.
Hursomhelst, i förra veckan skickade jag in mitt utkast av metod-delen i exan eftersom den skulle skrivas på ett sätt vi aldrig skrivit på hittills. Jag fick tillbaka respons och dog litegrann, det var massor som skulle ändras, utökas, tas bort etc. Jag kämpade i timmar med alla ändringar, det tog hela fredagen. Sen skickade jag in igen.

Alldeles nyss gick jag in på webct för att se om hon hunnit ge någon respons, jag höll andan och vågade nästan inte öppna mailet av risk för att det skulle vara massor att ändra.

Hej Johanna,
Jag har läst ditt utkast och det ser bra ut. Jag har inget att tillägga eller komentera.
Må så gott.

Okej, jag inser att ni kanske tycker det låter kallt och stelt men tänk på detta, INGET ATT KOMMENTERA! Tjoho! Jag är glad, jag hade ställt in mig på att sitta och revidera idag men det behövs inte, nu kan jag fortsätta skriva tråk istället.
Den här dagen har varit lång och vi har varit på språng nästan hela dagen känns det som, det började ju med vernisaget/fotoutställningen, sen fortsatte vi ut till tunan och brände pengar, sen till coop för att handla lite mat, sen hem och äta maten och sen stack vi över till Eric och Fran där vi bokade våran resa.
Yes, vi ska på gemensam campingsemester med tält och hela köret, något jag aldrig trott att jag frivilligt skulle gå med på igen men så är det. Gotland är destinationen och jag tror och hoppas att det kommer bli jäkligt kul. Plus att jag väldigt gärna vill titta lite på Visby för att avgöra om det är så fint som man hört.
Och just det, jag shoppade lite på Ellos idag också så jag är riktigt nöjd, fast nu har vi typ inga pengar kvar så nu får vi bannemig sluta spendera! Först squeezeboxen (som för övrigt är ljuvlig), sen ikea, sen kläder på tunan, kläder på ellos och sist massa pengar till Gotland. Jag vill inte ens gå in och titta på hur våra konton ser ut, vilken tur att vi får pengar om 24 dagar, haha.

Okej, jag har förstått av bloggvärlden att man ska visa upp vad man köper/beställer:Jag beställde ett par shorts också men dom är inte lika roliga/fina att visa som klänningarna, jag hoppas att dom passar!
Idag ska vi göra något otroligt kulturellt, något otroligt sofistikerat helt enkelt. Vi ska gå på vernisage, så det så.