Inatt byter vi till sommartid, glöm inte för allt i världen att ställa om era klockor. Inatt är natten då vi förlorar en hel timme, den försvinner någon annanstans, gömmer sig i ett halvår och kommer sen tillbaka. Hursomhelst så är det jäkligt mystiskt, detta med den försvunna timman och allt.

Byter vi tidszon nu? Nu vet jag inte exakt vad vi i Sverige brukar ligga men det heter ju typ GMT+1 och så vidare, så säg att vi just nu är i GMT+1, vad händer när vi byter tid? Kommer gubbarna i London att ändra så att Sverige hela sommaren ligger på GMT+2? Jag vet inte om dessa siffror är korrekta men ni fattar säkert vad jag menar, det är ett mysterium! Vad tror ni?

Dagen har jag hittills tillbringat med att kolla på reprisen av So you think you can dance, slöa runt lite på internetet och sedan kollat igenom två avsnitt av Buffy. Ni som gick med mig på gymnasiet minns säkert min kärlek för den serien vilket ledde till ett stort inköp av hela serien. Nu har tiden kommit för en återtitt och nu är alltså de två första avsnitten avklarade. Lika bra som alltid.

Nu har jag stora planer på att ta mig in till köket och sätta igång med berget av disk, vi har absolut inga rena glas kvar och det är skandal. Ännu mer skandal är att lysröret över diskbänken fortfarande är dött och allt jag har att lysa upp köket med är den eländiga kökslampan. Jag står alltså och diskar i mörker ungefär. Inte kul.
Yes, efter jobbet idag så svängde jag förbi Bikbok och direkt där framför mig fanns ett par jeans som ropade på mig. Snäll som jag är så insåg jag ju att dom stackars jeansen inte kunde hänga kvar där alldeles ledsna så jag provade, tvekade, provade, tvekade och provade igen. Och kom till slut fram till att jeansen skulle följa med mig hem. Visserligen sitter dom aningens för tight över höfterna men samtidigt är det inte så med alla jeans som ska sitta snyggt? Och sen att jag hade mina ljuvliga baggyjeans från Nelly på mig som inte sitter åt på ett enda ställe kan ju ha med saken att göra, när jag haft mina baggy sitter tillochmed mina mjukisbyxor åt aningens för hårt...

Hursomhelst, naturligtvis tog jag kort på jeansen men pga. tekniska svårigheter så kan jag ju bara koppla ihop min mobil med sambons dator och sen skicka över bilderna via msn till min dator men idag funkade det inte. Av någon anledning funkar inte internetet på sambons dator trots att det funkar felfritt på min. Very strange, men ni får nöja er med att det finns en bild på byxorna och att den kommer hit till bloggen när allt det tekniska har löst sig.Yes, nu får ni en bild på byxorna, de är dock alldeles för långa och måste läggas upp men jag tycker om dom ändå.
image691
Min vän Emma känner sig lite allmänt nere och hängig och eftersom jag återigen sitter på jobbet denna kalla morgon finns det inte så mycket jag kan göra annat än att dedikera detta bildinlägg till min bästaste vän Emma helt enkelt.
Dock blir det gamla bilder eftersom jag får ta av det som finns här i bloggarkivet...
 

Sambon står och spelar guitarhero, han verkar inte helt nöjd. I pauserna mellan tonerna åker handen upp till vänster axel och rättar till gitarrbandet men det blir inte bra. Efter en låt så lägger han ifrån sig gitarren, går iväg till sovrummet och kommer tilbaka. Han byter sitt svarta linne mot hans gråa linne och jag frågar varför.

A - Det förra var för tunt, jag kan inte spela om bandet ligger direkt mot huden, det skaver.

Jaja, själv har jag aldrig märkt av att bandet ska skava mot huden och jag kan garantera er att axelbanden på mina linnen är bra mycket smalare än sambons. Men, det kanske beror på att jag inte bryr mig lika mycket om guitarhero som sambon? Eller att han har känslig hud? I vilket fall så är han söt i sina motiveringar till bytet av kläder, min fina sambo.

image688image689image690

(Sambon vägrar låta mig publicera dessa bilder om jag inte förklarar varför han har sin sunkjacka och varför håret står åt alla håll. Han har spenderat ett antal timmar med att mecka med bilen och då kan man inte vara vacker och glamorös, fast jag tycker han är ruskigt söt... Men men, nu vet ni det iallafall! Han ser alltså inte ut sådär vanligtvis.)
Jag har verkligen inget bloggflyt den här veckan, ni får överleva ändå. Egentligen hade jag tänkt att lägga upp lite nytagna bilder från mobilen men den håller på och laddar och jag vill helst inte börja rycka ut sladden innan den är fullt laddad... Jag ska ju ha den här mobilen nu i två år så jag tänker ta hand om batteriet bra såhär i början och inte ladda mobilen heller innan batteriet är helt slut, vilket det var idag.

Ni får nöja er med gamla skruttbilder.
(och nej, William dricker inte öl, burken är inte öppnad men det är roligt att låtsas göra som sin pappa gör...)
Jag vet inte hur många av er som har koll på vad Sverige gör för att hjälpa andra länder, jag har iallafall ingen större koll och jag har aldrig riktigt ansträngt mig heller. Men nu har jag hittat en blogg på aftonbladet, fullt möjligt att jag är den sista på jorden som hittat den här bloggen men men, det är bra läsning tycker jag.

Bra blogg.

Särskilt detta inlägg var fint, om jag hade varit hemma istället för på jobbet hade jag nog fått en liten tår. Sånt berör mig.


"Från och med årsskiftet är Nordic Battlegroup, NBG, redo att sättas in någonstans i världen och i februari kommer en amfibiestyrka att åka till Tchad och skydda flyktingar.


När man ställer frågan om varför Sverige ska skicka soldater utomlands är svaret alltid att vårt land har en lång tradition att hjälpa andra, att det är viktigt att göra en insats för de behövande.


Så när Nisse skyddar hjälpkolonner i Afrika så utför han inte enbart en humanitär insats utan är också en liten spelbricka i ett geopolitiskt spel. Därför är det märkligt att regeringen inte gör mer för att höja soldaternas status.

Om de riskerar sina liv i detta lands namn borde de i rimlighetens namn få allt stöd de kan tänkas få samt jubel och hyllningar.


Visst, försvarsministern har sagt att han håller på att se över belöningssystemet för trupperna, vilket är strålande. Behovet av yttre bekräftelse ska aldrig underskattas.


Fast det behövs också något mer handfast, därför borde den första självklara åtgärden vara att soldaterna befrias från att betala skatt när de är ute på uppdrag.


Det här handlar trots allt om människor som i sex månader lämnar sina nära och kära för att bo i en trång barack långt hemifrån och arbeta runt 80 timmar i veckan. Det är ju fullständigt orimligt att de ska behöva betala drygt 30 procent av sin lön i skatt till en kommun där de inte befinner sig.
//Johanne Hildebrant"

För ett par dagar sen så fick vi hem en lapp i brevlådan där det stod att nu skulle vi hyresgäster inte längre använda sopnedkastet utan vi skulle enbart använda våra nya soptunnor och därmed börja sopsortera. Duktiga som sambon och jag är så slutade vi direkt att slänga soporna i sopnedkastet trots att det ännu inte blivit igensatt, vi slänger numer alla sopor i soptunnorna. I vilket fall, förut när man fick använda sopnedkastet så åkte ju soporna ner i en ränna och sen när i en enorm järnvagn som sopgubbarna sen kom och tömde. Denna järnvagn stod i ett låst rum bredvid tvättstugan så jag har sett sopgubbarna ibland när dom kom för att tömma järnvagnen.
Igår när jag skulle ner och tvätta så var dörren till järnvagnsroprummet öppen! Den stora järnvagnen var borta eftersom att ingen ska använda sopnedkastet längre men hela rummet var fyllt med sopor!
Uppenbarligen så använder folk sopnedkastet fortfarande trots att vi inte får och följden av detta är alltså att det lilla rummet badar i sopor som ligger direkt på golvet. Stanken var extrem ska jag säga er. Skadeglad som jag är så skrattade jag inombords för min trappuppgång påverkas inte av detta men den andra trappuppgången som ligger precis vid Nordstjärnan har en trapp direkt ner i tvättstugan vilket innebär att den där hemska soprumslukten stiger upp i deras trappuppgång. Hahaha, skadeglädje indeed.
Men jag undrar lite hur det ska fixas, det kommer inga sopgubbar och tömmer det där rummet längre men rummet badar i sopor... Oh well, jag får väl helt enkelt hålla andan innan jag kommer in i tvättstugan.

Och förresten, Mirja sa att vi kanske hade färgsortering bland soporna och jag kollade ju på soptunnorna och visst har dom olikfärgade lock men sen har jag även kikat ner i tunnorna och det är minsan inga som har färgade påsar. I mat-soptunnan har folk slängt ner vanliga plastpåsar, typ coop, ica etc. Dom kommer ju inte att brytas ner? Jag är förvirrad, hittills har vi slängt nästan allting i Brännbarts-soptunnan eftersom allt som vi slänger är typ brännbart, fast vi har faktiskt en stor papperskasse där vi numera slänger tidningar och reklamblad etc. Så långt kan vi sträcka oss.
Sambon är på jobbet och jag gick upp för ett litet tag sen. Natten var relativt lugn med Xante förutom att jag vaknade en gång av att han bet mig i låret...
Jag ska säga er att det är svårt att ha en dator i knät samtidigt som man krigar med en liten katt. Han vill hellre ligga på tangentbordet och brottas men det vill inte jag. Han är knäpp.
Ikväll är vi kattvakter åt Xante, han ska bo här hela natten. Det blir nog mysigt, vi har ställt in kattlådan här i vardagsrummet för den kan inte så i pluggrummet för där har vi kört in råttorna. I vilket fall, nyss var Xante på lådan och stanken från vad han gjorde körde ut oss ur vardagsrummet i ren panik. Och sen för nån minut sen var han på lådan igen!

J - Är han på lådan igen? Redan?!
A - Han kanske gjorde något annat första gången...?
J - Ja kanske, jag vet inte vad han gjorde första gången.
A - Jag tyckte det luktade bajs.


Kära läsare, nu sitter jag här i soffan, i ett hem som luktar friskt av citron. Jag har städat, i mitt förra inlägg fanns en lista på vad jag skulle göra och det har jag gjort. Det enda som är kvar nu är att om 45 minuter ska jag ner i tvättstugan och plocka upp det sista av tvätten. Jag är helt slut ska jag säga er, det känns på baksidan av låren, städning är bra träning ska jag säga er. Speciellt som att jag poppade runt till min musik också och studsade runt dubbelt så mycket som man egentligen gör under en storstädning. Andreas jobbar idag och då blir det ju en trevlig överaskning för honom att komma hem till ett fläckfritt hem. Nåde den som hittar ett dammkorn här hemma just nu.

Jag är helt slut, nog förtjänar jag väl en liten fin påse med poppers efter denna extrema anstränging? Vi får se.
11.13
Idag har jag saker att göra, jag hade tänkt städa, tvätta och fixa lite allmänt med lägenheten. Hittills har jag setat i soffan men så fort som Scrubs tar slut sätter jag igång, då flyttar jag datorn bort till förstärkaren och startar min musik. Sen borde det gå bra.

Jag funderar på om jag borde göra en checklista på allt jag ska göra, jag tar och börjar med en iallafall, jag tar ett rum i taget tänker jag mig.

* Plocka i ordning i vardagsrummet. (12.50 - KLART!)
* Damma vardagsrummet. (12.50 - KLART!)
* Dammsuga vardagsrummet. (12.50 - KLART!)

* Tvätta. (12.50 - Ska ner nu och ladda första maskinen)

* Plocka i ordning sovrummet. (13.45 - KLART!)
* Damma sovrummet. (13.45 - KLART!)
* Dammsuga sovrummet. (13.45 - KLART!)

* Dammsuga köket. (14.33 - KLART!)
* Moppa golvet i köket. (14.33 - KLART!)

* Dammsuga stora & lilla hallen. (14.33 - KLART!)
* Moppa stora hallen. (14.33 - KLART!)

* Moppa badrummet. (14.33 - KLART!)

Nu till frågan, hur mycket av detta kommer jag faktiskt att göra? Tvätta kommer jag iallafall att göra och jag ska bannemig försöka göra allt det andra också! Möjligtvis struntar jag i att moppa... Även fast det antagligen skulle behövas... Vi får se.
Jag har precis satt mig i soffan efter att ha kört massa guitarhero, jag tittar på sambon som tog över. Sambon är A och jag är J.

A - Din hand ser helt extrem ut när du whammar.
J - Men det är för att jag är bäst på att whamma.
A - Nej det är du inte, jag får upp mycket mer starpower när jag whammar än vad du får.
J - Men med mitt sätt går inte whammern sönder! Det kommer den göra med ditt sätt.
A - Den går inte sönder, den kan inte det.
J - Kommer du inte ihåg den där ungen på youtube? Hans whammer var sönder!
A - Men det var ju ett produktionsfel!
J - Nej, han whammade säkert som du!

*ett par minuter senare*

A - Yes! Där får jag säkert fyra stjärnor! (han kör expert för er som är intresserade)
J - Okej,
A - Vill du veta varför jag får fyra stjärnor?
J - För att du whammar på ditt sätt?! (säger jag med tjurig, gnällig och störig röst)
A - Nej för att jag är bäst!
J - .....

Det blir så mysig stämning när vi både är lite tävlingsinriktade och trötta.
Eller egentligen en fundering om en av deltagarna, Andreas Johnson har vi ju nu sett i Melodifestivalen men jag har aldrig tidigare stiftat bekanstskap med denna person. Han är ju nu med i kvällens Så ska det låta och naturligtvis är han och Carola i samma lag, antagligen vägrade dom vara med annars, (men det är ju bara min egen fundering så det ska ni inte fästa er vid.)
I vilket fall, min fundering ang. Andreas Johnson handlade inte om det utan om att han verkar vara aningens dryg, mot sin pianospelare Putte och även Så ska det låta-bandet. Inte ok enligt mig men programmet har ju bara börjat, han kanske bättrar sig, (även fast jag har stora tvivel på just detta kanske)
Idag är det långfredag och naturligtvis visas filmen Prinsen av Egypten på teven. Den filmen är bra, den är fin och musiken är vacker, några små tårar pressas fram tack vare den vackra musiken.

I vår grymma värld,
där bönen aldrig tycks bli hörd.
Hoppet är en gammal sång,
som alla tycks ha glömt.
Så står jag ändå här,
med hjärtat fullt till tårar rörd.

In this time of fear
When prayer so often proves in vain
Hope seemed like the summer birds
Too swiftly flown away
Yet now I'm standing here
My heart's so full I can't explain
Seeking faith and speaking words
I never thought I'd say

Sambon har alltid en massa projekt på gång och varje gång han avslutar ett blir han så stolt att det lyser om honom nästan. Igår kom han fram till att taklampan i bilen var tråkig och hemsk och han bestämde sig för att lacka om den i samma färg som bilen. Men eftersom jag är omständig och aningens emot att förändra saker som redan funkar så var jag lite skeptisk.
Imorse när jag vaknade så låg taklampan där på vardagsrumsgolvet och sambon var tokigt glad över att han hade gjort den så fin under natten.  Jag är J och sambon är A.

A - Men visst är den fin?
J - Njae, den duger..
A - Den är jättefin!
J - Den ser lite ut som en röd suspensoar...
A - Det gör den INTE!
J - Okej, den blev rätt så fin ändå...
A - Ja det är den!

För att vara ärlig så är den rätt så fin faktiskt och i slutändan blir det nog bra.
I tisdags var det den 18e och jag och sambon hade vår tvåårsdag men eftersom både jobbade och vi inte träffades förrän klockan 22.40 på kvällen och jag skulle upp på onsdagmorgon klockan 06.00 så sköt vi upp vårt firande tills idag. Vårt firande passar oss som handen i handsken, en sväng förbi Ica för att köpa Cola och sen in på American Pizza och ta hem en large.pizza.
Pizzan och colan står nu i kylen och jag och sambon har moffat. Som sagt, ett firande som passar oss precis. Om ni nu ursäktar så ska jag och magen ta och koncentrera oss på att smälta pizzan som för övrigt var som Gordon Ramsey säger; Sex on a plate. (alltså ljuvligt god och underbar)
Nu har jag haft öppet här på SJ i exakt 6 minuter och jag har redan fått mitt första klagomål på att tågen aldrig går i tid. Visserligen var det kanske befogat denna gång eftersom två tåg redan är försenade. Blä, kan det hänga med vädret?

Update två minter senare;
Nu kom det andra klagomålet, denna gång från en tjurig tant som var bra mycket mer otrevlig än mitt första klagomål. Blä.

Visst, jag förstår att det är frusterande att tågen är sena men det är inte så jäkla kul för mig heller att sitta här och bli utskälld för att tågen är sena.Öppet i en halvtimma nu och dörrarna har gått i baklås. Jäkla skit, vad ska jag göra åt det?! Plus att det sitter alkoholister ute i väntsalen och skriker. Jag har ringt till Securitas.

Update någon minut senare;
Klart att alkoholisterna hann gå iväg precis innan Securitas kom, suck. Turligt nog hade Securitas nycklar och låste upp de baklåsta dörrarna! Äntligen något som går bra!Okej, jag har ännu en sak att gnälla om. Det gick en maska på mina strumpbyxor imorse när jag bytte om till uniformen så nu sitter jag här i min SJ-kjol med nakna ben, det känns väldigt naket ska jag säga er. Dumma strumpbyxor.Men herregud! Fem minuter efter att Securitas låst upp dörren så går en av dörrarna i baklås igen! Jäkla skit! Jag kan inte låsa upp dörren, bläbläblä.

(Jag varnar för en lååååång blogg idag, Isabelle kommer inte och gör mig sällskap här på jobbet förrän 08.30 så tills dess sitter jag ensam)Klockan är nu 08.05 och jag har två funderingar. Den första är om jag borde fortsätta skriva uppdateringar i detta inlägg eller om jag borde göra nya inlägg?

Min andra fundering är vilken tid på morgonen som Kuriren dimper ner i brevlådan. Jag och sambon fick en månads prenumeration i present och den började komma för ett par dagar sen. Den andra tidningen kom klockan 03.00 på morgonen enligt sambon men imorse när jag gick upp klockan 04.45 så låg det ingen tidning. Samma sak klockan 05.30 när jag gick hemifrån, ingen tidning. Så kära läsare, vilken tid kommer tidningen på morgnen?
Nu har då turen slutligen kommit till oss, länge har jag varit lycklig åt vårt fina och bra sopnedkast men nu är det slut med det. Idag kom lappen om att vi nu inte längre får slänga soporna i sopnedkastet utan nu måste vi gå ut, gå runt huset och sortera i alla de soptunnorna som står därborta. Hujedanemig, nu måste jag börja tänka. Vad räknas som brännbart? Är smörpaketet brännbart eller måste jag försöka dela på smörpaketet och lägga plasten för sig och pappret för sig? Matrester och sånt ska ju ned i soptunnan där det står matrester men jag räknar med att man inte får slänga ner matresterna i plastpåsar då utan att vi måste införskaffa papperspåsar? Inte för att det finns plats under diskbänken för att ställa in en hink där vi kan slänga matrester men ändå... Nej nej, jag som har haft det så bra och bekvämt, nu blir det inte alls lika bekvämt och om ni ännu inte märkt det så är jag väldigt bekväm av mig.

Sambon jobbar och jag har precis kollat på reprisen av Greys. Nu har jag stora planer på att traska ut till köket och antagligen koka lite spagetti eller makaroner. Vi får se vilket jag bestämmer mig för, sen ska jag diska.Förresten så kan jag ju uppdatera er om att min kära arbetsgivare SJ numer har blivit så snål att prenumerationen som vår lilla resebutik här i Eskilstuna hade på Kuriren blivit indragen. No more Kuriren för oss arbetare. Riktigt dåligt faktiskt.
På något sätt känner jag mig lite vilsen denna mörka kväll, jag vet inte varför men det känns vilset liksom. Vet inte vad jag ska göra alls. Trött är jag också tack vare den tidiga morgonen idag, kanske jag ska ta och äta lite kvällsmat och sen faktiskt lägga mig? Jag vet inte, vilsen som sagt. Vilsen och ensamen.

 image667
Nyss kommit hem från jobbet typ, är helt slut. Jag är sannerligen inte gjord för att gå up 04.40 har jag kommit fram till, imorgon har jag sovmorgon ända fram till klockan 06.10 och sen ska jag till skolan. På torsdag är det dags igen, då ska jag också upp klockan 04.40 och sen är det back to work.

Jag hade stora planer på att skriva en alldeles storslagen blogg men eftersom min hjärna är alldeles slut så blir det inte så.
Yes nu sitter jag här, på jobbet, alldeles ensam. I exakt 10 minuter har jag styrt hela resebutiken alldeles själv, det är nästan så att ni blir imponerade kan jag tänka mig.
Öppningen började med att kassaskåpet inte ville samarbeta och öppna sig men super som jag är så fixade jag det. Sen fortsatte det med att mitt inlogg till säljprogrammet låste ut mig av ingen anledning! Jag slog rätt lösen och allt men icke, "Username is currently locked out". Tack så himla mycket, ingen chans att sälja några biljetter om säljprogrammet inte vill samarbeta. Jag ringde till Helpdesk men där sa den ovänliga människan att den människan som kunde hjälpa mig inte börjar förrän klockan 07.00!

- Men jag ska ju öppna här om 10 minuter, vad ska jag göra då? Vi är ju ensamma när vi öppnar...
- Ja du får försöka lösa det på något sätt.

Hon var elak och dum ska jag säga er. I vild panik ringde jag till Kicki och fick "låna" hennes inlogg och lösen. Och nu klockan 07.00 så ringde jag till Helpdesk igen och den nya människan fixade mitt problem på en sekund. 1 sekund! Nu har jag loggat in på mitt alldeles egna inlogg och lösen och det känns bra.
Nu snöar det verkligen och det är avskyvärt. Jag hatar det här vädret! Tur att vi inte bytt från vinterdäck ännu, sambon ska köra hem i mörkret i det här skitvädret.

Idag blev det kris här hemma, vi hann inte åka och handla mat innan sambon var tvungen att fara iväg till jobbet och allt var slut här hemma. Mjölken, smöret OCH brödet tog slut imorse. Och inte hade jag någon önskan att gå iväg till hemköp i det här vädret! Men mitt sjätte sinne sa mig att det nog var samma kris hemma hos Emma så jag gjorde försiktiga efterforskningar och det visade sig att så var läget! Och snäll som hon är fick jag följa med hennes familj när dom skulle iväg och handla. Två kundvagnar och fyra "boenden" som lastade i varsin del av kundvagnarna. Nu känns det bättre, nu har vi mjölk, bröd och smör igen. Tur det.

Imorgon ska jag jobba och ni kan inte ana hur okristligt tidigt jag måste gå upp. Nej det kan ni inte, därför berättar jag det nu. 04.45.  Är inte det skandal?! Någon uppe i Stockholm har bestämt att SJ i Eskilstuna ska öppna klockan 6.10, då måste jag vara där 05.50 vilket innebär att jag måste gå hemifrån 05.30 och eftersom att jag är trött och långsam på morgnarna behöver jag minst 45 minuter på mig. Helst en timme men det känns alldeles för fruktansvärt att gå upp så tidigt ska jag säga er.
Ja, ni som följer bloggen regelbundet har nog inte missat allt strul jag har haft med att köpa en ny mobiltelefon. Idag gick jag och sambon återigen ner till 3butiken på stan för att kolla om allt fixat sig. "min" service/säljarmänniska var där även idag, extremt förvirrad först men till slut kom han ihåg vilka vi var och jag gick gladeligen hem med min nya fina lila mobil. Den ligger nu på laddning i köket och jag har ägnat en kvar åt att undersöka alla småsaker som följde med. Naturligtvis medföljde det en skiva också med PC Suite, så att jag kan koppla ihop mobilen med datorn alltså. Jag stoppade gladeligen skivan i datorn för att installera. Då händer det.

"Installationen avbröts. Sony Ericsson k770i PC Suite stödjer inte din Windowsversion." 
Suck.
Idag är rubriken dubbelt så bra som vanligt, dels för att Sunday betyder Söndag på svenska och sen dels för att det var Sun (sol) idag, haha. Hahaha, erkänn att ni blev aningens imponerade av min förmåga att göra rubriker!
En fråga, veckodagar, ska det vara stor eller liten bokstav? Söndag eller söndag?

Helgen har varit full av aktiviteter, igår var vi i Nyköping och idag var vi i Kungsör. Idag hade mamma ett "litet" firande, bara tre som fyllt år, en som tagit körkort och så jag och sambon som förlovat oss. Som sagt, ett litet firande. Fast det var mysigt, Stig beställde tre familjepizzor och sen satt alla och moffade pizza, precis min stil. Systersonen William satte i sig en hel slice vilket förvånade större delen av bordet förutom min syster som är medveten om hans bottenlösa mage. Återigen glömde jag att ta med kameran! Varje gång vi ska iväg någonstans där William är tänker jag alltid att jag ska ta med kameran och ta lite nya kort men varje gång så glömmer jag! Vilket är otroligt synd för idag var han ovanligt söt.Update, nu har det hänt två gånger till. Först hände det ju mig och en hände det sambon. Allra senaste gången var nyss, för några minuter sen. Vad är detta?! Jag får panik! Vad gör vi om det börjar hända ringa på nätterna? Det står ju vara "Private" som i hemligt nummer, vi har ju ingen aning om vart det kommer ifrån!
Jag har varit dålig på att blogga, jag vet och jag ber om ursäkt. Eller, dålig och dålig.. För mig är det dåligt eftersom jag en bra dag kan klämma ur mig två eller tre inlägg och idag ingenting!
Fast vi har faktiskt varit bortresta, långväga borta. Ända bort till Nyköping åkte vi, a long long way away helt enkelt.

Ja, jag borde väl kanske skriva något om att Perelli vann melodifestivalen men jag räknar kallt med att det kommer andra göra så jag säger bara detta. Jäkla tur att "I love Europe" inte vann! 

Sambon har susat iväg till jobbet och jag blev ivägsusad av Emma för att hålla henne sällskap när hon handlade tyg. Det är tur att hon har mig, annars skulle hon fått susa ensam till tygaffären och det är ju inte roligt.

Jag sitter här och funderar på om jag kanske är lite hungrig, jag tror att jag är det men då kommer man ju till problemet vad som man ska äta. Sorgligt nog har vi ingenting i köket som jag är sugen på.., Det är ett problem ska jag säga er.
Igår berättade jag för er mina kära läsare om strulet med att få en ny mobiltelefon. Igår var jag sur.
Idag är jag surare, om det nu är ett ordentligt ord.

Jag och sambon tog en snabb sväng ner på stan och in på 3.butiken där för att köpa telefonen manuellt så att säga. Vi pratade med "min" säljare, jag säger "min" säljare för att han är bannemig den enda serviceinriktade människan på hela 3! I vilket fall, han var serviceinriktad och villa naturligtvis sälja mig min fina lila mobil men såklart ska det strula.
Min säljare, han ringer två gånger för att fråga vad som är fel men människan i telefonen hade inget svar. Min stackars säljare såg lite uppgiven ut och sa att det var något fel i något "network" och att det borde vara borta på måndag. Jag och sambon var också lite uppgivna och sa att vi återkommet på måndag. Sen gick vi.

Det är bannemig inte meningen att jag ska ha en ny telefon! Jag är sur.
Idag har jag inte varit särskilt aktiv, jag har setat i soffan större delen av dagen, dock har jag inte varit asocial. Jag och Emma har haft bra kontakt via MSN större delen av dagen. MSN är bra. Något annat som är bra är att jag så gott som är totalt klar med exan! Jag fick världens ryck och orden sprutade ur fingrarna på mig.

Moberg säger: TJOHO!
Moberg säger: jag tror att jag kanske är klar!
Moberg säger: fick värsta flytet och bara analyserade och diskuterade,
Emmam0e säger: värsta bra =)
Emmam0e säger: kanske du bara behöver finputsa lite imorn ju
Moberg säger: ja precis, för det måste jag ju göra, men imorgon
Emmam0e säger: precis. men det är ändå inte mkt. fan va duktig du har varit!
Emmam0e säger: i'm a proud best friend right now =)
Moberg säger: haha, jag är med stolt över mig, såhär effektiv har jag nog aldrig varit
Moberg säger: flera dagar innan den ska in ju, hahaOkej, jag är medveten om att jag har gjort många inlägg idag och att jag har klistrat in mycket msn-konversationer med Emma men faktiskt, det är ändå min blogg och jag får göra precis som jag vill.

image666
Yes kära folk, jag tror att jag kanske kan vara klar med litteraturdelen i min exa. Nu har jag "bara" typ en hel massa kvar... Men var lugna, jag har en plan, en otroligt bra plan som jag inte tänker delge er.

Nej, jag har faktiskt inte att blogga om. Så ni får två bilder, en favorit i repris så att säga.

image663image664
Idag är det torsdag och sambon är återigen på jobbet och jag ska tillbringa eftermiddagen ensam, tillsammans med min exa. Trots att det är en tråkig torsdag har det redan hunnit hända ett par saker.

1. Vi fick ännu ett mystiskt telefonsamtal, precis likadant som det jag skrev om igår bara det att den här gången var det sambon som svarade. Vad är detta? Sambon hade ingen aning men jag och Emma har våra teorier:

Moberg säger: alldeles nyss men då var det andreas som svarade
Moberg säger: very strange
Emmam0e säger: creepy typ
Emmam0e säger: tror fortfarande han vill göra ett stort avtal med annonser på din blogg så du blir fett rik o så kan vi åka utomlands
Moberg säger: haha, men då borde han väl inte skicka inspelade telefonsamtal?
Moberg säger: jag börjar tro att det är en rånare som gör kontrollsamtal för att kolla om man är hemma eller inte, om man svarar så kommer han inte och rånar

2. Den andra saken som har hänt idag är att jag och sambon ringde till 3 för att fråga när min nya mobil ska komma. Tydligen så kommer det ingen ny mobil till mig. 3 skyllde på posten och sa att posten tydligen har slarvat bort mitt beställningspapper, att det aldrig kom fram till 3. Personligen tror både jag, Emma och sambon att det är 3 som har slarvat och INTE posten. Jäkligt dåligt och tråkigt är det iallafall, ingen bra service fick jag heller. Alltså är det ingen ny mobil påväg hem till mig. Jag är sur.

Moberg säger: fast jag tror att det är tre som tappat bort och inte posten
Emmam0e säger: säkert. dom skyller säkert bara på posten. skickar dom igen nu eller? Moberg säger: nej, "erbjudandet gick ut igår"
Moberg säger:
så jag får ingenting
Emmam0e säger: helt sjukt.
Emmam0e säger: det är ju deras fel säkert.
Moberg säger: jag är skitsur

Okej kära läsare, nu tror ni nog att jag totalt skiter i exan som ska in på måndag och bara ägnar dagarna åt att prata med Emma på msn men så är det inte. Jag har ägnat mig åt exan idag, jag har tagit litteratur både från Lpfö 98 och SOU, de två tråkigaste texterna i hela vida världen, så nu har jag "bara" vanliga böcker kvar. Yes, jag hinner lätt men jag får nog sitta och skriva på lördag med men det gör ingenting, jag får skylla mig själv eftersom jag ägnar mig åt msn och andra triviala saker som att ta hand om mitt privatliv.
Okej, jag har nu kommit fram till en liten lista med saker som stör mig i bloggvärlden. Nummer 5 på listan var det faktiskt Emma som bidrog med också.

1. Särskrivningar
- Människor, lyssna på ordet innan ni skriver det! Sitter det ihop när ni säger det? Ja då ska det oftast sitta ihop när ni skriver det. Exempel: Veckorevyns blogg mingel = SÄRSKRIVNING! Ordet bloggmingel sitter ihop när ni säger det, då SKA det sitta ihop när ni skriver! Annars kan ni lika gärna skriva Vecko revyn, det är också en fruktansvärd särskrivning.

2. Likadana kommentarer
- Folk som hetsar runt på Mest-aktiva-listan eller Senaste-inläggen-listan och skriver EXAKT samma sak till flera bloggar. Dålig stil! Visst, klart att du får kommentera andra för att fiska efter läsare till dig själv men gör det för med stil.

3. Fiskandet på
Senaste-inläggen-listan - Jag har sett folk som går in på nya bloggares bloggar, på det allra första inlägget innan människan själv har hunnit skriva något, till "Välkommen till min nya blogg!" och sedan skriver en kommentar liknande: "Hej! Jag lägger till dig bland mina favoriter nu, hoppas på många bra inlägg!" Klart att det kan vara kul för den nya bloggaren men för dig, den "gamla" bloggaren, visa lite självdisciplin och självrespekt. Det finns andra sätt att ragga läsare.

4. Felstavningar - Naturligtvis inser jag att man ibland slinter på tangenterna, att man tror att ett visst ord stavas på ett visst sätt, ibland kan man helt enkelt inte rå för felstavningar och jag säger inte att min egen blogg är felfri. Men för guds skull människor, ni kan väl åtminstone anstränga er?! Användningen av styckeindelning, punkter och kommatecken kan göra mycket.

5. Opersonliga inlägg var 15e minut - Oftast består dessa inlägg av en kort mening och sen en bild som de oftast verkar ha hittat på google. Människor säger jag bara, skärp er! Ansträng er så blir bloggen bättre! Jag förstår att ni vill komma med på Mest-aktiva-listan men ha lite respekt för dig själv och din egen blogg.Jag säger nu inte att min egen blogg är perfekt och att jag aldrig gör några misstag, för det händer att jag gör misstag och felstavningar och sånt. Men jag anstränger mig iallafall.
Nyss ringde telefonen, jag gick för att svara, på displayen står det: "Private". Det betyder att det är hemligt nummer men modig som jag är så svarar jag ändå.

- Johanna
*tystnad i minst 5-7 sekunder*
- Hallå?
*tystnad i någon sekund till*
*plötsligt hörs ett inspelat datormeddelande som säger:*

- Hej mitt namn är Daniel, jag har försökt nå dig angående vår produkt. Adjö. (inspelat datormeddelande)
*klick*

Det var sannerligen det konstigaste samtal jag någonsin fått, vad tror ni att det betyder? Jag lovar, det var ingenting mer efter det. Helt tyst, helt dött. Vad för produkt? Vadå försökt nå mig? Jag har haft mobilen på hela dagen, hemtelefonen har varit knäpptyst. Vad är detta?!

Jag är helt förvirrad.
Jag hade egentligen planer på att inte orka med min exa idag men sen fick jag ett litet ryck, något inspirerade mig och gav mig energi men vad vet jag inte.

I vilket fall så satte jag mig ner och började läsa och skriva lite teori utifrån det som finns i Lpfö 98 när jag upptäckte en sak. ALLTID när jag ska skriva om Lpfö 98 så skriver jag "skall" istället för "ska", exempel: I Lpfö 98 står det att förskolan skall arbeta för..." Jag gör ALLTID så. Men ALDRIG någonstans annars, aldrig, oavsett bok så är det bara när jag läst läroplanen. Är inte det konstigt? Jo det tycker jag och störigt eftersom jag inte kan hålla på och skriva "skall", det ser ju jättedumt ut.
Okej, jag tar den glada nyheten först. Idag är dagen då lillebror klarade sin uppkörning! Nu har lillebror körkort! Tjoho!Grattis lillebror!Okej, nu till min självömkan. Jag hade stora planer idag, jag skulle plugga, städa, sortera tvätt och göra en hel massa saker. Men tack vare min avskyvärda migrän imorse så är min hjärna helt död. Tabletterna bidrog en del till att bädda in min hjärna i bomull och jag har ingen ork. Ack ack ack, jag tycker synd om mig själv. Min hjärna är inbäddad och jag känner mig helt konstig. Ack ack ack. Vi får se hur mycket jag kommer göra idag. Lite plugg måste jag göra men jag orkar sannerligen inte sitta och läsa massa böcker så teorin får vänta...
Jäkla skit!
Idag hade jag och sambon planer, vi skulle gå upp tidigt för att hinna med en massa saker innan sambon åker till jobbet.
Klockan 08.30 ringde klockan och jag gick upp, tvättade ansiktet och allt man gör direkt man kommit upp ur sängen och sen. Sen slår det till. Migrän.
Jag hann vara vaken i tio minuter ungefär och sen kom den. Tog tre värdelösa värktabletter och la mig i sängen igen. Satte klockan på 10.00 men klockan 09.50 hade jag fortfarande inte kunnat somna pga. migränen. Jag stängde av klockan och försökte slappna av, sambon snarkade som en tok bredvid.
Klockan 11.22 vaknade jag med ett ryck, det mesta av migränen var borta men hjärnan känns helt luddig. Eftersom jag och sambon hade en hel massa saker att göra så blev det lite stressigt, det enda vi hann göra och som vi verkligen var tvungna att göra var att åka och handla mat. Vi kom precis hem och sambon ska åka till jobbet om 10 minuter ungefär.

Värdelös morgon ska jag säga er och nu känns hjärnan helt konstig, lite av värken är kvar. Jag måste införskaffa ordentliga receptbelagda tabletter har jag kommit fram till men jag vet inte vart jag ska vända mig. Till vårdcentralen? Vart ska man gå? Jag har ingen husläkare...
Jag och en studiegruppsmedlem pratade om tidningen och nyhetsvärde på tåget idag. Det kursiverade är vad jag sa:

- Aftonbladet skriver bara värdelösa saker nu för tiden!
- Ja, man måste ta allt med en nypa salt. Fast samtidigt så är ju både Expressen och Aftonbladet kvällstidningar, dom har väl börjat återgå till det kanske. Dom skriver ju för att få läsare och dom har väl ändrat sin målgrupp en del.
- Det enda man kan läsa om i Aftonbladet är vad olika kändisar har gjort! Det är helt värdelöst, om jag ville veta vad kändisarna göra idag så skulle jag lika gärna kunna läsa Veckorevyn! Dom är lika dåliga båda två.
- Jag läser Veckorevyn...
- Ja jag tycker den är skit!Jag tycker om min Veckorevyn ska jag säga er. Man får saker med den.
Sambons mobilladdare är trasig, den har varit delvis trasig i flera månader men i fredags dog den totalt. Sambon skulle köpa en ny i söndags men så blev det inte, han skulle köpa en ny igår men så blev det inte. Idag gick jag och köpte en laddare när jag ändå var påväg hem från tåget. Sambon skulle iväg men han sa att han skulle lämna sin döda mobil här så att jag kunde börja ladda den direkt.
Jag kommer hem men ingen mobil. Han måste ha tagit den med sig trots att batteriet är dött. Very strange indeed.
Den här veckan är jobbig, dels för den idiotiska exan (som jag faktiskt kommit igång med helt ok) och för annat. Emma vet precis, ack ack ack, det är synd om oss.

Denna låt fick jag nyss av Emma, den är ljuvlig.

Moberg säger:
åh vilken underbar låt
Emmam0e säger: ja, helt underbar.
Emmam0e säger: har lyssnat i typ 40 min
Moberg säger: ack, den spelar rakt in i min humörsvängande själ

Idag ska jag börja med exan som ska lämnas in senast på måndagen den 17 mars klockan 07.45, därför vill redan nu varna er för kommande bloggar.

Alltid när jag ska skriva en exa så lyckas jag klämma ur mig ungefär dubbelt så många bloggar som vanligt, dessutom brukar dom vara ruskigt långa och egentligen inte handla om något särskilt förutom just exan.

Så, nu har ni blivit varnade helt enkelt.
Tre kommentarer, varav en anonym, och sen min sambo IRL tycker att banneralternativ nummer 2 var bäst. Då gör jag som the people vill och använder mig av alternativ nummer två. Jag har bara en fråga, du anonyma kommenterare, vem är du?

Idag hade jag och sambon stora planer på att gå upp klockan 06.30 för att sen börja tvätta klockan 07.00. När klockan ringde klockan 06.30 såg vi på varandra. Sambon sa "Jag tvättar på tisdag" sen somnade vi om som små söta grisar. Jag hade dock satt klockan på 08.30 för att vi skulle vakna bra ändå men på något sätt vaknade jag inte förrän klockan 09.17. Livet är konstigt ibland.
Okej, jag har tråkigt idag och därför sitter jag och pular med min banner, men det känns som att ju mer jag pular desto sämre blir det. Jag kan inte sluta pula och därför blir det sämre och sämre. Jag har nu tre alternativ och jag kan inte välja. Därför får ni hjälpa mig.

Alternativ nummer 1:
image653

Alternativ nummer 2:
image654

Alternativ nummer 3:
image655


För tillfället så har jag nu alternativ nummer 2 som banner men jag kan inte bestämma mig helt enkelt. Vad tycker ni?
Alltså, Windows Vista, det är väldigt sällan som jag har något positivt att säga om Vista. Jag tycker kort sagt att Vista dumförklarar varenda en som försöker använda skiten. Lyckligtvis nog så har jag XP på min lilla dator, sorgligt nog så är min dator för dålig för att kunna spela The Sims 2 utan att det laggar något extremt. Men, igen fara på taket, eftersom sambon har en superdator så har jag alltid kunnat spela på hans dator. Men! Efter att hans dator gick sönder förra gången och han fick en ny så fick han naturligtvis Vista på sin nya dator. Okej, han svor litegrann och Vista vill aldrig samarbeta men nu efter någon månad har han vant sig.

Idag ville jag installera The Sims 2 på hans nya Vista.dator för att ägna dagen åt allvarliga spel, vi installerar och allt verkar gå bra. Sen försöker vi installera expansionpack men det funkar inte. Okej, då tänker vi att det är fel på expansionpacket. Vi ger upp, sambon åker till jobbet och jag sätter mig för att spela The Sims 2 utan expansion, alltså, från orginalskivan och allt.

Jag stoppar in skivan i datorn och trycker på ikonen. Då kommer det upp en eländig ruta där det står: "Windows Vista har ett okänt problem med denna maskinvara" eller något liknande. Wtf?! Det går INTE  att spela sims 2 med Vista alltså! Uscha, jag fick ett lätt hysteriutbrott av ilska. Så, ännu en gång har jag ingenting positivt att säga om Vista. Jag HATAR Vista!
Ett kort konstaterande såhär i Melodifestivalen.

Min blogg består mest av en massa strunt.

// mina naglar är helt tokigt röda...,  jag måste införskaffa lite aceton snarast.
Idag är det tokigt grått ute, inte roligt väder alls. Speciellt inte som att det var så ruskigt fint igår! Igår var det ljuvligt väder.

Okej, igår så handlade jag skor och sen lyckades jag och sambon hitta två hemmabiogubbar, visserligen inte svarta men det funkar med vita med. Vi köper två svarta sen när vi får tag i dom. För er som inte vet hur eller vad hemmabiogubben är kommer nu en bild. (bilden är lite suddig men det är för att jag tog utan blixt, med blixt så blev gubben alldeles tokvit och bländande.)Igår var jag och Emma hemma hos Jenny och hennes kompis Elin. Det var mycket trevligt ska jag säga er. Allt gick bra och vi skulle till nybron, vägen till nybron började bra men sen gick det inte bra. Jag gick hem med sambon, fast det gick bra.

Nyss åt jag havregrnsgröt och drack tre glas mjölk, jag åt så att jag fick ont i magen men det var för att jag var så himla hungrig.
För det första, så satte jag nyss den omöjliga låten från imorse. Men det var inte det jag skulle skriva om, jag har ju sagt förut att Gordon Ramsey är min idol men jag har en ny idol. Om ni kollar på filmen här nedan så behöver jag inte förklara varför han är min idol.

God morgon bloggen, idag ska jag till skolan och turligt nog är det studigruppsarbete och alltså är vi i Eskilstuna. Delightful I tell you.

Hursomhelst, eftersom jag är en sån tidspessimist så gick jag upp alldeles för tidigt, klockan 8 var jag klar med allt jag skulle göra och jag ska inte gå förrän 08.40. Så jag körde lite Guitarhero, jag har kommit långt på hard. Jag ägnade en halvtimma åt en jäkla låt men det gick helt enkelt inte. Blev utbuad gång på gång på ~70%. Usch vad arg jag var. Dumma låt. Men, jag ska nöta och nöta, som en jäkla tok ska jag nöta. Så enkelt är det.
Jag tycker att det är så jäkla kul att kolla på Kitchen Nightmares, alla dåliga kockar står och säger att Gordon Ramsey bara är en liten person som inte kan någonting om mat. Hahaha, jag skrattar inombords så att jag nästan gråter. Gordon Ramsey äger alla småkockar i hela vida världen. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, Gordon Ramsey är min idol.

Restaurangen som är med i kväll ska han fine-dining men dom ger sina kunder pulver potatismos, det stämmer inte i min hjärna. Och inte i Gordon Ramseys hjärna heller. Hahaha, jag skrattar.
Nu är klockan 19.35 och det är tokigt mörkt ute. Speciellt som jag nyss hade starka lampan tänt för att jag läste och sen släckte den, nu är det alltså tokigt mörkt.

Anledningen till att jag nyss hade den starka lampan tänd var att jag gjorde läxa. En extremt jobbig läxa. Läsa en Kalle Anka-serie och sen ett avsnitt av Barbie. Att läsa Kalle var inga problem, jag gillar att läsa Kalle Anka men att läsa Barbie, herregud. Min själ dog, ruta för ruta.

Okej, vi skulle inte bara läsa för läsandets skull, jag satt sedan och analyserade utifrån ett genusperspektiv. Vi hade fått en massa frågor som vi skulle svara på genom vårt analyserande. Kul att analysera Kalle, det fanns inte en endaste kvinna i hela serien och i Barbie var kvinnorna extremt korkade. Därav dog själen.

Hela den här veckan har jag väntat, jag väntar och väntar. Nu vill ni säkert veta vad det är jag väntar på. Var lugna, jag ska berätta.
I måndags fick jag hem ett brev från min mobiloperatör 3. Eftersom mitt abonnemag går ut nu i Mars och jag äntligen har betalat klart på min nuvarande mobil så vill dom förstås att jag ska fortsätta vara deras kund. Ett VIP-erbjudande kallade dom det, jag blev nöjd. Fast jag inser ju förstås att det nog är fler som fick det erbjudandet... I vilket fall, jag blev erbjuden en mobil som jag har haft ögonen på ett par veckor nu med ett superbra abonnemang för mig. Så jag fyllde i den lilla lappen och postade den samma dag, alltså i måndags.
Det jag väntar på är att jag ska få en avi där det står att jag nu kan hämta ut min nya fina mobil men jag vet inte alls hur lång tid det kan tänkas ta... Vad tror ni?

image651 Här är min blivande mobil, den fina lila Sony Ericsson K770i
Bara för dig Linn, här får du din långa lista!

Vad heter du? Johanna
I mellannamn då? Linnea Maria Elisabeth
Vart bor du? Eskilstuna
Trivs du där? Yes, jag älskar min fina lägenhet,
Brukar du läsa horoskop? När jag kan och har tid och tillgång.
Har du körkort? Yes.
Favoritdjur? Katt, hund och sen måste jag nog skriva råttzen också.
Vad spenderar du dina pengar på? Svår fråga, ofta är dom bara slut.
Antal kuddar i sängen? Fyra
Kan du baka bullar? Inte ensam.
Har du varit med i scouterna? Ja, tro det eller ej.
Bläck eller blyerts? Beror på vad som ska skrivas.
Mc donald's eller burger king? Donken, fast helst Max.
Är du allergiskt mot något? Nej.
Äger du ett busskort? Räknas det om jag har tre tomma kort?
Dricker du blå, grön eller röd mjölk?  Grön
Vad åt du till frukost? Våfflor.
Hur ser du ut idag? Myskläder och skitigt hår.
Har du haft sex idag? Nej.
Nästa mål i ditt liv? Bli snuskigt rik.
Vad såg du senast på tv? Repris på Grey's.
Hur svarar du i mobilen? Hallå?
Vem ringde du senast? Tror det var mamma men det kan ha varit sambon också. Fast jag tror mest på mamma.
Vad sa den du ringde?  Att vi kollat på samma tv.program.
Antal timmar sömn inatt? Typ 10 timmar.
Sov du ensam? Nej, med sambon.
Brukar du snusa? Aldrig!
Vad innehåller din favoritnattmacka? Gillar inte nattmackor.

SENASTE PERSON SOM...
Sov i din säng:
Sambon.
Såg dig gråta: Sambon.
Fick dig att gråta: Denny i Grey's anatomy.
Du delade en drink med: Det var nog Emma.
Du gick på bio med: Sambon.
Du gick på stan med? Det var nog mig själv..

HAR DU NÅGONSIN...
Sagt "Jag Älskar Dig" och menat det:
Ja.
Bråkat med ditt husdjur: Jodå, med alla hundar, katter och råttor.
Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: Nej, inte vad jag vet.

EXTRA STUFF...
Dricker du: Ska det vara favoritdricka? För då är det lätt cola.
Vem är din bästa vän: Emma och sambon, sen finns det människor som är på en nära andraplats.
Vad är du mest rädd för: Det mesta om det är mörkt faktiskt...
Vart vill du gifta dig: Ingen aning, men det ska bannemig vara soligt!
Vem hatar du verkligen: Inga namn nämda men det finns en person i min dagliga närhet...
Varit kär: Yes.
Kör du bil: Om bilen är hemma och om vi ska någonstans.
Har du ett jobb: Yes, arvodist på allas vårt SJ.
Gillar du att ha folk omkring dig: Ibland.
Är du ett hälsofreak:  No no no.
Vill du gifta dig: Ja, i framtiden.
Vill du ha barn: Återigen, ja i framtiden.

FAVORIT...
Rum i huset:
Vardagsrummet, köket & sovrummet.
Typ av musik: Extremt blandat.
Månad: En solig en som inte är för varm. 
Sten: Öhh, en som inte ligger i vägen?

DE SENASTE 48 TIMMARNA, HAR DU...
Gråtit: Ja, Grey's anatomy frambringar alltid några tårar.
Köpt någonting: Sallad.
Varit sjuk: Njae, lite hängig igår bara.
Sjungit: Yes.
Sagt "Jag Älskar Dig": Ja.
Träffat nån ny person: Inte som jag vet iallafall.
Saknat någon: Ja, det har jag säkert men jag minns inte riktigt.
Kramat någon: Ja

SENASTE...
Låt du hörde:
Nån på Guitarhero tror jag.
Film du såg: Hrm, jag minns faktiskt inte...
Drink du köpte: Som jag själv var med och betalade? Då var det nog en tequilashot med Emma.
Mat du åt: Kött och potatis.
Gången du åt en 7-Eleven korv: Aldrig.

FÖRSTA?
Första bästa kompis: Hrm, Isabelle och Sara på dagis.
Första jobb:  Sorgligt nog var det nog SJ här med...
Första skiva: Ingen aning.
Första förälskelse: Hrm, en blond pojke i ettan men jag minns faktiskt inte namnet.
Första piercing/tatuering: Öronen, i höstas.
Första fiende: Ingen aning.
Första stora resa: Min egna första resa var till Malta med sambon.

 Nu måste du väl ändå vara nöjd Linn? Det här tog en evighet.
Lite komiskt är det att nästa avsnitt av Grannfejden utspelar sig i Kungsör, det ska jag sannerligen se. Det är nog ett tecken, först ägnade jag morgonens sovmorgon åt att drömma att jag var i Kungsör och sen den första reklamen jag ser när jag sätter på teven utspelar sig i Kungsör. Ett tecken indeed, men ett tecken på vad?  Det har jag däremot ingen aning om.

Ja hörrni, imorse då så tog jag tåget 07.52 från Eskilstuna C. Ungefär klockan 08.03 var vi framme i Kvicksund och skulle susa vidare till Västerås, då dog tåget. All ström försvann och tåget stod stilla. Vi satt på tåget tills klockan 08.40 sen fick vi gå av och gå til stora parkeringen. Klockan 08.50 kom det två bussar som tog oss till Västerås. Det hela var otroligt dramatiskt ska jag säga er.

När vi skulle hem, med tåget klockan 16.35 så stod vi där på stationen i Västerås och väntade. Tåget kom inte! Vi blev lite upprörda eftersom vi mindes morgondagen. Men sen, klockan 16.42 åkte vi iväg med vårt fina tåg som tog oss hela vägen hem.

Det var riktigt dramatiskt idag ska jag säga er men turligt nog överlevde jag!
Idag är det också kallt, plus att det kanske skulle komma snö ikväll! Jag är inte nöjd.

Klockan är 07.10, jag sitter här, har varit vaken en timma. Om fem minuter ska jag in och säga hejdå till sambon som sover och sen måste jag gå. Till det dumma Västerås.tåget. Igår när vi skulle vara i Eskilstuna och börja samma tid som idag gick jag inte upp förrän om 40 minuter ungefär. Jag är inte nöjd.

Idag är det alltså kallt, det ska vara kallt hela dagen. Dessutom ska det enligt smhi vara lite kallare i Västerås. Därför kör jag på vinterjacka idag, annars kommer jag att frysa. Inte bra. Dessutom ägnade jag nyss tio minuter åt att springa runt i hela lägenheten och leta efter min mp3.spelare, den var försvunnen men jag hittade den.

07.13, bye.
Nu är det alltså kväll, jag vet inte vad som hände idag men den bara susade förbi. Inte bra, jag är inte nöjd, dagarna brukar kännas längre.

I vilket fall så kan jag meddela att det nya gröna diskstället fungerar alldeles utmärkt, jag hade stora planer på att ta lite mer kort, nu med disk i stället men jag ångrade mig. Kameran ligger undanstoppad och jag känner mig inte sugen på att gå ut i köket.

Imorgon är det redovisning och äcklig heldag i Västerås, det är jag inte nöjd med ska jag säga er. Jag längtar till nästa termin då vi bara kommer vara i Eskilstuna.

Nu har sambons idiotschema börjat om, han jobbar kväll, kväll, kväll, kväll. Det är inte roligt ska jag säga er.
Idag händer det grejjer! Idag är dagen!

Ni som läser min blogg har kanske inte missat att jag hatar att diska, det är inte roligt helt enkelt. Vad som gör saken värre är att vårt lilla sunkiga diskställ från IKEA inte vill samarbeta med mig, tallrikarna står inte stadigt, de djupa tallrikarn trillar åt alla håll etc. Det är jobbigt helt enkelt.Idag är dagen då jag köpte ett nytt diskställ från Åhléns. Ett nytt, ett som förhoppningsvis kommer samarbeta med mig. Plus att det är grönt!
Idag kära läsare är det kallt, det är ruskigt kallt, fruktansvärt kallt skulle jag faktiskt vilja påstå. Termometern visar fem minus! Okej, jag vet att det egentligen inte är sådär superkallt men när man vant sig vid att ha sin tunnare jacka så blir fem minusgrader svinkallt, så enkelt är det.

Idag är det skola, eftersom det är studiegruppsarbete så är vi i Eskilstuna, annars skulle jag setat på tåget vid det här laget och varit typ i Kvicksund. Usha, det är mycket bättre att vara i Eskilstuna, det blir jäkligt skönt när den här terminen är över och allt är i Eskilstuna igen.
Nu sitter jag här, jag hade egentligen tänkt att gå upp klockan 8 imorse men på något sätt gick jag inte upp förrän klockan 10. Men men, det funkar det med, hoppas bara att jag kan somna ikväll.

Lyckades precis få upp sambon ur sängen också, det har varit en mysig helg. Både jag och sambon har varit lediga samtidigt, det är inte så ofta vi är lediga flera dagar ihop. Igår åkte vi till Coop, typ klockan 17-18 på en söndag, det var inte särskilt mycket folk och det var rätt så skönt. För första gången på Coop så träffade vi Sara och sambons kompis Patrik. Efter ett år av handlande träffade vi till slut folk i vår egen ålder som vi känner.
Vart handlar alla ni andra?
Kom nyss hem, som jag skrev tidigare så skulle sambon och jag ut och knata. Och knata gjorde vi, alltså träningsknata. Jag är helt slut men det är säkert nyttigt. Eftersom jag är en sån frysskit som ofta fryser så körde jag lager på lager nu med kläder för att jag inte skulle frysa. Mina lager ledde till att jag blev helt tokvarm,okej, det kan ha berott på knatningen också men mina lager hjälpte nog till.

Jag undrar om jag kanske borde stretcha lite, men hur stretchar man smalbenen?

Sambon tog kort på mig i min träningsoutfit och jag hade stora planer på att publicera det här eftersom att alla vi stora bloggare lägger upp våra outfits men jag ångrade mig. Ni ska inte behöva chockas med sådana bilder.


Varje gång som jag går in på aftonbladet för att läsa nyheter så hänger sig datorn om jag har något annat program uppe samtidigt, det kan vara msn, det kan vara en annan internetruta, det kan vara mediaplayer... Varför?! Datorn hänger sig och sen börjar den susa, högt! Den susar så högt att det nästan skär i öronen och det slutar inte förrän jag startar om datorn. Det kan gå flera timmar men ändå slutar inte susandet. Kan någon förklara detta för mig?!

Nyss åt jag och sambon en lätt frukost, snart ska vi ut och knata i det otroligt vackra vädret. Uscha, det var inte min idé kan jag säga er.

Yes, egentligen skulle jag inte vara hemma just nu men mitt på eftermiddagen kändes det som att någon slog mig i huvudet med en stor hammare. Har en elak huvudvärk som vägrar gå över trots värktablett och vila. Så sambon fick åka iväg utan mig, han erbjöd sig att stanna hemma men snäll som jag är så lät jag honom ha roligt. Så här sitter jag, med huvudvärk, coca cola, melodifestivalen och lite chirre. Det funkar det med.

Jag har imponerat mig själv. Jag satte just 8 låtar i rad på Guitarhero på HARD! och det var bara en låt som jag blev utbuad på och fick köra lite på i practice. Yeah, jag är bäst!
8 LÅTAR I RAD!
Idag händer inget särskilt, jag hade planer på att ta bilen och susa iväg till Tunan, Coop forum och systemet men sen kommer sambon och säger att jag inte alls kan ta bilen så här sitter jag och susar ingenstans. Jag som ville susa.

Här kommer lite bilder från min kattvakt igår.