Saker som stör mig med bloggvärlden

3kommentarer

Okej, jag har nu kommit fram till en liten lista med saker som stör mig i bloggvärlden. Nummer 5 på listan var det faktiskt Emma som bidrog med också.

1. Särskrivningar
- Människor, lyssna på ordet innan ni skriver det! Sitter det ihop när ni säger det? Ja då ska det oftast sitta ihop när ni skriver det. Exempel: Veckorevyns blogg mingel = SÄRSKRIVNING! Ordet bloggmingel sitter ihop när ni säger det, då SKA det sitta ihop när ni skriver! Annars kan ni lika gärna skriva Vecko revyn, det är också en fruktansvärd särskrivning.

2. Likadana kommentarer
- Folk som hetsar runt på Mest-aktiva-listan eller Senaste-inläggen-listan och skriver EXAKT samma sak till flera bloggar. Dålig stil! Visst, klart att du får kommentera andra för att fiska efter läsare till dig själv men gör det för med stil.

3. Fiskandet på
Senaste-inläggen-listan - Jag har sett folk som går in på nya bloggares bloggar, på det allra första inlägget innan människan själv har hunnit skriva något, till "Välkommen till min nya blogg!" och sedan skriver en kommentar liknande: "Hej! Jag lägger till dig bland mina favoriter nu, hoppas på många bra inlägg!" Klart att det kan vara kul för den nya bloggaren men för dig, den "gamla" bloggaren, visa lite självdisciplin och självrespekt. Det finns andra sätt att ragga läsare.

4. Felstavningar - Naturligtvis inser jag att man ibland slinter på tangenterna, att man tror att ett visst ord stavas på ett visst sätt, ibland kan man helt enkelt inte rå för felstavningar och jag säger inte att min egen blogg är felfri. Men för guds skull människor, ni kan väl åtminstone anstränga er?! Användningen av styckeindelning, punkter och kommatecken kan göra mycket.

5. Opersonliga inlägg var 15e minut - Oftast består dessa inlägg av en kort mening och sen en bild som de oftast verkar ha hittat på google. Människor säger jag bara, skärp er! Ansträng er så blir bloggen bättre! Jag förstår att ni vill komma med på Mest-aktiva-listan men ha lite respekt för dig själv och din egen blogg.Jag säger nu inte att min egen blogg är perfekt och att jag aldrig gör några misstag, för det händer att jag gör misstag och felstavningar och sånt. Men jag anstränger mig iallafall.

3 kommentarer

Emma

13 Mar 2008 11:25

Totally agree!
Har ju själv bloggat om skiljetecken tidigare, tyvärr tar detta aldrig slut så vi kanske ska massproducera inlägg som detta? ;)

j

13 Mar 2008 22:05

särskrivning = ett skott i magen

...men ett bindestreck i ett ord som egentligen inte har bindestreck = fantastiskt

j

13 Mar 2008 23:50

Bindestrecken har en förmåga att förvandla ett, till synes, tråkigt och svårläst ord till något nytt och fantastiskt. Ordet får en ny innebörd, tack vare att bindestrecket gör det färgladare och starkare. Läsningen blir skönare och flyter lättare.

Sen är det alltid förlösande att bryta mot alla jävla skrivregler som finns. Att trotsa det förbjudna. I min värld finns det inga regler för hur man skriver. Bara riktlinjer...

Kommentera

Publiceras ej