Min dag började 10.30 när Andreas väckte mig, runt 11 stack han iväg till en fiskegrejjsaffär uppe i Nyfors och jag gjorde mina morgonsaker, dusch och sånt där.
Ungefär 12-12.30 satte vi oss i bilen för att ta oss till Västerås, Hifiklubben och IKEA var inplanerat. Efter nya värdelösa Årby-rondellen så susade vi förbi större delen av kungsörspojkarna som satt inträngda i en liten röd bil, jag tror att det var dom iallafall för föraren såg exakt ut som Simon...
Hursomhelst, på Hifiklubben fixade dom våran superduper-multi-fjärrkontroll och så impulsköpte vi en Squeezebox som jag tror kommer bli rejält använd här hemma, jag är nöjd!
På IKEA köpte vi lite småsaker och Andreas fyndade  på fyndhörnan där han hittade tre hyllor som blir perfekta i  vår sideboard.
På hemvägen svängde vi förbi pappa, syster, Andreas föräldrar och slutligen Andreas mormor & morfar.

Kort sagt, vi har gjort massor idag och trots det tagit lugnt, en väldigt trevlig dag skulle jag vilja säga.
Jag vet att jag har dränkt er i onödiga och idiotiska uppdateringar idag men det är faktiskt min blogg och jag får skriva så mycket och ofta som jag vill.
Hursomhelst, tänkte bara upplysa er om att igår upptäckte jag att när jag tar av mig förlovningsringen så har jag ett svagt vitt streck därunder. Då kände jag mig riktigt vuxen faktiskt.

Nu ska jag lämna datorn, ta en macka och cykla ut till systeryster och vara social.
Om jag bara hade anledning, mod och råd (och passande skor):

Suck, jag borde verkligen sätta igång med exan ordentligt. Idag har jag hela dagen på mig, idag skulle jag kunna skriva massor. Men jag vill inte. Ja, jag är lat. Uschabluscha.
Jag fick en kommentar ang. mitt pandafadderskap;

Postat av: S
Känns som ett dumt val att lägga pengar på, när det finns så många MÄNNISKOR som har det dåligt. Fadder någon?

Jag har länge planerat att bli fadder åt en person eller en hel familj, när jag har bättre jobb och vet att verkligen har råd.
Skulle jag ha råd redan nu att hjälpa en familj? Ja, kanske, jag vet inte vad det kostar att vara människofadder men jag tror att det kostar mer än 100 kronor i månaden. Nu valde jag att hjälpa djuren i världen istället för de behöver också hjälp, annars utrotas de.
Sätter jag min egen välfärd före dessa människor? Ja, det gör jag nog, jag tycker att det är hemskt och avskyvärt hur dåligt vissa människor har det i världen och jag går sönder lite inuti när jag tänker på det. Jag SKA vara fadder åt en person eller familj, sen. Just nu är jag åt pandan, det låter kanske hemskt men så är det.
Jag tror ändå att fler människor stöder de organisationer som hjälper världens alla människor, därför hjälper jag djuren, bägge parter behövs lika mycket. För mig är djur och människor lika viktiga, det är lika viktigt att hjälpa människor som att hjälpa djuren och då är det tur att det finns folk som stöder de organisationer som hjälper människor också.

Sen att jag tycker att människor ofta är idioter är en annan sak, såklart att situationen är ohållbar och att oskyldiga människor lider men situationen kommer ALDRIG att bli hållbar så länge som det är idioter och okunniga personer som bestämmer.Okej, jag låter kanske ilsken, idiotisk och dryg men jag är inte ilsken, jag vill bara förklara vad jag tycker och hur jag menar. Naturligtvis är det viktigt att hjälpa alla i världen, men jag kan inte hjälpa alla så jag väljer vem jag vill hjälpa.
Plus att jag hade mardrömmar, hemska mardrömmar som inte alls gav någon vila. Jag känner mig trött och förföljd, jag tycker inte om mardrömmar. Plus att jag måste ägna hela dagen åt exan.
Efter frukost kanske jag blir lite gladare.Alla förtjänar att leva ett bra liv, både djur och människor. Jag håller inte med om att människor är viktigare än djur helt enkelt, tillochmed insekter är viktiga (trots att jag verkligen inte tycker om insekter)
Okej, som vanligt då när jag egentligen skriver tenta så bloggar jag onaturligt mycket men jag ville bara delge er av mitt tillstånd. Mitt tillstånd är utmattad, jag har varit på dagis för guds skull, i sex veckor! Jag har glömt bort hur man skriver tenta-språk, mitt fina ordbajsande kommer inte igång! My gosh, plus att min lärare som ska rätta det här verkar helt underbar, det ger mig bara mer ångest för jag tror att hon är jättehård också. Jättebra och jättehård, dock väldigt hjälpsam, tur det.

Den kommunikativa och estetiska mångfalden i möte genom lek och lärande - Pedagogisk dokumentation och didaktisk analys.

Usch och blä!

Hej bloggen! Hej alla mina underbara läsare! Hur mååår ni idag?! Jag mår bra, lite seg bara! Men men, snart ska jag gå och sätta på koppel på råttorna, som är nästan lika stora som en del hundar, och så ska jag dra med dom ut på en promenad!

Ja, jag var extremt ironisk. Jag var inte allvarlig på en enda fläck, det förstod ni väl ändå? Det hoppas jag iallafall. Jag känner mig sur, lite tråkig och sur, för jag har lite lagom ångest. Ångest för min hemska exa som jag måste skriva, uscha uscha. Jag vill inte! Men jag måste, tyvärr så måste jag...
Var på Djurgården idag på ett vfu-seminarie, efteråt svängde jag förbi avdelningen och det tog väl kanske tre sekunder innan jag hade fyra barn hängandes och klängandes på mig. Åh, "mina" barn, mina fina små dagisbarn som tycker att jag är så mycket roligare än den ordniariepersonalen! Mitt självförtroende mår alltid bra efter en sån stund, mohahaha.

Nehej, om jag kanske skulle ta och göra någonting annat än att sitta här. Om jag nu måste vara inomhus och ignorera det otroligt underbara vädret så kanske jag ska göra något? Ja, kanske skriva lite hemtenta och sen ska jag nog plocka iordning lite för vi skulle antagligen vara kattvakt och då kan det inte se ut som ett bombnedslag här.
Idag har jag varit i skolan i Västerås.
Sen åkte jag tillbaka till Eskilstuna, köpte råttmat och kom hem klockan 17.00 ungefär.
Nu är jag hemma och på dåligt humör av någon anledning, det kan ha något att göra med den enorma blåsan jag fick idag på lilltån. Blåsan är ungefär lika stor som lilltån och svider som bara den.
Kom nyss in, jag och älskling har varit på en lååång promenad runt staden, vi gick i runt en timma, det var väldigt mysigt. På vägen hem stannade vi vid hemköp och köpte varsin pinnglass och en cola. Sen sprang vi efter brandbilarna, larmet på brandstationen gick precis när vi gick förbi. Det var en av barackerna vid årbyskolan som brann, tre brandbilar åkte ut och vi gick efter. Massor med kolsvart rök steg rakt upp i luften...

Och förresten, nu är både Emma, Jag, Mirja och Sara faddrar i wwf! Förhoppningsvis gör våra pengar någon nytta för några av djuren, nu har vi täckt isbjörnen, pandan, tigern och Sara blev djungelfadder åt gorillorna, nu tror jag att det bara är späckhuggaren kvar som behöver en fadder. Kom igen, vem känner sig manad? Fast naturligtvis finns det fler djur som behöver hjälp, dock är det dessa specifika djur man kan bli fadder åt men wwf behöver nog alltid stöd, oavsett djur.
Nu har jag också gjort som Emma gjorde för ett tag sen, nu är jag också en fadder i WWF. Emma är för isbjörnar och jag tog pandan. 100 kronor i månaden är inte mycket, det slösar jag ändå bort på bara onödigheter. Egentligen ville jag ta alla djur som man kunde bli fadder till men 500 kronor i månaden skulle märkas lite mer i min ynkliga ekonomi...
I vilket fall så hoppas jag att det någonstans kommer göra någon skillnad, 100 kronor från bara mig är inte mycket, 200 från både mig och Emma är heller inte mycket.. Men jag hoppas att det iallafall gör någon liten skillnad. Jag mår illa när jag tänker på alla stackars djur som dör varje dag bara för att människan är en idiotisk parasitvarelse som bara förstör.

Jag glömde att berätta om den fina morgonen jag hade!

Klockan ringde 09.00, Andreas hade redan åkt till jobbet så jag var ensam, jag vaknade, gick upp och gjorde allt sånt där som man gör när man precis är nyvaken. Hela tiden med en hungrig mage och tanken: Vi borde ha handlat bröd igår för allt vi har hemma är knäckebröd...
Jag går ut i köket, på min plats vid köksbordet står det framdukat en tallrik, sked, glas och en lapp. Innan Andreas åkte till jobbet så åkte han till hemköp och där hade han köpt nybakta frallor, yougurt, min favoritjuice OCH Cosmopolitan!
Det var en helt perfekt frukost!

Så för att återgälda den fina frukosten har jag nu lagat sambons morgonrock, för länge sen gick hänggrejjen i nacken sönder och sen lossnade en av skärphällorna. Äntligen har jag använt det lilla sykittet som jag köpte på Ikea när jag var där med Emma för lääänge sen. Bättre sent än aldrig!

Idag har jag varit på SJ hela dagen, kom hem för en halvtimma sen, åt lite mat och nu sitter jag här. Ska kolla på reprisen av Project Runway och sen ska jag plugga lite tror jag.

Btw, imorgon byter SJ uniform, stirra lite extra på alla sjarbetare!
Idag är det mors dag, det innebar att klockan 11.45 tog jag bilen och susade iväg till Kungsör, Andreas blev hämtad av sin syster och susade iväg till sin mamma. Runt klockan 13 kom syster Emelie, Jocke, Wille, Nova och Jesper och så åt vi massa god mat och mammas goda kaka.
Runt klockan 16 skjutsade jag hem lillebror och susade sedan vidare och hämtade upp Andreas och så susade vi tillbaka till Skiftinge och spenderade kvällen hos systeryster där vi grillade.
Allt som allt, en bra dag och det faktum att både jag och Emma fick med oss mat från vara föräldrar är definitivt ett plus i kanten.
Ibland har man dagar då allt man tar på sig ser dumt ut, då allt man gör verkar dumt och går dåligt... Idag har jag en sån dag, idag är det svårt. Men men, det är bara att ta sig i kragen och göra saker ändå.
Jag hade tänkt ta pumpsen ikväll men jag upptäckte sorgligt nog att den ena klacken typ har trillat bort, så jag tänker inte gå runt med dom. Då får jag ta några annat helt enkelt eftersom pumpsen måste klackas om...
Det spelas musik, inte av mig utan utanför här. Det är musikskolans dg och i detta nu står musikskolan i Munktell, utanför konstmuseet och spelar musik. Nyss spelade dom Hardrock Halleluja, det var rätt fint. Jag öppnade balkondörren och lyssnade. Sen började dom spela typ klarinett, då stängde jag dörren igen. Jag hade planer på att kanske knata ner och titta/lyssna nu när det är så nära men istället valde jag att spela lite gh och stå ut med att bli utbuad flera gånger i rad. Det är ju inget bra spel att spela om man inte tycker om att misslyckas, sambon säger att man måste nöta tills man blöder men jag hatar att nöta! Jag vill klara dom eländiga låtarna direkt, jag har bannemig inget tålamod för nötande!

Kom precis hem, har hoppat ur mina dagiskläder för sista gången för den här terminen och ska snart in i duschen. Idag var en otroligt rolig dag! En Kattfest och såpbubbleblåsning stod på schemat och barnen var jätteduktiga, plus att jag älskar såpbubblor. Jag ska hälsa på barnen i nästa vecka när jag ändå ska på ett seminarium på Djurgården 2 men det är inte samma sak. Efter pratstunden/utvärderingen med handledaren idag kom jag fram till att jag vill inte tillbaka till skolan, jag vill fortsätta min vardag med barnen!
Lite random bilder från mobilen.Och nej, jag är ingen dum mus, jag är en katt men öron-utbudet på förskolan var inte det allra bästa...
Jag har nu setat och utvärderat mig själv och beskrivit exakt hur jag har uppnått till de omöjliga kriterierna som finns i Studentboken, det känns som att jag har kört hjärnan genom en mangel och inte ätit på år och dar. Yes yes, förhoppningsvis håller min kära handledare med om det jag har skrivit så att jag slipper skriva om.

Imorgon är det sista dagen på min VFU och det känns konstigt, jag saknar redan alla barnen! De senaste veckorna har jag hälsats med tokkramar av runt fyra fem barn samtidigt och det är mysigt!

Dessa två saker sades idag och igår och det fick mig att känna mig som den bästa fröken någonsin.

- Alla barn som är fyra och fem år och alla fröknar som heter Johanna får komma hem till mig och leka.

- På lördag ska jag äta Smarties, för det blir man så smart av. Du är väl inte allergisk mot Smarties Johanna? Nej vad bra, då kan du få komma hem till mig på lördag och smaka av mina Smarties, ingen annan får komma, bara du.


Mohaha, yes, jag blir glad av sånt, det betyder att han tycker om mig trots att jag skällt på honom både igår och idag.

Imorgon ska jag och Andreas hem till Idah0e som fyller år, det blir nog trevligt. en himla tur att vi får pengar imorgon för vi brände bort våra sista pengar på en födelsedagspresent till Idah0e och på systemet. Vi handlade mycket på systemet, fast allt är inte tills imorgon, för i övermorgon, alltså lördag, så ska vi hem till Eric och Fran och intaga lite alkohol även där. Som sagt, en himla tur att vi får pengar imorgon!
Yes, idag var vi i Parken Zoo med barnen, 11 barn och 5 vuxna. Egentligen skulle vi ha varit 3 vuxna men jag säger då det, vilken jäkla tur att vi var 5 vuxna! Barnen var hyper, så det var bara att hugga tag i två små händer och släpa dom åt rätt håll, visst kan jag inse att det är mycket roligare att krypa i buskarna bredvid gångstigen men det funkar inte i längden helt enkelt.
Fast miniflodhästarna var ruskigt söta måste jag ju säga.

Nu är jag helt slut, det här mysko vädret har gett mig huvudvärk, jag önskar att regnet kunde ösa ner och åskan kunde åska ut så att spänningen i luften släpper, då mår nog mitt stackars huvud bättre tänker jag mig.
Till Idioten som inatt, klockan 00.33 började fyra av fyrverkerier för flera tusen i Munktellstaden. VI LÅG OCH SOV! Och vaknade av något som lät ungefär som bombnedslag och som gjorde så att sovrumsfönstret skallrade. DU ÄR EN IDIOT!
I ungefär 10 minuter höll detta dundrande på, enorma fyrverkerier fyllde himlen och gjorde luften full med fyrverkerirök. Jag var arg, jag var så fruktansvärt arg att om jag hade orkat så hade jag gått ner och smällt till dig i huvudet, tack för den störda nattsömnen DIN IDIOT!

Sista veckan på vfu.n, det känns konstigt, tiden har gått så jäkla fort trots att jag höll på att dö redan i andra veckan för att tiden gick så lååångsamt och jag ville ha tilbaka mina älskade sovmorgonar. Nu vet jag att det tar bara fem veckor innan jag kommer in i jobbrytmen, ungefär iallafall.
Det är en bra avslutningsvecka också, imorgon ska vi till Parken Zoo och på fredag är det Kattfest på avdelningen.

Var över en kort sväng hos systeryster och kikade lite på Nova idag med, för att se om hon hade ändrats något från igår. Inte någon jättestor förändring, hon var lika söt idag med!
Jag och Andreas hade köpt en liten rosa nappflaska och två rosa nappar igår och idag svängde vi förbi Lindex och köpte två rosa bodys. Och ja, jag vet att det går emot allt jag lärde mig i höstas i skolan, flickor får ha brunt och blått och man ska inte "tvinga" på flickor bara rosa. Men vet ni vad, jag bryr mig inte för rosa är en supersöt färg! I looove pink, bara att titta på mitt gamla rum hos mamma, det är rosa och lila och då var jag ändå runt 15 år när jag inredde. Det är lika fint idag.

Och nej, jag har inga nya bilder på datorn så ni får nöja er med Nova-bilderna från igår.


Jag tog en huvudvärkstablett och vips så mådde jag bättre. Sambon behövde sova ut ordentligt och sen mådde han också bättre. Det är faktiskt lite otroligt hur bra man kan må efter man vilar ordentligt och dövar hjärnan med lite huvudvärkstabletter.

Denna eftermiddag har vi varit hos systeryster och tittat på Nova, hon var väldigt liten, väldigt perfekt och väldigt trött.
Plåstret på handen är för att hon var hos doktorn idag och dom var tvungna att sticka henne tre gånger!När sambons klocka ringde imorse så snoozade han ett par gånger innan han gick upp. Sen kom han och la sig och sa att han inte alls mådde bra, jag klappade lite på honom. Han sa att han var helt slut i kroppen och mådde jättedåligt, jag klappade lite till och sa att man får vara sjuk ibland. Han suckade och sa att det blir kanske så efter att ha jobbat 25 timmar på två dagar. Jag sa att man får vara sjuk och vara hemma.
Han gick upp och ringde och sjukanmälde sig och sen la han sig igen.

En halvtimma senare ringde min klocka, jag gick upp, åt frukost, borstade tänderna och sen kom det. Jag vet inte om det var frukosten eller vad men halsen tjocknade och jag ville bara kräkas. Jag satt i badrummet och andades ett tag, drack lite vatten och reste mig upp. Benen var äckligt darriga och jag mådde inte bra.
Jag ringde till dagis och sa att jag är hemma idag, utifall att jag har blivit magsjuk eller något så är det inte bra om jag går dit och infekterar alla barnen. Sen la jag mig bredvid sambon, han klappade lite på mig och sen slocknade vi.

Nu har jag vaknat, benen, magen och halsen är bättre men jag har ont i huvudet. Jag har stora funderingar på att gå och ta en tablett och se om det går över. Sambon sover fortfarande. Jag måste ju ge cred till hans schemaläggare, först jobba 25 timmar på två dagar, komma hem klockan 21.30 på kvällen för att behöva gå upp klockan 6.30 nästa dag och sen jobba 9 timmar om dagen 5 dagar i sträck... Schemaläggaren är verkligen duktig på sitt jobb! (och ja, jag är ironisk, schemaläggaren är en idiot)
Moberg säger: anar jag en plan här?
Emma säger: jag tror nästan det...
Emma säger: om jag har bil, ska vi åka o köpa mat då ?
Moberg säger: ja!
Moberg säger: är du ok att köra då?
Emma säger: det tror jag.
Emma säger: jag fick en 50kr rabattcheck av mamma idag. o så har jag en egen =)
Moberg säger: haha, på max?
Emma säger: på hm
Moberg säger: hahahahaha!
Emma säger: det skulle jag skrivit med

You gotta love msn!
Hittills har min söndag bestått av att kolla på 27 Dresses och kolla på reprisen av The Search for the next Pussycat Doll. Plus att jag har snackat skit med Emma på msn, you gotta love msn.

Jag har stora planer på att gå ut och gå litegrann, det känns som att frisk luft skulle vara trevligt en dag som denna. Fullt möjligt att jag går förbi Emma och lämnar av hennes saker som jag lånat och tar tillbaka mina grejjer som är där. En normal söndagsprocedur. Sen tänkte jag diska också, så att det är fint här hemma när Andreas kommer hem från jobbet.

Såhär såg det ut igår:Igår var ljuvligt, vi gick ut hårt med att dansa loss i Emmas vardagsrum och glida på hennes hallgolv. Sen spelade vi in två "musikvideos", antagligen tyckte hennes enda granne att vi var totalt roliga att lyssna på trots att han spolade fyra gånger medans vi sminkade oss. Antingen är han magsjuk eller så städade han, ingen som vet.

Lotus var trevligt, lite tomt i början men sen fylldes det på. Till slut var det lite väl fullt och folk knuffades så att jag lyckades sätta mig fint och trevligt rätt ner på rumpan två gånger. Jäkla tur att vi stod bredvid en trappa så att jag inte satte mig ända ner på golvet för det hade nog gjort skapligt ont tänker jag mig.

Kvällens motto: Det är insidan som räknas! (trots att vi två är superheta)
Kvällens uppdrag: Dansa!  Brutalt!

Nu har hon kommit, lilla Nova Johanna Elizabeth har kommit till världen.

Emma säger: woho. är hon söt?
Emma säger: lite röd o ihoptryckt kan jag tänka mig
Moberg säger: ja, precis så ser hon ut!
M - Har du hört något?
J - Nej, har du?
M - Nej, men Jocke hade ring hit medans vi var påväg tillbaka med Wille från dom men det var ju ingen här hemma!
J - Okej, varför tror du han ringde?
M - Jag vet inte, jag ringde upp men han svarade inte.
J - Svarade han inte?!
M - Men han får nog inte ha mobilen på, han gick nog iväg en stund och ringde.
J - Ja, kanske det.
M - Men jag lämnade ett medelande om att han får ringa när han kan.
J - Ja vad bra. Dom får ta och skärpa sig tycker jag!
M - Ja, dom har ju bara varit uppe i två dygn, dom får tänka på oss!
J - Haha, ja!
M -  Jag skulle bara höra om du hade hört något, nu måste vi lägga på.
J - Ja, hejdå!
M - Hej!

Suck, det är inte lätt den här väntan. Jag har varit påväg att gå ner på stan i typ en timme nu men jag kommer inte iväg verkar det som, nu är det jag som får skärpa mig!
Igår åkte systeryster till BB, jag hoppas att allt går bra!
Mamma har hämtat Wille till Kungsör så han har det bra även om det tar jättelång tid innan nya bebisen kommer ut.

Stackars syster, det är nog jättejobbigt för henne, såvida inte nya bebisen redan kommit ut och dom sover...

Jaja, det blir nog bra, den kommer när den kommer helt enkelt.
Ikväll har jag, Andreas, Eric och Fran varit på bio. Den tidiga bion klockan 18 blev det eftersom både sambon och Fran ska upp och jobba imorgon. Vi såg What Happens in Vegas som jag starkt kan rekommendera.
Ja, det är en romantisk komedi men den var bra! Jag lämnade bion med en varm känsla inombords och det är alltid bra. Plus att den innehöll riktigt bra, dråpliga och roliga scener som fick både Andreas och Eric att skratta trots att de hellre hade sett en lite mer "killig" film.
Yes, den var bra, den var mycket bra.
Vart jag än klickar runt här på nätet så är folk upprörda av programmet Sanningens ögonblick.
Ja, det är förnedrande, ja det är synd att folk blir sårade. Men det jag mest tycker är synd är alla idioter. Skyll er själva säger jag bara!
Naturligtvis är det inte roligt när en kille sitter där framme och säger att han önskade att hans flickvän var snyggare och att han har varit otrogen flera gången, det är nog inte alls roligt för tjejen. Men samtidigt inser hon ju att killen är en idiot och det är ju bra!
I programmet idag så var det en kille som hade blivit nominerad till programmet av sin tjej, hennes anledning till nomineringen var att hon ville veta om han hade varit otrogen.
Ja, om du måste tvinga honom till ett lögndetektortest för att få svar så har han säkert det! Om han inte har varit det, kul grejj i ert förhållande, verkligen, ni kan verkligen lita på varandra. Verkligen.

Samma sak i programmet Rent Hus, folk är med där och blir sen upprörda när dom tycker att tv4 hängde ut dom som snuskgrisar. Men hallå! Om du inte har städat på ett halvår och du ligger och sover i mögel och småkryp, då är du en snuskgris! Var tacksamma istället för att det kom någon och fixade ert äckel!

Min slutkläm i detta inlägg är, skyll er själva. Jag sitter hemma och skrattar, åt er idioti.
Idag var jag ju hos tandläkaren, en ny främmande tandläkare som trots sin främlingshet var rätt ok. Dock sa hon inte särskilt mycket så alla nya saker hon gjorde i min mun hann jag aldrig förbereda mig för.
Turligt nog såg allt bra ut och hon erbjöd mig den där braiga tandförsäkringen så dagens besök kostade ingenting! Yes yes, nöjd var jag. Sen det faktum att jag fick en liten påse med gratissaker lyfter alltid mitt humör, det var kanske inte de allra roligaste sakerna men jag är nöjd ändå. Ett rosa tandborstskydd är liksom alltid bra att ha.

Jag och Andreas svängde förbi tunan också, impulsköpte en jättefin vinkaraff och jag inhandlade en smyckesgarderob, likadan som Emma och Fran har så jag blev nöjd där också.
... till detta:
Och ja, jag vet att det blev många skräpinlägg på rad nu men det får ni ta.
Ikväll är det sambons första fotbollsmatch, jag hoppas att det går bra och att de vinner. Dock är det ju inte särskilt avancerat, de spelar mest för att ha kul men det är roligt ändå och jag hejar på som bara den här hemifrån.
Jag och Emma har haft fina konversationer om mitt engagemang i hennes, och nu Andreas, fotbollsspelande.

Emma säger: ja, nån match måste du se iaf =)
Moberg säger: vi får se
Moberg säger: du förstår, jag är inte särskilt förtjust i fotboll...,
Moberg säger: jag är rädd för bollarna som flyger
Emma säger: haha ;D
Emma säger: söto
Moberg säger: faktiskt, enda gången jag var och tittade på en fotbollsmatch flög en boll nästan på mig, alldeles precis bredvid flög den. Då blev jag ärrad för livet, ;)
Imorgon är det dags, imorgon innebär ångest.
Imorgon ska jag till tandläkaren, jag bävar och mitt pengakonto bävar. Hualigen.
Det visade sig att min saga som jag skrev ihop igår till barnen inte var sådär superdålig ändå, min nya och annorlunda saga plus att jag ändrade hur barnen brukar sitta vid läsvilan var en stor framgång. Vanligtvis brukar barnen tränga ihop sig i de två soffor som finns och pedagogen sitter mittemot och visar bilderna från boken. Jag har kommit fram till att barnen sitter alldeles för tätt inpå varandra på det viset, de kan inte alls slappna av. Jag sköt in ett runt bord emot de två sofforna som står i ett hörn, några barn satt i soffan och resten fick sitta på stolar runt det låga bordet. Alla barn fick plats och ingen trängdes, plus att jag också satt vid bordet och la ut min saga på bordet så alla kunde se, förutom den pojken som inte ville med dvs. Han satt bakom och läste en egen bok.
Yes yes, min saga nådde fram och alla barnen visste efter den att myror har sex ben och att myrstacken är lika stor under marken som över.
Sen hade jag hittat en bild av en myra på nätet, en sån där fylla-i-myra, så det var alltså bara myrans konturer på bilder och sen fick barnen själva rita myran. Dom satt stilla i nästan 40 minuter och ritade och pratade. Jag var nöjd.

Nu har jag gjort en ny saga, alla barnen fick säga en sak som skulle hända i sagan och den har jag nu skrivit ihop. Jag kanske ska satsa på att bli barnboksförfattare? Det verkar ju gå finfint det här.

Jag har setat och försökt göra en saga, något så enkelt som en jättekort fin och bra saga som barnen inte kommer totalsåga imorgon. Inte nog med det, det ska vara en bra saga men den måste vara fylld med fakta, fakta om stackmyror. Detta är inte det allra enklaste mina kära vänner, detta är helt omöjligt. Jag blev alldeles nyss klar med sagan och jag sitter nu här och vet inte om jag ska skratta eller gråta åt min extremt dåliga saga. Men men, sagan är gjord och den får vara som den är. Jag har laddat upp med ett par ramsor utifall att min ynkliga lilla saga verkar gå helt åt skogen.

Annars har jag gjort rätt så mycket idag ändå, påväg hem från förskolan så svängde jag förbi hemköp och köpte mjölk och bröd. Kom hem och ställde in i kylen, bytte om och stack ner på stan för att stå i kö på apoteket i tjugo minuter.

Visserligen fanns det ibland en stol ledig där inne på apoteket men jag tycker inte om främlingar så jag är väldigt petig med vilka jag sätter mig bredvid. Idag var det ingen främling som verkade helt okej, därför stod jag upp. Dog litegrann inombords när jag skulle betala, högkostnadsskyddet var borta för tillfället och det kändes som hela apoteket sa i kör: "Tji fick du Johanna för att du skulle gå och bli tvungen att äta mediciner! Haha, rätt åt dig." Men men, tålig som jag är så betalade jag ju såklart utan att blänga på kassörskan.

Svängde vidare in på akademibokhandeln och brände ännu lite mer pengar, dock inte för nöjes skull utan för en neslig skolboks skull. Vidare från akademibokhandeln och sen in på biblioteket där jag lånade tre böcker om just myror.

Jaja, det var den här månadens shopping då. Jag har ju planerat så bra att jag inte har någon inkomst i juni, kanske en lite skvätt lön ,men det är bara kanske, i juli och bara halvt csn nu i nästa utbetalning. Spara bör man, annars dör man.


Har relativt nyss kommit hem från systeryster där vi har tillbringat eftermiddagen, vi blåste såpbubblor och åt kakor. Naturligtvis dokumenterade jag detta! Men först ska jag göra er uppmärksamma på att sambon och jag faktiskt avancerar i vår matlagning, efter bara ett år här i lägenheten har vi äntligen gjort en gratäng som var ljuvlig!
Nu till roligare saker, såpbubbleblåsning med en William som inte alls förstod varför han inte kunde göra bubblorna eller varför bubblorna hela tiden försvann så fort han lyckades röra vid en bubbla...Och sen lite allmän lek på gården...... när man tittar ut genom våra fönster, alla träden har fått löv och gräsmattan är perfekt grön. Sommarutseende indeed.

Idag ska vi återigen ut till systeryster för att hålla henne och Wille sällskap innan hennes sambo kommer hem, det blir nog trevligt. Vi har handlat såpbubblor som jag tänkte förtrolla William med, hoppas att han gillar det men om han inte gillar det så gör det ingenting för jag gillar att blåsa såpbubblor för min egen del.

Idag har jag faktiskt gjort lite skolarbete också, hittade på lite djupa intervjufrågor och googlade efter lite ramsor. Har ni några bra ramsor eller sagor om myror? Eller kanske en bra liten bok om myror? Jag tar emot allt.

För första gången på hela dagen sitter jag hemma i min soffa och bara slappnar av. Hela dagen har vi varit borta, först på konfirmation i Kungsör och därifrån till systeryster för att hålla henne och Wille sällskap tills hennes sambo kom hem och nu är vi hemma. Det känns som att jag har bränt mig på armarna och sambon har ett fint streck i nacken efter sin silverkedja.

Nu väntar en myskväll med popcorn, sodastream och film.

Denna kväll/eftermiddag har jag spenderat hos systeryster och hennes lilla familj. Vi upptäckte att Williams lilla kropp var täckt av röda prickar vilket ser ut som vattkoppor, vi grillade och vi pratade. Det var en väldigt mysig kväll, speciellt som jag egentligen skulle setat ensam hemma men nu slapp jag det. Yes yes, jag är nöjd.

Nu ska jag nog pilla med bloggen...
Hur kan man vara såhär trött? Jag var inte trött förut, sen kollade vi på lite film, stängde av filmen för att vi tröttnade och nu sitter vi här. Jag är dödligt trött, såpass trött som en liten två-årig pojke är på dagis, varje dag somnar han vid maten. Han hinner äta ungefär hälften av maten och sen somnar han, sittandes rakt upp och ner med maten i munnen. Varje dag bär vi in honom till vilorummet och sparar lite mat till honom. Min fundering är nu om det inte borde vara trevligare för honom att vi kanske skulle börja äta en kvart tidigare eller att han skulle få sova en halvtimma innan maten också... Dock blev dessa förslag förkastade av olika anledningar.
Stackars pöjk säger jag bara, det kan inte vara roligt att vara så trött att man somnar med maten kvar i munnen varje dag...
Idag var det egentligen meningen att jag skulle vara hos systeryster Emelie och hålla henne och Wille sällskap men precis när jag kommit hem och gjorde mig beredd att cykla över till henne så ringer hon. Wille är sjuk med 39 graders feber och ligger och sover, då är det inte särskilt bra att jag kommer över med mina läskiga äckliga dagisbaciller. För dagisbaciller finns det, och snor, grönt snor överallt. Det är inte trevligt alls.

Hursomhelst, eftersom jag inte åkte till systeryster så susade jag och sambon iväg till Tunan. Där brände vi pengar, eller inte så mycket pengar egentligen men tillräckligt för att det ska kännas. Tre par skor köptes, en bok, två filmer och massa mat. Skandal ska jag säga er. Ett par av skorna var till sambon, ett par valde jag till mig själv och det tredje paret tvingade sambon på mig.

Nu är det ruskigt rörigt här i lägenheten men det får vara så, ingen av oss orkar bry oss. Vi fixar det en annan dag.

Imorgon ska sambon iväg till en liten grabbkväll och jag ska iväg till systeryster, hennes sambo och lilla Wille. Vi ska grilla, jag tror att det kommer bli alldeles utmärkt.
Okej, nu duger det. Nu har jag gjort som Emma sa, dock var det inte så lätt, för min dumma svarta kant och allting höll fast den gamla storleken, fick ändra på massa storlekar men jag fixade det! Nu har jag min stora bild, inte helt nöjd med bilden men den får vara för nu. Den duger för tillfället för nu orkar jag inte fixa mera.
Nu var det alltså meningen att min profilbild skulle vara sådär stor och fin som den är på exempelvis Emmas blogg men det blev den inte... Very strange, very strange indeed.

Hursomhelst, nu sitter jag här och har kommit fram till att jag inte alls gillar bloggens nya "inre" utseende men att det är fullt möjligt att det fungerar bättre än gamla bloggen. Bilder laddas upp snabbare och själva sidan känns snabbare, hoppas att det är så för alltid och inte bara just ikväll.

Plus att det nu verkar vara lättare för folk att kommentera, ingen bildtext att fylla i. Dock är jag inte säker på om det är positivt eller negativt.Okej nu hoppade den stora bilden dit, dock sitter den för långt åt höger men det har jag ingen aning om hur man fixar. Så det får vara tills jag har tid att fixa, nu är det Greys.
Städning åt råttorna pågår, alldeles för länge sedan jag gjorde det. Stackars råttzen.

Nu står det filmtittning på schemat, dagens film är den gamla klassikern American Pie.
Fullt möjligt att vi tar oss ut till köket och vispar ihop lite chokladpudding också.
Idag var det egentligen meningen att jag skulle vara på dagis men så blev det inte. Vaknade, gick upp och migränen infann sig. Knapprade piller och tillbringade ett par timmar med att sova och blev sedan väckt av min kära far som ringde. Gick upp, det värsta av migränen var borta, kvar fanns bara den där luddiga hemska känslan i hjärnan.
Nu, ett par timmar senare är den luddiga jobbiga känslan nästan helt borta och jag har tillochmed varit duktig och läst lite i en tråkig skolbok och tagit hand om det enorma diskberget i köket. Har även allvarliga funderingar på att ta hand om råttornas bur men jag tror nästan att jag väntar tills sambon kommer hem så gör vi det tillsammans. Ja det tror jag nog.

Nu har jag fått hicka.
Yes, nu är bloggen flyttad. Det gick fort också men jag är lite missnöjd med "fjortis-utseendet" men man vänjer väl sig... Hursomhelst, allt verkar funka som vanligt trots fulheten.

Nu ska vi se om det går att publicera också!
Nu börjar jag undra lite när det är dags att flytta över min blogg, blogg.se's info-sida verkar ha dött lite, extremt länge sen den uppdaterades tycker jag och det känns inte riktigt ok. Sen när man läser alla som kommenterar verkar det vara lite hipp som happ, för en del så gled flytten supersmidigt och fort och en del verkar ha förlorat sina bloggar. Jag har iallafall gjort en backup på min kära blogg, man vet ju aldrig vad som händer! Dock använde jag blogg.se's egna backup-verktyg och det gick nästan lite för fort för att jag inte ska vara misstänksam. Även om det är som sambon säger, att inte mina bilder är med i backup-filen, borde den ändå inte vara större än 281kb? Oh well, vi får väl se hur det går. Missnöjd och misstänksam tänker jag fortsätta vara tills jag får någon information.

Jag hade tänkt lägga upp bilder här, fler bilder från i lördags men jag kom fram till att det vill jag inte.

Okej, för tillfället har jag bara två bilder från gårdagen, eller, en bild ifrån igår och en bild ifrån idag. Ni kan ju själva försöka gissa vilken som är vilken.

image786image787
Yesterday:
Tillbringade större delen av dagen hos mamma i Kungsör och lekta med William. Jag måste ju säga att jag känner mig som världens bästa släkting när jag får honom att skratta så han trillar ihop i en liten hög. Yes yes, vi hade roligt han och jag. Naturligtvis tog jag massa bilder också!

Today:
Sambon är på klätterklubben och har hand om en möhippa fram tills klockan 13.00, sen ska han jobba. 14.30-21.15, kvalificerad övertid = massor med pengar. Det är ju inte helt fel, plus att vi redan har hunnit handla mat idag för 600 kronor!
Senare idag ska Fran komma över och sen ska vi knata till Emma där även Mirja ska joina. Fest står på schemat och jag räknar kallt med att det kommer bli roligt.

Tomorrow:
Inga som helst planer för imorgon, sambon har sagt att han ska göra en lyxmiddag åt mig och det känns bra.Nu kommer det ni väntat på, bilderna från igår!

Wille och Stig kämpar på med landet:
Eftersom Wille brås på sina föräldrar så älskar han mobiltelefoner, såhär ser det ut när jag försöker ta en närbild och han försöker ta min mobil samtidigt men inte lyckas:Efter att ha jobbat hårt utomhus så måste man ju äta!


image785


Förresten så börjar jag undra när det blir dags för min blogg att flyttas....
Idag är det fredag och eftersom sambon jobbar eftermiddag och jag inte ville sitta hemma ensam så följer jag med honom till Kungsör. Fast jag följer inte med till transcom, jag stannar hos mamma. William är där så då får jag lite möjlighet att leka med honom plus att jag slipper laga mat. It's a winwin-situation.

image772