När jag i soffan med datorn i knät brukar Vega galoppera fram och lägga sig kors och tvärs på datorn, bredvid datorn, på mina händer etc. Vilket är jättemysigt men inte alltid särskilt smidigt. Nu har jag löst problemet.

Jag har lånat (knyckt) en av Andreas stora dragskedjströjor, så drar jag upp dragkedjan till hälften och sen när Vega kommer springande stoppar jag in henne under tröjan. Hon ligger här hos mig nu, innanför tröjan och bara spinner och spinner. Det är mysigt! Terapi för både mage och själ liksom. Hon är som ett element.

Lilla pluttan
Hur vet man att man bor med en klumpig, tokig revolterande tonårskatt som heter Wilma?

Jo, man följer bevisen....Den röda dyra designerslampan krossades och krukan hade bara tur att den inte sprack.
Okej, fason krävs. Kvalitet över kvantitet.

Ja, så är det. Kanske mest bilder över text?

Okej, mer allvar och mindre flum helt enkelt.

Adjö för dagen folket.Same but different?
Idag har varit en riktigt seg dag, vi har inte gjort någonting vettigt idag alls men det har varit skönt.

Titta vad stora kissarna har blivit!

Som alltid när Emma har fixat mitt hår kvällen innan så jag är ruggigt snygg när jag vaknar. Speciellt idag eftersom jag inte tvättade bort sminket inatt.
Tog en redig sovmorgon idag, vaknade 12.25 och det kändes helt ok. Sambon sover fortfarande och katterna är tokiga på alla löv som blåser omkring.

Men okej, nu ska ni få se exakt hur snygg jag är. Före och efter sminkborttagning.Nu börjar jag bli riktigt hungrig, det är nog dags att kila ut i köket. Fast först borde jag tömma kattlådan, eller kolla om katterna har mat och vatten?
Ikväll blir det ferre-berre hemma hos Emma-memma. Tjoho!
Det är inte klokt hur mycket en bild på ett litet barn kan påverka mig. 250 kronor är inte mycket för ett paket med alla saker ett litet barn kan tänkas bli glad över på julafton, ett litet barn som antagligen inte får något annat än mat för dagen,om ens det.

Jag ska nog vara med om detta.
Genom rubriken tror ni att detta inlägg kommer att handa om antingen, sambon, vänner eller katter. Där tror ni fel. Jag har två älsklingar i min garderob som förtjänar att bloggas om (plus att jag har ruskigt tråkigt och hellre bloggar än diskar, städar eller pluggar)

Först ut är kjolen jag köpte idag, den lila kjolen. Mm, it's delicious. Emma har denna snygga kjol i rosa, jag önskar att jag var modig nog att bära upp en rosa kjol till sin rätta men det är jag icke. Den rosa kjolen är ruskigt snygg men jag älskar min lila variant. (som passar oss som älskar färg men är för fega för att bära det)


Sen kommer ett par skor som jag har haft ett tag nu och som min lillebror var snäll och betalade för. Dessa skor hade jag suktat efter i ett par månader och till slut gett upp om att någonsin hittat min storlek. Men tji fick jag!


Slutligen vill jag bara delge er alla med ett gammalt sms som jag hittade i min mobil imorse som Andreas skickat för länge sen;
"Jag älskar dej och du blir glad när du köper skor och när du är glad är jag glad. Puss"
Kom hem för ca 20 minuter sen, har klackat om två par skor, köpt en lila kjol och blivit utsugen lite blod. Yep yep, mitt bästa är nog den lila kjolen. Jag har upptäckt att jag älskar lila kläder. I måttlig mängd då förstås, man kan inte ha lila till allting.

Okej, nu ska jag ner i tvättstugan och hoppas att det lilla tvättmedlet vi har kvar räcker till den enorma mängd tvätt jag hittade.
Idag är det torsdag och det är strålande väder ute. Här inne strålar det nästan lika mycket för nu har både lön och csn kommit. Tjoho!
Idag har Monki öppnat, jag ska nog svänga förbi när jag ändå ska till sjukhuset för att lämna blodprov. usch och blä.
Men jag måste hinna tillbaka till klockan 13 för då ska jag tvätta. Plus att jag har massa plugg, återigen usch och blä!
Jag satt och kikade igenom Emmas blogg, alla gamla fest-inlägg och hittade den här. En gammal goding, den kvällen finns i allas minnen. Antagligen för att vi alla däckade innan klockan tolv och ingen kom ut på krogen...

Eftersom jag jobbade hela helgen hade jag ingen sovmorgon, turligt nog har vi bara eftermiddag i skolan idag så jag har haft lite ljuvlig sovmorgon.

Förresten har jag lite bilder ifrån förra helgen som ni inte fått se ännu.


Det är bara Emma som kan få mitt hår att göra såhär;

Kort sagt, Emma är en mästare på hår.

Jag kan ju tillägga att det ALLTID blir ruskigt snyggt, efter rufset, så ni inte tror att jag är sarkastisk här. Emma ÄR duktig med hår helt enkelt!
Idag är dagen som jag jobbar, även fast jag skulle vara ledig. Idag är dagen som jag offrar min helg totalt. Och för vad? Att sitta här och bli behandlad som en skräphög av otrevliga kunder? Tack för den. Bläää.

Yes, efter en kvälls bråkande med internetet så funkar det igen, tillfälligt anar jag. Idag har det varit så att internet har funkat, man har gått in på en sida, sen dör det. Femton gånger om!

Comhem verkar inte tro på oss, de tror att vi själva sitter och kopplar ifrån internet genom våra datorer, brandväggar, operativsystem etc. Det tror inte jag. För om det nu skulle vara vårat eget fel så skulle inte telefonen dö, ip-telefonin dör enbart om modemet slutar skicka ut signal, vi kan inte själva stänga av ip.telefonin. Men comhem människan framhärdade och sa att Andreas nog har haft sönder en kabel. Nej? Hur skulle en kabel kunna vara sönder när internet och telefonen faktiskt funkar i 10 minuter och SEN stänger av sig? Nej nej, nu skulle comhem tydligen bevaka våran uppkoppling för att se så att vi faktiskt inte ljuger. Blä.

Eftersom internet strejkade ikväll och sambon är borta så skulle man kanske kunna tro att jag har pluggat i lugn och ro. Jag ska ju faktiskt jobba imorgon med och inte ha någon tid att läsa 200 sidor tills på måndag. Vem tror att jag har pluggat? Inte jag iallafall. Jag har tvättat och spelat Spore. Började om från början eftersom min första gubbe redan är ute i rymden och jag har tröttnat. Nu blev gubben finare iallafall.

Nehej, om man skulle ta och uppdatera och se om internet har dött eller inte?

Sitter på jobbet, det är en relativt lugn lördag men till klockan 12 blev det en rusning och salen fylldes med väntande kunder. Då, då händer det. Då går min biljettutskrivare sönder. Först fastnar biljettämnena men det kan det göra ibland så det var inte större katastrof. Sen säger maskinen att alla biljettämnen är slut, det kan den också göra ibland, ingen större katastrof.
Sen börjar maskinen att spotta ur sig biljetterna! Vanligtvis ska de hänga kvar i maskinen och så river jag bort dem, men inte nu. På en beställning med 10 biljetter spottade maskinen ut biljetterna ÖVERALLT! Flera meter flög biljetterna, hälften ligger nog kvar under våra stora bokhyllor och där lär de väl ligga tills vi river stället. Nu börjar katastrofen närma sig, Josefin miklar med maskinen och vi tror att vi får den att fungera. Samtidigt kommer det fler och fler kunder och ingen bryr sig om att vissa saker kan man faktiskt inte rå för.
Vid nästa biljettutskrift börjar alla lampor på maskinen blinka rött, ERROR ERROR står det bara och inga biljetter kommer ut.

Vi ger upp. Josefin hetsar för att hinna få iväg alla kunderna och jag börjar kämpa med att byta ut maskinen mot den fungerande som står i kassan längst bort.

NU tror jag att allt fungerar, vi får väl se i nästa rusning.

Till råga på allt verkar ac.n ha gått sönder, imorse när jag kom så var det en sjö på golvet här inne och ac.n dreglade som en tok. Först undrade jag varför en ac har flera liter vatten i sig, sen kom jag på att det kanske är något slags kylvatten? Typ som finns i bilar? Sen kom jag på att det säkert är giftigt. Josefin hittade en gammal instruktionsbok som säger att all hantering av ac.n ska ske med skyddshandskar, skyddsväst och ansiktsskydd.

BRA DAG!

Sen ska jag jobba imorgon med, ingen helg för Johanna. No no.

Vi fick sluta tidigt idag från skolan, egentligen skulle vi ha gått hela dagen men lärare sa "Okej, det är fredag och ni vill inte sitta här och diskutera. Vi kör bara förmiddag idag" Tack du ljuvliga lärare!

Hemma möttes jag av en hemsk syn, precis utanför porten låg en liten duva med ena benet utstickandes 90 grader. Den försökte kräla iväg när jag kom men den lyckades inte. Jag tycker egentligen inte om duvor men alla djur som har ont får en liten plats i mitt hjärta. Jag sprang upp till lägenheten och ringde till pappa. Duvan var ju skadad!

Pappa kom och undersökte duvan, han misstänkte någon slags missbildning eller att benet hade blivit brutet uppe vid höften. Den var inte vuxen så den kanske hade trillat ut från boet, vi har massvis med duvor uppe på huset.

Han kom fram till att den nog skulle må bäst av att inte få leva, den kunde ju inte flyga, gå, gömma sig, leta mat eller vad som helst. Tänk om det hade kommit en grupp ungar och plågat den?!

Turligt nog är pappa rätt så härdad så han hade ihjäl duvan och sen "begravde" vi den i en kartong.

Uschabluscha, stackars lilla duva.


Sen fixade han vårt handfat också, det hade blivit lite stopp.Förresten, jag inser att ni kanske tycker att jag är knäpp som bloggar och bryr mig om duvor men det står jag ut med.
Kom hem för en liten stund sen, har tillbringat ett par timmar på staden med Emma, vi köpte halsdukar båda två och sen köpte hon en tröja. Lite fika hann vi med också.

Nu ska jag bråka lite med datorn, sen kan ni förhoppningsvis få se lite av mina mobilbilder.Det är tur att jag är så ruskigt bra på datorer att jag vann kampen. Nu kan jag äntligen föra över bilder från mobilen till min dator. Tidigare har jag bara kunnat föra över till andreas dator och sen msn.at bilderna till min datorn men nu är det löst!

Till ära av detta får ni lite randombilder som fanns på datorn.


Fått mail om att det nu är dags att söka kurser till våren. Okej, i mailet bifogas det en utbildningsplan. Då tänker jag att det i den planen kommer stå vad jag ska läsa nästa termin. Och ja, det gör det väl antar jag. Synd bara att det är helt omöjligt att förstå! Fem sidor som ska handla om lek, lärande & utveckling, alla är olika och det finns ingen förklaring. Blä.
Hoppas att någon i klassen vet.
Hemma en snabbis nu på luncen, om tjugo minuter måste jag traska tillbaka till skolan för att ha en redovisning. Usch och blä!
Imorgon är jag iallafall ledig och jag hade stora planer på att ta en efterlängtad sovmorgon men icke. Imorgon åker sambon iväg med jobbet och eftersom jag inte vill att bilen ska stå på hans jobb tills på fredag så måste jag gå upp tidigt och skjutsa honom till jobbet! Skandal! Usch och blä återigen, jag som ville ha sovmorgon.Förresten så har jag en fundering, det är väl ingen nyhet att katter tvättar sig själva och att de tvättar sig ofta. Jag är van med katter, har nästan alltid haft katter runt mig men det som Vega gör är en nyhet, för mig iallafall.

Oftast när de katter som jag känner tvättar sig så blir de inte blöta, de blir rena men inte blöta, man kan klappa dem direkt efter deras tvättning men de är ändå inte blöta.
Vega däremot slemmar ner hela sig, när hon har tvättat sig står pälsen åt alla håll och är dyngsur. Hon är blöt i pälsen i flera minuter! Först trodde jag att det berodde på hennes långa päls men sen när Wilma tvättar Vega så blir det inte alls lika blött. Det är inte särskilt mysigt om man råkar klappa henne direkt efter hon har tvättat sig, då blir man lite slajmig.

Eftermiddagen i skolan var rätt så rejält värdelös, slöseri med tid I tell you.

Kom hem precis i tid för att titta på en repris av topmodel, sen en snabbdusch och sen plugg. Nu är klockan lite över sex och jag tror att jag är klar med alla mina måsten för dagen.


Det var ett tag sen jag hade kissekattbilder! De växer så de knakar.Hemma en snabbis för lunchrast, klockan 13.15 börjar skolan igen med ett seminarium om världens mest värdelösa bok.

Jag ville bara tillägga en sak till gårdagens inlägg, gå inte hem mitt i natten. Jag har nu lärt mig att det spelar ingen roll om man går med sällskap på en stor upplyst gata. Det spelar ingen roll. Hädanefter blir det ALLTID taxi eller familjemedlemmar som skjutsar.

Att plötsligt bestämma sig för att ta någons frihet, någons mod, någons kväll, är absolut inte ok. Att bara apropå ingenting bestämma sig för att någon annan ska tryckas ner utan anledning och att göra detta med våld är fruktansvärt och lämnar hemska sår, inte alltid på utsidan men alltid på insidan.

Man tänker alltid att det aldrig ska hända en själv eller någon nära, det händer alltid någon långt därborta som jag inte berörs av men det är fel! Dagen kommer då det faktiskt händer en själv eller någon nära och det är då man inser att det är närme än man tror. Det är inte alltid någon annan som blir våldtagen, eller nedslagen, eller trampad på. När som helst kan det hända en själv. Och det enda man kan göra då är att göra allting för att det aldrig ska hända igen. Aldrig mer ska det hända en själv eller någon nära och vi måste ta varje chans för att undvika det. Så enkelt är det, så hemskt är det.

Någon som var modig och fri är helt plötsligt inte lika fri längre. Dock modig, modig nog att stå upp för sin sak. Att det inte ska hända igen, hända någon annan, att försöka vägra vara rädd. Det är mod. Du är modig och stark!Idag gjorde vi en ny variant av lasagne, jag tyckte den var helt ok, sambon gillade den inte alls och Emma verkade lite tveksam, fast hon åt ju upp allt på tallriken.

Katterna miljötränas mer och mer, nu har Vega motvilligt erkännt att det kanske kan vara mysigt med lite gos hos en annan person med. Fast inte när lampan var tänd, det var bättre att gosa i mörket så ingen såg.
Sen får ni lite random Wilma.bilder från helgen. Hon kröp in där frivilligt och sov sedan någon timma.

Idag har det varit riktigt kallt inomhus! Kallt och ruggigt, nu har jag precis startat elementet i badrummet och i vardagsrummet. Inte mycket men lite lagom sådär, i badrummet behövs det alltid lite extra värme.
Jag har ju glömt att berätta vad som hände med Vega igår.

Katterna älskar att leka i badrummet, under badkaret, i badkaret, bredvid toaletten, på toaletten... Överallt och hela tiden helt enkelt så vi (Andreas) har varit noga med att alltid stänga toalocket efter ett toabesök. Men igår skulle jag städa badrummet, då kan inte toaletten vara stängd för sitsen och det låg i badkaret under rengöring. Jag trodde jag hade stenkoll på toaletten men det räckte med en vänding för att jag skulle höra ett plask. När jag snurrar runt ser jag Vega sitta i toaletten, helt blöt och alldeles chockad. Toaletten var rengjord så för den delen var det ingen fara!

Jag trodde att hon skulle kasta sig därifrån men det gjorde hon inte, hon tog ett par provsteg och insåg att det hela var rätt så hemskt. Jag började gå fram för att plocka upp henne när hon hoppade ur självmant och gjorde en stor pöl på golvet. Jag ska säga er att det inte är så lätt som man kan tro att handukstorka en kattunge!

Precis när jag satt där på hallgolvet med en motsträvig Vega i famnen så öppnas ytterdörren och Emma kommer in, stirrar på oss och säger:

- Vad gör ni?

Jag kan ju tillägga att Vega numer är extremt misstänksam mot toaletten.

Sambon har pratat i flera månader nu om vårt soffbord som jag älskar men som egentligen inte är särskilt stilrent eller sånt dära modernt. Idag var jag svag och vi begav oss till EM, bara för att titta eftersom bordet sambon ville ha är dyrt.
Det dyra bordet var nedsatt, demo-ex som var lite skadat men nedsatt med 1200:- Sambon tittade på bordet och tittade på mig med stooora hundvalpsögon och berättade hur man skulle kunna ställa bordet för att det skadade inte skulle synas.

Vi satte oss i en soffa mittemot och jag tänkte, övervägde fördelar mot nackdelar och till slut vann sambon. Nu sitter jag här med det nya bordet, som enligt mig, inte alls är mysigt och hemtrevligt men som, enligt sambon, är stilrent och superbra. Vi får väl se.

Problemet är nu att vi måste skaffa nya soffklädslar, det nya bordet är vitt och passar inte alls, enligt mig, till våra blå-vita soffor. Nästa inköp blir bruna klädslar från Bemz. Blir kanske nästa månad, eller månaden efter det. I vilket fall är tygprovet beställda.

Innan och efter;

Tacosen är snart klar, det är bara köttfärsen som ska stekas och Emma som ska komma hit. Andreas åkte just iväg en snabbis till hemköp, vi hade glömt att köpa ost! Man kan ju inte äta tacos utan ost.

Ikväll blir det fest hos Jenny, det blir nog roligt. Jag vill poppa!
Jag förde just över massa gamla bilder från mobilen till datorn så nu får ni en blandad bild.blogg.

Idag har jag varit på Ikea med Emma, hon handlade massor med saker! Jag handlade bara tre saker.Sen hade jag massa bilder på katterna, och de allra första bilderna som jag har på dom! Kan ni fatta att de har varit såhär små?


Renlighet är viktigt, tur att Vega har så stora öron!

Mina grannar uppvisar ett mysko beteende. Jag låg i soffan och kollade på tv då jag ser stora objekt komma flygande ifrån himlen. När jag tittar ut genom fönstret ser jag bitar av en skinnsoffa ligga på gatan utanför, under mitt tittande kommer det flera stora stycken. Ni vet ryggstöd och sängen (det verkade vara en bäddsoffa), om någon hade fått det där i huvudet så hade personen i fråga antagligen dött. Jag inser att det är grannen ovanför som står och slänger ut en soffa, förhoppningsvis så hade han sett efter så att ingen kunde få soffan i huvudet. Hela soffan blir utslängd.

Plötsligt hör jag höga röster i trappen, mansröster. Såklart springer jag till titthållet för att se efter, där kommer grannen och en annan man och de pratar ilsket om "horan Marian" som tydligen har varit en idiot. För ett par månader sen flyttade det in en kvinna hos grannen ovanför, jag har mina misstankar om att det kanske är en Maria som har flyttat in och att hon nu ska ut och att det är hennes soffa som slängs ut genom dörren.

Men men, det är bara misstankar. Hoppas att de slutar slänga ut möbler och skrika i trappen bara.Två minuter senare:
Nu slängdes en sängstomme ut och en tjock madrass. Från trappen hördes orden "Då kan man väl vara snäll fastän det är slut"
Idag har jag tvättat och sorterat den! Vanligtvis brukar sorteringen vänta någon dag eller två, det är skandal. Men nu gjorde jag det direkt.

Sen har jag även stoppat i avmaskningsmedel i katterna, vi tänkte göra det förra veckan men då blev Wilma sjuk så vi fick vänta. Det gick otroligt lätt, jag delade tabletterna och gömde bitarna i leverpastej. Det var mums!

Alldeles nyss stoppade Vega in nosen i mitt öra och nosade massa, det kittlas något fruktansvärt ska jag säga.
Jag hade stora planer på att gå upp klockan 8 idag, så blev det inte. Jag vaknade 9.25 och var alldeles underbart utsövd. Nu ska jag snart gå och fixa lite, har tvättid klockan 10. Jag hoppas att det slutar regna tills dess.
Nu är klockan snart åtta och det börjar bli mörkt ute. Då känns det mysigt att vara nyduschad, sitta i myskläder och vara alldeles varm. Och duschen var otroligt välbehövlig, jag, sambon och Emma kämpade med hennes sista grejor idag.
Vi bar ner från vinden, in i bilen, upp för trappor och in i nya vinden. Svetten flödade men vi kämpade! Emma hade lite gammal dricka i kylen som vi piggade upp oss med.
Ja, stan stinker, på fullt allvar. Det luktar gödsel något hemskt och jag vet inte varför.

Jag skickade sms till Andreas i Kungsör för att hålla honom uppdaterad.

J - Hela stan luktar gödsel!
A - ok, coolt. puss
J - Nej, äckligt.

Jag vet inte varför jag bestämde mig för att dela denna sms-konversation med er men så blev det iallafall. Det verkade roligare oskrivet, Andreas verkade inte förstå allvaret i situationen.
Då är det tur att man ha likasinnade vänner, jag skickade nämligen till Emma med.

J - Hela stan luktar gödsel!
E - Jag vet. Det är överallt!

Nej, nu ska jag göra lite mat och sen knata över till Emma.

Gick upp imorse runt klockan 8, åt lite frukost och satte mig och pluggade. Otroligt duktig tycker jag, skrev sammanfattning och massor. Sen diskade jag lite, disken slutade jag med runt 10.40.
Meningen var att jag 11.40 skulle traska iväg till nyfors och åka bil med basgruppen till våran eftermiddagslektion i Västerås men så blev det inte. Precis när jag diskat klart så kom flimret och migränen. Skickade iväg sms till gruppen, tog en tablett och kastade mig i sängen.

Nu har jag vaknat, blev ingen lång tupplur men den tog bort det värsta av värken. Nu är jag sådär mosig i huvudet och orkar ingenting. Blir nog inget plugg för mig idag.

Hursomhelst, överaskningen är off and away. Nu kommer någon om ett par dagar märka den.

Min vuxenlista går framåt, min adresslista alltså, jag har hittills skrivit upp mina föräldrar, mina systrar, mig själv och Emma.  Otroligt vuxet av mig tycker jag.

Idag är jag uppe ruskigt tidigt, vanligtvis brukar jag inte gå upp förrän om fem minuter men idag ska vi ha föreläsning i Västerås, usch och blä! Så därför har jag gått upp tidigt, jag har tillochmed duschat.

Hursomhelst, denna morgon har det hänt saker. Saker jag INTE alls tycker om!

Som ni vet har jag varit i Kungsör, landsbygden, vischan etc. Trots dessa liknelser har jag dock ändå tyckt att Kungsör är relatvit civiliserat, jag har nu fått ångra mig.

Eftersom jag är lat och ofta skjuter upp saker och ting så packade jag inte upp min väska igår utan den står kvar i hallen. Och efter morgonens händelser är det tveksamt om jag kommer packa upp den alls. Ni förstår att jag imorse var tvungen att öppna väskan för att leta efter mitt hanledsskydd, så jag öppnade och börja lägga (slänga) ut mina kläder på golvet vid sidan om, det är då det händer. Det är då jag ser det.

Tvärs över mina kläder och saker som fortfarande är kvar i väskan kryper det en SPINDEL! En ENORM spindel! Ungefär lika stor som min nagel och det är fruktansvärt. Den har alltså krypit omkring bland mina kläder, mina kläder som jag till viss del nu har på mig. Säkert har den lagt en hel massa spindelägg i min bh som ligger däri, jag såg nämligen misstänka prickar som såg PRECIS ut som spindelägg! Nu får jag väl köpa en ny bh.

Precis då såg jag mitt handledsskydd, jag tog upp det och stängde väskan. Nu är spindeln återigen instängd, inte världens smartaste sak att göra kan jag erkänna nu i efterhand men det är så det är. När paniken sätter in, då kan man inte alltid vara supersmart som jag egentligen är.

Hur kan det nu kopplas till Kungsör då? Jo, det är ju naturligtvis därifrån spindeln kommer! För under min tid här i lägenheten har jag sett kanske en endaste spindel och det var längesen. Alltså, enligt min slutledningsförmåga kommer spindeln till Kungsör.

Tur att jag har en snäll sambo! Jag förklarade situationen för honom och han har gått med på att hjälpa mig packa upp i eftermiddag, alltså att han ska ta hand om spindelnäcklet för jag kommer sitta några meter ifrån och så är det med det.

En annan snubbig sak som har hänt nu på morgonen är att jag har upptäckt att det inte är bra att mitt hår växer. Vega tycker nämligen om att slicka på mitt hår och får på det viset i sig mina hårstrån. Alldeles nyss fick jag dra ut ett hår som stack ut ur munnen på henne, vet inte hur länge jag drog men såsom hårstråt såg ut tror jag nog att det satt ända nere i magen på henne. BLÄÄÄÄ!

Yes, tillbaka i civilisationen efter att ha varit i Kungsör i helgen. Det är skönt att vara hemma, fast det var skönt att vara hos mamma med. Jag och Wille delade rum och jag har tittat på Musse Pigg om morgnarna med honom.

Jag ska organisera mig har jag planerat, tänkte göra en adress.lista över mina nära och kära där allt nyttigt och braigt står, yes yes. Det är vuxenpoäng hörrni.
Nu sitter jag här, alldeles färdig. Om 20 minuter ska jag ta på mig min jacka och gå till skolan. Jag skulle mycket hellre vara hemma!

Hursomhelst, i helgen är jag borta. Ska bo hos mamman i kungsör och hjälpa henne med William och Nova eftersom systeryster Emelie och Jocke ska iväg på sin bröllopsresa/weekend.

Men frukta ej! Jag ska försöka komma ihåg att ta med datorn och se om det finns ett internet att koppla upp mig på. Jag håller faktiskt på med en överaskning till någon och till den behöver jag datorn. Fick nämligen ett nytt program igår, på laglig väg kan tilläggas, så det sitter jag och pular med och fattar ingenting. Men jag tror nog att det blir en bra överaskning.

Eftersom sambon jobbar 12-timmarspass både lördag och söndag och Wilma fortfarande käkar skonkost var tredje/fjärde timme så ska sambons mamma komma hit och ge dom mat.

Jag tror det täckte allt. Okej, bye bye. Nu ska jag se om Andreas vill vakna.

Katternas frukost imorse var ju rätt så misslyckad så jag rådfragade internet och min kära vän Emma.
Internet föreslog att jag skulle hälla på lite buljong på kissarnas slemmiga skonkost.
Emma föreslog lite socker som smaksättare på det äckliga riset.

Till kissarnas lunch gjorde jag svag buljong som jag hällde över på deras slebbiga ris&kyckling. Success! Kissarna slickade i sig nästan alltihopa vilket är bra eftersom vätska är jätteviktigt, speciellt för Wilma just nu.

Eftersom jag har rätt så mycket buljong kvar så får det bli buljongmat för kissarna idag.

Imorgon ska jag nog prova att blanda till lite sockervatten och se hur det går.Alldeles nyss ringde fadern hit, man ska inte ge sockervatten till kattungar, det visste jag inte. Han föreslog äggula istället, jag tror hon kommer vara tveksam men man kan alltid prova! Katterna tror nog jag är alldeles galen.

Ja, som rubriken säger, här hemma är det ris i mängder. Att koka grötris var lurigare än jag trott, det betedde sig inte som vanligt ris. Tre deciliter grötris blev typ åtta deciliter färdigt ris. Det var tur att jag tog den största kastrullen vi har.

Jag tycker ruskigt synd om katterna, jag smakade lite på riset. Det var fruktansvärt äckligt! Enligt veterinären ska Wilma ha skonkost i 4 dagar, hon skrev upp ett "recept", 3 delar ris och 1 del kokt kyckling eller kokt fisk.
Egentligen är det bara Wilma som behöver skonkost men försök förklara det för katterna, att bara Vega får äta torrfoder. Nej nej, nu får båda kissarna läbbig skonkost. Plus att Wilma får sin snuskiga medicin.

Igår när jag skrev så trodde jag att hon hade fått piller som medicin, det var fel. Det är en grå sörja som inte luktar mysigt. Det ska sprutas in i munnen på henne.

Deras första frukost imorse följde jag veterinärens recept men jag blandade också ner Wilmas medicin i hennes mat. Det var inte lyckat. Katterna åt inte alls när det var så mycke ris, speciellt inte Wilma som kände lukten och smaken av medicinen.

Nej, då fick jag göra ny frukost. Fast först skulle Wilma ha sin medicin insprutad i munnen. Jag tror nog att jag lyckades få in en minidroppe iallafall. Mest hamnade det runt hennes mun, jäkla slingerkatt. Jag måste lista ut en bättre taktik.

Sen fick de då ny frukost. Hälften kyckling och hälften ris utan iblandad medicin. Då åt de det mesta iallafall, de försökte ju plocka ut bara kyckligen men de fick i sig lite ris också. Jag antar att det är riset som är det viktiga för dem att äta, men jag vet bannemig inte hur jag ska få dem att äta det! Jag tror inte veterinären har någon katt.

Vaknade klockan 7 imorse av hemska ljud från hallen, vi sprang upp och kikade. Wilma har bajsat blod i hallen och är fruktansvärt arg. Och när en katt är fruktansvärt arg, då blir man rädd. Vega var rädd och sprang iväg så fort vi kom upp och "räddade" henne från Wilmas vrede.
Wilma blev arg på oss, morrade och fräste och var tokig men hon hade ont så hon rörde sig jättedåligt. Nu i efterhand tror jag att hon var rädd för att hon hade ont och inte ville att vi skulle röra henne.

I vild panik ringde jag till pappa och fick en massa nummer till olika veterinärer och sen fick vi i uppgift att försöka få in Wilma i transportburen.

Att få in henne i buren gick otroligt lätt, hon tycker om små utrymmen där man kan gömma sig. Sen började vi ringa runt, alla veterinärer här i stan var upptagna så vi fick komma till Strömsholm.

Nu hade Wilma lungnat ner sig och var som vanligt igen men vi åkte in iallafall, det är ju inget bra tecken att hon bajsar blod.

Hos veterinären var hon jätteduktig, det hemskaste var nog när hon skulle ta tempen.

Nu är vi hemma igen, veterinären sa att hon nog har tarminflammation så vi ska ge snäll mat och piller som ska hjälpa magen. Wilma verkar bra nu, nästan som vanligt fast lite lugnare än vad hon brukar vara.

Det var ju inte sådär jätteallvarligt alltså, fast väldigt hemskt ändå. Det känns bra att vi åkte in så att vi fick svar på vad som var fel.

Usch för sjukdomar!

Denna gång ligger fokuset på vackra Wilma.

Andreas efterlyser en rödrutig skjorta som han antagligen har glömt någonstans. Om ni vet något om detta, vänligen kontakta någon av oss.
Han är förtvivlad.

Idag har jag sovmorgon, börjar inte förrän 13.15, rätt så skönt faktiskt.

Ska snart gå och äta lite frukost och sen ska jag nog diska tror jag.

På tv är det ett otroligt dramatiskt avsnitt av Stargate och katterna är tokiga. De liksom galopperar fram och tillbaka i lägenheten, det är konstigt hur så små katter kan göra så mycket ljud bara av att springa.

Yes, jag skriver dagens dröm eftersom det var en dröm på dagen. Efter skolan sov jag nämligen en liten stund.

Drömmen:

Jag och Jenny pratar på msn, hon länkar till en klänning på Ellos som hon ska köpa. Vid första klicket ser jag att det är en vit klänning med stora gröna blommor på, rätt så snygg.
Sen ska jag klicka igen för att se den igen, då är det en slags gummiklänning för bebisar. Rosa såklart och så är det dubbelt gummi för inuti själva "gummityget" så är det en rosa vätska. Om man värmer klänningen i micron så får den samma temperatur som en mamma har. Den skulle Jenny köpa till sin bebis (eftersom hon nu är gravid) då bestämmer jag mig med för att köpa klänningen (eftersom jag också plötsligt blev gravid.)

Sen säger Jenny, fortfarande på dröm-msn:
Jenny - Det kommer bli skitbra eftersom vi bor på antarktis!
Johanna -  Ja skitbra! Då kommer ungarna aldrig att frysa!

End of dröm.

Och nej, jag är inte gravid och inte Jenny heller. (tror jag iallafall) Det var bara en knasig dröm som passade in på bloggen.
Fotograferingen i skolan kändes ju inte sådär supernödvändig, tio minuter och sen fick vi "lunch", klockan 10.30! Så jag stack hem,åt upp resten av pizzan och har sen mest degat.
Sorterade lite bland mina grejjer på datorn så att allt ligger där det ska, gosat med katterna. Nu vill jag mest sova men det går inte, om 10 minuter ska jag tillbaka till skolan. Om inte eftermiddagen blir bra tänker jag gå hem under rasten, orkar inte sitta i tre timmar och lära mig om hur man ska studera. Jag vet redan hur man studerar, jag är riktigt bra på att studera faktiskt.

Datorn är formaterad, jag lyckades tillochmed få mina usb-portar att inse att de faktiskt är höghastighetsportar. Resultatet blev att det bara tog 20 minuter att föra över alla mina saker från den externa hårddisken medans det tog fem timmar att föra över allting till den innan formateringen!

Idag börjar skolan 10.15 istället för 9.15, varför vet jag inte men det är skönt. Satt ju uppe halva natten med den dumma datorn. Hursomhelst, det står fotografering på schemat. Det känns störigt, jag trodde att de dagarna var över iom studenten men icke tydligen.

Sen ska vi sitta hela eftermiddagen och lära oss hur man studerar tydligen. Jag känner mig skeptisk.

Plus att jag tror att jag har vrickat stortån, fruktansvärt smärta känns varje gång jag går omkring och jag kan direkt koppla smärtan till när jag dunkade in tårna i en bokhylla. Ack ack ack.