Under helgen har sambon kämpat med vår dumma vägg. Jag har fotograferat. Första omgången med spackel är torrt, idag ska det slipas och kanske spacklas en gång till. Wilma har varit totalt ointresserad under arbetets gång men Vega har varit med och "hjälpt till".
Och så bonus, bara för att.


Det är lite lagom kaos i vardagsrummet just nu. Grejjer lite överallt, tre datorer igång varav två är uppfällda, tre externa hårddiskar ligger, tre soppåsar med väggskrep etc. Sambon gör framsteg med väggen, nu är han nere i sista hörnet. Nästan all gammal brun färg är borta. Imorgon ska vi spackla.

Jag har formaterat om Emmas dator, först var jag tvungen att bränna recovery-skivor vilket var lite småspännande eftersom Emmas dator hipp som happ gör bluescreen och stänger av sig mest hela tiden. Fast när jag gjorde recoveryskivorna hände det bara en gång och tur var väl det, annars hade jag fått krupp. Nu är den formaterad och jag sitter och övervakar överföringen av Emmas grejjor tillbaka till datorn. Imorgon ska jag fixa in ett antivirusprogram och sånt där.
Som sagt, våran bruna vägg skulle målas om och bli blå. Piece of cake tänkte vi, bara att slipa ner kanterna runt den påmålade projektorduken, grundmåla och sen måla blått. Piece of cake.

Sen började det lossna saker, sambon pillade lite på det lösa och plötsligt satt hela väggen löst! Typ. Målargubben som målade väggen brun hade inte gjort ett så vidare bra jobb. Han hade liksom hoppat över det här med grundarbetet. Något som straffar sig nu eftersom vi måste få bort all lös färg/vägg innan vi kan börja måla.

Plötsligt förvandlades våran Piece of cake till en jäkla omöjlig sufflé. Suck.

Och vi kan liksom inte strunta i det, eftersom vi har börjat så måste vi fortsätta. Jag tror att fastighetsskötaren skulle märka om halva väggen var omålad när vi flyttar härifrån sen.
Klockan är lite efter 23 och jag sitter här i soffan med sambons stora hörlurar på mig. Jag har precis kollat på två avsnitt av Gilmore Girls på min dator och eftersom sambon kollade på tv hade jag hörlurarna på mig. Fast nu ligger sambon och sover i soffan. Snäll som jag är var jag och hämtade täcke åt honom när han började frysa, från den öppna balkongdörren blåser det in ljud då och då från den pågående Fringe-festivalen som jag faktiskt inte har något koll på alls. Vad är det för nått egentligen? När det var å-festen stod det i tidningen flera dagar innan, program och hela grejjen. Den här festivalen var inte alls lika uppmärksammad innan. Jag antar att det nog beror på att den säkert räknas som lite "underground", lite lagom mysko och sådär enligt tidningsvärlden. Som förr i tiden, när folk drogs till cirkusen för att titta på den skäggiga damen eller de siamesiska tvillingar. Maybe so. Eller så sitter jag bara och babblar strunt här mitt i natten. Vem vet?
Jag har lust att blogga, jag har lust att blogga något jättebra men jag har liksom ingenting att skriva om. Ingenting alls. Eller jo, det finns ju saker att skriva om, som att jag nyss beställde två filmer från cdon exempelvis. Men ärligt, på en skala hur roligt är det att läsa om egentligen? Inte särskilt roligt. Och inte särskilt roligt att skriva om heller ska jag säga er.

Jag kan ju berätta att vi ska göra om här. Den bruna fondväggen med projektorduken på ska målas om. Den ska bli blå hade vi tänkt. Sen ska vi möblera om här med såklart. Jag hade tänkt dokumentera makeovern med kameran, får se huruvida jag kommer ihåg att göra det eller ej.

Filmerna som jag beställde då, två klassiker ska jag säga er. American Pie 2 och Tillsammans. Sambon säger att han aldrig har sett Tillsammans, han brukar inte titta på svenska filmer men jag ska nog kunna övertala honom att titta på den. Han kommer nog att hata den. Men jag tycker den är bra.

Godnatt
Klockan är 23 på en tisdagskväll och vi börjar diskutera planer för att möblera om här i vardagsrummet.

Slutsats: Vi har för mycket grejjer.Edit:
Någon som vill köpa en sideboard/tv-bänk?Alltså, på allvar. Om vi möblerar om på det sättet vi tänker så har vi inte plats för den.
Jag har sovit riktigt dåligt två nätter nu, nästan så att när jag vaknar på morgonen så är jag inte alls utvilad. Det är riktigt störande, både för mig och för sambon.

I förrgår natt så vaknade jag av jag tyckte att katterna skrek och bråkade med varandra. Jag kastade mig upp med ett ryck och väckte sambon samtidigt, helt panikartat tvingade jag honom att gå och se efter vad katterna gjorde. Katterna gjorde ingenting alls, de satt på golvet helt lugnt och stirrade. Jag börjar tro nu i efterhand att katterna aldrig lät utan att ljudet var helt i mitt huvud.

Natten till idag var värre. Jag drömde helt mysko stressiga drömmar och så vaknade jag och jag såg någon stå lutad över min sida av sängen. Som en stor svart skugga. Skärrad som jag var pga. mina mysko drömmar så gjorde jag det enda logiska. Eller logiskt och logiskt, i ren panik gallskrek jag rakt ut. Katterna blev livrädda och sambon väcktes.

Naturligtvis var det ingen som hade stått och lutat sig över mig men det kändes verkligt, usch och fy vad rädd jag var. Nu är jag nog skadad för livet skulle jag tro. Sambon och katterna med. Det är nog inte så trevligt att sova i godan ro och sen vakna av att jag gallskriker.
Utomhus är det mörkt och kyligt, inomhus är det lagom mörkt och varmt. Idag har vi varit i Skiftinge hos familjen för att fira att Sara fyllt år.

Igår var det tjejprat, alkohol, skratt och dans hemma hos Emma. Imorgon/inatt åker hon till New York för semester och vi var ju tvugna att ha en "avskedsfest".

Och en vimmelbild lyckades vi hamna på med! Det var sjukt längesen.

Idag har jag delat dagen i två delar, första delen var jag duktig på. Det var innan lunch. Då dammsög jag två rum, sorterade all ren tvätt, diskade och lagade mat till sambon. Under denna del av dagen kom Jenny och hälsade på en liten stund. För en gångs skull sprang inte Wilma och gömde sig under soffan när dörrklockan ringde.

Del två av dagen är alltså delen efter lunch, den delen har jag gjort absolut ingenting vettigt. Förutom att skriva ut ett papper till Emma till hennes utlandsresa och bestämt helgplaner. My gosh vilken utmattande dag ska jag säga er! Eller inte. Åh vad det är skönt att vara leeeeedig!

Igår när vi gick från Kolmården lekte sambon irriterande paparazzi. Efter 10 likadana bilder tröttnade jag litegranna.
Idag var jag och sambon på Kolmården, det var väldigt trevligt och mysigt. Jag gillade dagen. Fast det allra mest spännande med att åka på Safari-turen med egen bil var när sambon säger precis när vi åker in "Oj, hur lång är den här turen? Bensinen är nästan slut." Det var en spännande safari-tur, skulle bensinen räcka eller ej? Skulle vi få soppatorsk och bli lejonmat?

Vi överlevde, bensinen räckte.
Imorgon har jag tvingat sambon att ta ledigt, vi ska åka till Kolmården. Jag började tjata om Kolmården redan förra sommaren men det passade liksom aldrig. Men tanken försvann aldrig för mig, så jag har bearbetat sambon lite diskret hela året och så tog jag i med hårdhandskarna nu under sommaren. Och slutligen gav han med mig. Så imorgon åker vi. Woho! Det var jättelängesen jag var där, flera flera år. Men imorgon ska jag dit, woho!

Med oss till Kolmården ska vi ha med oss kameran. Så eftersom den var full med bilder så tömde jag en del. Den här bilden är från pappas födelsedagsfirande, dagen efter Eric och Frans bröllop och jag var lite sliten. Min syster Linda hade lurat mig till att tro att det bara var vi barn som skulle närvara, därför struntade jag i att försöka se lite fräsch ut med sminkets hjälp. Syster Linda hade fel, det var typ halva släkten som var där. Hursomhelst, såhär såg jag ut då. Bredvid mig står långa vuxna lillebror.

Om 4 minuter är maten färdig och om ungefär 5 minuter kommer sambon hem på lunch. Det är inte klokt vilken tur han har, att jag gör mat så att den står på bordet när han kommer hem. Oh yes. He is very lucky.

Efter maten ska jag över till Sara för att diskutera c-uppsatsen. Herregud vilket hemskt ord!
Idag försöker jag och sambon rensa undan lite av allt skit som vi har samlat ihop. Det är inte klokt vad vi har samlat på oss saker. Fast alldeles precis nu har vi matpaus, sambon ringde nyss och beställde från Eleonoras. Mmm, maaaat.
Alldeles nyss ringde det på dörren, jag öppnar och utanför står grannpojken som bor mittemot våran dörr. Och han gråter något alldeles förskräckligt. Han hade vaknat på soffan och INGEN var hemma! Vi pratar en liten stund och jag får veta att dörren var upplåst men att både mamma och pappa var borta. Jag tänker att dom antagligen bara har gått ut med soporna eller ner i tvättstugan. Vi kommer överens om att vi ska ta på oss skor och gå och titta efter. Och hela tiden gråter pojken något alldeles förskräckligt.

Vi går ner och i porten möter vi pojkens pappa, han hade tvättmedel i händerna, alltså hade han varit i tvättstugan. Pojken börjar, om möjligt, gråta ännu mer. Pappan lyfter upp pojken och tittar på mig. Jag berättar. Turligt nog för pappan ser han ut som han skäms. Jag hoppas att han nästa gång väcker pojken och säger till att han går ner i tvättstugan! Fy vilken skräck att vakna helt ensam och alla är borta. Stackars pojken.
På en kvart har vädret gått från supersoligt till kolsvart. Jag fick nyss tända lamporna här i vardagsrummet. Nu börjar det blåsa sådär oroväckande, snart kommer nog regn tror jag.

För övrigt så var jag på apoteket idag, jag måste ju säga att jag är mycket nöjd med deras nya påsar. Igår fick jag veta att jag har lågt järnvärde, så idag köpte jag såna där mulitvitamin-tabletter som ska innehålla allt möjligt. Det fanns massor att välja på, men typiskt nog tog jag de tabletter som stinker värst. Bläblä säger jag bara. Får hålla för näsan när jag öppnar burken.
Jag hade sattit min väckarklockan på 9.00 men på något sätt vaknade jag inte förrän nu, klockan 10.30. Very strange. Det var sambon som ringde och väckte mig, eftersom jag stänger av mobilen när jag sover så väcktes jag av hemtelefonen. Den fungerar nu, så ni vet.
Den började fungera för ett par dagar sen, också very strange. Efter att ha varit "trasig" sen i våras, Comhem menade på att det nog var våran hemtelefon som var trasig. Haha, tji fick ni! Det kan ju inte ha varit hemtelefonen, den kan ju omöjligt laga sig själv liksom.

Hursomhelst, den funkar iallafall. Fast där har vi ännu ett litet problem. Hemtelefonen får sin ström från samma eldosa som Squeezeboxen. När Nova var här i helgen så lyckades hon få tag i fjärrkontrollen till Squeezeboxen, vilket ledde till att hon tryckte bort nätverksanslutningen på något sätt. Och nu vägrar Squeezeboxen att stänga av sig, den vill ha en fungerade nätverksanslutning innan den kan stänga av sig. Den står fast på en illgrön text. Och nu går det inte att skapa den där nätverksanslutningen av någon anledning, den vägrar liksom.

Så, min lösning för att få bort den illgröna texten har varit att stänga av eldosan. Men! Då får ju inte hemtelefonen någon ström! Do you see my problem? Vill jag ha bort gröna texten måste jag stänga av strömmen, men då funkar inte telefonen.

Herregud vilket i-landsproblem. Det är ju inte klokt liksom. Hur kan vi överleva detta?!
Okej, idag tog jag blodprov och hör och häpna, det var INTE den nervösa sommarstudenten! Woho! Idag var det en kvinna som var duktig, hon frågade först om jag var känslig och då tänkte jag att;
"Attans bananer, hon vet om att hennes nålar brukar göra dödens ont och vill veta om jag brukar svimma av smärta!"

Men eftersom jag är tuff som sten så sa jag sanningen, att jag är van vid blodprov men att det ibland gör ont. Sen tittade jag bort, eftersom det känns makabert att titta på när nålen åker in. Och plötsligt drog hon ut nålen och var klar! Jag kände inte ens när hon stack in nålen. Hon borde ha lärt upp den nervösa sommarvikarien säger jag bara. Jag var imponerad.

Idag hade jag bokat tvättid, men den glömde jag bort. Fast det kanske var tur i oturen eftersom jag inte vet om torktumlaren är lagad eller inte. Jag felanmälde den förut iallafall. Vi får se, ska kolla om det finns tid imorgon för då kan jag prova tumlaren om den funkar innan jag stoppar in all tvätt.
Allra helst hade jag velat ha sovmorgon idag, eftersom jag gick upp så tidigt. Men eftersom jag ska vara hos doktorn om en timma så blev det inte så. Jag har planerat som så att jag tar bussen från torget 9.45, om allt går smidigt borde jag hinna till doktorn så jag är där innan klockan 10. Och, alldeles nyss upptäckte jag dessutom att det går en buss härifrån munktell klockan 9.37! Så om jag tar den, och den inte kör galet långsamt så hinner jag med bytet på torget. Det är perfekt. För vädret ser lite illavarslande ut. Eftersom min cykel är lite kaputt och sambon har bilen så har jag egentligen inget annat val än att åka buss eller gå dit. Men jag vill inte gå, det ser ut som det ska regna när som.
Nu är klockan 06.22 och jag har varit på jobbet i 30 minuter. Det är inte klokt vad trött jag är, skandal I tell you! Jag har stora planer på att gå och lägga mig en timma när jag slutar idag, så jag orkar vara vaken ikväll. Vi tänkte gå på Björn Rosenström nere på torget nämligen men eftersom det inte börjar förrän klockan 22 och jag gick upp klockan 04.45 så finns det en stor risk att jag somnar på torget. Inte bra. Därför har jag planerat in att sova lite middag.
- Varför är det billigare att åka till Strängnäs än till Nykvarn?
- För att det är längre till Nykvarn.
- Nej det är det inte.
- Jo det är det.
- Nej, först åker man till Strängnäs, sen Nykvarn och sen Läggesta!
- Nej. Först åker man till Strängnäs, sen Läggesta och sen Nykvarn. Det är längre, alltså är det dyrare.
- Nej! Du har fel!
- Nej, det är så tåget åker.
- Nej, du har fel!
*Kund springer ilsket iväg och blänger*
Jag sitter här i min kassa, ensam för stunden eftersom min kära kollega har lunch. I våran lilla väntsal sitter det en dam/tant och stirrar på mig med ett leende. Hon har setat där sedan jag kom tillbaka från min lunch för ca 1 timma sen. Just nu är det inga andra kunder heller.
Jag har bytt ut alla små kvittorullar, biljettmaterial etc. som jag kan komma på. Jag har tömt soptunnan och ställt fram datum på min stämpel. Jag har fyllt på med tidtabeller ute i väntsalen och plockat upp skräp.

Tanten sitter fortfarade och stirrar med ett leende. Jag börjar bli lite psykad nu. Vad vill hon?! Inte ha hjälp iallafall. Jag frågade. Hon sa nej. Alltjämt leende.

----------------------------

Okej, update 2 timmar senare.

Tanten verkar vara förvirrad, nu kom två män som sa "Hej mamma!" Tydligen hade hon gått vilse. Men nu är hon hittad iallafall. Men hon verkar glad ändå.
Jag och sambon hyrde film och jag lyckades välja tidernas sämsta jäkla film. Jag får panik av den. Sambon säger att eftersom vi har betalat så måste vi kolla klart. Så jag försöker stå ut. Men kvaliteten ligger på samma nivå som filmerna vi gjorde på gymnasiet. Jag får panik. VI MÅSTE BYTA FILM!
Klockan 13 började min tvättid, jag hade samlat ihop all tvätt jag kunde hitta och begav mig ner i tvättstugan. Det var svettigt, tungt och åbäkigt att få ner all tvätt ner i tvättstugan. Inte alls kul.

Klockan 13.50 går jag ner i tvättstugan för att stoppa in allt i torktumlaren och torkskåpet. Det går bra, allt får plats utan problem. Då händer det.

När jag trycker på starknappen på torktumlaren börjar den tumla, i 30 sekunder innan den långsamt stannar. Jag försöker igen och samma sak händer. Jag byter program, byter värme, tar ut hälften i tanken att det kanske var för tungt. Ingenting hjälper. De sista gångerna startade den inte ens upp. Då hände bara ingenting. GAH!

Vad ska jag göra nu då?! Torkskåpet är litet och knökfullt av byxor och sånt. Och torktumlaren funkar inte! Jag har massor med blöt tvätt som nu antagligen inte kommer bli torrt. Och inte har vi någon torkställning här i lägenheten heller. Fast jag måste ju säga att jag inte har något lust att börja släpa upp all den blöta tunga tvätten hit heller, då får jag nog gå i omgångar.

Och så verkar det som att fastighetsskötarens kontor har sommaröppettider eller något, ingen svarar. Antagligen har de väl gått för dagen. GAH!
Jag har 7 myggbett på vänster ben, bara 5 på höger ben och ett på halsen. Jag som annars bara får kanske 3 myggbett när andra får 20. Alla dessa bett fick jag när vi var hemma hos systeryster i ynka två timmar. Jag är extremt missnöjd och mina fötter och smalben är alldeles röda av allt mitt kliande. Jag försöker låta bli men det här är bett av monstermyggor!
Yes, klockan är 06.51 och jag har nu varit uppe i två timmar. Att ställa klockan på 04.45 var lite av en prövning, hela min kropp skrek nej men min hjärna tvingade kroppen att lyda. Uschabluscha, nu saknar jag sommaröppettiderna här på SJ! Inte roligt att vara här 05.50, no no. Verkligen inte. Turligt nog slutar jag tidigt.

Igår bestämde vi oss för att hälsa på pappa men när vi kom dit sa de att hela familjen skulle åka till systeryster Linda, så jag och sambon hängde med. Där hade systeryster Linda en överraskning till pappafar, nu behöver hon inte köpa födelsedagspresenter eller julklappar på ett par år eftersom att pappa fick en stor present igår. En cross fick han! Nu har jag inga egna bilder så jag knycker ifrån Annas blogg.Imorse påväg till jobbet såg jag förresten en bäver som simmade i ån, precis efter slussen. Den såg alldeles len och fin ut.
Klockan är 21.32 och jag är dödtrött. Det är bara skit på tv och ingenting roligt på internet. Nu går jag och lägger mig.

Godnatt.
Eller ja, god morgon är det väl inte. Kanske för er men inte för mig, jag har varit vaken sen klockan 6 imorse så. Ont i fötterna har jag med, stod upp hela morgonruschen i dåliga skor på dålig ståmatta. Icke bra icke bra. Men men, det är tur att jag är tuff som sten. Ibland iallafall. Höhö. Ja, jag har dålig humor. Speciellt idag.

Hungrig börjar jag bli med. Attans bananer.