Okej, tentan gjord i förmiddags. Usch säger jag. Mitt krav på mig själv att skriva på alla tal gick i stöpet, jag hann inte. Ingen chans att skriva snyggt och prydligt, bara hetsa ner lite kladdiga tal och gå vidare. Glöm att försöka räkna ut i förväg på kladdpapper och sen skriva över! Nej nej, för att hinna så var mina tenta-papper tvungna att bli mina kladdpapper.
Ingen chans att ta några minuters rast för att gå på toaletten eller äta en frukt, nej nej. Hade jag gjort det så hade jag nog inte hunnit med två tal till. Blä blä. Jag är missnöjd. Och som det verkar på blackboard är inte jag den enda.

Men men, gjort är gjort och det går inte att ändra. Nu väntar vi 15 arbetsdagar (och sen ungefär 5 till pga. mdhs slöhet när det gäller att rätta tentor) och sen får vi se. Jag vet redan nu flera slarvfel som jag gjorde just för att jag var så stressad men vi får hoppas på det bästa.

Jag är hungrig och på spisen kokar det potatis. Hoppas den är klar snart!
Imorgon är det tenta-time igen, om jag kände mig osäker förra gången så är det ingenting mot hur det känns nu. Det enda som har fastnat i mitt huvud är det Andreas har lärt mig ungefär, det känns ju inte så jättebra eftersom hans sätt att räkna, visserligen ger rätt svar, men räknas som "fel" sätt av läraren. Men men, det får bära eller brista. Finns inte så mycket jag kan göra åt det nu.

Imorgon har jag som prestationskrav på mig själv:
  • Skriva på alla uppgifter.
  • Inte ge upp mitt under tentan.
  • Inte tänka att jag gör omtentan istället i Maj.
  • Ta med tentan hem till Andreas så han får titta.
  • Försöka med mindpower att få ett godkänt iallafall.Förövrigt så gjorde jag och Andreas världens godaste middag idag. Och nu ska jag ta en välbehövlig dusch.
Jag hade ställt klockan på 08.30 imorse, jag skulle gå upp och plugga. Jag gick inte upp förrän 10.50, för en timma sen. Nu ska jag gå och äta frukost och sen börja plugga.
Dumma sommartid, tog bort en hel timma av mitt liv. Jag trodde gladeligen att jag gicm upp klockan 11, det var lögn. Jag gick ju upp klockan 12 enligt nya tiden. Dumma sommartid!

Jag ska snart gå och äta lite frukost och sen måste jag verkligen försöka plugga lite. Tentan är ju på tisdag liksom!
Det är typ mitt i natten, jag kom hem för ungefär en timma sen. Har tillbringat kvällen hos pappafar för att sambon skulle ha killkväll här i lägenheten. Visst, jag hade ju kunnat stanna hemma men jag ville inte. Nu är killarna på någon krog nere på staden och jag sitter här. Snäll som jag är, och känslig mot öl-lukt, så plockade jag ihop alla ölburkar, flaskor, glas och snusdosor och traskade ner till soporna och slängde det. Plus att jag sprayade ajax på strategiska platser. Man vet aldrig vad berusade killar gör. Ajax it is. Nu luktar hemmet ajax men det är bra, I like it. Det känns rent liksom.

Jag är inte särskilt trött, en bieffekt av att vara vaken till 04.30 dagen innan och så sova till mitt på dagen. Jag är inte ett dugg trött. Jag funderar på att starta ett gilmore-avsnitt. Fast egentligen borde jag sortera den enorma rena tvätthögen som vi har dumpat på sängen. Men det kommer jag nog inte göra. Det blir kanske lite problem med att sova då eftersom tvätten tar upp hela sängen men det löser jag på något sätt.

Alldeles nyss uppdaterades min firefox-version. Den gör det av sig självt, jag trycker aldrig på någon knapp utan den uppdaterar sig själv. Men sen kommer det alltid en ruta som säger:

Tack för att du tog dig tid att uppdatera Firefox!

Vadå tack för att jag tog mig tiden, den gjorde ju det av sig självt. Jag förstår aldrig varför dom tackar mig för något som den själv gör. Very strange.
Johanna och Emma på Systembolaget:

- Vad ska vi köpa?
- Jag vet inte...
- Cider är ju gott men det blir så dyrt.
- Ja precis.
- Åh kolla, det här vinet var jättebilligt!
- Ja, och det är gott med. Det köper vi.
- Billig fylla liksom.

Efter Systembolaget, Andreas och Johanna pratar i telefon:

- Vad köpte du på systemet då?
- Vi köpte vin.
- Åh, det var vuxet av dig!
- Och väldigt billigt....

Hemma hos Emma, Emma sammanfattar:

- Alla andra tar vin för att det är gott. Vi tar vin för att det är billig fylla.
Dagen går åt till förberedelser, ikväll är det fest som gäller. Om en liten stund ska jag och Emma gå ner på staden och införskaffa lite nödvändigheter för kvällen. Yes. Sånt behövs liksom.

Jag sitter här och tittar på bloggar och får plötsligt en lust att pilla lite med bilder i photoshop. Jag har ännu inte installerat det efter min datakrasch men nu ska det ske. Jag öppnar mappen med alla installationsfiler och hittar ingenting. Själva mappen sparades men inga filer. Ingen installation. Suck.
En fundering såhär på onsdagskvällen, varför ska alltid alla onda i filmer hela tiden få ärr och skador i ansiktet och på grund av detta ta på sig en stel mask? Detta sker i bland annat Fantastic Four och Spindelmannen. Jag undrar varför.
Motivation.
Nästan det enda som vi tjatade om förra terminen var Motivation, lärarens motivation och elevernas motivation. Motivation är fruktansvärt viktigt, I get it, jag skrev en hel tenta om det i höstas. Jag vet att det är viktigt. Sluta tjata liksom.

Så den här terminen läser jag matte, ett ämne som jag alltid hatat och fruktat. Ett ämne jag inte har någon som helst Motivation till. Men den första delen då, där hade vi en underbar lärare som gav mig svaren jag så länge sökt. Någon som förklarade varför något var som det var, någon som förklarade så att jag förstod. Och om jag inte förstod så ville jag försöka förstå. För jag hade Motivationen. Jag hade Motivationen att spränga mina blockeringar i hjärnan och faktiskt förstå. Och det gick ju bra, ett vackert VG på tentan och jag var nöjd.

Så började vi då med geometri, formler och skalor och allt vad det är. Jag hade fortfarande Motivationen från första delen men någonstans under första föreläsningen försvann min motivation. Ni minns kanske det första vi fick göra på geometrilektionerna? Jag skrev om det.

Jag har inte haft någon Motivation under geometridelen överhuvudtaget. Nu känns det som matematiken i grundskolan igen, läraren sa vilken formel man skulle använda och jag memorerade formlen. Man får ingenting veta om grunderna eller orsakerna, bara vad man ska använda vart och ibland inte ens det. Men det fungerar ju bara på samma sorts tal, kommer det ett tal som inte ser likadant ut som de andra talen är man körd. Och det fungerade ju hela vägen i grundskolan, men följden blev att jag inte förstod någonting. Så är det nu. Jag förstår ingenting och frågar man något får man inget svar.

Jag kan inte säga att jag har lärt mig något nytt, kanske hur man omvandlar från kubikmeter till kubikcentimeter och ska jag vara ärlig så är jag inte ens särskilt bra på det heller. Motivationen finns inte. Min enda motivation nu är att försöka dra fram minnena från min grundskolematematik och tillämpa det här. Ingen bra metod ska jag säga er.

För en stund sen gjorde jag klart ett av våra övningsuppgiftspapper, med mycket tittande i facit och svärande gjorde jag nästan klart det. Så började jag med nästa papper. Hoppar över de fem första uppgifterna för att jag inte förstår någonting. Tittar vidare bland övningarna och ger upp. Jag kan inte se någon lösning på en enda av de övningarna, inte ens när jag tittar i facit förstår jag hur jag ska göra. Det är verkligen en hjälp för Motivationen när man upptäcker att man inte kan ett enda dugg av ett helt övningsavsnitt.

På tisdag är det domedagen, då är det tenta. Jag ska studera tentan så jag vet hur den är upplagd när omtentan är i maj sen.

Så, vad har jag då kommit fram till? Jo. Motivationen är viktig, både lärarens motivation och elevernas motivation. Motivation är fruktansvärt viktigt. Nu skulle det vara bra om läraren insåg det också.
Suck. Jag sitter och räknar matematik, jag varvar mellan att svära högt och slänga iväg pennan så katterna jagar efter den. Det är inte lätt ska jag säga er.

Sen går jag iväg och pratar med sambon en stund, kommer tillbaka till mitt bord och hittar detta:Jag tror att hon försöker säga mig något....
Om en liten stund hade jag tänkt vara påväg till skolan men turligt nog gick jag in på blackboard av gammal vana bara för att hitta att alla lektioner idag var inställda för läraren är sjuk. Ja det är väl synd om henne för att hon är sjuk antar jag men jag är nöjd för då kan jag vara hemma och plugga matte utan att känna mig skyldig för att skolka. Mohahaha.
Idag är det minusgrader, det var fem när jag vaknade för en timma sen! Jag är missnöjd, jag är fruktansvärt missnöjd. Men samtidigt så är jag nöjd, jag tar ju hellre fem minusgrader och det är torrt ute än nollgradigt och det är slaskigt och blaskigt ute. Om det bara nu på ett magiskt vis kunde hoppa till 15 plusgrader skulle jag vara ännu mer nöjd.

Jag är riktigt nöjd med mig själv idag med, jag gick upp ur min supermysiga säng och duschade så jag är hel och ren och rätt så pigg nu faktiskt. Och så har jag nog en snyggdag idag, yes, det höjer min nöjdhetsfaktor något extremt. Jag gillar snyggdagar.

Och förresten, en sak som jag INTE är nöjd med är att min internetsladd har gått lite sönder. Den där plastspärren som ska hindra att sladden lossnar gick av igår. Detta är inte bra och har resulterat i att jag flera gånger i timman åker ut från nätet eftersom jag inte märker att sladden långsamt glider ut. Inte bra, en ny sladd måste införskaffas snarast.
Vega här hemma hårar, hon hårar som en tok. Man kan ta tag i hennes päls och dra och sen har man två kilo hår i näven. Det har hittills inte varit så märkbart, en hårboll här och där eftersom hon slickar i sig all sin päls. Men idag, idag såg jag något hemskt. Mattan här i vardagsrummet är inte längre röd, den är grå av hennes päls. Det mest hemska är att det där knappt går att dammsuga upp, det sitter klistrat i mattan. Vi måste nog inhandla en sån där matt-kam.Måtte våren komma fort så hon slutar tappa päls!
Hur kan jag ha missat att de här små pluttarna har växt till de monster de är idag?


När man åker bil med Eric och han bestämmer sig för att dra ner alla fönster och sen låsa dem så blir håret såhär fint.

Bion igår var okej, vissa bitar var jättebra och vissa bitar var ruskigt dåliga. Men musiken var väldigt bra, förutom en låt som de totalt förstörde.

Idag ska jag och Andreas åka till Linköping med Eric och Fran för att göra ett visst ärende. Det blir trevligt, en tinytiny roadtrip sådär.

Och för övrigt vill jag bara meddela att Mineral Power samarbetar mycket bra med mitt ansikte.
Idag har jag gjort massor, jag har pluggat matte i en och en halv timma med Jenny i skolan, åkt till Tuna Park med Emma och handlat ny foundation, ätit mat och duschat. Nu sitter jag här, hel och ren, jag tog äntligen bort nagellacket som hade lossnat till hälften.
Sen ikväll är det bio som gäller, Watchmen med sambon, Emma och Daniel. Yes, det blir nog trevligt.
Vanligtvis så är jag rätt så lat av mig, men ibland kan jag få mina ryck, som att gå upp klockan 7 och tvätta när jag egentligen har sovmorgon. Men nu, nu när sambon har blivit arbetslös så är min disciplin borta. När vi ska gå upp tidigt så gör vi inte det, jag stänger av väckarklockan i sömnen och han ställer inte ens sin klocka. Vi har blivit riktiga slackers. Det är skandal.
Klockan 14.19

Nu ska jag städa lite, det är rörigt överallt här hemma och jag är inte nöjd. Nej verkligen inte. Sen har jag stor lust att hänga ut våra duntäcken sådär på balkongen som alla andra gör för att lufta de lite. Ja, det har jag lust med, men jag vill inte riskera att de trillar ner. Hrm, problem.

Uppdatering klockan 15.44

Oj vad mycket städat det blir när man somnar på soffan... Inget alls, men det var mysigt och Wilma låg och sov i mina knäveck. Det var värt mitt mosade örat som jag legat på.


Såhär fint blir håret efter en timmas sömn. Otroligt vackert.
Det är tur att jag har skaffat plattång.

Jag har varit i studymode hela helgen och igår. Men bra som jag är så skrev jag klart min hemtenta igår också så nu kan jag återkomma till världen, logga in på msn, blogga och allt det där. Exit studymode helt enkelt.

Moberg säger:
men vad ska du skriva om då?
Idah0e säger:
vet inte
Idah0e säger:
jroden tror jag
Moberg säger:
ameeeeen iiiiidaaaa
Moberg säger:
när ska den vara klar då?
Idah0e säger:
imorrn ;D
Moberg säger:
haha lycka till! kan du inte gå ner på biblioteket och hitta en bra bok att ta fakta ifrån då?
Idah0e säger:
jo, om jag inte vore i karlstad ;D
Utomhus skiner solen och snön är påväg bort, jag hoppas att det här vädret håller i sig! Jag har ännu inte varit utomhus så jag vet inte om det är varmt eller inte men termometern lovar gott, hela fem plusgrader!

Idag ska vi på födelsedagskalas och fira Jesper och Anna, det blir trevligt. Systeryster Emelie har berättat att Nova har börjat gå med stöd nu så det ska jag inspektera. Det är ju inte klokt vad hon växer fort!Förresten,Ikväll ska vi till Eric och Fran, ikväll blir det premiär för min nya kjol tror jag faktiskt.
Min fina kjol.

Katterna här hemma ägnar sig ofta åt att fördärva lägenheten i protest när vi har lämnat dom ensamna. Oftast är det Wilma som fördärvar men Vega gör gladeligen sin del hon med. Deras huvudvapen är klorna som vi människor försöker hålla efter bäst det går. Men Wilma har blivit misstänksam mot klotången och Vega blir bara tokbusig så fort tången kommer fram.

Men alldeles nyss, alldeles nyss så klippte jag varenda klo på kissekatterna. Wilma låg och sov här på mina skolböcker och var allmänt ivägen och Vega låg i en av hängmattorna. Lite protester blev det när de märkte vad som var på gång men då var jag nästan klar redan. Så, för tillfället är katterna klolösa. Man får inte vara dum.
Min dator lever igen, det är underbart. Det enda som förlorades var mitt bankid men det kan jag göra ett nytt så det är ingen större katastrof. Nu ska jag äta frukost och sen fortsätta plugga, detta pluggande som aldrig tar slut! Men eftersom jag inte har orkat installera word på denna dator så måste jag sitta vid min gamla dator. Eller om jag kanske skulle ta och försöka installera word? Ja det vore en tanke det.Nehej, det gick visst inte att installera word. Det verkar som att själva installationsfilen inte kom med i räddningen av mina filer. Blä.
Jag pluggar, jag skriver, jag tänker, jag är hungrig. Det är inte lätt detta. Turligt nog står sambon i köket och ska snart börja laga lite mat.

Jag har snart skrivit 1000 ord och allt som allt får vi bara ha 3000 ord, hmm. Vi får se, det finns en möjlighet att jag kommer överskrida det tillåtna ordantalet. Det är 3 rubriker som vi ska behandla och 6 böcker. Jag har hittills bara använt 1 bok, hualigen. Det får bli korta citat från resterande böcker!

Jag är snart, hoppas jag, klar med första rubriken, tänkte försöka hålla mig till 1000 ord per rubrik liksom. När första rubriken är klar tänkte jag gå till köket och göra sambon sällskap. Man måste faktiskt ha rast ibland också.
Min dator lever igen, hela dagen har den stått och återställ mina filer och nu är det äntligen klart. Alla bilder, alla dokument, allting sparades. Jag är lycklig.

Dock sitter jag inte vid min dator, eller jo det gör jag ju, men jag sitter just nu vid min gamla dator. För jag behövde desperat komma igång med min hemtenta och eftersom min nya dator var kaputt fick jag gräva fram min gamla. Jag måste medge att det ser lite nördigt ut nu, när det står tre datorer i vardagsrummet men det bara är två människor som bor i lägenheten.
Idag är det den trettonde mars och min lillebror fyller 20 år! Grattis!

På grund av att jag inte har tillgång till min dator så har jag bara en enda bild att bjuda på av lillebror.från vänster; Syster Emelie, Syster Linda, Bror Jesper, Jag!
Ja, sambon lyckades fixa vår bärbara hårddisk så att den matchar det formatet som min dumma döda dator kräver så nu håller den på och sparar. Men eftersom den sparar med hjälp av återställningsprogrammet så sparar den typ ALLT så det kommer ta tid detta.

För övrigt så ligger Vega här bredvid mig och fiser. Hon fiser så det stinker. När hon kom och skulle lägga sig så försökte hon gå rakt över tangentbordet, då lyfte jag över henne. Vad tror ni händer då? Jo eftersom jag klämmer på hennes mage så kläms det ut en fis. Antagligen öppnade jag spärren i hennes tarmar eller nått eftersom hon nu ligger och fiser så att det pyser om henne. Och det STINKER! Det är inte i Nosan-klass men det stinker.Woho! Typ två timmar senare så har sparningen lyckats klara av hela 2 procent! My gosh. Det här kommer ta hela natten och fullt möjligt hela dagen imorgon.Ytterligare ett par timmar senare. Sparandet hoppade igång och efter de första 2 procenten så flöt det på, tog kanske bara en och en halv timma. Nu är sparandet helt klart, THANK GOD! Så nu, förhoppningsvis, ligger allting på hårddisken. Formateringen är i full gång, 69 procent avklarat hittills. Sen måste jag ju "bara" stoppa in allt igen.
Just nu har jag sorg, jag sörjer min dator. Min dator är död.

Imorse när jag gick till skolan fungerade den perfekt, när jag kom hem var den död. Och vad som är ännu sorgligare är att det går att spara ner alla mina filer i återställningsprocessen, om man har rätt minne! Vår bärbara hårddisk har fel format och sambons lilla usb-minne hittar datorn inte ens. Wtf?! Jag har hysteri här hemma. Sambon ska söka med ljus och lykta efter ett minne som är kompatibelt med min dum-dator. Tills vidare får jag låna sambons.

Jag sörjer min dumma dator.

Något positivt idag då, jag fick VG på mattetentan. Jag lovar att det är karma, om jag hade fått "bara" godkänt på tentan så hade datorn nog levt nu. Kanske. Eller inte. Bläblä.
Idag var det matematik. För att komma till skolan var jag tvungen att gå ut i snöstormen. För att inte förstöra min nyplattade lugg och resterande hår så vidtog jag åtgärder. En mössa. Väl i skolan träffade jag Jenny som hade supercoola naglar!
"Ja, om man inte vill plugga så kan man måla naglarna!"

Egentligen brukar jag ha matteföreläsning just nu, men i det här nya avsnittet så har vi fått en så ruskigt inkompetent lärare att jag skiter i att gå på den här föreläsningen. Den är ju ändå inte obligatorisk liksom. Bättre då att jag går på eftermiddagen där vi faktiskt får göra saker!

Hursomhelst, idag är det ju snöstorm ute, nästan iallafall. Nu har det avtagit lite, det var värre när jag gick upp. Jag är inte nöjd, jag är otroligt missnöjd faktiskt. Bara så ni vet liksom. Ack du vår, vart är du?

Nehej, nu börjar jag bli hungrig.
Idag fick sambon ett ryck igen, hela lägenheten ska göras om! Han började med vardagsrummet.OBS!
Vi är medvetna om att det ser väldigt konstigt ut med teven framför projektorduken. Det ska inte vara så, vi ska måla om så att den väggen är helfärgad och projektorn ska flyttas in i det överblivna rummet. Och som ni ser på bilderna blev Vega helt utmattad av allt arbete.
Den här dagen är otroligt underlig. Först den jobbiga människan på provtagningen, och sen nu ringde telefonen.

- Johanna
- Ja hej Johanna det här var Eva. Har du Andreas hemma?
- Nej, det är han inte.
- Okej, har du din MAMMA hemma?
- Eehh, nej det har jag inte..?
- Okej, men då ringer jag lite senare då!
- Men är det något viktigt?
- Nej, jag ringer från ett företag bara. Inget du behöver oroa dig över! Hejdå!

Människan lägger på och kvar står jag som ett fån. Låter jag som en småunge idag eller vad är det frågan om?!

Äntligen blev jag klar med mina svar på frågorna till det dumma matteseminariet vi ska ha imorgon. Jag har bara skjutit upp att göra det i sisådär 3 veckor. Nu är det klart iallafall!

Synd bara att jag nu måste sätta mig och göra andra tråkiga matteuppgifter till dagens föreläsning imorgon. Uschabluscha!

Och så får ni en update om läget med Mysteriet i akvariet;
  • Det finns bara 1 bebisfisk kvar nu.
  • Vi vet inte vem som äter upp bebisarna men jag hade dock en dröm om att det var pakistanbotian!
  • Pakistanbotian är huvudmisstänkt för bebis-ätandet eftersom att den har blivit dubbelt så tjock som den andra botian, det ser ut som att fisken har svalt en mindre fotboll.
  • Mammafisk saknas fortfarande.
  • Vega är fortfarande misstänkt men inte lika mycket som förut, jag kom ju på att hon inte ens tycker om att äta kalla slemmiga saker, såsom en mammafisk.
Jenny har en teori om hur man ska få fram svaren på alla dessa frågor:

selinder/ says:
men man borde straffas för att man äter bebisar tycker jag
Moberg says:
ja, jag håller fullständigt med
Moberg says:
du får gärna komma på en bra plan för att få fram den skyldige
selinder/ says:
haha det är synd att man inte kan ha förhör eller ngn skvallerfisk som kan skvallra ut de andra
Moberg says:
ja, det är lurigt det här
selinder/ says:
jag tror att du får sätta upp övervakningssystem
selinder/ says:
eller hota dem med katten
Moberg says:
ja, det var en bra idé! wilma brukar ändå stå och stirra in i akvariet så
selinder/ says:
ja du får se till att hon visar sina vässade hörntänder
selinder/ says:
då kommer säkert den skyldige/skyldiga fiskarna komma fram mot rutan eller så simmar dom iväg för att gömma sig och då vet du vilka/vilken dom är

(och ja, mitt msn är på engelska)
Jag och sambon vaknade 7.30 imorse, jag tittar på min radioväckarklocka för att se att den är död. Jag lyssnar efter akvariesurret men det är alldeles knäpptyst i lägenheten. Sådär knäpptyst som det kan vara när ingenting står på standby. Ingen ström, IGEN!
Jag säger till sambon som svärandes hoppar ur sängen och går till proppskåpet för att inspektera, huvudströmbrytaren som förut stod någonstans mittimellan På och Av för att överhuvudtaget fungera har nu gett upp helt verkar det som.

Sambon ringde till hyresvärden redan i torsdags och sa att det är trasigt, de skulle återkomma med en elektriker blev svaret. Imorse ringde sambon igen, nu skickade de en elektriker akut. Imorgon ska han komma tillbaka och byta ut hela proppskåpet för att det är trasigt, totally kaputt. Nu har vi tillfälligt ström iallafall, jag hoppas att det håller i sig tills imorgon. Börjar bli trött på att dricka ljummen mjölk. Dessutom skulle elektrikern ta sig en titt på varför lägenheten är säkrad till 20 ampere men huvudsäkringen i källaren bara är säkrad till 16.

Annars då? Jag börjar iallafall bli hjärtligt trött på kvinnan i receptionen på provtagningen på sjukhuset. Tre gånger i rad har jag träffat henne nu. Varenda gång tittar hon medlidande på min provtagningslapp och säger med sockersliskig röst:

- Ja, eftersom att du inte har något läkarbesök så kostar det tyvärr litegrann...
- Ja jag vet. (Jag har ju redan lagt fram 100 kronor åt dig, är du blind människa?)
- Ja, det är ju så tyvärr, ja, ja men jag stämplar ju såklart ditt stämpelkort! Ja, det är ju synd att det ska kosta, ja, man har ju bara pengar precis där ibörjan av månaden och sen försvinner det direkt!
- Ja, det är ju så. (Här tar jag tillbaka mitt stämpelkort och stoppar ner det i plånboken, annars rör jag mig inte)
- Nej men vänta! Du måste ju få en lapp! Du får inte gå riktigt än.
- Okej. (Nej jag vet, jag rörde mig ju inte ens! Återigen, är du blind människa?)
- Sådär då, lycka till nu!

Jag satt i väntrummet, det var 11 människor före mig i kön. Det var BARA mig som hon håller på och daltar med. Först och främst, ser jag ut som en fattiglapp? Och för det andra, varför tror hon att jag ska springa iväg därifrån? Ser jag ut som att jag är livrädd?
Suck, i vilket fall börjar hon bli lite tröttsam nu faktiskt.
- Vet du hur många kor som föds och dör bara för att tillfredställa alla som äter på den här jävla skitkedjan?
- Nej hur många då?
- Jag vet inte men det är jävligt upprörande iallafall.
Om bara ett par minuter ska jag och sambon gå till köket och avnjuta äppelpajen som jag har gjort. Det är ett ljuvligt recept jag har, det heter Emmas Äppelpaj, just för att det var Emma som gav mig receptet på smuldegen och det är bannemig den ljuvligaste smuldegen i världen! Jag kan stå och äta degen "rå" tillochmed.
Hur ser man att en Nova har invaderat lägenheten?


Igår tog jag och sambon en sväng på Tuna Park, vi upptäckte att Ur & Penn hade superrea, halva priset på allt.

Jag inhandlade mig en klocka, ett armbandsur eller vad man nu säger. 250 kronor istället för 500. Helt okej.

Det är ju kul när man efter en biokväll kommer hem, öppnar ytterdörren och tänker; Men lämnade inte vi en lampa tänd åt katterna?
Kolsvart i lägenheten. Strömmen har dött, igen. Och varit borta ett bra tag också, hälften av allt i frysen är upptinat. Det är något glapp i strömbrytaren till lägenheten, den som sitter i proppskåpet, för den slår av när den vill ungefär. Den här gången har vi inte något att skylla på, förra gången hade vi en del grejjer igång i köket men nu var det bara en lampa till katterna och akvariet igång. Sambon ringde i torsdags om det här men nu på måndag får vi ringa igen. Blä!

Bion då, Män som hatar kvinnor, den var bra. Riktigt bra svensk film, tillochmed sambon som hatar svenska filmer håller med om att filmen var bra. Fast en aning obehaglig, eller rätt mycket obehaglig tyckte mesiga jag men det är väl smällar man får ta helt enkelt. Gå och se filmen!

Dagens komiska inslag:
Åsa och Jenny hade med sig en påse Hempoppade Pocorn till bion, de smugglade in popcornen i en ica-kasse i Åsas väska och väntade tills det hade blivit mörkt i salongen innan de plockade fram den. Haha!
Glöm min förra matteångest, idag har jag lärt mig hur man räknar med
Det Gyllene Snittet och hela grejjen liksom.

I januari köpte vi 6 guppys, två hanar och fyra honor. Tre av honorna var gravida, vilket de har varit nu ända sen dess, antingen har de blivit med barn flera gånger eller så är guppysar gravida i tre månader. I vilket fall, i går upptäckte jag en massa miniguppys! Så fruktansvärt små, kanske 7 stycken, som simmade omkring i ett litet stim. Glad i hågen brydde jag mig inte om att leta efter mammafisk.

Idag finns det bara 3 minifiskar kvar men det är fortfarande två honor som är gravida så. Uppenbarligen är det någon dum fisk som äter bebisar helt enkelt. Mitt försök att ge extra mycket mat så att storfiskarna inte skulle bli hungriga fungerade uppenbarligen inte.

Men, nu till mysteriet! Det finns bara 5 guppys i akvariet nu! Två hanar och tre honor. Jag kan med superba slutledningsförmåga inse att det är mammafisk som är försvunnen. Men vart?! Det är ett akvarium! Det finns ingenstans att gömma sig.

Jag har efter mycket funderande kommit fram till att det finns en misstänkt förövare här i lägenheten. Vega. Vega älskar flingmaten som fiskarna får och brukar sitta ovanpå akvariet och slicka upp smulorna. Min tanka är att hon på något sätt fått ner sin megaklumpiga och alldeles för stora tass i det lilla lilla hålet som fiskarna får mat i. Fiskat upp mammafisk, som antagligen var precis vid ytan och åt hungrig efter födselarbetet liksom, och ätit upp henne!

Jag hoppas att det inte är så, att jag om någon dag kommer se att det finns 6 stycken glada vuxenguppys som simmar omkring. Innocent until proven guilty.
Ja, och med power menar jag inte makt, jag menar ström. Idag, återigen, dog hela lägenheten och självfallet när vi lagar mat. Det är väldigt jobbigt att huvudsäkringen nere i källaren hela tiden slår ifrån bara för att man har spisen och lampor tända. Extra jobbigt är det att huvudsäkringen sitter inlåst så att vi måste ringa ett journummer varje gång, det gick väl an i somras men nu blir det ju kolsvart när strömmen dör.
Nu har jag ström, vi fick äta en romantisk middag med lite värmeljus som lyskälla.

För övrigt så har en av fiskarna fått beeeeebisar. Vi upptäckte minifiskarna igår och idag är hälften borta. Glupska dumma fiskar!
Alltså, i köket finns det en fruktansvärd diskhög. Vi har inte haft rena glas på evigheter, det är skandal.  Nästan så att jag tycker att jag borde ta kort och visa men frågan är om jag kommer orka diska allting, och jag vill inte lägga upp enbart en diskbild liksom. Jag måste ju visa hur det blev efteråt med, men men. Jag kanske tar kort, eller så gör jag det inte, jag kanske lägger upp bilden här, eller så gör jag det inte.

Bleh.
Jag blev inspirerad av Catta och antog utmaningen hon gjorde i sin blogg. Man ska gå in på google och skriva sitt namn + är, alltså skrev jag "Johanna är"

Johanna är... Läraren som blev författare.
Johanna är... Grym!
Johanna är... Johanna och Markus är läsarnas favoritpar i Idol.
Johanna är... På Bloggturné som bloggcoach.
Johanna är... Tillbaka.
Johanna är... En nötkärna.
Johanna är... Bäst!
Johanna är... Ute och går med sina bebisar.
Johanna är... Populär.
Johanna är... Ensam mamma.

Summasummarum, helt ok anser jag. Det där är då alla "rubriker" på första söksidan. Jag undrar hur det blir om jag söker på mitt alias Imica. Jag ska kolla. Äh, det var inte lika roligt, nästan enbart till mina inlägg på diverse forum. Jag kör såhär.
För ett par dagar sen var Emma över och plockade sambons ögonbryn. Efter en stund av smärta hade sambon fått fina ögonbryn!

Före:


Efter:


Ena sidan noppad, den andra onoppad:


Jag är mycket nöjd och det var sambon med!

En stilstudie:
Det är inte klokt egentligen, nästan alltid ligger jag och sover vid den här tiden, men inte nu. Klockan är nu 03.24 och jag sitter här, Andreas ligger och sover med katterna. Vi kom hem för kanske 40 minuter sen, snälla Lissies mamma skjutsade oss, tack för det! Jag hade ingen lust att gå med klackar hela vägen från söder och hem, i 11 minusgrader! No no.

Varför kom vi då hem så sent? Eller tidigt, beroende på hur man ser det, är glaset halvtomt eller halvfullt liksom? Oh well, back to the point. Vi var hemma hos Emma och Nader på inflyttningsfest, det hela var en ovanlig kväll. I början lite stelt och obekvämt men sen blev det himla bra, otroligt bra faktiskt. Hemligheter delades, känslor delades och folk hade sönder toalåset så 3 stycken blev inlåsta i 3 olika omgångar innan Nader plockade bort hela låsanordningen. Då blev det lite sport för de som ville kissa ensamna, risken att folk öppnade dörren var stor. Tur att tjejer nästan jämt går på toaletten i par. Andreas och Pontus skulle också kissa i par, fast de orkade inte med toakön så de skulle kissa utomhus, en väldigt bra och smidig plan tills det också gick knas. Trots varningar lyckades de bli utelåsta från porten. Osmidigt I tell you, very osmidigt.

Nu är klockan 03.29. Anledningen till att jag sitter här medans Andreas ligger och sover är att jag har ont i magen, trött som satan men har ont. Då kan jag inte sova helt enkelt. Jobbigt detta.

Okej, jag har inte så mycket mer att skriva nu faktiskt. Adjö.

Förresten, alla stavfel och ord som är borttappade är med flit, eller inte. Jag skyller på alkoholen och att jag inte orkar läsa igenom texten. Deal with it.