Igår var jag alltså barnvakt, eftersom barnen älskar mig så var det piece of cake. Här får ni lite bilder. Jag lyckades dock inte filma Nova när hon gick, en annan gång.
William ansåg att jag behövde ha skor på mig. Till slut ger han upp med ordet "Varmt" och slänger iväg skorna. Han menar att jag inte behöver skorna eftersom det är varmt ute. Nova sitter bredvid och äter jord och hjälper till litegrann.

Nova sover och Wille kollar på film, det är inte särskilt jobbigt hittills att vara barnvakt iallafall.
Systeryster Emelie ringde nyss och berättade att guddotter Nova började gå helt på egen hand för 30 minuter sen. Tjoho! Jag ska försöka fånga detta på film imorgon och fullt möjligt youtuba det.
Systeryster Emelie ringde nyss och berättade att guddotter Nova började gå helt på egen hand för 30 minuter sen. Tjoho! Jag ska försöka fånga detta på film imorgon och fullt möjligt youtuba det.
Det är tur att jag är bevandrad i teknikens värld och har lyckats koppla samman min datorn med squuezeboxen.

This is excellent cleaningmusic. Det var städmusik 5 år sen och det är städmusik än idag.

Vad gör jag då utan en teve här hemma?

Jag tar en lång sovmorgon och en superlång frukost samtidigt som jag tittar på Gilmore Girls på min dator. Och nu är klockan 11.34.

Kanske dags att ta tag i mig själv? Typ att borsta håret och borsta tänderna. Sen skulle ju faktiskt lägenheten behöva fixas litegranna, men jag har ingen musik! Min dator vägrar koppla ihop sig med squezeboxen och sambons dator är inlämnad på lagning. My god. No cleaningmusic!

För övrigt upptäckte jag och Andreas något konstigt igår, itunes importerar inte all min musik. Bara mapparna, inte alla mina lösa låtar. Very strange och very störande. Jag ska nog se om det går att lösa på något sätt.
Jättebra idé att klockan 07.00 börja skrapa asfalt 4 meter från mitt sovrumsfönster. Detta är nog det allra bästa ni har kommit på hittills. Tack kommunen.
Jag gillar att när jag loggar in på msn klockan 22.55 är den första som säger något till mig min lillebror med orden: varför är du uppe såhär sent?

Haha, tack för den lillebror. Jag brukar faktiskt vara uppe till 23 om kvällarna, dock inte alltid på msn kanske men ändå.

För övrigt sörjer jag litegranna nu, vi har sålt våran fina teve till sambons föräldrar. I teorin verkade det smart eftersom att vi då kan köpa en ny och lite större. Men såhär i efterhand när jag sitter här utan teve känns det lite tomt. Men men, jag överlever väl. Jag överlevde ju förra gången vi var utan teve, fast det var ju nätt och jämt. Jag vill varna redan nu för att mängden blogg-inlägg kommer att öka drastiskt nu när jag inte har teve på ett par dagar.


Idag var det premiär för mina skor som jag köpte en regning dag för ett tag sen på Skopunkten med Emma. Solen sken och jag kände att det var dags liksom. Yep yep.

I eftermiddag när sambon kommer hem från jobbet så ska vi fara ut till sambons föräldrars sommarstuga och titta på en liten bebis. En av sambons kusiner har fått en bebis alldeles nyligen så henne ska vi titta på.

För ett tag sen var jag barnvakt åt systerdotter Nova, jag tog massa bilder men det var lite lurigt eftersom hon hela tiden ville kasta sig i i spegeln av någon anledning...


Kom alldeles nyss ut ur duschen, ren och doftande. Snart ska jag äta en macka och göra mig i ordning för att gå ner och lämna in tentan.
I mina pauser från hemtentan brukar jag gå igenom alla mina grejjer som är samlade på datorn. Och idag hittade jag detta!

Nostalgi på hög nivå mina vänner! I ettan på gymnasiet gjorde vi en film, något som senare blev en tradition, att vi gjorde en film vid varje svenska-avslutning alltså.

Roller:
Johanna – Clara • mobbad • mördare
Wanessa – Vicktoria • bitch • offer
Ida – Karolin • wannabe-Vicktoria
Emma – Berit • bullbakare • mamma till Clara
Nosan  • Hunden som hittar Vicktoria

1, Första dagboksskriveriet

- Clara sitter vid skrivbordet och skriver dagbok
- Skrivbordslampan tänd
- Claras röst hörs som en tanke

CLARAS tanke
Det är skönt att hon är borta.

2, Flashback

- Vicktorias döda ansikte syns i några få sekunder
- Eftermiddag, skymmning

3, Fortsättning på Claras tanke

CLARAS tanke
Hon förtjänade det. Jo, det gjorde hon faktiskt. Hon förtjänade det. Tre år av detta jävla lidande. Jag kommer precis ihåg hur det var första gången…

4, Första mobbningen

- I skolan, B4
- Vicktoria och Karolin sitter vid ett bord och pratar om hur snygga dom är.
- Clara gör entré med sin bullåda.
- Clara sätter sig vid bordet intill och börjar äta bullar.

VICKTORIA
Kolla hennes kläder! Fy fan vad fula!

KAROLIN
Aah precis! Gu va fula!

VICKTORIA
Assåh, varför har hon inget smink?

KAROLIN
Det kanske har förmultnat i hennes fula hy!

5, Köksscen med Berit och Clara


- musik i bakgrunden, dansband
- i köket, Berit äter bullar
- Clara uppenbarar sig i dörrhålet

CLARA
Mamma, får jag låna lite smink av dig?

BERIT
Javisst gumman, kom här.

6, Sminköverlämning

- badrummet
- Berit plockar fram smink och ger till Clara

BERIT
Det finns bullar i köket sen när du är klar.

- Berit går till sovrummet
- Clara börjar sminka sig

7, Vid busshållsplatsen

- Clara kommer gående mot busshållsplatsen med sitt ansikte fullt av smink (fult)
- Claras byxor är för korta
- Vicktoria och Karolin står redan där
- Clara stannar utanför hållplatsen och tar upp en bulle som hon börjar äta på
- Vicktoria och Karolin tittar frågande på henne

VICKTORIA viskar
Va fan har hon gjort? Har kossan hemma attackerat hennes ansikte eller?

KAROLIN
Eller hur! Och så har hon sina jävla bullar idag igen! Är hon en bulloman eller vad?

- Vicktoria och Karolin vänder sig mot Clara

VICKTORIA ironiskt
Oooh, vad du är söt idag lilla du.

KAROLIN
Ja, speciellt med byxorna som har en sån passande längd.

CLARA leende
Tack så mycket! Jag ansträngde mig verkligen imorse.

VICKTORIA
Du kan ju ta nästa buss så vi slipper bli sedda med dig.

KAROLIN
Ja, vi vill ju inte skämmas för dig.

- Clara blir ledsen och halvspringer därifrån och tappar bullådan.

8, Fortsättning på Claras dagboksskrivande

- tillbaks i Claras rum
- Clara skriver mer i dagboken, tankegången fortsätter

CLARAS tanke
Efter det vid bussen så blev det bara värre och värre. Dom blev bara elakare och elakare. Jag hatar dom där jävla fittorna för att dom förstörde mitt liv! Jag hoppas att Karolin blir ful! Jag hoppas att hennes jävla tuttar ramlar av och att hon blir en tjock o äcklig misslyckad mamma med nio snoriga ungar. Med en man som överger henne för en yngre kvinna. Jag hatar dom jävla äckliga hororna!

9, Sista året, sista mobbningen

- Clara står och speglar sig vid duschen efter idrotten.
- Vicktoria och Karolin fäller kommentarer som
1. Tror du att du är snygg eller? 2. Din äckliga hora. 3. Din slyna!

- Clara blir inknuffad i en kalldusch av Vicktoria och Karolin.
- Improvisationsprat. - Tid för scenen: cirka 15 sek.

10, I Claras rum igen - Claras tankegång fortsätter.

CLARAS tanke
Jag hoppas att Karolin får lida. Vicktoria har redan fått känna lidande och jag är så glad att det var min förtjänst. Hon kommer aldrig plåga nån igen, speciellt inte mig.

11, Fyndet - Mörk kväll

- Någon går över knastrande grus med sin hund
- Man ser fötterna
- Hunden nosar vid en buske och ägaren gör en fasansfull upptäckt.
- Vicktoria ligger död i gräset bakom busken.

SLUT
Men kära nån vilken tråkig hemtenta! Den tar aldrig slut, så fort jag tänker att "Nu är jag klar med den här rubriken" så inser jag att det är jag ju inte alls, lägg till mera Johanna! Denna tenta kommer aldrig att slut! Tänk om man hade lite godis här nu, mm, det skulle vara en bra sockerkick. Men icke. Här finns inget godis. Bara en massa arbetare utanför som gör en massa ljud. Av någon anledning gräver dom bort asfalten här utanför, no idea why. Det låter en himla massa iallafall. Katterna sitter och spanar på arbetarna i fönstret.
Det som är svårast med en hemtenta, enligt mig, är att komma igång. Har man väl kommit igång så brukar det flyta på relativt okej ändå. Det är just den där sparken i baken som man behöver. Blä, jag hatar den där sparken.

På onsdag ska den lämnas in och sista lektionen är för terminen. Tjoho! Iallafall för mig, terminen pågår en vecka till för de stackarna som har matematik-omtentor nästa vecka. Turligt nog klarade jag mig ju precis genom matematiken så ingen omtenta för mig inte.

På fredag ska jag vara barnvakt åt syskonbarnen hela dagen lång, jag hoppas att det är fint väder så vi kan vara ute på uteplatsen. Hoppas hoppas! Det är nog dags att ta nya kort på dom också, jag ska försöka komma ihåg att ta med kameran. Visst funkar det med mobilen men bilderna blir så mycket bättre om man tar med en riktig kamera.

Nehej, pausen är slut. Nu måste jag sätta igång igen, jag kanske kan bli klar idag. Kanske. Det är tur iallafall att jag har studiesällskap här bredvid mig.

Sambon ringde alldeles nyss, han är påväg hem från sin mormor och morfar, och frågade om han skulle stanna till och köpa något på Ica Maxi. Vi enades om att han skulle leta efter en film och sen köpa vaniljvisp, han har med sig rabarber hem med nämligen. Så till efterätt ikväll blir det rabarberpaj med Emmas smuldeg, mums! Innan det ska vi göra fisk och potatis, det kan låta tråkigt men Andreas gör en ljuvlig creme fraiche-sås som smakar underbart, nu vattnas det nästan lite i munnen på mig här. Jag älskar fisk och potatis!

My gosh, nu blev jag jättehungrig när jag började tänka på vår goda söndagsmiddag. Egentligen borde jag gå och diska undan nu så att det inte blir katastrofalt mycket disk senare. Vi får se.

Gick igenom lite bilder alldeles nyss, hittade en bild som från början såg rätt så misslyckad och anspåkslös ut. Men seriöst, titta på hennes röda päls vid örat, det ser så mysigt och fluffigt och lent ut!


När jag började på högskolan så var bokmängden som man behövde en riktig chock, denna bokhysteri sker varje terminsbörjan och alla har sina egna sätt att hantera det. En del köper aldrig en endaste bok ny, de lånar och kopierar varenda bok. Och visst, de sparar en massa pengar på det sättet, de kommer undan riktigt billigt. Jag försökte det en termin, efter ett par veckor fick jag lite panik av att inte ha alla böcker jag behövde på samma gång plus att det är fruktansvärt obekvämt att försöka läsa igenom en hel bok i knöggliga a4-papper som, i bästa fall, sitter ihophäftade. Nej nej, det var inte för mig.

Vissa studenter köper sina böcker begagnade, jag upptäckte snabbt att det heller inte var för mig. Folk misshandlar sina böcker något fruktansvärt. Jag har ingen önskan att sitta och försöka ta till mig en illaluktande bok full med överstrykningar och snusmärken. No no.

Jag bestämde mig tidigt för att köpa mina böcker nya, på internet kan man komma undan relativt billigt, iallafall om man jämför med de hutlösa priserna på Akademibokhandeln.

Många av mina studiekamrater säljer flertalet av sina böcker vid varje terminsslut, jag övervägde att göra det första terminen men jag var för lat. Och det tackar jag mig själv för nu. För som alldeles precis nyss när jag satt och skrev på min dumma hemtenta så upptäcker jag att det står i instruktionerna att man måste ha 200 sidor av egen litteratur med. Jag hade liksom missat det och jag tvivlar på att biblioteket har några bra böcker nu såhär nära på terminslutet. Tro det eller ej men detta problem fyller mig inte med ångest som det gjorde första terminen. Nej nej. Jag ställer bara ifrån mig datorn och går in i kattrummet. Där har jag en hel bokhylla full med mina gamla böcker från tidigare terminer. Det finns alltid någon bok som går att passa in. Yep, jag kom ut med två böcker tillochmed.

Någon dag kanske jag tar kort på mitt eget bibliotek full med pedagogik och visar er. Kanske.
Ibland känner man sig inte så jäkla snygg ska jag säga er, ibland känner man sig såhär.
Hahahaha, jag älskar den sista bilden, den får ha en bonus-repris!
Grönan idag, det var roligt, tur med vädret hade vi med!

Pga. grupptryck så trotsade jag min rädsla och utsatte mig för bergochdal-banan, och visst, jag överlevde. Men 1 gång och aldrig mer. Snälla sambon satt och frågade mig under åkturen hur jag mådde hela tiden men jag svarade inte, bäst att hålla munnen stängd annars vet man inte vad som hade kommit ut. Oh well, jag överlevde och jag mådde bara illa en stund efteråt.

Sen i sann "Jag trotsar mina rädslor"-anda så fortsatte vi med en rundtur i Spökhuset, och visst, jag överlevde. Men 1 gång och aldrig mer. Jag hade min plats mellan Frida och sambon och jag har väl aldrig klamrat mig fast i några människor så hårt som jag gjorde idag. Hualigen säger jag bara!

Sen vann sambon ett sött gosedjur till mig genom sin råa armstyrka och träffsäkerhet, tjoho!
Just nu regnar det, jag personligen, som sitter inomhus med myskläder och filt, tycker att det är mysigt. Men jag kan tänka mig att varken sambon eller Emma gillar regnet just nu, Emma spelar match och sambon är ute och övningskör med motorcykeln. Visserligen har väl lite regn aldrig skadat någon men det är nog inte särskilt mysigt.

Imorgon ska vi till Gröna Lund! Tjoho! Jag har inte varit på Gröna Lund sen vi var där med klassen när jag gick i skolan i Kungsör, jag tror att vi gick i nian men det kan lika gärna ha varit allt ifrån femman till nian. Ingen riktig aning, men jag tycker mig minnas att det var trevligt iallafall. Imorgon blir det trevligt, även om det regnar!

Och slutligen vill jag bara berätta om min, för tillfället, absoluta favorit-internetsida. Det sitter en liten webcam i en blåmesholk och sänder live, där ligger det en blivande blåmes-mamma och ruvar på 8 ägg. Då och då kommer blivande blåmes-pappa och matar mamman, det är lite rogivande att bara ha sidan uppe och kika på mamman ibland där hon håller på och boar.

Här är länken, om det bara buffrar för er så uppdatera sidan ett par gånger så ska det nog fungera.
Just nu surrar första laddningen av tvätt nere i tvättmaskinen, om 40 minuter ska jag ner dit. Jag hade stora planer på att börja plugga direkt nu när tvätten har börjat att tvättats men då kom jag på det, vad jag måste göra först och främst. Ni förstår att min dator är litegranna sjuk, skärmen fladdrar och flimrar ibland utan anledning, jag har hittills inte brytt mig så mycket om det men igårkväll var det extremt. Så extremt att jag kastade mig fram för att stänga av datorn, precis när den var avstängd kom jag ihåg det, förra gången den var trasig när jag stängde av den och den vägrade att starta. Det var hemskt.

Därför gör jag nu en snabb backup av mina filer, jag kopierar till vår externa hårddisk, bara utifall att liksom. Jag har ingen lust med att sörja alla mina nya bilder eller sörja att min hemtenta som jag hade börjat på är förlorad. Nej nej, jag gör en stor back up nu först och sen ska jag kontinuerligt spara min blivande hemtenta på sambons usb.minne. Ingen chans att jag tänker låta det gå förlorat precis när det ska in om 5 dagar, no way. Okej, 1 minut kvar på första överföringen till hårddisken, bara 1 timma kvar typ.
När jag är ensam hemma gör jag ibland saker som kan vara svårt för utomstående att förstå. För ett par timmar sen skulle jag ta och diska, det är en väldigt tråkig syssla så jag hottade upp det hela litegranna, tro det eller ej men det kändes mycket roligare att diska på detta sätt!
Edit: Sambon anser att jag borde skriva att jag faktiskt tog på mig pumpsen för att gå in dem litegranna så att jag slipper få hemska skavsår på bröllopet. Jag är inte helt dum i huvudet, jag brukar ha helt normala strumpor på fötterna till mina mjukskläder vanligtvis.
Om en vecka ska en hemtenta in, en hemtenta som jag nu ska börja på tänkte jag. Eller ja, om ett litet tag för jag måste typ borsta tänderna först och sånt där, kanske gå ut med soporna med. Hualigen, min hjärna checkade ut från skolan igår efter redovisningen men det var inte bra eftersom jag har den här dumma hemtentan.

Kom igen Johanna, sätt igång!Okej, nu en timma senare har jag faktiskt skrivit en del, fast inte så mycket som man kunde ha gjort. Jag hittar liksom ingen inspiration till detta, min hjärna har stängt av för sommaren verkar det som. Plus att jag börjar bli hungrig nu, jag tror jag ska gå och försöka göra spenatsoppa.
När man bor med två marodörkatter då blir saker lätt slaktade, idag bestämde sig Wilma för att diskanterna i sambons jättehögtalare var superroligt att slå på, gärna med klorna. Det är absolut inte bra om diskanterna, som är mjuka, blir piercade av kattklor. Inte bra alls. Så vi har sattit kattskydd i högtalarna nu, inte så snyggt men förhoppningsvis skyddar det. Vi får bara inte glömma bort att ta bort dem när vi vill lyssna på musik.

Äntligen får jag arlset ur vagnen denna dag och går ut och går en promenad med Emma och Sheila, ibland önskar jag att jag hade en hund så att jag skulle bli mer motiverad till att gå ut på promenader.En hel timmas promenixande med Emma och Sheilan, det var mysigt. Sheila badade i ån flera gånger och såg ut som, ja, som att hon hade badat i ån ungefär. Hon är knäpp. Det var iallafall riktigt skönt att bara traska omkring, vi var väldigt snygga i våra regnjackor. Emma försökte sig på lite övingar på utomhusgymmet men vi var lite skeptiska, vissa av övningarna visste vi inte hur de skulle utföras pga. bristande information och det är ju inte okej. Tänk om vi hade varit träningsfreaks och verkligen ville använda utomhusgymmet? Då hade det ju inte funkat!

Fast å andra sidan, om vi hade varit träningsfreaks så hade vi nog vetat hur övningarna skulle genomföras...
Nu regnar det, jag älskar regn! Jag funderar starkt på att dra på mig regnkläder och gå ut och gå, det är något alldeles speciellt med känslan och doften. Det är inte så många som tycker om regn så när jag till förra veckans lektion skulle ha med en dikt så hittade jag faktiskt en om just regn.

Och regnade det i nätter och da'r...

Och regnade det i nätter och da'r,
så skulle jag dock ej klaga:
var droppe är som kristall så klar
och skön som den skönaste saga,
ett spätt litet väsen, så fagert och ungt,
som sakta från molnet faller
och glider till marken och somnar tungt
vid glittret av tusen kristaller.

Av Karin Boye.
Jag  knyckte detta lilla test från kattforumet.

Hur bortskämd är du?

Jag har en :
[x] Mamma
[x] Pappa
[x] Styvmamma
[x] Styvpappa
[x] Halvsyskon
[x] Bror
[x] Syster
[ ] Brorson
[x] Systerdotter
[x] Systerson
[x] Mobiltelefon
[ ] Eget badrum
[x] Eget rum
[ ] Pool
[ ] Hot tub
[ ] Gästrum
[x] Dator (egen)
[x] TV (egen)

TOTAL: 13

[x] En säng större än 1 meter
[x] Mer än 4 par skor
[x] Solglasögon
[x] Klocka
[x] Mp3spelare
[x] En PS2
[ ] Nintendo Wii
[ ] Xbox360 som funkar
[ ] Nintendo 64 som funkar
[ ] Gameboy / Advance
[ ] Gamecube
[ ] PSP

TOTAL: 6

[ ] Poker-bord
[ ] Basketkorg
[ ] Hockeyspel
[ ] Biljardbord
[ ] Pingisbord
[ ] Fooseball

TOTAL: 0

[x] Nattduksbord
[ ] Stereo på rummet
[x] CD spelare
[ ] Har något klädesplagg från Abercrombie och Fitch eller Hollister/ AE
[ ] Dina föräldrar har gett dig kreditkort

TOTAL: 2

[x] Jobb / sommar jobb
[ ] Shoppar minst en gång i veckan
[x] Har dyr parfym
[x] Kamera / video kamera
[x] Telefon

TOTAL: 4

[ ] Skoter / motorcykel / bil / fyrhjuling
[ ] Gitarr / trummor / basgitarr
[ ] Piano / keyboard
[ ] Något annat instrument
[x] Varit på en kryssning
[x] Rest utomlands
[ ] Haft en personlig tränare
[x] Dyra smycken
[x] Träffat en kändis

TOTAL: 3

[x] Platt / locktång
[ ] Har varit i en slagbur, som är till för baseboll
[ ] Har 1000 spänn på dig just nu
[x] Kreditkort, kontokort eller bankkort [
[x] Rest i Europa
[ ] Varit på Hawaii
[ ] Varit i USA
[ ] Varit i Asien
[ ] Varit i Australien
[ ] Varit i Afrika
[ ] Varit i Sydamerika

TOTAL: 3

[x] Föräldrarna har bil
[ ] Jet ski / båt (mamma och pappa)
[x] Husbil / vagn
[ ] Jag har en bil

TOTAL: 2


[x] Hemmagjord mat nästan varje dag
[ ] Suttit i en limo
[ ] Suttit i en helikopter
[ ] Äger en videokamera
[x] Egen laptop
[ ] Egen dator

TOTAL: 2

TOTAL SUMMA: 34


1-23 = Ghetto-kid
24-33 = Vanlig
34-40 = Bortskämd brat

Haha! Jag skulle inte vilja säga att jag är en bortskämd brat, men kanske mina föräldrar tycker det? Oh well, den dagen den sorgen.
Både min hemtelefon och mitt msn strejkar för tillfället, tur att jag har min mobil för såhär okontaktbar har jag inte varit på länge. Fast att vara okontaktbar kanske inte är så dåligt? För disken är diskad och en paj är bakad, i ungen alldeles precis nu står det en god, förhoppningsvis, rabarberpaj. Det är meningen att den ska vara klar tills sambon kommer hem men den är klar om 5 minuter och han är inte hemma ännu. Hmm, kan bli ett problem. Kanske. Maybe baby, vi får se.
Yesterday: Vi var och kollade på Emmas fotbollsmatch där dom krossade de dryga motståndarna. Haha! In your face! Okej att lagen gnäller på varandra men att vuxna människor/föräldrar står på sidan och kallar Stenkvista för tjockisar är inte okej. Jag hoppas att de inte gjorde så när deras barn i laget var små, fast det kan ju iof förklara varför motståndarlaget var så gnälliga. Oh well, efter matchen for jag och sambon till Eric och Fran där vi grillade och drack litegrann. Eftersom att jag var sådär härligt övertrött var jag hyper och skrattade åt allt. Det var faktiskt riktigt roligt för mig, vet dock inte hur jobbig jag var för de andra. Haha, oh well, det är så det blir ibland. Sambon kollade en snabbis på Frans bröllöpsklänning och utbrast på vägen hem: Den var riktigt vacker!
Plus att vi upptäckte att min cykel har världens största punktering, heter det förresten punktering om det är typ hela däcket som har spruckit?

Today: Idag ska vi fara ut till sambons morföräldrar och lämna av lite grejjer och tvätta bilen och sådär. Sen tänkte vi våldsgästa sambons föräldrar och kanske få någon mat. Vi brukar få mat när vi kommer ut, det är ett stort plus!

Tomorrow: Imorgon fyller systerdotter Nova 1 år och sambons kusin har fyllt år, så imorgon är det födelsedagsfirande på hög nivå. Yep yep, jag räknar med gottesaker hela dagen.
Jag börjar bli trött, såpass trött att jag bara vill gå och sova. Ack vad skönt det skulle vara att lägga sig i sängen och bara sova. Men icke, sambon är snart hemma och då ska vi sticka iväg och möta upp Eric & Fran och kolla på Emmas fotbollsmatch och sen grilla. Jag blir nog piggare bara jag kommer ut i luften, hoppas jag. Annars får folket grilla medans jag tar en powernap och sen vaknar till färdiggrillad mat. Mums, det var en bra idée av mig. Jag hoppas att de andra med tycker det. Fast jag tror inte det. Attans bananer.
Idag efter jobbet blev jag upphämtad av sambon och så åkte vi till idah0e där vi åt grillat och färskpotatis och häcklade folk på tv. Sen for vi alla tre till Max och träffade ännu en Ida som var ruskigt snäll och bjöd på både det ena och det andra. Plus att vi fick träffa lilla korven Isidor! Okej, jag hade väntat mig en liten hund men seriöst, han var nästan lika stor som våra råttor var, my gosh. Men han var väldigt söt och väldigt glad och kär i Andreas, det var svårt att säga vem som var gladast, Andreas eller Isidor. Jag försökte ta bilder men det var mörkt ute och Isidor studsade runt som en studsboll, det blev inga bra bilder.

Kort sagt, en mycket trevlig kväll!
Okej, detta har jag inplanerat imorgon:
  • Grilla med Eric & Fran klockan hela kvällen
  • Vara på lillebrors projektteater klockan 18.30
  • Titta på Emmas fotbollsmatch klockan 18.30
Gah! Jag vet inte när det blev så fullbokat! Jobbigt är det iallafall, för jag vill verkligen göra alla saker.

Ikväll är det iallafall bara enkelbokning, grilla med sambon, h0e och kanske m0e. Efter jobbet såklart.
Så, det är onsdagkväll, Grey's tog precis slut och det var ett bra avsnitt. Det är lite konstigt hur fäst man kan bli vid karaktärer i en tvserie som spelades in för länge sen, på andra sidan ett enormt hav! It is very strange I tell you. Sambon sitter och kollar på en film på sin dator, han är inte lika engagerad i Grey's som jag är, det är också very strange.

Imorgon ska jag jobba en stund, eller en halv dag eller vad man nu säger. Jag kom precis på att jag borde ha matlåda, fast jag vet ju redan nu att jag inte kommer laga någon mat imorgon till det så skitsamma, jag får väl köpa en korv på pressbyrån eller nått. Men men, det är så det är, är man lat så är man.

Här får ni förresten en gammal goding som jag har lyssnat på då och då i evigheter, lagom lugn och skön bakgrundssång liksom.

Okej, ibland sörjer jag över min oförmåga att kunna baka nya goda saker utan att allt antingen bränns i ugnen eller bara blir rinnigt och misslyckat, för seriöst, hur gott låter inte Choklad- & Cheesecakemuffins?! Okej, vem vill baka åt mig så att jag kan smaka?

För ett tag sen så följde jag med Emma och Sheila på en promenad till hemköp där jag hämtade ut ett paket från Ellos, i det paketet fanns dessa;

Man vet att man har en riktig vän när man får ett sms där hon erbjuder sig att lägga undan en kjol till mig som vi båda har pratat om på msn och som hon själv precis köpte. That my friends, is friendship.
Idag fick jag lite inspiration så jag fotade litegrann med systekameran, för in bilderna i datorn och ska sen öppna dom i photoshop för att leka lite. Då vill det inte! Photoshop vägrar att öppna bilderna! "Not right kind of document." Okej, bilderna är i RAW-format men jag har ju plug-in för det! Det ska ju fungera, jag förstår inte detta. Men jag är fruktansvärt missnöjd iallafall.
Hur kan man slösa bort en hel dag? Jag vill svara "Jag vet inte" men det skulle inte vara sant eftersom jag precis har slösat bort min hela måndag. Fast jag har ju faktiskt både diskat en hel monsterdisk och lagat mat, så det måste ju ge pluspoäng, hoppas jag. Jag har samlat en hel liten drös med pluspoäng faktiskt, i fredags storstädade jag hela lägenheten på eget bevåg och i lördags stod jag faktiskt och strök en hel kjol! Fast räknas det som vuxenpoäng om man inte har strukit något på ett och ett halvt år? Jag vet inte, jag hoppas det iallafall. Alldeles nyss så skickade jag ett sms till sambon där jag bad honom att köpa ägg, mjölk och potatis. Det måste ju också räknas som vuxenpoäng, ett otroligt vuxet sms enligt mig. Fick ett sms från Emma också där det stod att deras bil var död, det är ju också lite vuxet sådär, att vänta på att bli bogserad är ju otroligt vuxet liksom!

Förresten, att missbruka ordet "liksom" eller "typ" kanske räknas som minuspoäng? Äh, liksom, vem bryr sig typ?
- Vad ska vi göra?
- Vet inte, ska vi åka och handla något att äta?
- Vet inte, vad är du sugen på?
- Vet inte, jag är bara sugen på minimajs.
- Usch, jag vill inte ha minimajs.
- Vi kanske har majskolvar i frysen? Som vi kan koka!
- Vet inte, jag tror inte det. Vi kan gå och kolla.
- Ja okej..., sen. Ska vi åka och handla mat?
- Vet inte, vi har ju en del mat hemma, typ fisk och så.
- Ja, det förstås...

Och vi sitter fortfarande här. Vi har inte tittat i frysen efter majskolvar eller bestämt om vi ska åka och handla mat. Det lutar åt att vi sitter kvar här ett tag till.
Såhär dagen efter tequila kan det vara svårt att hitta något i kylskåpet som man är sugen på, turligt nog fanns det lite mjölkchoklad med daim, det funkar helt ok som frukost just nu.

Igårkväll fick jag låna sambons skor när vi gick hemåt på grund av hemska dubbelblåsor typ alla mina tår. Det var en vacker syn ska jag säga er.

Btw, denna pose kändes fullt normal igår/imorse.För övrigt så är jag så sjukt sugen på American Pizza så det är inte klokt!
Vad gör man om ens sambo har somnat på soffan fullt påklädd? Jag vet inte, i vanliga fall hade jag väckt honom och tvingat honom att lägga sig i sängen men nu sa han specifikt "Om jag somnar och du väcker mig så kommer jag inte att sommna omn!" Alltså, vad betyyder det? Ska jag inte väckka honom eler ska jag väcka honm? I do not know! Jag har ignen aning och klockan är 03.05, borde jag väcka honom? Jag vet inte. Mina fötter gör iallafall lite ont, dom blev stämplade ett atnal gånger av diverse människor på krogen. Sen tror jag att jag missade något, jag hörde inte ens hälften av vad folk sa till mig på krogen, en bieffekt av tequila tror jag. Vi skyller på det. Suck, i min hjärna känns detta helt okej men ajg skulle tro att denna text är fruktansvärt osammanhängande och antagligen full med stavfel. Det är inte alltid så himla lätt ska jag säga er!

Yes, ännu ett Inte hemma, hos Emma! - inlägg. Ikväll ska vi tydligen kolla på handboll, jag är mindre entusiatisk över det men det verkar viktigt för Emma så jag står ut. För tillfället är jag väldigt classy med blå kjol och ett gult hårband, oh yeah baby säger jag bara. Ikväll blir det nog dimmigt som bara den, jag förvarnar er.
Och återigen är det en ny stil på bloggen, den förra kändes alldeles för mörk för våren. Denna är dock helt min egen till skillnad från den bruna som var lånad.Ikväll är det en liten movienight med Frannie, vi har nyss avnjutit äppelpaj och nu väntar SATC.

Okej, egentligen så städar jag just nu men en liten minipaus har väl aldrig skadat någon? Dessutom kan pausen kanske ge Wilma tillräckligt mycket mod att inse att dammsugandet är över för stunden och så kan hon krypa fram från under soffan. Så fort jag satte mig här kom Vega galopperandes och skulle tokgosa, inte så bekvämt för mig fast såklart väldigt mysigt. Jag tog några snabba bilder med webcamen för er, mina kära läsares skull.

Som sagt, igår upptäckte jag och Emma min webcamera. En gång för 5-6 år sen så såg det ut såhär när vi satt hemma hos Emma och var små och oskyldiga.


Och igår såg det ju ut såhär:


Och sen fånade jag lite alldeles själv med.
Idag upptäckte jag och Emma min webcamera, den har aldrig använts tidigare.

Efter skolan idag mötte jag upp Emma för att spendera lite tid på tunan och bränna födelsedagspengar och presentkort. Det var mysigt, inne på Skopunkten var det nästan bara vi som kunder så vi ockuperade en hel bänk och tog dit hälften av skorna i affären och bara provade och provade. Dessa skönheter fick följa med mig hem, de vita med rosetten tänkte jag ha på bröllopet i sommar.
Och så lite kläder från Gina fick följa med mig hem, det är ljuvligt med presentkort!(Och som vanligt på blogg.se, vänta tills sidan har laddat klart helt innan ni försöker klicka på bilderna!)
Om en liten stund ska jag packa ihop datorn och knata ner till skolan. Jag är inte särskilt motiverad ska jag säga er, jag är trött och tråkigt och vädret likadant, det är tråkigt och grått utomhus. Bleh.
Denna har legat här hemma sen mitt roliga födelsedagskalas. Nu börjar den känna sig övergiven och vill komma hem. Vem äger denna?

Okej, nu är klockan 16.47 och jag har gett upp. Jag tror faktiskt inte att doktorn kommer ringa idag, kanske imorgon men jag tvivlar. Däremot börjar nu min väntan på ett brev, min doktor gillar nämligen att skicka ut brev också. Det är fullt möjligt att jag imorgon kommer få ett rekommenderat brev där han har ett svar på min fråga som jag ringde in imorse. Han gillar att skicka rekommenderade brev. Eller, nu ska jag inte ljuga för er, det är nog hans sköterska som gillar att skicka rekommenderade brev eftersom 99% av alla brev är undertecknade av sköterskan.
Imorse ringde jag till doktorn för att diskutera lite, dom har gjort om telefonsystemet där, förut kunde jag lämna ett meddelande direkt till min sköterska och så fick jag en ungefärlig tid när dom skulle höra av sig tillbaka. Det fungerade alltid, riktigt smidigt var det och man kunde planera sin dag.

Nu måste man lämna ett meddelande på huvudtelefonsvararen för de har tagit bort den där människan som faktiskt satt och svarade i telefonen, man måste alltid lämna ett meddelande. Sen får man liksom hoppas att man har varit tydlig nog så att rätt människa får det där meddelandet. Sen får man hoppas lite mer på att de kanske ringer upp samma dag. Jag ringde och lämnade meddelande imorse runt klockan 9. Nu är klockan 15.07 och ingen har hört av sig. Man blir liksom lite handikappad, jag hade tänkt ta en dusch men tänk om det är då som de ringer tillbaka? No no, ingen dusch. Helst inget högljutt så att jag missar att telefonen ringer och helst inte gå ut med soporna och glömma mobilen i lägenheten i ett par minuter för jag lovar att det är då som de ringer tillbaka. Om de nu ringer tillbaka samma dag. Jag känner mig liksom lite handikappad och instängd eftersom jag inte vill missa deras samtal.

För övrigt så verkar kattforumet fortfarande vara nere, gah! Jag har inte kommit in på hela helgen, det är frustrerande.
Allt flyter på som det ska, det känns skönt att inte behöva oroa sig för saker. Sen är ju jag som jag är så jag hittar lätt nya saker att oroa mig för, men skillnaden är att det som är viktigt inte behövs oro längre, typ pengar och sånt, det är bra för det har löst sig. Fast jag börjar tro att jag är hypokondriker, sambon kan nog hålla med där.

Hursomhelst, dagen idag har flytit på fort med besök hos mamma i Kungsör med släkten och lite presenter. Tack för presenterna! Jag ska handla kläder för mina fina presentkort inom en snar framtid.

Nej, nu börjar filmen igen. Never been kissed. Ack, den är ljuvlig, sambon suckar men jag gillar den.
Idag är det vackert väder och jag sitter här och planerar vad jag ska ha på mig, idag ska vi nämligen ut till sambons föräldrars sommarstuga för att fira två saker, såvitt jag vet iallafall, det kan säkert finnas fler. 1, att jag har fyllt år och 2, att sambon börjar jobba på måndag.

Det här med kläder är lite lurigt för man vet aldrig, oavsett vad termometern säger, är det varmt ute, är det kallt ute, blåser det, blir det varmt eller kallt sen etc. You never know. Men jag tror att jag kanske har en början till en plan iallafall. Vi får se, eller så blir det som vanligt att jag bara stressat tar på mig det som hänger närmast i klädkammaren. Många av mina "outfits" har skapats på det sättet.

Okej, nu ska jag slörpa i mig resten av yougurten och sen kanske göra något åt mitt hår, jag trodde aldrig att jag skulle säga detta men mitt hår är överallt, på något mystiskt sätt så spretar det åt olika håll och aldrig längre är som det ska på morgonen. Hmm, I blame the lugg.

Btw, det här är den första morgonen denna vecka som jag inte har mått illa på morgonen. Tjoho! Synd bara att det kommer börja om igen på måndag. Bleh. Dumma medicin.

Ikväll ska sambon och jag fira hans nya jobb genom att slösa bort lite pengar på att gå på bio, vi ska se Wolverine. Jag hoppas att den är bra, den verkar rätt så ok på reklamen men man kan ärligt talat inte alltid lita på reklam, believe it or not!

Och imorgon ska jag och familjen inta Kungsör för även där, fira mig, sambons jobb och mammas sambo. Yes yes, be afraid, be very afraid.
Alldeles nyss var sambon och jag ute och spatserade i det varma vädret, man vet när jag tycker att sommaren börjar komma, det är då jag kan vara utomhus i bara tshirt utan att klaga på att det är kallt.

Vi spatserade ända till Ica Safiren där vi såg en glimt av förstamaj-tåget och sen hämtade ut min klänning. Min maid of honor-klänning till Eric och Frans bröllop. Och, it was a perfect fit. Tjoho! Nu måste vi bara hitta skor också, både till mig och till bruden.

Alldeles nyss vaknade jag av att sambon ringde, tydligen har sambons lillasyster ringt hit men det märkte jag inte. Det blir tyvärr så när man bestämmer sig för att kolla på Twilight klockan 00.30 och den tar slut 02.30, då missar man samtal på morgonen. Hursomhelst, nu är jag vaken och jag ska alldeles strax göra mitt bästa att se ut som en människa och inte som monstret med håret åt alla håll och kanter som tittade tillbaka på mig i spegeln. Jag funderar på att ta en otroligt hemsk bild och visa er, men som sagt, det är bara en fundering.