Imorse på förskolan träffar jag en pojke som inte har gått på avdelningen tidigare terminer. Min handledare presenterar mig.

- Hej, det här är Johanna och hon ska vara här hos oss ett par veckor nu.

*Pojken tittar på mig, springer sedan skrikandes iväg och gömmer sig med orden*


- Jag vill inte vara med henne för hon har TUTTAR!! Det är ÄCKLIGT!!Ja, bra start på dagen sådär.
Vad gör man medans man väntar på att ansiktsmasken ska torka?


Men kära jury på Idol, hur många gånger har ni inte krossat folk för att i ordet därpå ryckt upp dem igen?

"Du, det här var inte bra......................................... Det var skitbra!"
"Du, det här lät inte bra........................................... Det lät skitbra!"
"Du, det här var inte bra för mig...............................Det var skitbra!"
"Vi undrar om du klarar pressen, för tyvärr..................... Kommer du få stå ut mycket med sånt!"

Typ sjuhundrafemtielva gånger känns det som, hitta på något nytt!
Jag undrar när det hände egentligen, när blev vi alla vuxna? När skaffade alla egna lägenheter egentligen? Eric och Fran har gift sig, Idah0e flyttade långt bort för att vara med den hon tycker om, Robin och Amanda har skaffat hus, Emma och Nader har köpt hus, Emmam0e har både köpt och sålt en hel lägenhet, vi vill köpa lägenhet, folk skaffar bilar, försäkringar, husdjur och gör handlingslistor. När hände allt detta?! Jag har ärligt talat ingen aning.

Och ändå är det inte så himla längesen som vi gick i gymnasiet, spydde galla över naturkunskapsprov, festade på Rolling och bodde hos våra föräldrar. Inte så himla längesen alls. Fast samtidigt evigheter sen!

Det hela är iallafall väldigt väldigt konstigt. När blev vi vuxna liksom? Eller rättare sagt, när blev vi vuxna i omvärldens ögon? Jag räknar mig själv inte som särskilt vuxen. Fast det gör ju förresten inte vissa telefonförsäljare heller, tror att jag är vuxen alltså.
Idag lossnade det ännu mer bitar av limmet som håller fast tråden bakom framtänderna. Idag blev det så illa att tråden liksom "flyttar" sig fram och tillbaka och ibland kan jag inte stänga munnen helt för då skrapar undertänderna i den där jäkla tråden. Jag måste definitivt ta och ringa tandläkaren imorgon. Bläää. Hoppas bara det finns någon tid imorgon eller på fredag för nästa vecka börjar liksom praktiken. Då blir det svårt att komma ifrån för att gå till tandläkaren. Plus att jag helst inte vill ha den här svajiga tråden över helgen.
Att kopiera i skolan gick alldeles utmärkt, jag tror att mina två år ifrån kopiatorn har förfinat mina kopieringskunskaper. Att jag dessutom då kunde lämna tillbaka 6 böcker var bara en bonus. Att kånka runt på så många böcker hela tiden väger massor.

Innan jag gick hem svängde jag förbi Gina och hittade en liten sak som var alldeles föräldralös och fick följa med mig hem.

Igår fick vi äntligen hem hifiracket som sambon beställde för eeeeeviiiiigheeeeeter sen. Han är väldans nöjd och jag är väl helt okej nöjd.

Wilma är nog nöjdast för nu kan hon äntligen hoppa upp på sambons högtalare igen. Hon är så tjock så hon har inte gjort det hittills. Men nu när hon kan ta "trappan" upp så är hon där för jämnan.Idag ska jag plugga, har två böcker att skumma igenom. Sen ska jag ta mig till skolan och kopiera massa viktiga sidor ur alla mina böcker så att jag kan lämna tillbaka dem på biblioteket. Det blir spännande, jag har inte kopierat själv på typ två år. Hoppas jag minns hur man gör.
På torsdag ska vi ha bokseminarium, i tvärgrupper ska vi berätta och diskutera kring en bok där vi har fått kapitel tilldelade oss. Jag fick kapitel 1-5. Jag har nu försökt sätta mig in i dessa kapitel. Men det går inte! Jag förstår verkligen inte riktigt vad boken handlar om!

Ett kapitel handlar om religion, vilket skulle kunna vara intressant. Men det är det inte. För det handlar om att halva jorden är sekularised och halva jorden är fundamentalister, och så är det ingående fakta om hur fördelningen såg ut för 1000 år sen och hur det har påverkat dagens globala ekonomi! Ursäkta mig men jag har inte valt att bli historisk ekonom! Jag har valt att bli tidigare-lärare. Gaaaaaaah.

Jag får krupp.
Nu är det kväll, mörkt och kallt ute. Fast det är mysigt! Jag har läst i ett par bloggar att dom allra helst vill lägga sig och sova nu i ett par månader tills det blir vår igen. Inte jag. Jag älskar hösten, jag tror nästan att det kan vara min favoritårstid. Dock inte slasket som kommer, fast då är det inte riktig höst längre, då är det ju övergången till vintern.

Min önskan är en torr, kall och färgrik höst. Hittills har det börjat bra. Peppar peppar.

Som avslut på denna mörka, kyliga och mysiga kväll får ni lite bilder från min "senast överförda-mapp".

Den första bilden är från förra helgen när sambon lockade mitt hår med plattången. Sen är kissekatten Idah0es och Pontus mysiga köp!

Idag har jag en snyggdag känner jag. Jag blev ovanligt snygg efter sminket alldeles nyss. Yes, yes indeed. Sånt är alltid trevligt.

Om en liten stund ska jag gå över till Sara, vi ska vara flitiga som små bin. Sen ska vi surra ner till skolan för att träffa handledaren. En pluggdag är det idag alltså. Blää.
Idag är det söndag för er som inte hade koll på det. Dagen innan måndag alltså. Jag vet inte vad som hände med den här helgen men den bara sprang förbi mig. Igårkväll var vi hemma hos Eric och Fran, vi spelade rockband, poker och singstar. Det var väldigt trevligt måste jag säga. Synd bara att vi aldrig tar bilder! Vi måste bli bättre på det.

Jag och Nova är vakna, hon väckte mig för en halvtimma sen så hon och jag gick upp. Bytte blöja och tog på henne hennes dagkläder liksom, nu sitter jag här och hon studerar vitrinskåpet. Det är väldigt spännande eftersom det är glas hela vägen, hon kan se sina händer runt hörnet liksom. Allt är frid och fröjd.

Sen börjar det. En mystisk odör kommer från henne. Jag som nyss bytte henne! Mmm, mysigt sådär på morgonen liksom.

Fast förutom det är hon väldigt väldigt mysig. På riktigt.
Okej, nu känner jag att jag har lite att skriva ner här idag. Det är ju alltid trevligt.

Idag är det min och sambons 3 1/2-års dag. Idag är det alltså 3 och ett halvt år sen som vi "blev ihop". Yep yep. Very nice I tell you. Very nice indeed. För att "fira" detta lite, för vanligtvis brukar vi glömma såna här dagar och bara sitta hemma, så för att fira detta så bestämde vi oss för att gå ut och äta igårkväll. Eric och Fran följde med och vi gick till Grappa och sen Centro, det var jättemysigt!

Varför vi gjorde det igår och inte idag är för att om ett tag kommer guddotter Nova hit! Hon ska sova här så det är barnvaktning som står på schemat. Det är tur att det är så fint väder för jag funderar på om vi ska gå ut och försöka få lite fina kort på alla oss. Kanske kanske, vi får se.

Nehej, om jag skulle gå och se om det finns några barnfarliga saker här i lägenheten som jag ska plocka bort kanske?
Jag har tre saker som stör mitt (nästintill obefintliga) ordningssinne. Förtydligande, när jag städar så är det tre huvudsaker som stör mig.

1, Jag skulle vilja komma åt ordentligt och städa under badkaret, inte bara skölja med duschen.
2, Jag skulle vilja flytta ut spisen och städa där bakom.
3, Jag skulle vilja flytta ut kylskåpet och städa där bakom för att förhoppningsvis får detta kylen att bli kallare.

Okej, ett förtydligande till behövs känner jag. Jag VILL egentligen inte städa under badkaret, bakom spisen och kylen för jag misstänker att det är äckel-deluxe där. Men jag känner att det BEHÖVS. Synd bara att det är så svåra ställen, jag kan inte flytta badkaret för dels väger det bly och dels är badrummet för litet för att flytta det tillräckligt. Jag kan verkligen inte flytta spisen för den väger också bly, plus att jag har läst att det kan vara farligt för alla sladdar där bakom. Och slutligen, kylskåpet. Även detta väger multum och det finns ingen chans i världen att jag får loss det.

Do you see my problem here?
Min blogg är fortfarande konstig, jag förstår inte alls varför. Jag har sannerligen inte ändrat något, undrar om blogg.se håller på med något? No idea. Störigt är det iallafall.

Jag tänkte börja denna morgon med att berätta att jag i söndags lyckades rocka rockring! Jag har i mitt liv aldrig lyckats rocka rockring, någonsin. Men pappa vann nyligen en superduper-tränings-rockring, vi var där i söndags och åt pannkakor och då fick jag prova på att rocka lite. Och det funkade faktiskt! Fast på insidan av ringen var det som stora knölar som slog en i magen hela tiden. Det var inte särskilt behagligt, man fick spänna sig till döds för att det inte skulle göra alldeles för ont. Det är väl meningen kan jag tänka mig. Träning liksom.

Såhär såg vi ut, jag och pappa. Jag rekommenderar att inte titta med ljud på eller sänka massor, för det är rätt så högt ljud och jag glömde att ta bort ljudspåret och nu orkar jag inte fixa det i efterhand.

Något verkar vara totalt fel på bloggen just nu, den ser ut såhär oavsett hur många gånger jag laddar om sidan, loggar ut, startar om etc.

It is broken?
Jag sitter och läser/skummar igenom en av böckerna som vi kommer att använda oss av i c-uppsatsen, vi ska skriva om genus i förskolan. I min bok tar författaren upp en annan bok som skrevs 1996 av en idiot, enligt min åsikt. Där skriver den här (idiot)mannen att det är katastrof för pojkar i dagens förskola eftersom det är så fruktansvärt mycket kvinnor som arbetar där. Tydligen kan inte pojkarna utveckla en "sund manlighet." De "tuffa" pojkarna kommer tydligen växa upp och bli massmördare eftersom de inte har en stark manlig förebild att ta efter och de lite "svagare" pojkarna kommer att bli helt indragna i den "kvinnliga" världen och bli flickpojkar.

Så, alla ni föräldrar som hade pojkar i förskolan på 90-talet, vet ni om att era söner kommer att växa upp till att bli antingen massmördare eller bögar?

Gah! Det är nästan så att jag vill låna den här idiotboken som den där idiotmannen skrev, läsa den och sen bränna upp den. Vad är det för dumheter han skriver egentligen?! Jag blir så arg av sån där idioti!

Visst, det finns få män i förskolans värld, men det har det alltid varit. Om nu idiotförfattaren har rätt, borde inte alla män här i Sverige vara psykiskt instabila idag?Okej, jag hade ingen egentlig poäng med detta inlägg. Jag ville bara avreagera mig och sambon är inte hemma.Uppdatering.

Jag läser/skummar nu igenom nästa bok, som även denna tar upp vad som skrivits om genus tidigare. Den tidigare boken skrevs 1975 och i den står det om penisavund:

"När flickan, 20-21 månader gammal, upptäcker att hon saknar penis, får hon ett djupt sår i självkänslan. Hon vänder sig i raseri till modern som upplevs skyldig i eländet."

Men seriöst! Hur tänkte folk för 40 år sen? Att barn på inte ens 2 år sörjde att inte ha en snopp? Och detta ska vara "riktig" forskning från 70-talet?! Tillåt mig att skratta.

I köket har vi en tom kartong, den har stått där ett tag men vi har inte hjärta att slänga ut den för det är Vegas favoritplats just nu.
Igår var det inflyttningsfest/födelsedagsfest hemma hos Linus, det var roligt. På något sätt blev alla typ 15 år igen med allt vad det innebar. Linus grannar, två tjejer, hade också inflyttningsfest. De hade varit så duktiga att de hade satt upp lappar i trappuppgången om deras fest, det var så vi visste om deras fest.

Lite lagom in på kvällen sådär så kom Linus granntjejer upp som samtalsämne och på något sätt blev sambon och Eric utvalda att gå och plinga på hos tjejerna, för att inte plinga på helt utan syfte tog de med sig två guitarhero-gitarrer. Ack vad jag önskar att någon hade filmat.

Eric och sambon går till granndörren med sina gitarrer och plingar på, vi andra står i dörren och tjuvlyssnar. Det slutade med att tjejerna filmade när sambon och Eric står och rockar loss med sina plastgitarrer. Det hela var otroligt roligt, det går liksom inte att förmedla här känner jag.

Det var igår det, idag är idag.

Vill någon köpa?
Idag har jag varit nere på staden, jag var otroligt effektiv! Detta har jag köpt.


Yes, nu är det kväll, nästan natt tillochmed kanske? När går det där skiftet egentligen?

Jag börjar bli dödligt trött, trots all cocacola jag har sörplat i mig. Dags att sova nu snart tror jag.
Min spotifylista just, precis, nu.

Och det är ack så bra.
Jag är verkligen inte särskilt bra på att laga mat, baka eller göra någonting som har med att åstadkomma ätbara saker helt enkelt!

Eller jo, jag är bra på en del saker, saker som jag har gjort med mamma och sett henne göra i många år. Typ, potatismos, enligt mig själv gör jag ett underbart mos, alldeles vitt och fluffigt. Sen att sambon hellre vill ha "svettigt" mos, typ lite gulaktigt, nästan blött mos, det kan inte jag rå för. Sen är jag bra på att göra köttbullsrullader och spenatsoppa. Men men, kort sagt, det finns ett fåtal saker jag gör bra fast det är kanske bara 10% av allt jag har försökt göra.

För det mesta, speciellt när jag ska improvisera, då är jag hopplös i köket. Idag skulle jag göra mat så jag har till matlåda imorgon, efter en snabb titt i köket bestämde jag mig för stuvade makaroner. Det är väldigt enkelt, i teorin! Koka upp mjölk, stoppa ner makaroner, krydda lite och sen vänta tills makaronerna är mjuka. Låter ju skitenkelt!

Men, jag misslyckades. Jag gjorde superduperäckliga stuvade makaroner. Jag vill verkligen INTE ha det där äcklet till matlåda imorgon. Bläbläbläblä.

Det sorgliga är ju att jag nästan måste äta det där äcklet imorgon, jag kan bara tänka mig hur det kommer att smaka värmd i en äcklig mikro. Bläääääää. Men, det är inte ekonomiskt hållbart att hela tiden äta ute. Igår gjorde jag det, och idag gjorde jag det. Alltså måste jag ta matlåda imorgon.

Synd bara att det blev superäckligt. Jefla sjiiiiit.
Sambon zappade runt lite på teven, hamnar på tv4 och inser att det är FOTBOLL!!!!

Om bara ett liten stund så kommer han att bli helt okontaktbar, redan nu börjar han göra små utrop och berätta ingående om fula tacklingar och sådant där. Jag förstår det faktiskt inte. It is very strange.

Men men, det gör att jag inte behöver ha dåligt samvete för att jag spelar The Sims 3, mohahaha. Inget ont som inte har något gott med sig.
Snart ska jag gå ut och möta Sara för att gemensamt med henne möta en lååååång skoldag. My gosh. Jag är trött redan nu, hur ska detta gå. Ingen matlåda har jag heller.

Det är fint väder iallafall.

För övrigt så har en av mina visdomständer börjat röra på sig igen, återigen nöter den mot tandköttet där längst bak i munnen så det gör ont att göra typ allt. Äta mat, borsta tänderna, prata, pilla på tandköttet med tungan etc... Allt gör ont. Jag måste ju säga att naturen har konstruerat vissa saker på människans kropp helt idiotiskt. Plus att det ger mig huvudvärk, visdomstanden alltså. Alltid när jag märker att någon av tänderna rör sig så får jag huvudvärk.
Idag är dagens planer att laga mat till sambon när han kommer hem på lunchen, sen tänkte jag tigga skjuts upp till sjukhuset så jag kan lämna blodprov, sen ta bussen till stan och låna böcker på biblioteket. Det är dagen idag.
Igår kollade jag på filmen Tillsammans, hade inte sett den på flera år så jag hade glömt bort hur bra den är! Mitt i filmen ville jag bara stänga av för att den gav mig magont, alla mådde dåligt och barnen blev lämnade mitt i stan, det var hemskt. Men sen blev ju allt bra igen! Den filmen är bannemig på min topplista just nu, den berör på alla sätt och vis. Plus att den är hysteriskt rolig med.

Hellre äta gröt tillsammans än fläskfilé ensam.


(Och för er som inte har sett filmen, min rubrik är ett citat från filmen, inte ett påhopp på någon av er.)
Dagen började med migrän, huvudvärk och kräkning vetni. Sådär jättemysigt, verkligen. Har känt mig allmänt soppig hela dagen. Låg i soffan och kollade på teve på eftermiddagen och vaknade nyss. En hel dag borta pga. huvudvärk. Och det var inte vanlig huvudvärk, det var jordens huvudvärk. Om det någon gång hade blivit armageddon hade det blivit idag, tack vare min värk.

Hmm, armageddon, det är en film som inte står med på min filmlista. Måste helt klart inhandlas nästa gång det ska handlas film!

Nehej, om man skulle ta och hoppa in i duschen? Försöka rädda återstoden av denna eländiga dag?
Jag har länge varit en "motståndare" mot filmen Transformers, jag hade sett ett par minuter här och där och tyckt att hela filmen verkade löjlig, en typisk "killfilm" där det skjuts hejvilt och tjejerna är onödigt snygga.

Idag skulle sambon kolla på filmen och jag tänkte att jag kunde slötitta samtidigt som jag glodde runt på nätet. Jag erkänner att jag hade fel. Filmen var bra. Okej, visst är det fruktansvärt onödigt att en highschool-tjej är dösnygg och går runt med kortkort kjol, magtröja och heels i skolan, det är lite orimligt helt enkelt. Plus att man är inte med och räddar världen i heels och porrkläder! Men men, hon var ju typ supertuff så det får väl vara med och uppväga litegrann antar jag.

På det stora hela var det en bra film, en perfekt söndagsfilm.

I helgen var jag i Karlstad och hälsade på Idah0e och Porre som har skaffat lägenhet tillsammans, det var väldans trevligt och lilla kissekatten, som tydligen heter både Skorpan och Kissen, var ruskigt söt! Och Nöjesfabriken var coolt. Men vart hamnar vimmelbilderna?!
I en hel vecka har jag levt i kaos, ingen teve och inget vardagsrum, möbler har stått i hallen, dörren var på ett annat ställe, damm överallt etc. Det var kaos helt enkelt. Igår gjorde vi äntligen klart rummet, så gott som vi kan nu iallafall eftersom vi väntar på en till möbel som inte fanns i lager.
Sådär ser det ut nu alltså, det är mellan högtalarna som det ska komma en möbel. Den där svarta fast i vitt, den väntar vi på.

Äntligen har jag ett vardagsrum!Ett förtydligande, på möbeln som ska stå mellan högtalarna ska alltså förstärkaren och squeezeboxen stå på. Och ja, vi har sålt vår gamla förstärkare och har den där fula tills vidare. När vi lyckas skrapa ihop lite extrapengar så ska vi köpa en ny och snygg förstärkare.

Idag ska jag till Karlstad! Tjoho!
För ett tag sen diskuterade jag och sambon ord, vi åkte bil och på en åker bredvid oss stod det ett par fåglar. Jag sa att det var kanadagäss. Sambon försöker vara rolig och säger att det heter kanadaGÅSAR. Sen diskuterade vi om vem som hade rätt.

Alldeles nyss ringde sambon mig från bilen, han frågade mig vad ordet Mås heter i plural och det stod totalt still i huvudet på mig. Till slut fick jag lov att svara MÅSAR! Men det kan det väl ändå inte heta? Och det kan ju inte heta MÄSS heller.

Så, min fråga är alltså, vad heter MÅS i plural? MÅSAR eller MÄSS?

Och! Jag har inte googlat, det får inte ni göra heller!Okej, Anna svarar MÅSAR, men om det får heta måsar, varför får det då inte heta GÅSAR?