Idag kom jag hem runt klockan 18. Hälsade på katterna, kollade igenom posten, bytte om till mjukiskläder och satte mig sedan i soffan och väntade på att sambon skulle komma hem. Han skulle bli lite sen men sen skulle vi åka och handla för saker och ting börjar ta slut här i hemmet.

Sambons jobb har dragit ut på tiden, klockan är 20.30 och jag har precis sattit i mig lite spagetti. Han blir nog ännu mer sen. Ingen gemensam sambo-handling idag, det får bli en annan dag. Attans bananer.

Hursomhelst, dagens mysterie är VTTV. Vart Tog Tiden Vägen? Det enda jag har gjort är att vänta på sambon och plötsligt är det kväll?! Jag fattar ingenting. Det känns ju som att jag nyss kom hem och bara väntat på sambon en stund. Väldigt mystiskt.

Igår beställde jag förresten två filmer, Avatar och New Moon. Förhoppningsvis kommer de imorgon, fick mail imorse om att filmerna hade skickats med posten. Vi får välan se hur det blir.
Okej, jag har fått en request av Ylva som inte var med på mitt födelsedagskalas i lördags att jag skulle visa några av mina "vackra" 98 nattbilder jag tog när alla gästerna hade gått hem och sambon hade somnat. Och okej, jag ger henne det. Fast det blir bilder där jag medvetet fulade mig, de otroligt pinsamma bilderna där jag själv tyckte att "Nu, nu ser jag riktigt snygg ut!" men verkligen inte såg snygg ut, de bilderna får ni inte se.

Och som avslutning kan ni få en aningens bättre bild, bara en aaaaaaning posed. Men vadå, det är ju min blogg!

Och helgen börjar lida mot sitt slut och jag sitter här i soffan. Helgen har gått fort. På gott och ont. Det känns som om jag vill ha en till helg, för att vila upp mig från den här helgen. Det skulle vara trevligt, tänk vad glad världen skulle vara om alla fick vila lite extra liksom.

Imorgon ska jag upp rysligt tidigt, hujedane mig ska jag säga er. Senast 05.30 måste jag gå upp för att hinna till jobbet. Skandal ska jag säga er!
Igår hade vi min födelsedagsfest här hemma och en hel del glada människor kom.

Kvällen till ära hade jag lyckats hitta en vacker outfit på staden igår som jag hade på mig. Jag var otroligt nöjd. Sen gjorde Emma världens finaste vår-sminkning som fulländade min vackra uppenbarelse igår.

När alla gästerna hade gått hem och sambon hade somnat så hade jag fotomaraton i hallen, jag ville föreviga min vackra stil. Idag när jag förde över bilderna till datorn upptäckte jag att jag visst hade tagit 98 bilder av mig själv. Och det är nog bara typ högst 10 stycken som inte ser väldigt konstiga ut. Jaja, smällar man får ta helt enkelt.

Nu är jag proppmätt, åt nyss en stadig lunch av makaroner och korv. Det var väldigt länge sen och det var förvånansvärt gott faktiskt. Kanske för att det var så länge sen sist med.

Var nere en stund på staden, hittade en kjol jag ska ha ikväll tänkte jag. Och alldeles alldeles strax måste jag börja engagera mig lite i lägenheten, städa bort lite katthårstussar och sånt tänkte jag.
Igår var jag så sjukt trött, jag gick och la mig 21.30 och somnade kanske vid 21.45 Sen sov jag till 7 imorse, så underbart! Ikväll ska jag nog med gå och lägga mig så tidigt. Det känns som en bra plan.
I somras blev vi ju helt klara med innätningen av balkongen, så att katterna kan vara därute utan att trilla ner och dö. Sen har vi haft vaga planer på att kanske lägga trall på golvet med, göra balkongen lite mysigare liksom. Men det har ännu inte blivit av.

Vega älskar att vara på balkongen, sitta i blåsten och lukta och bara vara. Men hon är så nyfiken, hon vill ju upp och se vad som finns på andra sidan av balkongstaketet. Såklart att hon vill det. Så hon har försökt sträcka sig upp och klättra för att se. Vilket aldrig lyckas, det enda som händer är att hon fastnar med klorna i nätet.

Så idag kände jag mig snäll. Kattmöbeln som vi fick från syster Emelie som hittills har stått mitt i hallen, den drog jag ut på balkongen. Och Vega njuter! Hon sitter där som en drottning och stirrar ner på alla bilar och människor.

Naturligtvis litar jag inte på att hon nöjer sig med att enbart sitta och titta, så jag sitter här i soffan under min filt och har full uppsikt över henne så att jag kan rycka in om hon bestämmer sig för att plötsligt kasta sig mot nätet och "friheten". Men jag tror inte hon kommer göra det, hon ligger där i solen och bara tittar. 

Och för övrigt fick jag höra mitt namn för första gången av en ett och ett halvt årig pojke idag på jobbet som bara pratar litelitelitelite. "Nana" Då blev jag lite varm inombords.

Efter en heldag på staden har vi nu placerat oss hos Emma. Jenny har kommit hela vägen från Enköping.

Vi har valt kläder, Emma sminkar sig och Jenny lagar middag. Jag erbjuder moraliskt stöd där det behövs.

Snart korkar vi upp vinet!

Är det ett bra eller dåligt tecken att vi alla har inhandlat varsin vinflaska och ett antal cider?


Igår införskaffade jag mig ett par nya gummistövlar. Mina gröna, vanliga, gummistövlar har fått flytta till jobbet och jag ville ha ett par att ha här hemma med. Är dom inte vackra så sääääg?

<Varning>
Okej, det här är ett tråkigt inlägg som enbart handlar om mina felaktiga och missbildade fötter och de problem som fötterna ger mig och vår handlingsplan för att förbättra mina onda fötter. Om ni inte är intresserade, så behöver ni inte läsa detta inlägg.
</Varning>

Jag har länge tyckt att mina fötter är rätt så fina faktiskt. Inte tå-partiet, det är extremt brett och mina långa läskiga tår breder ut sig som att de har hela världen att gå på. Ett arv från pappa antar jag, breda trampdynor och tår som kräver utrymme. Så, just tå-partiet av fötterna är inte så fina.

Men resten av mina fötter har jag alltid tyckt är fina, ett högt fotvalv och en liten rosa häl.

Kära nån, det låter som att jag skriver en kärleksdikt om mina fötter. Ja, jag är nog lite självgod ändå.

Hursomhelst, tråkigt nog har mitt vackra höga fotvalv orsakat mig en massa problem. För enligt ortopeden, som jag var hos för ca 2 år sen,  har jag ett väldigt högt fotvalv, inte bra. Det gör att så gott som inga skor passar mig och att jag överbelastar mina hälar och trampdynor. Den här överbelastningen tillsammans med min reumatism ger mig enormt onda fötter ibland. Dumma fötter!

Hos ortopeden specialgjöts ett par fasta sulor/ilägg, ett par bra och fotriktiga walkingskor gröptes ur och mina nya ilägg anpassades ner i dessa walkingskor. Jag vet med mig att jag använder dessa specialanpassade skor alldeles för sällan för mitt eget bästa, men det är faktiskt inga fina skor! Men nu har jag börjat ta de braiga skorna till jobbet iallafall. Så jag ska verkligen försöka börja använda de här skorna mer regelbundet!

I två dagar nu har mina fötter ömmat. Men idag. Idag vill jag amputera de eländiga fötterna. Jag kan knappt gå normalt! Det beror på jobbet. Jag har helt fel innetofflor där, ett par eländiga, slitna och billiga kopior av foppatoffeln som jag köpte på Gotland. Klart som fan att jag får ont! Att gå hela dagarna i usla skor när man har onormla fötter är ingen bra kombination.

Nästa vecka ska jag och sambon gå ner till Aktiv Ortopedtekniks-butiken som ligger här på Munktell och försöka hitta ett par bra tofflor jag kan använda på jobbet. När jag var hos ortopeden för 2 år sen så gjordes det en avgjutning av mina fötter som jag kan använda för att gjuta nya ilägg till nya skor. Jag hoppas vi hittar en någorlunda snygg toffla iallafall.
Sitter och slöar i soffan. Kom relativt nyss hem. Jobb hela dagen, 7 - 16. Sen personalmöte 17-19. Hemma en stund, sen iväg till Andreas föräldrar för att låna en cykel till mig. Pappafar har lovat att fixa min trasiga cykel men eftersom mitt busskort går ut imorgon och vi inte har flyttat över min cykel till pappas ömma vård ännu så behövde jag en cykel. Och en cykel fick jag låna. Så, imorgon ska jag susa till jobbet på en cykel. Hoppas det inte regnar. Fast jag har ett rött regnställ. Och en röd cykel nu. Jag kommer se ut som en konstig jordgubbe som dessutom cyklar rätt så dåligt. Skandal.

För tillfället stinker det i vår lägenhet. Andreas skulle värma lite bacon i en plastbytta som vi hade gjort förut. När han tog ut byttan ur micron tyckte jag att det luktade väldigt bränt om de där stackars bacona. Det visade sig att plastbyttan hade smält i botten! Ingen aning om varför men det har smält ett hål. Så nu stinker det bränd bacon med en härlig doft av bränd plast. Vi har korsdrag just nu mellan köket och balkongen, hoppas stanken försvinner snart! Det är konstigt, vi har haft de där plastbyttorna i micron massor av gånger, så varför smälte den nu? Det är ett mysterium.
Idag efter jobbet svängde jag förbi min syster Emelie och barnen. Hon håller på och vår-rensar bort en massa saker som de inte har någon användning för. Bland annat så tänkte de kasta bort deras kattmöbel eftersom deras katter aldrig använder den. Jag och Andreas tog hem den istället.

Katterna var helnöjda! Wilma ligger och sover i den just nu. För tillfället står den mitt i hallen men vi ska hitta en annan plats att ställa den på.Vi kom nyss in från en trevlig promenad i vårvädret. 4,1 km gick vi. Jag är nöjd. Synd bara att jag inte hade min stegräknare aktiverad.

Jag var nyss nere i tvättstugan och påväg upp tänkte jag titta till min cykel som står i cykelförrådet, där den har stått sen kanske 8 månader tillbaka. Haha, jag cyklar inte särskilt ofta.

Men hursomhelst tänkte jag titta till den för mitt busskort går ut nu i veckan och eftersom ett nytt är dyrt och det är torrt ute på vägarna tänkte jag ta och cykla till och från jobbet. Det är ju trots allt inte särskilt långt. Därför tänkte jag titta till min cykel.

Jag kom ner i förrådet, ägnade någon sekund åt att hitta rätt lysknapp samt att försöka ignorera och besegra mina spindelvarning-sensorer som alltid aktiveras när jag går ner i ett mörkt och lite äckligt utrymme. Av någon anledning känner jag inte igen min cykel, jag står och tittar och tittar och försöker komma på vad som är annorlunda.

Min cykelkorg har alltid setat fast på pakethållaren, pappa satte själv fast den där för evigheter sen. Nu sitter inte cykelkorgen på pakethållaren. Den hänger på sidan av bakhjulet. Väldigt underligt. Någon måste ha tagit loss den och sen hängt den på sidan av cykeln istället.

Sen ser min cykel ovanligt naken ut, mitt lås är borta! Det hittar jag avklippt i ett hörn av förrådet.

Efter lite snabb tankegång i min oerhört snabba hjärna kommer jag fram till vad som måste ha hänt.

Någon, antagligen någon av människorna som bor i höghuset bredvid som vi delar förråd med, måste ha upptäckt att min cykel stod där, helt oälskad och utan uppmärksamhet. Antagligen är denna någon av yngre ålder, fullt möjligt av manligt kön. (Nej, jag har inga fördomar om cykeltjuvar här inte!) Denna någon hade säkert en kamrat, de ville nog ut och cykla. Min cykel stod där utan uppmärksamhet. Det inser jag själv att folk tror att den kan vara bortglömd. Denna någon och hans kamrat vill säkert skjutsa varandra. De klipper bort låset och tar loss cykelkorgen. Fullt möjligt att de bara slänger cykelkorgen åt sidan här med.

De förbereder sig för att ta ut cykeln ur förrådet för att fullt begå sitt brott. Då! Då händer det! De upptäcker att cykeln faktiskt är lite bortglömd och oälskad! Det är punka. Och inte bara vanlig punka, nej nej. Det här är katastrofpunka. På både fram- och bakhjul. Själva däckena, där slangen sitter i har spruckit. Min gissning är att däckena har spruckit av ålder. Gummi torkar liksom. Jag har ingen koll på själva innerslangarna men jag skulle tro att även de är trasiga.

Så, denna någon och hans kamrat inser att den här cykeln inte är någon höjdare att stjäla och skjutsa varandra på. Tji fick ni era tjuvar! Hursomhelst kanske de nu inser sitt misstag och väljer en mer laglig väg att ta sig fram på. De kanske tillochmed sätter tillbaka cykelkorgen på sidan av bakhjulet och sedan går denna någon och hans kamrat iväg.Jag vill bara poängtera att jag inte alls har något bevis för detta scenario, dock känns det som ett mycket möjligt händelseförlopp tycker jag nog.
Idag är det fredag och jag är ledig, dagen har jag hittills spenderat på staden. Först ett besök på vårdcentralen, fick hämta ut lite ny migränmedicin. Hoppas den här varianten hjälper! Svängde förbi Kicks och pratade lite med Emma, handlade ett läppglans med. Nästan vecka börjar jag jobba på heltid istället för min deltid för en av tjejerna på jobbet har brutit benet och blivit sjukskriven. Så i 4 veckor nu iallafall jobbar jag heltid, då tyckte jag var värd ett nytt läppglans faktiskt!

Ikväll ska jag gå på bio med Linda och Fran, vi ska se Remember me. Hoppas den är bra! Och imorgon ska jag, sambon, syster Linda och Sami åka iväg till Uppsala och imorgonkväll ska vi ut till Hållsta och hälsa på Eric och Fran som är husvakt. Det är en fullbokad helg känns det som.

Nehej, om jag nu skulle ta och göra lite mat, städa badrummet och hoppa in i duschen? Vi får se.
Idag fick jag mitt examensbevis, bara nästan två månader efter jag skickade in ansökan. Bra att det kom iallafall. Det är fint och jag är nöjd.


Förde över bilder från mobilen till datorn nyss, detta hittades.

Var påsksminkad på jobbet i förra veckan.


Festade och Mirja provade min nya kamera i mobilen.Sambon tog kort på mig dagen efter vi festade på Harrys.


Vi var i Kungsör och firade påsk och Jesper försökte få Nova att titta på kameran.
Jag och sambon var och hälsade på sambons morfar.


Vi fick en ny badrumsmöbel som Vega försökte sova i, den välte nästan och vi fick storhandla på ÖB för att förankra möbeln.


Wilma kan byta namn, antingen till Världens Fetaste Katt...


... eller Världens Gosigaste Katt.
Igår var det lite lagom fest sådär som slutade med en utgång till Harrys. Jag insåg återigen hur lätt det är att ta bilder med mobilen och sen ladda upp direkt på facebook. Väldigt lätt men samtidigt väldigt farligt! Man måste verkligen behärska sig ibland.

Nu sitter jag här och är mätt och belåten, sambon och jag har smällt i oss lite pizza och om ett tag ska vi susa iväg till Kungsör. Vega sitter ute på balkongen och njuter av att det är vår och att vi äntligen öppnar balkongdörren lite mer regelbundet nu.

Här är två bilder som jag tog igår inne på Harrys.

Idag har jag och sambon varit på systemet och tunapark. På tunan hittade jag en ny foundation för min hade tagit slut, en ny liten plånbok fick också följa med hem. Idag tog jag dessutom ut fodret från min jacka! Det är ett vårtecken om något. Fast risken finns att jag stoppar tillbaka fodret ikväll, det blir kallt om natten.

Idag är det första dagen på påskledigheten, sambon är iväg och klyver ved hos hans mormor och morfar och jag sitter här med skitigt hår och massa disk i köket. Bleh. Jag har allvarliga funderingar på att ta mig ner på staden och ignorera diskberget lite till. Får se hur det blir med det.En och en halv timma senare har jag skurat ur kattlådan, very fresh. Nu är den ren och trevlig för katterna iallafall. Plus att jag har tagit tag i diskberget och på ett magiskt sätt fått berget att försvinna. Skippar staden idag, nästa steg är att duscha. Men mitt balsam är slut! Inte bra. Kan resultera i extremt statiskt hår. Inte ok.

För övrigt har jag upptäckt att min mobiltelefon har en snabbkoppling till twitter. Något som jag hittills har varit tveksam till, plötsligt känns det så passande. Alla de gånger (typ inga) som jag under dagen vill snabb-blogga om något men inte har tillgång till datorn, då kan ju faktiskt lite mobilt twitter vara lösningen.

Fast egentligen, behöver jag verkligen en till koppling till internetvärlden? Jag är tveksam.

Dagens horoskop lyder:
Arachnids will be especially troublesome today. Chances are only fair that you will make it through the day without tangling with one or more giant Amazonian tarantulas. Keep a stick within reach, is my advice. A big stick.

Hualigen! Jag som avskyr spindlar! Bra tips där med att ha en stor pinne inom räckhåll.