Okej, läget med ögat är oförändrat. Så, förhoppningsvis blir det inte som på bilden i inlägget under. Men som det är nu orkar jag inte ta en bild på ögat mitt, ni skulle antagligen inte se svullnaden. Det är nog något som enbart jag ser.
Ja det var väl tur att jag var så ovanligt snygg igår. För imorgon kanske jag ser ut såhär i ögat:För det verkar som att jag har fått en vagel i undre ögonlocket. För någon timma sen tänkte jag att: Usch vad det kliar i i nedre fransraden!

Och efter en titt i spegeln alldeles nyss så ser jag att det är alldeles svullet! Som att jag har fått en liten smäll just på fransraden liksom. Bleh. Jag hoppas att det är försvunnet imorgon! Men antagligen inte. Med min tur sitter det väl kvar i två veckor typ. Om det inte försvinner tills imorgon lovar jag en bild på eländet. Bara för att liksom.
Igår när jag var färdigsminkad och färdigklädd slog jag ihjäl lite tid med att ta ego-snyggo-bilder på mig själv med min nya fina och braiga kamera. Se och njut.

Ibland kan man inte tro att det är samma person som allt som oftast ser ut såhär annars...


Okej, jag har lyssnat och lyssnat och lyssnat och jämfört och jämfört. Min slutsats är att det inte går att jämföra. Nightwish hade ett bättre sound förut när Tarja sjöng. Nu är det visserligen en svenska, Anette, men det går inte att jämföra. Det var Tarjas röst och sång som gjorde soundet. Anette är minst lika duktig men hon har en helt annan röst och sång. Lyssna och jämför.

Nightwish - Amaranth (med Anette)


Nightwish - Wishmaster (med Tarja)
Just nu sitter jag och väntar på att min ansiktsmask ska torka färdigt. Sen borde jag antingen ta en dusch, diska eller äta något. Allra helst alltihop och allra helst innan klockan 14.

Besiktningen gick bra, lägenheten godkändes av besiktningsmänniskan och Vega fick lite gos så hon var nöjd.

10 minuter efter besiktningen åkte vi till hyresenheten och skrev på kontraktet för uppsägningen av denna lägenheten och kontraktet för den nya lägenheten. Så, nu är det bara massa packning kvar och runtringande till diverse bolag för att flytta på tjänster, beställa nya och säga upp gamla. Yep. Lite lagom mycket sådär.

Om en stund ska jag fara till jobbet, trots min ledighet idag. Vi har Kickoff med alla föräldrar för den nya terminen, det var först tänkt att vi skulle vara ute i Skjulsta och grilla men eftersom att vädret är så fruktansvärt ostadigt idag vill vi inte riskera att stå vid en grill i ösregn. Så, vi har Kickoffen på jobbet istället.
På teve är det tv-shop där det demonstreras en maskin som ser ut som en dammsugare/ång-maskin som går på ström men som använder vatten och som får ditt golv skinande rent! All smutsen sugs upp på tyget som gnids på golvet med hjälp av ånga. Fast min tanke är ju sen att man gnider runt den där smutsen på resten av golvet eftersom man tydligen inte byter tyg någon gång. Ah, jag har genomskådat maskinen! Jag är smartare än tv-shop! Jag visste väl att mina år på högskolan skulle ge sig till känna någon gång!

Okej, på den allvarliga sidan då, jag måste städa. Idag kommer det en besiktningsmänniska hit för att se om vi har förstört lägenheten. Jag, som använder min supersmarta hjärna, inser att det ser bättre ut om lägenheten faktiskt är ren då den ska inspekteras. Så, jag ska städa.

Bleh.
Okej, den här veckan har varit sjukt fullbokad. Jobb på dagarna och aktiviteter på eftermiddagarna. För min egen skull vill jag blogga om vad vi har gjort, jag tycker om att gå tillbaka i arkivet och läsa vad jag har haft för mig. Så, here it goes.

Måndag:
Jobba hela dagen lång, fast jag måste tyvärr erkänna att jag inte har någon som helst aning om vad jag gjorde efter jobbet sen. Så, den dagen kan inte ha varit uppbokad med något? Eller jo! Det klickade till i minnet mitt! Syster hämtade mig efter jobbet och så for vi hem till mig och hämtade massor av hennes kartonger och stoppade in dem i hennes nya lägenhet. Så var det! Nu minns jag allt. 

Tisdag:
Min lediga dag! Syster kom över på morgonen runt 9.30 och visade upp listan hon hade skrivit att ha med sig till IKEA och sen for vi iväg. Fastnade ett tag på E20 eftersom regnet hade gjort att en bil fick vattenplaning och räddningstjänsten och diverse bärgningsfordon arbetade hårt med att få iväg människan till sjukhuset och rensa upp på vägen igen. Så, vi stod på vägen och väntade. Väl på IKEA shoppade vi, eller syster shoppade jag och hjälpte till. Två hela kundvagnar fylldes med enbart småsaker, såsom allt till köket och toaborstar. När vi åkte från IKEA ville inte syster tro på mig när jag sa att vi skulle följa avfartsskyltarna mot Oslo, hon ville följa skyltarna mot Stockholm. Och inom ett par minuter var vi påväg mot Enköping. För i Västerås åker man via Enköping när man ska till Stockholm. Så, vi åkte en mil mot Enköping innan vi kunde svänga tillbaka.

Väl i Eskilstuna arbetar jag och syster hårt med att släpa upp allt hon hade köpt upp till hennes nya lägenhet. När sambon slutade jobbet så åkte vi TILLBAKA till IKEA! Två gånger på en dag! Den här svängen hade vi med ett släp och så handlade syster alla "stora paket", säng och sådant.

Kom hem sent på kvällen och stupade i säng.

Onsdag:
Återigen jobb, lång dag med inskolningar och mycket att göra. Ingen rast och ingen ro. Hann vara hemma i en timma och ta en efterlängtad dusch innan sambon och jag for iväg igen. Den här gången till Café Sylvia för att möta Fran, Eric, Linus och Linda och äta lite. Både jag och sambon var dödtrötta så vi ursäktade oss tidigt och for hem. Stupade i säng så gott som direkt efter vi kommit hem.

Torsdag:
Jobba, jobba, jobba. Under barnens sovstund målade jag en vägg i hallen Signalröd. Jag kom fram till att jag nog inte har en framtid som målare. Efter jobbet åkte jag med syster till hennes lägenhet och höll henne sällskap när hon monterade möbler. Sen for jag och sambon iväg till Coop och gjorde en mysig kvälls-handling, strosade runt bland matvaror och sen hem, äta kvällsmacka och sen soooooova. Igen.

Fredag:
Kort dag! Kom hem för två timmar sen och jag har gjort absolut ingenting. Bara setat i min soffa och njutit av att bara sitta i min soffa. Sorligt nog måste jag snart ta tag i diskberget i köket bara. Bleh. Plockade med mig lite rabarber från jobbet så en paj ska nog göras senare ikväll.Och, så kan jag säga att vi ska flytta. I November ska vi flytta till en vacker lägenhet 50 sekunder från sambons jobb, så ni som vet vart han jobbar vet på ett ungefär vart vi ska. Till gamla stan helt enkelt. Very nice.

Okej, nu har jag skrivit ett mastodontinlägg men det är bra, då har jag minnen för framtiden. Annars blir dagarna så lätt bortglömda i mängden liksom.
Sambon och syster diskuterar skillnaderna i deras synsätt på Intelligens.

Syster säger:
- Jag säger att man är intelligent om man är bra på logiskt tänkade och kan veta och förstå hur man ska fixa och lösa problem.
- Tack för dumförklaringen...
- Vadå?
- Jag är skitdålig på att tänka logiskt och jag kan inte lösa problem bara sådär.
- Hahahaha!

(Obs, jag inser att hennes "dumförklaring" låter hård såhär i skriven text men jag försäkrar er om att alla parter är glada och skrattar.)

Alltså, min syster har både dåligt inflytande på mig och så dumförklarar hon mig bara i sådär förbigående. Ack ack. Jag har det inte lätt.

- Sitter du och bloggar nu? Hahaha!

Nu, en stund senare är syster och sambon fortfarande i en djup diskussion angående intelligens och allmänbildning. De tycker precis tvärtemot varandra och båda vägrar ge sig.

Jag har lärt mig att ignorera såna där evighetsdiskussioner eftersom jag är Intelligent nog att inse att båda har rätt och båda har fel.

Egentligen är jag helt otroligt smart helt enkelt. Fast jag döljer det för att inte få mina medmänniskor att känna sig sämre.
Med risk för att låta som en gammal surkärring men, Åh vad jag avskyr fyrverkerier!

Resultatet av kvällens Å-fest-fyrverkerier är att jag nu har två vettskrämda katter som ligger och trycker under soffan eftersom jag hade balkongdörren öppen när idiotierna startade.

Men visst, fyrverkerier är fina, festliga och används, för det mesta, i trevliga sammanhang. Men seriöst, i dagens teknologi, uppfinn fyrverkerier som bara är vackra och som inte smäller!
När sambon är iväg ägnar jag mig åt att göra mig själv vackrare än vanligt. Efter duschen smetade jag in benen med Dove Summerglow som typ aldrig torkar in utan gör att benen är smetiga i timmar. Sen drog jag på mig ett vackert pannband och smetade in ansiktet med en rosa hallon-ansikts-mask. Och allra slutligen målade jag tånaglarna. Jag fick två tå-spretar-grejjer av min syster, såna där som tjejer har för att underlätta målning av tånaglar så att inte lacket smetas överallt.

Det var min första upplevelse av tå-spretar-grejjer och jag ska säga er att det är TORTYR! Men, eftersom alla andra tjejer tydligen använder dessa tortyr-redskap är inte jag sämre. För att bevisa för er mina kära läsare att jag faktiskt är en tjej så får ni nu bildbevis.De goda nyheterna är att jag nu en stund senare har tappat kontakten med mina tår så smärtan har avtagit.
De dåliga nyheterna är att jag nu en stund senare inte känner mina tår, det kan inte vara bra.
Saker jag hittade i soffan när jag lyfte bort kuddarna för att ta av soffklädseln för att tvätta den:

* Tre par hårnålar
* Två femkronor
* En enkrona
* En mutter (!)
* Stora rester av en knäckemacka
* Femhundratjugotre fjädrar som krypit ur kuddarna
* Sjuhundraelva tussar med kattpäls
* En halv grusplan

Det känns ju verkligen fräscht att man har legat och gosat in sig i den där soffan. Blää. Fast nu är den ren och fin så nu kan man gosa in sig i soffan massor.
"In the grocery store, you will see quite a few people with infants in their shopping carts. Try though you might, however, you will not be able to find the bin with the children. Perhaps they're sold out? Important Safety Tip: do not stop one of the women with an infant and ask her to show you where her baby came from."
Igår åt systeryster lite godis alldeles precis bredvid mig i soffan och jag ville med ha godis! Så, jag ringde sambon som skulle åka hem från jobbet och bad honom svänga förbi en affär och införskaffa lite förnödenheter.

- Hej älskling, Linda sitter och äter godis bredvid mig och jag vill med ha godis! Kan du köpa?
- Hmm, det är inte bra det här, Linda har dåligt inflytande på dig.

Det hela slutade iallafall med att sambon köpte lite gott godis till mig och jag var nöjd.

Idag är sambon iväg med jobbet på en Å-Fest-grejj så det har varit jag och Linda nu i eftermiddag. Först åt vi lite godis som var kvar från igår, sen kom vi fram till att vi skulle åka iväg och kolla i lite affärer. Och svänga förbi en affär och köpa mer godis eftersom vi åt upp allt som var kvar från gårdagen. Så, vi köpte godis och blev hungriga. Och för att stilla vår hunger åkte vi till donken och åt middag. Sen åkte vi hem och åt upp det nyköpta godiset.

Slutligen, systeryster har dåligt inflytande på mig.

Jag kanske borde gå ut och gå med mina stavar imorgon?

Maybe baby.
Samtal som alldeles nyss inträffade med systeryster Linda. Vi fyller år med en veckas mellanrum hon och jag och alltså är vi samma stjärntecken. Jag läste upp mitt horoskop högt för sambon och syster, efter ett par sekunder utbrister min syster:

- Kan du inte läsa mitt horoskop också?
- Linda, tänk efter lite nu.
- .....? Hahahaha! Varje gång som jag har läst din blogg och läst de där idiotiska horoskopen så har jag aldrig fattat att det är ju mitt horoskop med! Hahahaha!
Yep, tillbaka till jobbet efter en lång och härlig ledighet. Vi får se hur trött jag är ikväll, jag tror på Mycket Trött.
Inatt sov vi alldeles ljuvligt, igår fick vi hem vår säng och monterade ihop den och den gav ljuvlig sömn!


Tömde kameran, sambon har tagit lite diverse bilder där han har provat olika inställningar och dessa valde jag ut att stoppa in i min dator.

Det är viktigt att se till så att systern har rena öron.


Och vice versa...


Och tillbaks igen...


Och som vanligt urartar det hela.


Sambon lekte paparazzi på en väldigt vacker varelse!


Vega hittar något intressant på balkongen.Fast ibland är denna vackra kissekatt inte lika vacker som vanligt...Och för övrigt så har vår nya säng anlänt till affären så vi kan hämta ut den idag! Tjoho!
Alltså, jag vet inte hur många telefonförsäljare som ringer hit och frågar efter Anders, lär er läsa liksom! Det ringde en kille alldeles nyss och frågade efter Anders, mumlade gjorde han med så jag hörde inte vart han ringde ifrån. Alltså, jag fattar ju att dom menar Andreas men idag orkade jag inte bara.

- Eeeeh, jag... från... och eeeh, söker... Anders
- Det bor ingen Anders här.
- Eeeeh, va? Eeeh, jag menar Andreas alltså.

Jäkla mummel-människa, om man nu ska arbeta med att ringa upp folk så ska man väl ändå kunna prata högt och tydligt och säga rätt namn?
Jag hade tänkt att gå upp klockan 8.30 imorse men så blev det icke. Jag vaknade klockan 10.20 istället då jag blev väckt av Wilma som var helt tokigt busig och ägnade sig åt att äta på mina fötter. Så, jag drog mig upp och bytte vatten och mat åt katterna, rensade kattlådan och dammsög kattrummet.

I badrummet huserade en lagom stor hemsk spindel som jag först försökte få Vega att äta upp men hon fattade inte vad jag ville, hon bara tittade på spindeln och gick sedan iväg. Det är egentligen Wilma som är jägaren av de båda men jag ville inte riskera att tappa bort spindeln genom att gå iväg och leta efter henne. Så, jag fick ta saker i egna händer och ta bort spindeln själv. Hua!

Sen var jag väldans duktig, jag gick ut och gick med mina stavar! Min taktik var att gå i takt med musiken som jag laddade in i min ipod igår. Följden blev att de första två låtarna var techno-låtar och jag höll bokstavligen på att dö. Men jag vägrade byta låt. Något dramatiskt blev det dock när jag höll på att trampa på en HUGGORM som låg mitt på gångbanan där jag gick! Jag var helt i min egen värld och såg inte ormen förrän min fot var i luften rakt ovanför den. I vild panik gjorde jag ett otroligt graciöst skutt rakt åt sidan och ormen slingrade iväg. Ännu mer hua än den yttepyttelilla spindeln.

Så, hursomhelst, jag har varit duktig nu på förmiddagen tycker jag. Nu sitter jag här nyäten och nyduschad och rätt så nöjd med mig själv.

Haha, det märks på bloggen att sambon är iväg, jag har ingen att berätta mina äventyr för förutom just bloggen...
Sambon har åkt iväg till Halmstad och mitt enda sällskap tvättade nyss sina fötter och sen ps3-kontrollen och allra sist min hand. Thank you, thank you very much kissekatten.

Alltså, kommer ni ihåg när kissekatterna var såhär yttepyttesmå?! Jag gör det sannerligen inte, hur har lilla Wilma som fick plats i en av sambons sko blivit en stor monsterkatt som väger bly? Ingen aning ska jag säga er. Ingen aning.Eller Vega som inte ens kunde jama ordentligt utan bara lät som en fågel varje gång hon öppnade munnen? (Obs, ha ljudet på för hon börjar kvittra direkt och filmen är kort)

Låt mig presentera morgondagens nya hit-band!

Edit: Såhär ett par veckor efter skapandet av detta inlägg är nöjet med att titta på fyra coolingar som dansar till en dålig låt inte riktigt lika roligt. Plus att det tydligen inte går att stänga av musiken och dansen när man läser min blogg så det stör mina underbara läsare. Så, jag tog bort dansen. Men den finns för alltid i våra hjärtan!

 

Idag är dagen då sambon och jag impulsköpte en sängram och två sängbord. Yep.

För någon månad sen sålde vi vår gamla sängram och sängbord till min systeryster och hennes make och sedan dess har vi sovit på golvet. Alltså, våra resårbottnar har stått på golvet till katternas förnöjelse. Wilma har börjat med en ny hobby vilken innebär att hon lägger sig ner på sidan precis intill sängen och sen springer/drar hon sig framåt med hjälp av klorna. Hon älskar det, vi hatar det. Speciellt när hon gör det typ supertidigt på morgonen eller mitt i natten och det hela brukar sluta i att jag slänger en kudde på henne som hon duckar för och sen fortsätter hon. Typ.

Men så idag hittade vi vår nya sängram och den är fin! Very lovely. Om 1-4 veckor har vi den här hemma hos oss.