Idag har jag haft min lediga tisdag och jag var verkligen bara slappat idag, fast trots denna slapphet har jag gjort mycket. Fast långsamt liksom om ni fattar.

Först en sväng till vårdcentralen imorse för att lämna blodtryck- och pulsprov, sen cyklade jag hem och bytte om eftersom det var tokvarmt ute. Jag trodde inte att det var så extremt varmt redan imorse så jag hade knäshorts och t-shirt till vårdcentralen och jag höll på att smälta bort. Så hemma bytte jag till shorts och linne och sen susade jag ner på staden och såsade runt bland affärer och hamnade till slut inne på gina där jag dels träffade på Emma och dels handlade lite mera kläder.

Sen cyklade jag hem och kylde ner mig till två avsnitt av Gilmore Girls, plus att jag även kopplade in hemtelefonen igen så nu kan ni som vill ringa hem till den istället för till våra mobiler. Sen cyklade jag iväg till pappafar så att han kunde laga min knasiga cykel. Den växlade nämligen av sig själv hela tiden, en aning irriterande. Men inte längre! Nu växlar den bara när jag själv vill växla.

Sen cyklade jag, pappa, Anna och Nosan till hundbadet där Nosan gick runt och nosade på andra hundar. Påväg hem från hundbadet stannade vi till på donken och jag blev bjuden på en näringsrik middag.

Och nu är jag hemma. Jag har gjort mycket idag känns det som trots att jag verkligen har degat runt typ. Bra blandning!

Fast jag tror faktiskt att vår hemtelefon är trasig. Jag stoppade in nya batterier i den idag vid lunchen, nu säger den "Low battery". Vet inte varför den gör sådär, helkonstigt faktiskt. Så om ni vill ringa, ring fort för snart orkar vi inte byta batterier på den igen.

Nu, tvättstuga!
Okej, här kommer nog den viktigaste notering av dem alla i min blogg. Det är inte klokt hur självutlämnande detta inlägg blir nu. Men. Så. Får. Det. Bli.

Den är för liten. Jag har köpt en ny och den är för liten för sitt ändamål. Den räcker inte hela vägen om man säger så.

Min TANDBORSTE är för liten! Haha, vad trodde ni att jag skrev om egentligen?! Jag köpte en ny tandborste i förra veckan och den är för liten helt enkelt, som en barntandborste. Det känns som att jag får skrubba extra länge för att hela tänderna ska bli rena. Väldigt konstigt måste jag säga er. Jag trodde inte att det fanns storlekskillnader inom tandborstvärlden som det finns inom klädvärlden. Very strange I tell you.

För övrigt hittade jag solskyddsfaktor längst in i badrumsskåpet idag, den lär ju vara minst ett år gammal men nog måste den göra lite nytta ändå? Jag smörjde in axlarna och nacken iallafall. Som förövrigt inte alls är lika lysröda, plus att dom verkar ha slutat att göra ont. Det är tur det!
Idag var det midsommarfirande på jobbet och jag var glatt utklädd till clown, jag och mina kära kollegor och barnen var utklädda. Och alla föräldrar tog kort. Jag såg ut som hejkomochhjälpmig med sambons blåa leopardtights, en röd kjol, ett randigt linne och en musikspelande julslips. Håret hade Ylva konstfärdigt satt upp i två små knutar mitt på mitt korkade huvud.

För i mitt korkade huvud cirkulerade endast: Solen gassar, se till att barnen inte är utsatta för den elaka solen, smörj med solskyddsfaktor och tvinga på alla barn deras solhattar!

Men tänkte jag för ett ögonblick på att mitt eget hår var uppsatt mitt på huvudet och därmed berövade mina axlar och nacke mitt vanliga solskydd? Nepp. Tänkte jag för ett ögonblick att ett linne med boxarrygg ger solen totalt åtkomst åt axlar och nacke? Nepp.

Så, vad har jag lärt mig idag?

Att brända axlar och nacke svider.

Ack ack ack.
Yes, jag gick ner på stan med en tanke om att hitta något att ha på mig på förskolans midsommarfirande. Det gick inget vidare. Däremot hittade jag massor med kläder inne på gina! Att ha till vardags alltså, och inte som en clown.

Jag älskar rea, jag plockade på mig kläder för 930:- och betalade endast 176:- Jag är riktigt nöjd! Fast jag kan inte ge rean all ära, jag hade 200:- i presentkort plus 150:- rabatt tack vare ett fullt stämpelkort. Men iallafall! Nu sitter jag här i ett nytt linne och ska snart iväg till jobbet, typiskt att det ska ligga ett personalmöte på min lediga tisdag. Attans bananer.

Jag börjar bli lite bortskämd med lediga tisdagar tror jag...,

Det här linnet har jag på mig alldeles precis nu, alldeles precis nytt är det.
Idag är det tisdag och jag är ledig, väldigt trevligt måste jag säga er. Mina planer är att gå ner på staden och leta efter en outfit att ha på midsommarfirandet på jobbet som vi ska ha på torsdag. Temat är clowner och alltså ska jag vara utklädd.
Idag har vi storstädat sambon och jag, vi har städat och vi har fejjat och nu är det riktigt rent och trevligt här hemma. Anledningen till dena storstädningen var, dels för att det verkligen behövdes, men också dels för att vi skulle få besök.

Och besök fick vi, Eric och Fran kom över och åt tacos och kladdkaka. Jag hade gjort en alldeles ljuvlig kladdkaka måste jag säga! Och turligt nog finns det över tills imorgon med, hehe. Den passar nog alldeles perfekt till frukost tycker jag.
Idag gifter sig kronprisessan och jag vet att många tycker att det här bröllopet är ett överdrivet slöseri med skattepengar. Men jag bryr mig inte om det ärligt talat. Det fanns ju någon uträkning som visade hur många kronor per skattebetalare det rörde sig om och jag vill minnas att det inte var särskilt många kronor.

Jag anser att Sveriges kungahus är en fin tradition för Sverige och något som ska finnas kvar! Och klockan 15.30 idag tänker jag sitta bänkad framför teven för att se på bröllopet. För ärligt talat, hur ofta inträffar ett kungligt bröllop? Inte särskilt ofta.
Ja, alltså, jag går ju på ett deltidsvikariat som det är just nu, fram tills vi har semesterstängt. Men idag bestämdes det att när förskolan öppnas igen efter semestern så ska jag fortsätta att jobba där! Och gå upp på heltid när vi fått in tillräckligt många barn. Tjoho! Framtiden känns så oändligt mycket ljusare nu, när jag vet vad jag ska göra och vart jag kommer befinna mig.

Idag for sambon till Stockholm i jobb, han kommer hem på fredag. Ack ack.
Igår var sambon ute och premiäråkte med sitt nya mc-kort på sin motorcykel. I regnet.

Okej, såhär såg jag ut igår då, i typ två timmar.


Och ja, jag vet att den här bilden är suddig men det är den enda bilden på hela mig. Men förhoppningsvis vet ni hur jag ser ut i ansiktet ändå.


Okej, sambon krusade hela mitt jäkla hår, det tog en och en halv timma. Jag var redigt snygg ikväll. Synd bara att jag inte hann njuta av mitt krusade hår och min snygghetsfaktor i mer än en timma hemma hos Ann. Efter en timma där fick jag nämligen migrän. bläbläbläblä. Nu är klockan 23.50 och jag vaknade för en stund sen och kunde inte somna om. Nu är jag verkligen inte snygg. Prova själva att lägga er och sova med krusat hår i en svettig och orolig sömn. Jag ser ut som stryk istället.

Jag är inte glad nu.
Ikväll ska jag och sambon iväg på pudelrocks-fest. Fast jag hoppas innerligt att temat pudelrock endast sträcker sig till klädsel och inte till musikvalet. Jag hoppas.

Idag har jag och sambon vart en sväng till Västerås och shoppat en hel massa. Igår tog sambon mc-kort men eftersom att vi hade inbrott i garaget för ett tag sen och alla hans mc-kläder blev stulna så kan han inte utnyttja sitt nya körkort. Därför var vi i Västerås, för att hitta nya mc-kläder till sambon.
På jobbet har vi rullande fredags-schema och idag är det Fredag 3. Vilket innebär att jag är ledig, tjoho! Det är extremt välbehövligt med en extra ledig dag ska jag säga er.

Idag ska jag göra ärenden. Först ett uschligt ärenda, jag måste nämligen lämna blodprov. Bleh. Nu när det är så lång tid mellan proven så blir jag så känslig i huden. Förut, när jag gjorde blodproven ofta blev huden härdad och det gjorde ont väldigt sällan. Men inte nu. Plus att vissa blodprovstagare jämt kommer åt någon nerv så jag alltid tror att armen typ ska ramla av. Men men.

Sen tänkte jag traska lite på staden, försöka hitta kläder att ha på mig imorgon på storasysters födelsedagskalas. Vi får välan se hur det går.

Dagens horoskop lyder:

Today you will be watched by cats. It's nothing really worth worrying about, I'm sure. Did you know that you've started making little unconscious "squeaks" when you're concentrating on something?

Fast att bli iaktagen av katter hör väl inte direkt till det ovanliga här hemma. Katterna ägnar extremt mycket tid åt att sitta och stirra på mig. Särskilt när jag sover. Jag kan vakna av att det sitter en katt och stirrar på mig någon decimeter från mitt ansikte. Väldans mysigt.

Och psykande.
Det var en gång en åsna som betade på ett majsfält. Plötsligt blev det 150 grader varmt, all majs började poppa och hela fältet blev vitt. Åsnan trodde det var snö, så den frös ihjäl.


Hahahahahahahhaahaha!


Den är bannemig i klass med:


Det var en gång två älgar som var ute och flög då den ena fick en bulle i ögat. Den första älgen ropade till den andra:
- Du har en bulle i ögat!
- Va?
- Du har en bulle i ögat!!
- Vad säger du?
- Du har en bulle i ögat!!!
- Jag hör inte vad du säger för jag har en bulle i ögat!
Igår for vi på långväga besök, ända bort till Karlstad for vi! För att fira Idas födelsedag, Pontus födelsedag och deras nya lägenhet. Det blev ett galet galej. Eller, som man tydligen säger i Karlstad: Det var dreeeetsköjj! (med reservationer för stavningen där känner jag).

Hursomhelst, jag hade tänkt dokumentera resan med min kära mobiltelefon, dock kom jag bara ihåg att ta ett ynka kort i bilen när vi var påväg till Karlstad. Så det blev inget vidare av med dokumenteringen där. Vilket nu blev en påminnelse för att köpa en liten smidig digitalkamera som jag kan ha med mig i fickan typ. Jag och sambon pratade om det i höstas men det blev aldrig av. Vi får välan se.

Just nu har jag en massa tvätt nere i tvättstugan och köket fullt med disk. Jag är verkligen inte sugen på att gå och diska. Inte alls. Därför skjuter jag upp det.
Nu sticker vi snart till Karlstad där Ida och Pontus ska ha fest. Det ska bli kul! Vi återkommer till staden imorgon.
Jag satt och försökte komma ihåg melodin till en text. Via alla sidospår på allas vårt kära youtube hittade jag massor med gamla intron från barnprogram jag tittade på som liten! Mysigt värre ska jag säga er.