Meh, jag har tappat bort min sladd för att koppla ihop datorn med mobilen. Den ligger inte där den ska ligga!

Så, vem av er är tillräckligt synsk för att se vart min lilla sladd ligger?
Igår var jag och Emma en sväng inne på tunan, både hon och jag hittade en del kläder. Jag blev nöjd.

Fast jag behöver fortfarande mer kläder, speciellt till jobbet. Får nog gå en sväng på stan efter jobbet imorgon tror jag.
Idag efter jobbet svängde jag förbi vårdcentralen och lämnade ett ekg-prov för första gången i mitt liv. Det var lättare än jag trodde, fick såna där små klister-elektron-lappar överallt på kroppen, tillochmed på fötterna och så fick jag ligga stilla i ett par minuter och sen så var det klart.

Fast nu är jag dödstrött, det har varit en lång vecka. Jag tror nästan jag ska ta en dusch och sen kanske en liten tupplur.
Gud vad trevligt det var att cykla från jobbet till vårdcentralen i ösregnet!

Verkligen!

Och det allra trevligaste var att upptäcka att mina regnbyxor tydligen inte alls är täta längre. Och den härliga upptäckten gör jag i väntrummet på vårdcentralen där jag inser att min rumpa är sjöblöt. Gud vad trevligt!

Verkligen, riktigt riktigt trevligt!

Eller inte.

Inte alls faktiskt.


Och för övrigt har jag tydligen inga reflexer i kroppen. Doktorn tog en sån där "reflexkollarhammare" och knackade på mina knän och armbågar. Totalt stumt. Nada reflexer.

Det kanske är därför jag är så lättskrämd? Min kropp överreagerar på potentiella faror just för att jag kanske annars totalt missar alla potentiella faror? Så är det nog.
Yes, här kommer min otroligt händelserika lördag. Dock är flera av bilderna suddiga, det beror återigen på att jag inte orkade släpa med systemkameran utan tog bilderna med mobilen.

09.30 - Komma ihåg att det var EFIT!


10.30 - Borsta tänderna


11.30 - Tvätta massa tvätt


12.30 - Skriva handlarlista med sambon


13.30 - Gå runt i skobutiker


14.30 - Handla mat


15.30 - Skala potatis


16.30 - Låta katterna smaka på kokt potatis, det var tydligen gott!


17.30 - Ge Wilma vatten från duschen


18.30 - Titta på när Fran och Linda skapar sushi


19.30 - Maten är uppäten


20.30 - Spela LittleBigPlanet


21.30 - Äta Ben & Jerry's


22.30 - Titta på Tillsammans


23.30 - Spela lite mera ps3


00.30 - Läsa lite godnattsagor
Idag är det en EFIT-dag och den här gången ska jag försöka komma ihåg att ta bilder! Fast det kommer nog bli kassa mobil-bilder för jag orkar inte släpa runt på systemkameran hela dagen lång liksom.
Det är riktigt härligt när det ingår i jobbet att man ska vara utomhus och njuta av naturen! När jag var på SJ kunde jag sitta och titta ut genom fönstret och vara glad när det regnade för då kunde ingen annan heller njuta av solen. Nu njuter jag av solskenet med resten av utomhus-människorna istället.
Taurus (April 20 - May 20)
Hide.

Det kan inte betyda något bra.... Eller?
Gjorde nyss ett internet-test, om min hjärna är mest kvinnlig eller manlig. Jag blev kvinnlig, tänka sig!

Ett utdrag av mitt svar på testet beskriver mig som handen i handsken tycker jag.

Empathising
Your empathy score is: 15 out of 20
Average score for men: 7.9 out of 20
Average score for women: 10.6 out of 20

What does your result suggest?
Empathisers are better at accurately judging other people's emotions and responding appropriately. If you scored 15 and above, you are very empathic and would be an ideal person to comfort people in a time of crisis. Women in general are better at empathising.

Systemising
Your systemising score is: 3 out of 20
Average score for men: 12.5 out of 20
Average score for women: 8.0 out of 20

What does your result suggest?
Systemisers prefer to investigate how systems work. A system can be a road map, flat pack furniture, or a mathematical equation – anything that follows a set of rules. A score of 15 and above suggests you're good at analysing or building systems. Men in general are better at systemising.

Scientists are keen to learn more about people who score high or low on both tests. They want to find out whether or not empathising and systemising are linked. Is a possible to make yourself more empathic?


Och ja, det var väl precis vad jag hade väntat mig. Jag vet att jag är totalt ointresserad av HUR saker och ting fungerar, som en bil, jag nöjer mig med att veta att bilen startar (om den inte är trasig då) av att jag vrider om nyckeln. Jag bryr mig inte ett jota om vad som händer inuti och varför den startar.

Däremot är jag alltid väldigt intresserad av folks känslor, varför någon sa som den sa och vad det kan bero på och hur den menade och hur den känner etc.

Så, ingen större överaskning där inte. Plus att jag fick överpoäng på ord-delen. Jag fick sammanlagt ihop 19 ord. Den genomsnittliga kvinnan får tydligen ihop 12,4 ord sammanlagt i testet. Det är tydligen kvinnligt att använda många ord. Enligt testet använde en genomsnittlig kvinna över 3000 mer ord om dagen än en genomsnittlig man.


This task looked at your verbal fluency.

Your score: you associated 12 word(s) with grey and you named 7 word(s) that mean happy.

Average score for men: 11.4 words total
Average score for women: 12.4 words total

Så, kort sagt, efter att ha läst mitt test-resultat. Jag tänker kvinnligt. Och jag är totalt handikappad när det gäller att tänka logiskt och systematiskt. Fast det visste jag ju redan.
Idag har vi helplaneringsdag på jobbet, vilket innebär att vi i personalen ska sitta och uggla (planera) hela dagen och alla barnen är lediga.

Yep yep.
Är det någon som anmäler sig frivillig till att reda ut mitt skatbo till hår?

Nu ska vi snart iväg och äta med sambons familj. Det är tur att man är sitt allra snyggaste idag!

För en och en halv vecka sen införskaffade vi oss en LitterLocker II och Ida ville veta om det var värt ett köp. Nu såhär efter tio dagars användning känner jag att jag kan göra en liten recension. Så, för er läsare som inte har en katt och som inte alls vill läsa om kattbajslukt, ni kan ju hoppa över det här inlägget.

Den funkar riktigt bra! Idag blev påsen helt full så den höll för våra två katters avfall i tio dagar och det bästa av allt var att jag kände aldrig någon lukt. Ingen alls. Enda gången man kände en liten doft var när man öppnade själva LitterLockern för att slänga ner mer skit. Inte annars. Skitbra! (no pun intended)

Jag vet inte hur länge en rulle med påsar räcker dock, jag tror att det iallafall är tre påsar kvar av mina undersökningar på internetet. Så man får väl räkna med att köpa en ny refill av påsar kanske en gång i månaden, men det är det bannemig värt för denna smidiga mekanism.

Så, Johanna säger: Helt klart värt pengarna!
Dagens horoskop:
Poit twoonie squaggle? Floon morble tid bubbu taha, hen? Hen?


Idag känns horoskopet faktiskt riktigt rimligt. Ibland är nonsensljud det bästa sättet att uttrycka sig på.
Nu när balkongen är helt innätad och katterna är ute mycket på balkongen så tänkte vi att det var dags att fixa till det totalt omysiga betonggolvet därute med. För en helt okej peng på Coop så införskaffade vi oss lite plastplattor som sambon så fint pusslade ihop.

Sambon börjar pussla.


Katterna tycker det är intressant!Sen behövdes en del plattor sågas av för att passas in i alla skarvar som blev.


Sambon pusslar med skarvar.


Det färdiga resultatet!Total arbetstid = Ca 40-45 minuter, inklusive sopning och skrubbning av det smutsiga bordet.
Jag sitter och försöker få ihop en ny header, med andra bilder. Känns som att jag vill uppdatera min litegranna.

I mitt bildsökande hittade jag en godbit som jag nog inte har delat med mig av.

Idag är det min lediga fredag, det har jag tänkt utnyttja. Om en timma ska jag sitta i frisörstolen och klippa mig, vilket är ruskigt välbehövligt eftersom jag senast klippte mig i juli.... Efter det tänkte jag shoppa loss för ett presentkort jag har fått, om jag hittar några fina kläder vill säga. Och efter det ska jag få massage. Och möjligtvis någon gång däremellan att jag lunchar med Emma. Vi får se hur läget blir.Okej, såhär efter min dag på staden är läget såhär. Håret är litelite kortare, inte så det märks för er utomstående men så det märks för mig att mycket av det slitna och frissiga är borta. Det känns skönt och mycket fräschare!

Shoppingen gick sådär, en ny body vilket var bra för min gamla har gett upp helt. Och ett par shorts, får väl se om jag blir såpass bekväm med mina ben i sommar att jag kommer använda dom också... Men det tror jag nog! . Helt okej shopping.

Och massagen då, så himla skönt! Jag ville ligga där för alltid, fast det fick jag inte. Jag ska försöka ta mig i kragen och gå en gång i månaden iallafall.

Och ja, nu sitter jag här med nymålade naglar. (och fingertoppar pga. jag tydligen är jättedarrig idag, mindre snyggt) Det blev ingen lunch med Emma men jag har faktiskt inte varit särskilt hungrig idag, fast nu börjar en hunger krypa ifatt mig. Vet inte riktigt hur jag ska tackla problemet, fullt möjligt att jag tar och drar ihop något snabbt i köket.

Och för övrigt skulle jag vilja att jag kunde komma igång med en ny header här på bloggen. Men det känns bara så omständigt och tråkigt! Bah.
Idag börjar jag inte förrän klockan 9, riktigt skönt.

Dagens horoskop:
You will have a dream tonight, in which you are standing on the shore of an inky black river in grey twilight. An old man wearing a black cloak will appear, poling a rickety old boat up to you. He will demand payment to ferry you across, but it will turn out he doesn't accept American Express.

Alltså, det är ju kusligt hur bra den här horoskopsidan är!

Haha.
I ett par dagar nu har jag varit stel och öm, igårkväll eskalerade skiten. Vaknade imorse klockan 2 av att jag hade så ont i höger axel att jag inte kunde röra mig. Totalt omöjligt att hitta någon bekväm position att sova på, för visste ni att oavsett hur du ligger så är det någonting som belastar/rör axeln? Jag upptäckte det igår iallafall. Klockan 2.40 var jag så fruktansvärt frustrerad över att jag hade så ont att jag bryskt väckte sambon och krävde tröst. Fina sambon lugnade ner mig och gick även med på att byta sida i sängen, för i min frustration var jag totalt övertygad om att hans sida av sängen var mjukare. (vilket den faktiskt var!) Och jag somnade kanske runt klockan 3.

Vaknade av klockan imorse 05.40, var dödligt trött och ond i axeln. Morgnar är alltid värst i ondhet. Dumma morgnar. Var tvungen att ha armen rakt ner och inte röra den alls, fick göra alla morgonbestyr med vänster arm. Gjorde den trevliga upptäckten att alla mina värktabletter är slut. Men det var väl positivt egentligen eftersom jag inte gillade den sorten som jag fick, tyckte inte den hjälpte något alls.

På jobbet ringde jag till "min" sköterska på reumatologen och berättade att jag ville ha nya tabletter mot min värk och hon svarare att det skulle fixas inom ett par dagar.

På bussen hem från jobbet missade jag att plinga vid min busshållplats så jag åkte med ner på stan, tog en sväng in på ett av alla tusen apotek för att kolla om doktorn hade varit snabb. Vilket han hade varit! Tjoho! Nya värktabletter, som förhoppningsvis fungerar bättre ligger nu i skåpet. Jag måste säga att jag är riktigt nöjd med snabbheten, han är bra min doktor. Jag behöver nästan aldrig vänta på svar eller värkstillande, han tar mig på allvar. Vilket sorgligt nog inte händer alltför ofta i dagens vårdsamhälle.

Hursomhelst, det jag egentligen skulle komma till med den här harangen är att jag är trött. Jag blir så trött av att ha ont så jag skulle allra helst vilja gå och lägga mig redan nu. Men det känns alldeles för tidigt. Om en timma möjligtvis.
Den här dagen har gått väldans fort tycker jag. Hoppas resten av veckan susar förbi lika snabbt! Och att helgen är låååååång.

Idag inhandlades det en LitterLocker II, så slipper vi hålla på med alla hundbajspåsar för rensning av kattlådan. Jag inser att den här informationen kanske är tråkig för er, alla mina kära lärare. Men det är smällar ni får ta. LitterLockern är dagens shopping, och en välbehövd sådan med!

Dagens horoskop:
Today you will irritate people. In fact, you'll irritate yourself.

Fast jag tror nog att den enda personen jag har irriterat idag är sambon, och kanske mig själv lite grann bara. Men jag hoppas att listan stannar där. Annars får ni väl säga till.
Vi kom in för en liten stund sen, har spenderat en timma ute på promenad. 5,6 kilometer den här gången. Det tar sig, en klar förbättring från när vi gick 4 kilometer.


Tyvärr verkar det inte gå att bädda in sändningen det här året som det gick förra året, så ni får en länk istället. Jag hoppas det kommer ungar i år!

För ca 30 sekunder sen flög fågelmamman ut ur boet, så nu kan man se sex ägg ligga där. Men hon är nog snart tillbaka tänker jag mig.

Edit: Efter fyra minuter kom fågelmamman in igen.

http://vlt.se/kvitter/holk1
Igår var vi ute i Sundbyholm hos Eric och Fran med lite folk och grillade, det var trevligt! Mysfaktorn var hög.

Dagen har hittills spenderats med att vi städat och tvättat. Sen kom pappafar med familj och sambons föräldrar och sambons morföräldrar och så fikade vi lite. När alla hade åkt hem så for jag och sambon iväg och lördagshandlade lite mat och nu sitter vi här och väntar på att ugnen ska bli varm.

Igår fick jag hem New Moon med posten så den ska vi se ikväll, till sambons stora glädje. Det blir nog mest jag som kollar på den känns det som, han kommer nog snarare sitta vid datorn.

Kort sammanfattning av helgen hittills då, bra med högmysfaktor!

Sambon är iväg och handlar och jag städar litegrann. Och när jag städar måste jag ha min popparunt-musik. Och ja, jag har en spellista som heter Poppa Runt. I den listan finns en av mina absoluta favoritlåtar, Nomy - Cocaine. Och när den spelades nu fick jag en minnesflashback från för några helger sen, när jag och Jenny var över hos Emma och festade. Nivån på vår "vuxenhet" var inte särskilt hög den kvällen och vi poppade runt, spelade in musikvideor och dansade i Emmas vardagsrum. Bland annat till den här låten. Jag och Emma studsade runt och sjöng/vrålade texten, som ingen av oss kunde särskilt bra. Ack, detta minne.

Lyssna och njut. Och dansa gärna litegranna med.Dagens horoskop:
Excellent day to visit a bookstore. Try to find a book named "Make Money With Your Own Worm Farm." You don't need to read it, but it'll be fun to leave around where people will notice it.

Haha!