Idag har det varit Kallt ute! Visst, solen har varit framme hela dagen men såhär framåt hösten får vi inte någon sol på vår gård när vi är ute med barnen förrän framåt lunch tyvärr. Och då kan man ju undra, jamen varför var ni kvar på er gård då? Varför gick ni inte iväg? Och det är för att det pågår en inskolning just nu som började igår, vid inskolningar håller vi oss "hemma" för att barnet ska känna sig tryggt innan vi presenterar stora världen runtomkring. Så, vi var ute hela förmiddagen i stormvindar och skugga. Hualigen! Och jo, jag hade massor med kläder på mig men just idag räckte det inte till. Så, jag frös.

Och nu är jag helt slut. Har sovit en liten stund på soffan men sambon ringde och väckte mig. Och tur var väl det! Annars hade jag nog legat tills ikväll och då hade jag sannerligen inte kunnat sova inatt sen.

Jaha, det här var ju ett positivt inlägg. Nej, det kan jag inte påstå faktiskt. Men dagarna går så fort att man inte riktigt hinner med, plus att jag blir så trött nu när det börjar bli kallt ute. Kyla = värk och stelhet = Johanna blir trött som en liten gris. Ack ack ack.

Plus att jag efter jobbet tog en snabbis in på biblioteket bara för att upptäcka att någon uschling hade lånat de böcker som jag hde tänkt låna! Inte okej alltså.
Sambon är iväg och hjälper sin familj och jag borde egentligen städa upp litegrann av röran som är här hemma. Men det vill jag inte. Så, jag sitter och läser på warpdrive och det är så underbart roligt att jag bara måste dela med mig!

<@SkogsTrollet> gud, jag känner mig så skyldig när jag hamnar bakom en tjej påväg hem från ica.
<@SkogsTrollet> först så så tänker jag "jag låter henne gå lite före"
<@SkogsTrollet> men så går hon så jävla långsamt att jag inte kommer hinna hem innan barcelona matchen
<@SkogsTrollet> så då tänker jag "jag skyndar mig lite förbi"
<@SkogsTrollet> nehe, då tittar hon lite snett bakåt och skyndar framåt
<@SkogsTrollet> så då saktar jag ner, då tittar hon snett bak o saknar in.
<@SkogsTrollet> då skyndar jag på, och hon gör detsamma
<@SkogsTrollet> jag luktar ju lite sprit och öl men är inte så berusad så att jag inte kan springa
<@SkogsTrollet> så tillslut springer jag förbi sammtidigt som jag skriker "JAG SKA INTE VÅLDTA DIG! DET ÄR FOTBOLL PÅ TV!"

<Fredrik_> dagens avsnitt av krambjörnarna var helt efterblivet
<Fredrik_> förutom att hela programmet verkar uppkommit under nån sjuk knarkvision (de bor ju i det "magiska landet i det blå")
<Fredrik_> så brister det ibland i logiken
<Fredrik_> iaf de ska alltid moralisera
<Fredrik_> så de tre krambjörnarna hade lovat att baka kakor med farmor
<Fredrik_> men så blir de kidnappade av en jävla tokhäxa som förvandlar dem till grönsaker
<Fredrik_> farmor räddar dem dock genom att skjuta hjärtan från magen och paralysera häxan
<Fredrik_> men sen så är dem typ ledsna
<Fredrik_> för de hade ju brutit sitt löfte att baka kakor med farmor
<Fredrik_> och farmor typ "ja man ska inte lova vad man inte kan hålla"
<Fredrik_> "det ska vi komma ihåg" säger dem och ser oändligt skamsna ut
<Fredrik_> ALLTSÅ
<Fredrik_> att bli kidnappad av en jävla psykopat som förvandlar dig till en grönsak är enligt mig en helt fullgod anledning att utebli till kakbakning med farmor
<Fredrik_> den där rosa krambjörnen var jävla cynisk också
<Fredrik_> var typ på tivoli och så fanns det en trollkarl som påstod att han kan trolla bort vem han ville
<Fredrik_> "men det är faktiskt vetenskapligt omöjlig" säger rosa björn
<Fredrik_> VETENSKAPLIGT OMÖJLIGT
<Fredrik_> du är en talande jävla NALLEBJÖRN med en farmor som skjuter HJÄRTAN UR MAGEN och ni bor fan i ett jävla regnbågsland i HIMMELEN

<ThrasheR> fan
<ThrasheR> idag är jag på G
<ZooNZweI> ThrasheR : snart kan du hela alfabetet
För er som inte vet är warpdrive en sida som fungerar som en anslagstavla för citat, främst från konversationer via IRC. (wikipedia)
Yes, efter att jag hade setat på barnen en liten stund så kom vi fram till att vi skulle gå iväg till skogen. William tyckte att morfar skulle följa med så jag slog en signal till pappafar som ville följa med till skogen i det vackra vädret.

Barnen besteg berg.Plockade blåbär.Gick balansgång.


Sen gick vi hemåt...
Igår var jag och mamma och såg Trafikplats Glädjen med Jonas Gardell och jag måste säga att Jonas Gardell är min idol! Det var så fantastiskt bra att jag bara vill se den om och om igen, han blandar allvar och komik på ett underbart sätt och kvällen bara flöt.

Om ni får en chans att gå och se honom uppträda, gör det!

Idag ska jag ut till Skiftinge och sitta på ett par barn, alltså, baby-sitting. Hoho, ibland är jag fantastiskt rolig!
Just nu sitter jag i min soffa samtidigt som jag försöker hålla lite uppsikt över vad som händer i hallen utan att verka jobbig och irriterande. För just nu håller en man på att byta ut vårt lås och jag är nyfiken men jag vill samtidigt inte hänga över hans axel och vara irriterande. Fast det låter fasligt mycket måste jag säga! Det borras och skrapas och tjuter och jag är nyyyfiiiiken! Fast jag ska inte störa, det har jag bestämt.

Och för övrigt ska jag och mamma gå på Jonas Gardells show på Stadsteatern imorgon - Trafikplats Glädjen!  Jag gillar Jonas Gardell men har aldrig sett honom live, jag hoppas att det är bra!
Idag är det inte mysigt väder! Vi var ute på förmiddagen och då var det inte alls lika kallt ute som det är nu. Nu är det kallt! Jag höll på att frysa ihjäl när jag gick till bussen efter jobbet, hualigen säger jag bara.

Imorgon är det Höstfest på jobbet, vi ska fira in hösten med dekorationer i rönnbär och fina lönnlöv. Jag hoppas att det blir fint väder imorgon! Fast med min tur så blir det väl fem minusgrader och snöblandat regn eller nått. Bleh.

Jag känner mig lite negativ just nu. Det kan bero på att jag sitter med axlarna uppe vid öronen och fryser ihjäl trots att jag har tofflor och en stickad tröja. Inte okej alls ska jag säga er.
Det började redan igår och det står överallt idag, på tidningar, nätet och det sägs på teve. Det är en "sorgens" dag idag tydligen, för att SD kom in i riksdagen. "Alla är förlorare" sägs det också. Jag tycker att alla kan sluta nu bara, erkänn att det är demokrati här i Sverige och att det kan bli såhär med demokrati.

Vad vore ett bättre alternativ då? Att vi INTE fick rösta? Ta bort den allmänna rösträtten för att det finns människor som röstar FEL? Vore det bättre? Eller ska man ta reda på vad folk kommer att rösta på och sen bestämma att bara de som röstar RÄTT får rösta?

Det fungerar inte så.

Sveriges demokrati innebär att alla medborgare har rätt att rösta och att allas röster räknas lika. Allas röster räknas. Demokrati innebär att göra sin röst hörd. Och nu har befolkningen talat. Alliansen "vann" och SD kom in i riksdagen och de röd-gröna "förlorade". Jag tycker att det är synd att Alliansen vann igen. Men jag kan däremot acceptera att det blir fyra år till av Alliansens styre. Jag accepterar att det blir ett styre där de "rika" får ännu lite mer och de "fattiga" återigen får mindre.

Jag accepterar detta för att det avgjordes i ett demokratiskt val där de svenska medborgarna har lagt sina röster. Och jag tycker att det är fruktansvärt barnsligt och odemokratiskt av alla partier att säga att de INTE ska samarbeta med varandra. Miljöpartiet vägrar samarbeta med Moderaterna och ALLA vägrar samarbeta med SD.

Jag tycker inte att det känns särskilt värdefullt att gå och rösta när våra röster uppenbarligen inte spelar någon roll. Folket har röstat in SD i Riksdagen och då KAN INTE riksdagspartierna bestämma att de inte ska samarbeta med folkets val. Demokrati innebär att allas röster räknas och allas val av parti ska räknas som lika.

Så, alla i riksdagen kan sluta bete er som odemokratiska barnungar och börja samarbeta istället. Visa att ni respekterar den fria rösträtten!

*Och så avslutar jag med att säga att jag röstade på Miljöpartiet*
Tidigare idag:
- Hur går det? Har ni börjat packa något?
- Jodå, vi har börjat packa en del.
- Då har ni det rörigt hemma nu då?
- Nej, faktiskt inte, hittills är det rätt så organiserat.

Nu:
- Då har ni det rörigt hemma nu då?
- Javars, en aning, sambon bestämde sig för att bära ner allt från vinden och ställa det i hallen så... (!!!!!)

Det går inte att röra sig i vår hall just nu. Det är kaos deluxe.
Den här gången var mitt horoskop totalt rätt, mitt i prick faktiskt. Och nu menar jag allvar, det som står i horoskopet har faktiskt hänt! Flera gånger under eftermiddagen!

Taurus (April 20 - May 20)
Small fluffy animals will come over and lean on you, today. It's just their way of showing their appreciation, and of telling you that you are furniture.

Jag = Kattmöbel. So it is.

Creeeeepy.
Ibland blir jag bara sådär jättemycket extra kär i min fina sambo, som just nu exempelvis. Fast nu är han inte hemma, han är och skjutsar sin mamma och sin mormor men han var hemma en stund innan det. Och då pussades vi i solskenet som sken in genom vardagsrumsfönstret och allt kändes bara helt underbart. Min fina fina sambo.

Plus att han lovade att köpa med sig lite chips och godis tillbaka hem. Inte helt fel måste jag säga.


Under tre veckors tid nu har sambon och jag fått brev från pensionsmyndigheten. Gissa vad som låg nedanför brevinkastet idag när jag kom hem från jobbet?

Brev från pensionsmyndigheten! Och seriöst, det är bannemig samma innehåll som alla de andra breven!

Sluuuuuuuuuuuuuutaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Jag blir tokig snart! Snacka om slöseri med papper liksom.

Och för övrigt var det fotografering på jobbet idag, den stackars fotografen fick kämpa i kall snålblåst med snoriga barn som började gråta stup i kvarten för att de inte fick gräva i sandlådan under fotograferingen. Ja vi tar kort utomhus i ytterkläderna eftersom vi är en ur- och skur-förskola. Men! Den sista överaskningen var att det skulle tas personalkort också för första gången på 10 år i förskolans historia. Tji fick jag, det hade ingen berättat så jag hoppas att min jobbjacka och fleecetröja inte såg alltför smutsigt ut. Oh well, det blev nog bra tror jag.
Alltså, jag förstår inte varför jag är så himla trött. Jag sov ändå runt åtta timmar den här natten men ändå är jag trött. Inte bra alltså. Tur att jag börjar sent idag, 10.30 tillochmed! Fast det är lite segt nu eftersom jag endast sitter och väntar på att klockan ska gå framåt så att jag kan gå till bussen. Regnigt verkar det vara ute med, kanske ska gå med mina gummistövlar? Maybe baby, vi får se.

Jag kan iallafall bjuda på dagens horoskop!

Taurus (April 20 - May 20)
That rash should clear up soon, Bob. Oh stop worrying. I won't tell anyone.
Nu sitter jag här med lite chips och ett plastglas med kall hallonsaft. Mycket gott. Speciellt såhär dagen efter ett födelsedagskalas där det intogs en mängd alkohol.

Igår var det Idas födelsedag och vi firade med buller och bång, speciellt mycket buller mot hennes grannar skulle jag tro eftersom basen dunkade redan när jag och Emma anlände med hissen. Det är tydligen en tradition på Idas födelsedagsfester att alla ska bli apkalas och så blev det också igår. Det var en mycket rolig kväll! Och idag mår jag verkligen inte som jag förtjänar, förutom lite trötthet och allmän seghet känns det som en vanlig söndag typ. Inte alls som jag förtjänar.

Och som vanligt fick jag väldigt ont i fötterna när vi skulle gå hem så sambon offrade sina skor åt mig i vanlig ordning, trots mina protester.


Yes, jag följer traditionen och skriver ett inlägg. Sminket är gjort och naglarna är blöta. (målade alltså för er som inte hänger med) Vi har kommit fram till att Emma har små bebisfingrar och jag har inte bebisfingrar.

Favorit i repris? (402 visningar på jååtåååb, yey!)

Men kan pensionsmyndigheten sluta skicka ut oranga brev till oss?! Posten idag känns som en exakt kopia från förra veckan, jag och sambon fick var sitt orange vik-kuvert förra veckan och jag lovar att de orangea kuverten som damp ner i brevlådan idag är exakta kopior! Sluuutaaaa plåga oss med små orangea vik-kuvert!

Och för övrigt håller jag på och knåpar ihop ett färg-tema till jobbet, jag tänker fokusera på grönt, blått, gult och rött så har ni förslag på vad man kan ha för aktivitet så hojta till!

Rött är sött sa Tummetott.
Blått är flott sa Slickepott.
Grönt är skönt sa Långeman.
Gult är fult sa Gullebrand.
Det tycker inte jag sa lilla Vicke vire.
Igår kände jag mig som rena rama Räddningspatrullen (och om ni inte vet vad Räddningspatrullen är för något så beordrar jag er genast att gå in på google/youtube och uppdatera er allmänbildning!). Jag var i valet och kvalet om huruvida jag skulle ta bussen till jobbet eller inte och latmasken i mig röstade bestämt på buss-alternativet. Men jag trotsade min inre latmask och bestämde mig för att cykla till jobbet, mestadels tack vare det vackra vädret men också för att jag inser att min latmaskiga kropp verkligen behöver motionen av att cykla till jobbet.

Hursomhelst, jag skuttade nerför trapporna i trappuppgången, ut genom porten och sedan nerför den branta trappen ner till cykelförrådsdörren som ligger i källaren. Väl vid dörren till cykelförråden står jag och fumlar med nycklarna då jag hör ett fräsande ljud som kommer från marken. Jag tittar ner och ser en ilsken och rädd igelkott några centimeter från mina fötter! Om inte igelkotten hade fräst till hade jag nog öppnat dörren rakt på den stackars lilla kotten.

Nu är det som så att trappen ner till cykelförrådsdörren är rätt så brant med en betongtrapp och en sån där "ränna" på sidan av trappen där man ska leda cykeln. Men varken trappen eller rännan är särskilt igelkott-vänlig. Med min suveräna slutledningsförmåga kommer jag fram till att jag ska ringa pappafar och fråga huruvida igelkottar är bra på att klättra i trappor. Under vårt telefonsamtal får jag veta att igelkottar är extremt dåliga på att klättra i trappor och att den nog antingen trillat ner för trappen eller blivit knuffad. (Av dessa två onda alternativ så föredrar jag alternativ nummer ett faktiskt, för alternativ två känns alltför hemskt för att ens tänka på!) Pappa säger åt mig att jag måste flytta på igelkotten, något som jag inte alls vet hur man gör. Pappa föreslog att jag antingen lyfter upp igelkotten i en tjock handduk eller försöker lura in kotten i en kartong och sen lyfter kartongen.

Sagt och gjort, jag skuttar lite lätt stressat uppför trapporna till lägenheten igen och rusar in efter en handduk. Rusar ner för trapporna igen och försöker att lyfta upp en rädd igelkott med en handduk vilket resulterar i massa fräsande och att både jag och igelkotten bara blir mer stressade. Så, jag skrotar tanken med ett handdukslyft och försöker skutta upp för trapporna till lägenheten lika lätt som innan. Men min latmaskiga kropp segar och jag skuttar inte alls särskilt graciöst eller snabbt in i lägenheten.

Som tur är har sambon släpat hem en massa kartongen från sitt jobb som vi ska packa saker i så jag tar med mig en sådan ner till igelkotten som nu nog börjar bli skapligt trött på mig och allt skuttande. Jag lägger kartongen näranära igelkotten och den kryper självmant i!Så, jag lyfter upp kartongen och bär iväg den till "skogsbrynet" på andra sidan parkeringen här hemma och lägger ner kartongen med kotten i. Min tanke var att den skulle ha skuttat iväg in i skogen glatt och lyckligt men så blev det inte. Igelkotten låg helt blickstilla som en taggig boll så jag lät kartongen vara kvar med tanken att igelkotten nog skulle krypa ur sen, i lugn och ro. (Utan mig som står och stirrar och ger stackarn presationsångest över den ickeexisterande hastigheten som igelkottar har).

Efter denna fantastiska räddningsauktion är jag sen till jobbet så jag ringer och berättar om min heroiska insats och att jag nog kommer sent till jobbet eftersom alla räddningsauktioner följs upp av tidningsintervjuer i tidningen. Jobbet förstår fullt och ger mig resten av veckan ledigt och en redig lönehöjning för att jag är en sån hjälte.

Haha, finn femhundra fel i stycket ovan! Såhär var det snarare;

Efter min igelkottsräddning är jag sen till jobbet så jag ringer en snabbis och berättar sanningen, att jag kommer kanske några minuter sent eftersom det var en liten söt igelkott som behövde min hjälp och att jag inte hade börjat cykla än. Chefen säger att det är lugnt eftersom hälften av barnen var sjuka och att det var snällt av mig att hjälpa en igelkott. Yes. Man ska alltid berätta sanningen barn, det kommer man längst på! Sen stressar jag iväg på min cykel vars däck hade läckt ut all luft så cykeln var tung som bly att cykla och jag kommer fram till jobbet, i tid visserligen, men svettig som en liten gris i sommarsolen.

Och nu hade jag tänkt skriva massa mer, berätta om att pappa hämtade mig på jobbet igår och servade min cykel, att det kom hit människor idag och tittade på lägenheten och att jag skrapade handen på en vass betongvägg idag så det kom BLOD men nu är inlägget så väldans långt att jag inte orkar skriva mer med min skadade hand!

Tack och adjö, fiskespö!
Yes, Emma har efterfrågat en update och jag håller med! Alldeles för länge sen nu, bloggen behöver min omtanke! Så, jag gör en sån där monsterupdate igen, med dag för dag liksom. Den här veckan har varit hektisk så jag börjar med måndag helt enkelt.

Måndag:
Jobba, såklart, fram till 16.30. Sen gjorde jag nog inget särskilt faktiskt, men anledningen till att jag inte bloggade var nog för att det inte hände något särskilt? Om ni vet vad vi gjorde i måndagseftermiddag så kan ni ju berätta det för mig.

Tisdag:
Min lediga dag, min sista lediga tisdag faktiskt eftersom vi har gjort om schemat på jobbet. Ack ack. Oh well. På förmiddagen var jag duktig och tvättade mängder av tvätt och på eftermiddagen träffade jag Fran och så gick vi till polisen. Jag skaffade mig ett nytt pass och fick lämna fingeravtryck! Fast mina fingrar ville inte samarbeta så det tog ett par försök innan avtrycket fungerade. Dumma fingrar. Sen snurrade Fran och jag omkring på stan och uträttade hennes sista ärenden innan avresan till andra sidan jorden. På kvällen var vi över på fika hos Linda och Linus en stund, en typ avskedsfika för Eric och Fran.

Onsdag:
Jobba igen, det är snurrigt på jobbet, alla utom fyra barn använder blöjor så det känns som att halva dagen går liksom åt till blöjbyten och sövning efter maten. Jag slutade egentligen 15.30 men eftersom vi hade personalmöte klockan 17 så åkte jag inte hem från jobbet. Jag ägnade en stund åt att göra denna vackra skapelse:


För er som inte ser är det en tusenfoting, alla barn har fått måla toarullar och så satte jag ihop dem och hängde upp i taket. Satt sedan på personalmöte hela kvällen, kom hem vid 20.00 och var dödtrött. Slappade lite i soffan innan det var dags att sova.

Torsdag:
Helplaneringsdag med jobbet, kom hem runt klockan 18 och var och handlade en snabbis med min sjuklingsambo. Gick och la mig tidigt inför morgondagen (fredag)

Fredag:
Jag gick upp vid 5-tiden, hemsk tid, för att vara på jobbet 06.15 Det var bara jag och Ingela som jobbade på hela fredagen och det var inte lätt ska jag säga er. Ledsen inskolning, ledset sjukt barn med hög feber, ledset barn för att det var barnets sista dag och så mängder av blöjor att byta. Jag och Ingela var smått tokiga vid dagens slut och totalt slutkörda. Väl hemma så handlade jag och sambon lite fredagsmys-godis och kollade på två Buffy-avsnitt i soffan. Klockan 21.40 gick vi och la oss av ren utmattning! Jag släckte och somnade klockan 22.02 och det var ljuvligt ska jag säga er!Ikväll ska vi vara barnvakt åt systers barn för att hon och Jocke ska iväg till Stockholm. Vi får se om sambon är  med och vaktar barn eftersom han är jättesjuk. Han har ätit penicillin och hostmedicin hela veckan men det hjälper inte.

Och så kan jag säga att vi har påbörjat att kolla igenom hela Buffy igen, varenda veckodag har vi kollat, haha, så det har tagit en massa tid det med.