Mysteriet med den vita katten

0kommentarer

En väldigt varm sommardag förra sommaren så var jag påväg hem från jobbet på min sletna gamla cykel och på cykelbanan låg det en vit katt. Eftersom den inte flyttade på sig så stannade jag cykeln, katten var väldigt flämtig och den vita pälsen var lite oljig och sådär. Men katten var väldigt väldigt gosig och sällskapssjuk men jag blev lite orolig, dels på grund av oljan i pälsen och dels för att den var så flämtig, det är inte ett bra tecken när en katt nästan enbart andas genom munnen och tungan sticker ut.

Jag ville inte lyfta upp katten för att känna om den möjligtvis hade blivit påkörd eller något som kunde förklara oljan i pälsen eftersom jag inte ville få eventuella löss och parasiter på mig och sen hem till kissarna här hemma. Så jag bestämde mig för att cykla hem och om katten var kvar dagen därpå så skulle jag försöka få en närme koll då och också ta med vatten till katten.

Men dagen därpå var inte katten där och sen såg jag den inte mer. Jag har haft lite jobbiga känslor angående den här katten ända sen dess, jag har tänkt på den varje gång jag cyklar på det stället och så får jag ångest. För tänk om katten hade invärtes skador och jag lät den dö i ett dike? Usch.

Men! Igår såg jag den vita katten! Den gick på cykelbanan, hel och ren och oflämtig! Så den lever och verkar må bra!

Och ja, det är samma katt. Den har ett väldigt specifikt utseende.

Så, nu kan jag äntligen släppa mitt dåliga samvete. För katten lever. Och faktiskt känns det som en sten har lyfts från mitt bröst.

Kommentera

Publiceras ej