Idag är det måndag och det känns på något sätt som att det kommer bli en lååång vecka, bleh. Jag är inte på humör för en lång vecka. Fast vänta, det är ju fredag 3 på fredag! Det är min lediga fredag! Åh, lycka! Men gud vad långt det känns tills det är fredag. Bleh.

Det mesta känns bleh just nu. Jag har tröttnat på snön och på den här eviga gråa himlen. Jag vill ha plusgrader, solsken och torr barkmark! Jag avskyr slask och geggemojja!

Hursomhelst, var och tränade step idag. Äntligen! Och det var lika roligt som jag mindes det, nu har jag nästan lärt mig passet så det var bara att köra på och svetten flödade sådär härligt äckligt. Men men, svett är bra. Då känner jag mig duktig. Fast ofräsch samtidigt. Men men, det är smällar man får ta.

Imorgon ska jag träna med, men jag är i valet och kvalet. Det finns ett danspass 15.30 och så finns det ett puls/medel 16.45. Jag slutar ju jobba klockan 13 så det är inte tiden det handlar om, jag kan bara inte bestämma mig. Jag vet att på puls/medel så spelar de en av mina favoritlåtar och det var den låten som fick mig att vilja pröva passet från första början. (smått löjlig anledning, jag vet, men man måste hitta all motivation som möjligt!) Men jag har varit sugen på att prova ett danspass länge med. Gah! Fast nu tror jag att jag har bestämt mig, eftersom jag ska lämna blodprov nästa tisdag så passar ju 16.45-passet bättre då tidsmässigt. Så, jag provar danspasset imorgon.

Någon mer som vill boka in sig? Det finns platser kvar! Plus att jag aldrig har provat friskis danspass och det skulle vara roligt med sällskap.
Mycket gjort idag, spontanåkte till Stockholm och handlade högtalare så sambon är lycklig som ett litet barn på julafton. Jag var lycklig för att åka till Stockholm, det gör jag inte varje dag ska jag säga er. Fast det gör ju sambon. Åker till Stockholm alltså, var och varannan dag i jobbet.

Mina jeans är upplagda, mycket bra. Nu vill jag bara ha barmark så att jag faktiskt kan använda dem med. Eller, det kan jag väl göra nu med om jag verkligen vill men jag har inga vinterskor som passar till dessa jeans nämligen. Stort i-landsproblem!

Och ikväll är det biobesök som väntar, vi ska se True Grit. Jag hoppas att den är bra! Tills dess ska vi nog bara slappa tror jag. Titta på tvättmaskinen som snurrar runt runt kanske.
Nu tror ni kanske att jag är ledig denna fredag eftersom jag sitter här och skriver men det är jag icke, jag har sovmorgon och så var jag ovanligt snabb i alla mina sysslor så jag fick lite tid över. Efter idag så är det efterlängtad helg! Imorgon ska mina jeans sys upp och på kvällen ska jag och sambon gå på bio, och på söndag ska vi städa.

Just städningen är inte något som vi ännu har kommit överens om men eftersom vi har städat varje helg de senaste veckorna så bara antar jag att vi ska fortsätta med traditionen. Så det så.

Nehej, vad ska jag skriva då? Fick lön idag, mycket trevligt. Ska börja spenderandet med att fylla på mitt busskort tror jag. Jag brukar annars av någon anledning fylla på busskortet när min åkperiod är slut, alltså runt den tionde varje månad men jag tror faktiskt att det är bättre att fylla på det direkt. Så att pengarna försvinner fort liksom för då hinner jag inte sakna dem. Ack vad det ska bli skönt för plånboken sen när det är varmt ute för då kan jag cykla, no more busses likasom.

Jaja, nu ska jag nog gå och packa ihop min väska. Som jag släpar till jobbet varje dag. Fast jag hittills bara använt almanackan och mitt lilla usb-minne som ligger i väskan så släpar jag alltid med den stora väskan full med block och pennor och sånt ändå. Antar att det är en skada från min högskoletid.
Idag, kanske den kallaste dagen det här året (iallafall kändes det så!) anordnades det berömda Hasaloppet på jobbet. Vuxna åker Vasaloppet, våra barn åker Hasaloppet. Därför att de mestadels hasar sig fram på sina skidor. Alla barnen, förutom de tre allraallra minsta, hade sina skidor och åkte runt gården i ett spår som Anette hade gjort. De var jätteduktiga! Fast vi fick ta bort stavarna från ett par barn, vet inte riktigt varför de gör stavar till små barn, de verkar mest vara ivägen faktiskt. Sen fick de blåbärssoppa och fina diplom. Det var min förmiddag det. Vad gjorde ni?

Jag slutade jobba klockan 13 och lyckades faktiskt gå vid den tiden med, kors i taket. Jag stannade bara kvar litegrann för att kolla i en katalog med kläder. Men men. I vilket fall som helst sitter jag och jobbar nu faktiskt. Så fort jag har skrivit klart bloggen alltså. Jag sitter och plitar med vår målsättning vi har på jobbet, alla våra fina pedagogiska tankar och sådär ni vet. Mycket fint blir det. Jag är bara lite seg alldeles just nu. Måste kanske gå och göra lite blåbärssoppa?

Hursomhelst så har vi fått upp duschdraperit i badrummet och det blev så bra så. Och tvättat i maskinen har vi med gjort. Fast just nu tvättar jag faktiskt nere i tvättstugan. Två par jeans i en maskin och en filt och två par raggsockor i den andra. Kändes inte sådär jätteekonomiskt att köra det här uppe i lägenheten faktiskt. Ful får man vara men inte dum.

Nehej, ska jag jobba lite till då? Det ska helst vara klart imorgon...
Nu så börjar lägenheten att bli färdig! Känns riktigt skönt ska jag säga er. Och idag har vi varit effektiva till tusen!

Imorse ringde klockan vid 8.30 första gången för vi hade saker att göra men jag låg och drog mig till 9-taget. Sen rensade jag ut massor med gamla sms från min telefon med sällskap av en gosig Wilma och en snarkandes sambo. Sen gick jag upp, diskade katternas matskål och vattenfontän och åt sedan frukost. Försökte få upp sambon, började städa badrummet och lyckades få upp sambon ur sängen. Sambon började dammsuga lägenheten och jag fortsatte med badrummet. Sen övertog jag dammsugningen och sambon åkte och slängde sopor på tippen och städade ur bilen. Under tiden hann jag dammsuga färdigt, slänga hushållssopor och baka äppelpaj.

Sambon kom hem och sen kom pappa, Anna och Nosan över för att hjälpa till med att fixa badrummet. Fast först åt vi äppelpaj. Sen bar pappa och sambon ner badkaret i källaren och åkte sen för att hämta vår tvättmaskin som stod hos sambons mormor och morfar. Under tiden skrubbade jag golvet som var under badkaret så att det blev rent och fint.

Sen kom tvättmaskinen hit och det var en evig historia av pillande hit och dit för att få allt att fungera som vi ville men till slut samarbeta allt och vi har nu en fungerande tvättmaskin som för tillfället tvättar sin första runda med tvätt. Jag är nöjd!

Sen har jag ju lovat bilder på vår nya hylla med. Så här får ni en bild på hur badrummet har blivit och hur bokhyllan i sovrummet ser ut.

Imorgon ska vi sätta upp duschdraperistången i badrummet, vi behöver en bågfil för att såga av den litegrann och det har vi ingen hemma.

Förresten kanske ni sitter som på nålar och vill veta hur det gick med spindeln i trappen imorse?

Den var borta! Men eftersom jag är rätt så övertygad om att den var antingen dödens död eller djupfryst så tror jag att någon av grannarna antingen har gått in i spindeln eller modigt tagit bort den. För den var faktiskt rätt så stor, ingen liten husspindel inte. Kanske husspindlarnas mormor typ.

Just nu sitter jag med lackade naglar och väntar på att de ska härda. Jag är i en period där jag tycker att bara naglar utan lack känns alldeles för naket och exposed. Haha. Eller inte. Eller jo, litegrann. Mest naket, lite tråkigt liksom. Eftersom vi inte bör/ska ha smycken på jobbet just nu (för att minimera magsjukeepidemin och influensaepidemin som pågår bland barnen för tydligen så kryllar det av baciller i halsband och ringar) så pimpar jag upp det lite med färgglada naglar istället för mina fina ringar. Väldigt pimp. Eller inte. För just nu har jag valt ett svagt rosa skimmerlack typ, som egentligen inte syns särskilt mycket. Men men. Jag känner mig lite finare helt enkelt.

Ikväll ska jag testa ett core-pass för första gången. Jag har absolut ingen aning om vad core innebär förutom att pappa en gång sa att det vore nyttigt för mig så jag vet inte riktigt vad jag har för förväntningar. Hanna på jobbet sa att det var som pilates men eftersom jag aldrig provat pilates heller så hjälpte inte det särskilt mycket. Inte vet jag om man ska vara barfota eller ha skor på sig heller, det är jobbigt detta.

Och för övrigt gick jag i mål i stegräknartävlingen igår! Stort jubel, ett litet bildspel där min gubbe vackert sprang i mål och massorna hurrade. Tjoho tänkte jag. Mindre tjoho när jag inser att det nu bara är att traska tillbaka igen, jag trodde att jag skulle fortsätta gå till en ny destination.

Och ja, jag halvlovade en bild på vår nya bokhylla igår men jag måste göra er besvikna och säga att det inte är möjligt. Jag tog kort imorse så det finns bilder på kameran, min fina braiga kamera som bara har ett enda fel. Luckan till sladd-hålet sitter som berget och man måste pilla in nageln i en millimeterstor spricka för att bända upp den. Inte okej med nymålade naglar alltså. Och av någon mysko anledning vägrar min dator att acceptera när jag stoppar in minneskort rakt in med adaptern. Så, ni får vackert vänta.
Alltså, anledningen till att jag skriver om mina träningsplaner här i bloggen är för att jag då känner mig tvingad att gå iväg och faktiskt träna. Idag tog det emot så fruktansvärt att jag tillochmed satt här hemma och funderade ut vilken ursäkt jag skulle hitta på för sambon. Illa. Inte okej. Men jag tvingade iväg mig själv och jag var duktig och tränade på, svetten rann.

Lite jobbigt bara för det var en människa därinne som luktade väldigt mycket svett. Alltså, det finns svett och så finns det svett. "Ren" och "fräsch" svett luktar bara svett typ om ni förstår, inte illa. Men så finns det gammal, otvättad och unken svett som inte luktar okej och på något sätt hamnade jag alltid bakom den här människan när vi skulle förflytta oss i våra gymnastiska övningar. Hälften av min ansträngning gick åt till att parera människans förflyttningar liksom, för jag överdriver inte när jag säger att det var ett doftspår efter personen. Hualigen. I början trodde jag till min fasa att det var jag som luktade men efter lite diskret sniffande på mitt eget mysiga svett så insåg jag att så inte var fallet. Plus att det inte bara var jag som aktade mig för människans doftspår.

Och för övrigt köpte vi en bokhylla idag till sovrummet, den heter Step och är från Mio. Mycket fin och var alltså avslutningen på inköp av sovrumsmöbler. Nu behövs det bara typ två färglada tavlor dit och så är rummet klart! Nästa möbel på inköpslistan är en helfigursspegel men det har vi redan spanat in på IKEA. Imorgon ska jag nog ta kort på bokhyllan och lägga upp här så att ni får se. Kanske. Om jag hinner. Jag ska ju trots allt träna imorgon med. My god.

Och förvörigt har jag ett enormt problem. I trappuppgången, precis mitt framför porten hänger det en enorm spindel. Den har gjort en lång tråd från taket och hänger precis i ögonhöjd. Antagligen är den död eftersom den bara hänger där. Jag höll på att gå rakt in i den! Sambon bara skrattade åt mig och vägrade ta bort den, så nu hänger den där. Och är hemsk. Även om den är död så gillar jag den inte och jag är redan orolig för att den ska hänga kvar där imorgon när jag sticker till jobbet och jag inte kommer ihåg att akta mig för den. Hur ska jag kunna sova inatt? Nej nej, ni förstår väl att allt är sambons fel? Att jag kommer ligga sömnlös inatt alltså.
Träna idag.
Träna imorgon.
Träna på torsdag.

Vem tror att jag kommer vara död i kroppen torsdagkväll?

Jaaaaaaag!
Igår var det storkalas hemma hos Emma och Daniel och jag var galet snygg om man får säga sånt om sig själv. Nyinköpta shorts dagen till ära, tio minusgrader och allt. Imorse vaknade jag första gången runt 7 tror jag och var fortfarande lite dragen, illa. Tvingade mig själv att somna om med snusstorr mun och vaknade ordentligt runt tio-tiden. Kände mig då helt odragen, dock lite seg och väldigt vacker med gårdagens smink under ögonen, jag tänkte ta kort för bloggens skull men jag ångrade mig. Sminkade av mig lite långsamt och gjorde sen supergod frukost till mig och sambon, äggröra med eget superduperrecept.

Sen var det städning som stod på schemat, sambon och jag städade så fint så. Jag dansade loss till min braiga städmusik men fick tyvärr inte så många steg som jag förtjänade eftersom stegräknaren inte fungerar särskilt bra på mjukisbyxor.

Vid ett-tiden kom det hit ett par och köpte vår gamla mediabänk så vi blev äntligen av med den! Sen gick vi till fots ända bort till sveaplan för att panta flaskor och köpa lite dricka till vårt främmande.

Vid två-tiden började vi laga två tacopajer, en barnvänlig utan starka kryddor (till mig och barnen) och en vuxenversion, som dock enligt syster inte alls var särskilt kryddstark.

Vid tre-tiden fick vi storbesök av just syster, systers man och deras barn. Barnen tyckte vår lägenhet var superrolig eftersom man kan springa runt! Runt och runt och runt gick det, om och om igen. Antagligen till grannarnas glädje men men, det är smällar man får ta. Först mitt duns-dansande och sen barnens spring. Vi åt god mat och syster hade med sig god efterrätt.

17.30 gick vi ner till tvättstugan och hade vårt första möte med en översocial granne som missbrukade tvättstuge-reglerna extremt. Det sitter en lapp på dörren om att när ens tvättid är slut ska man "ovillkorligen vara färdig med maskinerna". Den här översociala grannen är tydligen inte särskilt läskunnig, men men. Han skulle bara använda torktumlaren och torkskåpet och lovade att vara klar tills våra två tvättmaskiner var färdiga. Jag gav honom fem minuter tillgodo innan vi sen gick ner i tvättstugan igen. Tror ni att han hade varit och hämtat sin egen tvätt? Icke. Sambon lägger in grannens tvätt i grannens tvättpåse och vi fixar. Ungefär halvvägs in kommer grannen och ber om ursäkt, han hade somnat i badet (!) Samtidigt som han tydligen läste boken om arga lappar. Varken jag eller sambon var särskilt roade så vi svarade honom bara kortfattat men den här översociala grannen uppfattade våra korta svar som en uppmaning till att ha ett långt och givande samtal. Gah. Jag tycker inte om att prata med främlingar.

Jag längtar tills vår tvättmaskin står på plats. Kanske till nästa helg redan? Den som lever får se.

Mellan turerna till tvättstugan har jag haft nagelpyssel, nu sitter jag och väntar på att sista lagret med lack ska härda lite till. Ett neutralt stärkande lack blev det ikväll, får se om mina stackars mjuka naglar kanske kan växa lite till med hjälp av det här.

Torr som fnöske om fingrarna är jag med. Mindre trevligt.
Alldeles nyss var sambon och jag och hämtade en soffa till sovrummet som vi beställde för ett par veckor sen från en affär här på Köpmangatan. De gör möbler på beställning, fina sådana! Jag är väldans nöjd med vår fina soffa, den finns att köpa i flera olika längder, vi valde 140 cm. Men den görs från en meter och uppåt. Och katterna har redan invigt den som sovplats så den fick godkänt på alla fronter.
Nehej, nu ska jag ta och packa min väska för att bege mig ner och träna. Pepp på mig!
Alldeles nyss provade jag att göra en svampmanikyr för första gången, det var lite lurigt. Jag upptäckte nämligen tidigare idag att mitt glitternagellack började släppa i tipparna. Istället för att då ta bort allt lack svampade jag på lite annat lack!

Före:


Och efter:


Jag blev rätt nöjd! Måste dock träna upp taktiken lite bara.

Och en annan sak då, idag var jag väldans hurtig och valde bort bussresan hem. Istället promenerade jag i det vackra vädret ända från Slagsta, över torget och hem. Jag tog vägen över torget för jag sprang in en snabbis inne på Kuriren och hämtade två biocheckar som jag fått för att jag är med i läsarpanelen.

Så, det är vad jag har gjort idag.

Och så jobbat såklart.

Och btw, jag trodde att jag hade träningsvärk igår. Haha, igår var bara en lite bris i stormen. Idag är det storm på träningsvärksfronten. My god.
Åh kära nån, det är inte klokt hur mycket träningsvärk jag har idag! Det är fruktansvärt. Imorse var det inte alls så farligt men under dagens gång har det smygit sig på. Kära, kära någon. Typ, från övre vaden över knävecket och till nedre delen av baksidan av låret. Om det nu är en muskel eller flera har jag ingen aning om men ont gör det, som att muskeln är för kort och vägrar dras ut.

Men men, no pain no gain?
Okej, jag överlevde step-passet. Jag dog inte och jag orkade igenom, jag är duktig! Fast det brände bra i låren, mitt i ungefär stack det som tusen nålar i låren och svetten flödade. Det är illa när man tillochmed känner sig svettig om knäna, hehe. Men men, det är så det är. Nu är jag trött. Dödligt trött. Men det var rätt roligt! Synd bara att passet utgår nästa måndag, fast då kunde jag ändå inte gå för vi har personalmöte och så utgår passet även måndagen efter nästa. Men det är ett extrainsatt step-pass nu på torsdag, dock krockar det med afrodansen men jag funderar på att byta ut afron då. Jag kan ändå gå på afron nästa torsdag.

Vi får se, jag ska fundera.

Och så får vi se huruvida jag kommer kunna gå imorgon! Det är frågan i det hela. Jobbigt bara att jag måste ta bussen från torget 5.55 imorgon, det har jag absolut ingen som helst lust med! Men men, det är smällar man får ta helt enkelt.
Näe, Eskilstunarevyn var inget för mamma och mig. Inte vår humor, men alla andra måste gillat den för de skrattade så de tjöt. Men inte vi. Vi kom fram till att antingen har vi ingen humor eller så är vårt humorcentra alldeles för utvecklat för sån "humor". Personligen väljer jag att rösta på alternativ nummer två.

Nej men kort sagt, jag har aldrig varit något större fan av typ "buskishumor" och liknande så revyn får minus av mig. Men vi åt på MacBeth efteråt och det var gott!

Sen våldgästade vi lillebror och var allmänt irriterande och påpekande till lillebrors glädje (eller inte).

Väl hemma möttes jag av två gosiga katter och ingen sambo. För han har åkt iväg. Igen. Buu, ännu mera minuspoäng! Utbildning med jobbet i Stenungsund tills på tisdag så jag är återigen all alone. Tur att jag är uppbokad med träning imorgon (ska ju prova på step för första gången) och på tisdag ska jag lämna blodprov och sen gå på möte med jobbet. Och sen kommer han ju hem! Så det är ju tur att tiden går fort.

Och för övrigt så går stegräknartävlingen framåt, jag har gått många mer mil än Riktkarlen vilket är lite roligt. Min gröna gubbe ligger längst fram i ledet. Sen kommer Riktkarlen men sen, sorgligt nog kommer vår laggubbe allra allra sist. Det är meningen att målgången ska vara sista februari, mitt beräknande måldatum är den artonde februari och vår laggubbe kommer inte i mål förrän i mars någon gång. Ack ack. Jag gör mitt bästa för att dra laggubben framåt men det är inte så lätt. Hualigen.
Igår körde jag EFIT till sambons stora irritation, han verkar inte tycka att det är helt normalt att dra upp en kamera inne på coop bara för att ta kort. Very strange.

08.25 - Godmorgon.


09.25 - Handla mat inför helgen tidigt på morgonen eftersom sambons telefonjour börjar klockan 10 och då behöver han vara hemma för att ha tillgång till datorn.


10.25 - Starta robomoppen åt katterna


11.25 - Spelar halvroliga entimmas-spel på datorn


12.25 - Tröttnat på datorspelen och kopplat in vårt gamla Nintendo 64 och börjar spela SuperMario, fast jag tröttnar efter bara någon kvart.


13.25 - Slösurfa


14.25 - Tröttnat på att vara låst vid lägenheten bara för att sambon har jour och går på promenad för mig själv


15.25 - Våldgästa Emma och Sheila


16.25 - Hemma igen och sambon och jag påbörjar en tacopaj


17.25 - Tacopajen är färdig!


18.25 - Har ätit paj och kollar på Populärmusik från Vittula


19.25 - Vi oljar in våra torra köksmöbler


20.25 - Måla naglarna (i vardagsrummet till sambons förskräckelse men det gjorde inte så mycket för vid det här laget stank hela lägenheten av möbelolja)


21.25 - Har fortfarande nagel/handvård så ni får en utsiktsbild över hela bordet med Vega allra längst bort


22.25 - Baka en kladdkaka i nyhetspausen av Erin Brockovich


23.25 - Färdig!


00.25 - Godnatt världen!


Och den här dagen var jag faktiskt uppe hela 17 timmar Anna! Fast det är för att jag var ledig i fredags och kunde vila ut redan då.

Idag ska jag gå på teater med mamma, jag hoppas det blir bra!
Alltså, finns det en bättre känsla än när man drar på sig ett par jeans som man var totalt övertygad om att de inte skule passa? Jag tror inte det.

För lääänge sen köpte jag två par jeans på Lager157, bägge var alldeles för långa och eftersom jag aldrig fick arslet ur vagnen och bad någon att lägga upp dem så smög sig sambokilona sig på arslet och plötsligt var jeansen både för långa och för små.

Nyss provade jag dem och de sitter alldeles perfekt! Tjoho! Fast fortfarande för långa förstås så den här gången ska de läggas upp innan jag går upp. Hoho. Plus att båda två är superflared så de kommer passa asbra till våren.

Jag är glad.

Nu ska jag fortsätta att städa.
Igår var jag och tränade, afrodans stod på schemat och det var lika döjobbigt som förra gången. Efter typ fem minuter var det som att min kropp kom ihåg hur jobbigt det var förra gången och det blev så jobbigt direkt. Hmm, får väl se hur det blir nästa gång helt enkelt. Stay tooned.

Idag är det min lediga fredag och jag ska testa Ki balans med Linda, hoppas det är mysigt! Fast inte för mysigt eftersom jag bara kan gå var fjärde fredag. Dumma friskis-schema med pass endast en gång i veckan och då mitt på en dag. Inte okej. Om det visar sig vara bra ska jag nog sätta upp en lapp med önskemål om fler pass.

På måndag ska jag prova ett nytt pass, step. Vi får se om jag kommer därifrån heldöd eller halvdöd. Jag tror starkt på heldöd men jag hoppas på det bästa.

Jag måste säga att jag tycker att jag är riktigt duktig! Det tar emot de flesta gånger som jag ska ner till friskis men jag har gått varje gång iallafall och efteråt är det skönt.

Vad som inte är skönt är den här jäkla snön som kom inatt! Inte okej! Försvinn!
Idag var jag och Emma Spakällan för en kärleksfull duo-behandlning med relax och det var alldeles ljuvligt! I det här slaskiga, blåsiga och kalla vädret var det en lättnad bara att kunna kliva in i en lugn, varm och härlig miljö med tända ljus och lugn musik. Vi låg i relaxen med bubbelbadet (vi hade hela relaxen för oss själva!) i en timma och sen fick vi en alldeles ljuvlig massage där våra massagebord var bredvid varandra så romantikens anda flödade.

Nej, men kort sagt. Det var ljuvligt. Mina energidepåer som sjunkit drastiskt nu på grund av det här usla vädret fylldes på ordentligt så nu orkar man kanske med ett par veckor till. Kanske.

Unna er om ni kan! Det här kommer vi definitivt att göra om iallfall!