Nu är det tråkigt att vara ensam hemma, nu tycker jag att det är dags för sambon att komma hem! Nu med detsamma!


När jag går till djuraffären på egen hand kommer jag alltid ut därifrån med mycket mer än vad jag skulle ha. Enligt sambon får jag inte handla mer till katterna nu, förutom kattmat och sand då, jag har tydligen köpförbud. Förstår inte vad han menar. Deras nya leksak är extremt uppskattad!

(och ja, när sambon är iväg ägnar jag mycket tid åt att sitta vid datorn och pilla på filmer)Och så får ni se lite vackra bilder som jag har döpt till "Vega har fått stock" hehe.Jaaaa, jag haaar tråååååkiiiiigt!

Fast jag mår bättre idag! Känner mig helt normal! Tjoho!

Och missbrukar utropstecken gör jag med tydligen. Ber om ursäkt för det.
Det här hände klockan 4 på morgonen i förra veckan på vår inflyttningsfest, eftersom många hade stuckit ut till krogen då (bara för att återvända runt 4.30 och fortsätta festa) så delar jag med mig lite av vad ni missade. Och ja, jag har Robins tillåtelse att visa denna film. Dock är jag inte helt säker på att han faktiskt minns vad som filmades men det är smällar man får ta. Jag tog iallafall bort "förpratet" om Rufus Wainright där det alltför tydligt märks att vi båda är redigt dragna.

Enjoy!

Klockan ringde 6.30 och jag klive upp, snubblar lite på katterna, har lite huvudvärk konstigt nog. Jag brukar inte vakna med huvudvärk, iallafall inte sen jag började äta medicin mot migränen. Men men, jag går in i badrummet och tvättar ansiktet. Vega stryker sig som en åtta runt mellan mina fötter och är alldeles totalt övergosig. Där, då, precis när jag tvättar ansiktet (och nu blir det kanske lite TMI men det får ni tåla) då kräks jag rakt ner i handfatet, totalt utan förvarning samtidigt som Vega gosar på.

Åh vilken härlig morgon!

Det går nämligen magsjuka på jobbet, igår skickades två skruttar hem och flera barn har varit hemma ett par dagar. Och nu jag. Wtf! Varför ska jag alltid bli magsjuk!

Och nu är frågan hur många i afro-gruppen igår som jag smittade. Eller, om någon där kanske smittade mig? Ingen aning. Fast chansen är väl störst att jag blev smittad på jobbet skulle jag tro.
*TMI = Too Much Information
My god vad slut jag är i kroppen, afron bränner bra skulle jag tro. Iallafall i mina stackars lår. Vid en övning skulle man upp med knäna och typ vifta ner med händerna på var sida om ett knä i taget och fort som faaan med händerna. Mot slutet försökte jag verkligen få mina jäkla händer att vifta ner om knät men av någon anledning sladdrade de bara litegrann och vägrade vifta fint. Jag förstår verkligen inte varför. Very strange.

Och så kan jag ju berätta om mitt köp jag gjorde i förrgår, mina sletna gamla fejk-foppa-tofflor från Gotland som jag har haft som innetofflor på jobbet slängdes och jag köpte nya tofflor. Mina foppisar fick tyvärr dö en pinsam död genom ett toalettbad av ett oövervakat barn som av någon anledning älskar att leka i toaletten. Så, nya tofflor skulle inhandlas. Jag stegade in på Ortosia och sa "Hej, jag har reumatism, hälsporre och väldigt högt fotvalv. Jag behöver nya innetofflor till jobbet." Kvinnan tittade på mig, plockade fram tre par olika och det tredje paret var himmelriket! Med ljuvliga luftkuddar för avlastning och stöd och tillochmed lite strass på en av remmarna. Very very nice. Litelite dyra men det får det vara värt för mina himmelriketofflor. Nåde den unge som badar de här godingarna i toaletten!
Om två timmar är det dags för afrodans, för första gången. Alla tidigare gånger har ju gått i stöpet tack vare personalmöte och förra veckan var afron utbytt mot ett medelpass (vilket jag gick på men höll på att dö under tiden). Men ikväll! Jag sätter mitt hopp för kvällen, 19.15. 6 platser kvar, så bokabokaboka!
Yes, igår hade vi en storslagen fest här hemma om man får säga så, vi gick och la oss klockan 5.15 imorse. Jag tycker att det var lyckat, lite synd om grannarna bara när vi började sjunga singstar klockan 3 men jag hoppas att de inte blev alltför störda. Jag hade trots allt sattit upp en fin lapp i trappen och de önskade oss en rolig kväll så de var iallafall förberedda.

Idag gick jag och sambon upp vid 11 för sambon skulle gå till sina föräldrars lägenhet och hämta tillbaka katterna som var på övernattning där. Jag gick upp och sprayade ajax i köket på strategiska platser och informerade även Viktor och Christian som sov i vardagsrummet att det snart skulle komma folk. De tittade på mig och somnade sedan om, jag försökte iallafall.

Dagen har varit riktigt lugn, åt en kycklingtallrik till frukost som var alldeles ljuvlig! Vi har tvättat och varit riktigt duktiga, lägenheten är återställd förutom flera knökfulla påsar med flaskor som måste köras bort till en glas-sortering bara.

Nu väntar en fiskgratäng i ugnen. Jag börjar bli hungrig!
Nyss var det ett litet klipp på teve på regn. Jag längtar efter regn! Att gå på en promenad i regnet!

Och på jobbet föredrar jag regn hundra gånger mer än slasket som var igår. I höstas gick jag och en kollega med en drös barn på vattenpöl-jakt och hittade en enorm vattenpöl i en sank gräsmatta. Och vattenpölen var verkligen enorm, och djup. Och kollegan säger glatt till barnen "Titta! Den är nästan som en pool!" Varav en av ungarna slänger sig ner på mage (och vattnet är så djupt att det täcker hans rygg) och vrålar lyckligt "Simma! Simma!"

Visste ni att regnjackor med knappar frampå inte är särskilt vattentäta mellan knapparna? Eller att regnvantar är superbra på att användas som vattenhinkar?

Varenda unge var dyngsur inpå skinnet och jag och kollegan var redigt blöta vi med för det ösregnade. Men där stod vi, och tittade på lyckliga barn som bokstavligen badade i ett naturligt badkar. Jag önskar att någon hade filmat för det är ett fint minne.
Idag fyller Andreas 25 år. Men han är inte hemma tråkigt nog, åkte till Stockholm på jobb idag och kommer hem på fredag. Blir antagligen någon liknande situation samma vecka med. Bleh. Men men, sånt är livet. Men jag saknar honom!

Fast när katten är borta dansar råttorna på bordet.... Jag har setat och målat naglarna i vardagsrummet, något som sambon fullkomligt avskyr för han gillar inte lukten. Så jag passar på när han är iväg.

Vem behöver en ipad för att roa katten? Det räcker med en vanlig dator.

(ignorera spotifyreklamen för burgerking där i början bara, orkade inte ta bort ljudet)


Efter att ha gått ett par gånger nu på gympa har jag upptäckt en slags människa som jag inte trodde fanns, en människa som jag trodde bara var överdriven i typ Stig Helmer-filmer. Men icke.

Denna människa är en lite äldre person med oftast lite för små spandexkläder som skär in överallt där vi andra inte vill se saker skära in. Människan har också ett luddigt pannband ala Björn Borg. Detta pannband sitter mitt över halvkorta håret så att hälften av håret åker upp sådär fluffigt över själva huvudet om ni förstår.

Denna människa är den personen som står så nära instruktören att hon nästan kan röra instruktören, mitt för alla andra så att ingen annan riktigt ser. Denna människa gör alla rörelser dubbelt så fort, dubbelt så stort och dubbelt så fel.

Denna slags människa har infunnit sig på alla mina gympa-pass hittills och jag har lika svårt att hålla mig för skratt varje gång.

Men sen något negativt med gympapassen. Jag är extremt emot grejjen med att ta av sig skorna vid stretchningen och avslappningen! Jag förstår meningen med det, att det är lättare att röra sig och tänja men jag är emot det! Folk har svettats i en timma och så tar alla av sig skorna och lämnar efter sig fuktiga fotavtryck på golvet där man själv just har legat med ansiktet tryckt emot och gjort någon apjobbig övning.

Inte okej. Håll svetten inne!

Och som avslutning.

Bokade förresten ett afro-dans-pass till nu på torsdag, häng på ni som vill och kan! Torsdag klockan 19.15

Godnatt.
Här kommer äntligen de utlovade bilderna! Vi har hittills inga gardiner någonstans och väggarna är lite tomma men det ska åtgärdas. Sen får ni inte se våra två hallar eller badrummet. Men såhär, i ena hallen finns det två skohyllor och en hatthylla. I andra lilla hallen/genomfartsgång finns det tre garderober. Så ni missar inget. Och i badrummet finns det en toalett och ett badkar, som ska flyttas till källaren när vi orkar genomföra det.

Köket


Sovrummet


Vardagsrum


Och så lite detaljbilder....
Varför fattar jag inte hur min stegräknare fungerar?! Jag får inte ens upp den där "skyddsluckan" så att jag kan se själva displayen! Vart ligger felet tro? På räknaren eller på mig?


Edit: Jahaaaaaa, man var tvungen att ta i lite mera. Hehe...
Ikväll ska jag gå på yoga, Linda ska dit och nu läste jag att Anna med ska dit. Trevligt trevligt! Synd bara att jag antagligen kommer somna på passet om det är värsta lugnt och avslappnande... Hade öppning idag så klockan ringde 5.10, inte okej ska jag säga er. Inte okej. Plus att jag har träningsvärk efter mitt träningspass igår, plus vanlig värk i lederna och sen plus den tidiga morgonen idag. Jag vill sooooovaaaaa!

Haha, ikväll kommer jag komma hem efter yogan, duscha, äta smörgås och gå och lägga mig direkt. Ljuvligt, som jag längtar!

Och förövrigt var jobbet rena rama träningspasset idag med. Jag och chefen tog varsin dubbelvagn med två barn var och gick ut på en långpromenad runt hela slagsta. I full jobbmundering med tjockjacka, termobyxor, varma stövlar, mössa och allt det där. När vi kom tillbaka hade vi tagit av oss typ allt "löst". Så himla dåligt plogat och skottat och nu har ju allt blivit stenhård is. Att gå där med en tung vagn var inte lätt ska jag säga er, vi gick i över en timma och svetten rann sådär mysigt. Synd att inte stegräknartävlingen är igång ännu.
Nu har tiden kommit då det är dags för mig att börja betala tillbaka csn, eftersom jag tog examen i januari får man vänta ett helt år innan det är dags. Men nu är det alltså dags. Och hör och häpna, det var inte så blodigt som jag trodde att det skulle bli!

Visst, en 25-år lång betalningsplan är ju lite deprimerande men det får man väl överleva.

Idag efter jobbet var jag och tränade så duktigt så, helt slut blev jag. Illa, jag har absolut ingen kondition eller styrka men det är väl det som ska tränas upp nu antar jag.

Och för övrigt måste jag bara berätta hur glad jag blir av att mina fina vänner i andra städer tackar jag till våran fest här i januari. Det är långt att åka för er och kanske knöligt med vart och hur ni ska bo men ni kommer ändå. Det värmer i hjärtat!

Och självklart så blir jag lika glad av alla mina vänner här i staden som också tackar ja!
I helgen har det varit EFIT, eller okej, egentligen var det i fredags men jag glömde bort så jag körde igår istället.

Klockan 10.15 Jag vaknar av larmet för EFIT. Wilma kommer och gosar med handen som hon alltid gör när klockan har ringt. Hon har lärt sig att om man kommer och väcker matte innan klockan ringer blir man nerknuffad utan gos.


Klockan 11.15 Sminkar mig lite innan dagens stadsbesök.


Klockan 12.15 In på en liten möbel-tyg-småsaker-affär här på Köpmangatan som precis har öppnat.


Klockan 13.15 Startar datorn och går igenom dagens alla bloggar innan jag fastar på kattforum.Klockan 14.15 Sara och Robin kom över en snabbis för att få hjälp med Saras telefon.


Klockan 15.15 Handla lite maaaat.


Klockan 16.15 Spela med min nya familj på sims. Buffy Summers och Willow Rosenberg, hehe.


Klockan 17.15 Hejja på lite snällt när sambon möter många monster i Fallout 3


Klockan 18.15 Hämtar in kvällens lördagsgodis!
'

Klockan 19.15 Dags att skriva in viktiga händelser i den nyinköpta almanackan.Klockan 20.15 Kolla på film, närmare bestämt Coyote Ugly. Sambon protesterade högljutt när jag sa att jag skulle välja film men när han hörde vilken jag valde ville han plötsligt se den. "Är det bara för att det är snygga tjejer som porrdansar på en bar?" "Ja, vad skulle det annars vara?"


Klockan 21.15 Filmen håller fortfarande på men Wilma krävde uppmärksamhet.Klockan 22.15 Sambon ska dricka lite whiskey och jag insisterar av någon anledning att få smaka. Något som jag sedan ångrade djupt. Det var inte gott!


Klockan 23.15 Godnatt
Idag var jag och köpte nytt träningskort samt hade en gyminstruktion med pappafar. Vi får se hur det kommer gå med själva gymmandet, jag har svårt att se mig själv gå till gymmet liksom.

Fast sen typ nyss bokade jag plats på yoga och afrodans nästa vecka med, så nu måste jag ju gå på det. Det är min taktik för att komma iväg nu i början tänker jag. Jag bokar via internet och kommer därmed att känna mig tvingad att gå! Bra plan Johanna!
Filmen Dumpad på teven och i scenen som är just nu visas det fullfrontal på Jason Segel och sambon som sitter och äter chips säger lite besvärat:

- Det är lite osmakligt att äta chips till....
Jahopp, nu kommer det bilder. Massor med bilder. Och jag tycker att vi börjar med hur det var när vi pyntade granen här hemma. Med katternas hjälp såklart.Och så var det den där kvällen när sambon plockade isär min dator i molekyler för att försöka få fläkten att bli tyst och snäll igen, vilket inte fungerade sorgligt nog. Alltså, min dator fungerar trots isärplockandet men fläkten är bråkig.Så, det var väl lite av vad som hände under december. Jag trodde jag hade tagit fler bilder men tydligen inte. Men men, nu är mitt batteri i kameran slut men jag ska ladda det så fort jag orkar och sen ta bilder på resten av lägenheten åt er. Missa inte inlägget under! Där finns det bilder på vår fina kakelugn.
Ikväll har vi eldat, vi hade sparat ihop en liten ful hög med kartonger som vi inte orkade ta med till tippen så de fick eldas upp istället. Nu får ni se vår kakelugn!Just nu sitter jag här, mätt och belåten med resterna från gårdagens egenbakade kaka i magen. Och sambon sitter och nördar sitt nya ps3-spel som han har setat klistrad vid de senaste dygnen. Med jämna mellanrum hör man meningar som "Ha! Jag köttade honom rakt i huvvet!" eller "Men dö då din jävel!" eller "Kolla! Hans huvve flög iväg!"

Ja, det är ett aggressivt spel. Fallout 3 närmare bestämt, jag kan ju säga att jag förstår åldergränsen på spelet. Helt och hållet.

Imorgon är det back to work som gäller, det ska bli roligt faktiskt. Att få träffa alla barnen igen, förhoppningsvis har dom saknat mig. Skönt dock att jag börjar med en tredagarsvecka, inte fel alls måste jag säga.

Jag måste erkänna att det har varit lite dåligt med bilder här i bloggen på sistone, om man bortser från förra inlägget då. Det beror inte på att jag inte har tagit bilder, inte alls. Det beror helt enkelt på lathet bara, att jag inte orkat föra över bilderna till datorn. Men det har jag gjort nu! Jag ska göra ett inlägg till nu efter det här, med massor av bilder!
Jahapp, det blev ingen års-resumé av året idag, det verkade bara så himla tråkigt. Inte för att mitt år har varit tråkigt! Absolut inte. 2010 var året då jag tog examen från högskolan, var arbetslös, fick ett superbra jobb, hade en härlig sommar med fina vänner och ett par båt-turer. Men det här var också året då två av mina bästa vänner försvann till andra sidan jorden och ingen riktigt vet när och om de kommer tillbaka. Det är väl det mest negativa med år 2010 skulle jag tro. Men, jag hoppas att de är tillbaka vid nästa nyår iallafall!

Hursomhelst, jag har bakat en kaka som står i ugnen och väntar på att få komma ut. Bäst jag går och tittar på den.

Om någon minut eller så ska den ut.

Vad ska år 2011 bli då? Ska det äntligen bli året då jag faktiskt tar tag i mig själv och ser till att bli fit för beach 2011? Ingen aning. Jag hoppas det. Jag tror det! Någon som vill börja träna med mig?

Fast då kan man ju undra varför jag nu bakar en kaka fylld med kalorier och mumsigt fett? För att det är gott!

Nu måste nog kakan ut.