Jag tog på mig sambons tofflor på skojj och skrattade lite åt hans enorma båtfötter.

Jag - Om jag hade haft såhär stora fötter, hade du blivit kär i mig då?
Han - Nej, verkligen inte.
Jag - What?! Varför inte?
Han - Hade du blivit kär i mig om jag hade haft ett enormt huvud?
Jag - Hehe, nej.


Igår fick vi brev från Strömsholm med operationstid för Vega, den sextonde juni ska hon opereras. Uschanimig, det känns lite läskigt men det är ju för hennes eget bästa.

Något positivt är dock att hon inte haltar alls längre, men det beror ju på att hon äter medicin dagligen nu. Varje morgon får kissarna varsin sked blötmat och Vegas är spetsad med medicin. Detta har dock resulterat i att vi nu inte längre kan ta fram små tallrikar utan att katterna blir crazy och tror att de ska få blötmat.

Och något som kan bli intressant är att Vega ska duschas dagen innan operationen, hon ska duschas och tvättas noggrant med någon operationstvål. Det kan bli mycket intressant. Hualigen.
Det är tur att man i vår lägenhet kan springa runt runt i cirklar, från hallen till sovrummet till vardagsrummet till lilla hallen till köket till hallen och till sovrummet igen. Runt runt. För det gör städningen roligare. Som nu, när jag dunkar musik och istället för att städa mest springer runt runt och hoppar fram typ. Har en del överskottsenergi att göra av med, till grannarnas glädje kan jag tänka mig. Men men. Igårkväll ägnade sig grannen åt att spela trummor så då får jag spela musik nu. Ge och ta liksom.

Utanför köksfönstret pågår en studentfotografering, det är jäkligt konstigt att tänka att det nu blir fem år sen jag tog studenten! My god vad tiden går fort.

Nej, nu ska jag nog återgå till kaoslägenheten/dansa runt runt.
Det är torsdagkväll och jag tar helg nu. Min lediga fredag imorgon, mycket trevligt. Jag hade först planerat en sväng ner på stan imorgon för att handla kläder men så betalade jag våra räkningar alldeles nyss och jag ställer nu in min stadsplan för imorgon. Den här månaden var en sån månad där alla oregelbundna räkningar skulle betalas, som min och sambons csn, idiotiska radiotjänst, en ny garagehyra (sambon har äntligen hittat ett garage i stan till sin motorcykel!) och så en Vega-räkning från veterinären. Hualigen, alla de här små "extraräkningarna" blev rätt dyra när man slog ihop dem. Bleh.

Fast egentligen, jag har väldans mycket kläder. Och igår köpte jag faktiskt två klänningar, fast de var sjukt billiga. 298:- för båda två är ett riktigt bra pris. Så jag kan väl inte säga att jag måste ha mer kläder faktiskt.

Han - Men om jag köper en motorcykel imorgon, blir du arg då?
Jag -  Ja, lite. Men sen kommer jag gå ner på stan och köpa kläder och då får du inte säga något om det.
Han - Okej...
Jag - Och då blir allt bra igen.
Efter allt slit ute på landet i helgen så har jag en vacker blåsa i handen. Och en början till en valk, väldans trevligt. Eller inte. Men bevis på mitt slit iallafall. Som om inte min hemska träningsvärk vore bevis nog.

Och den andra aspekten på blåsor är att jag cyklade hem idag i halvstorm, mindre trevligt. Delar av vägen kändes det som att cykla in i en vägg.

Och på jobbet idag ägnade vi oss åt att plantera morötter, ärtor och dill. Barnen var förtjustande duktiga.
I helgen har vi slitit som bin. Mina armar är för tillfället döda, ack vad roligt det kommer vara imorgon att lyfta små barn hit och dit. Inte. Imorgon får barnen klättra om de vill komma någonstans!

Här har ni er vackra bloggerska, in action. Nu för trött för att skriva något mer givande. Förutom att vi fortfarande inte har fixat hatthyllan och att alla jackor vi äger ligger i en av våra soffor.

Sov dåligt hela natten, drömde massor med hemskheter och otrevligheter. Man ska nog inte somna när man tittar på Criminal Minds för jag tror att det kan vara anledningen till mina drömmar. Den sista drömmen handlade om att katterna var försvunna och vaktmästaren hade slagit dem med järnrör och vägrade sedan att berätta var katterna var. Och väckarklockan väckte mig innan jag fick tag i katterna så jag fick inget bra avslut! Jag avskyr att vakna mitt i en dröm, det gör mig helt mosig och förstörd hela dagen.

Så, när jag satt och åt frukost så trodde jag att hela världen rasade samman typ. Det lät iallfall som det. Men så var icke fallet. Det var "bara" hatthyllan som rasade ner, för tredje gången. Väggen ser ut som en schweizerost, men det kan väl omöjligen vara vårt ansvar att se till att hatthyllan inte trillar ner? Vi kan ju inte rå för att väggen är så porös att ingenting sitter kvar trots superskruvar och superplugg? Hua, nu blir jag lite orolig för vår vackra spegel.
Äntligen har de kommit! För länge länge sedan beställde jag och sambon varsin zipperall och idag kom de äntligen! De är ljuvliga. Det är nästan synd att det snart är sommar för jag vill bo i min zipperall. Dock är min för lång men det går nog att fixas med att någon sykunnig i min närhet kan sy upp den.

Såhär vackra är jag och sambon nu!

Här är en konversation mellan sambon och mig som inträffade för ett par dagar sen på coops parkering.

Han - Åh vilken snygg färg på den bilen, en sån skulle man ha!
Jag - Mmm.... (tittar där han pekar men fattar inte vilken bil han menar)
Han - Och kolla, precis den där bilen skulle inte vara fel att äga!
Jag - Mm, men du. Känn på mitt hår, det blev helt otroligt lent idag!


Idag är sambon iväg på innebandyturnering, och om det går bra idag så är han iväg imorgon med. Det är tydligen student-SM i Stockholm och han är med och spelar med ELSA. Lite roligt måste jag säga för det är läääängeesen som han studerade men men. Det är så det får vara.

Det är lite grått väder idag så mina planer är att städa litegranna och så möjligtvis ta mig till solariet och sola lite. Vi får se helt enkelt. Nu ska jag dock intaga en nyttig frukost bestående av lite chirre och pucko och så spela Sims Medeltid. Mohahaha.
Igår var sambon och min syster Linda med Vega till ortopeden i Strömsholm. Jag kunde inte följa med eftersom jag var bortrest med jobbet. Domen är att hennes knä är lite knas, dels kunde ortopeden får hennes knä att hoppa ur led fram och tillbaka alldeles för lätt. Sedan syns det något på röntgenbilderna som inte ska finnas där. Så, hon ska opereras, en titthållsoperation för att se vad pricken är för något och möjligtvis se varför hon har ont och haltar. Det kan vara korsbandet och är korsbandet dåligt så ska det bytas ut. Stackars min lilla gosiga plutt.

Sambon tog kort på henne när hon har sövd och skulle röntgas. Lilla kissekatten. Jag vet att det ser ut som hon är död men hon sover. Och den här gången fungerade det lugnande medlet tydligen nästan på direkten, istället för att det som förra gången tog 40 minuter innan hon äntligen somnade.

Idag skedde min första träningsrelaterade skada. Det var under bräd-passet, första gången jag provar det och det var riktigt kul! Svettigt som fan och kuligt. Ända tills jag gjorde illa mig då. Vi gick upp och ner på brädan i sidled och så plötsligt klev jag snett när jag skulle kliva ner från brädan. Hela foten vek sig åt sidan och det gjorde något djävulusiskt ont. Jag försökte fortsätta passet, fast lite försiktigt men efter bara någon minut gav jag upp och gick hem istället. Första gången jag avbröt ett pass och det kändes helt pinsamt, som att alla stirrade och trodde att jag gick för att det var för jobbigt eller något. Men så var det ju inte.

Onsdag och torsdag den här veckan kommer jag vara borta. Vi har helplaneringsdagar på jobbet och den här gången ska vi åka till Granhedsgården. Bara så att ni vet liksom. Räkna inte med några inlägg från er favoritbloggerska då inte.
Jahopp, idag var Vega till doktorn och det är något knas med hennes ben, eller rättare sagt i knät. Så nästa vecka ska hon till ortopeden i Strömsholm och se vad som är knas. Uschanimig.

Och något som är ännu mer uschanimig är att katterna nu är satta på diet. Veterinären tyckte att Vega var alldeles för rund och då måste  ju Wilma vara helt katastrofal. Så, nu begränsar vi katternas matintag och så får vi se hur det går. Det kommer säkert att bli otroligt roligt! Katterna kommer nog uppskatta vår omtanke något extremt.
Importerade nyss in massa bilder från kameran. Hittade den här fantastiskt vackra bildserien som sambon smygtog på mig när jag stod och målade och sjöng med till musiken. Jag är otroligt snygg när jag arbetar! 

Och igår på kvällen var vi hemma hos syster Emelie, grillade och spelade Kinect. Det var väldans trevligt. Dock var jag uppenbarligen inte särskilt fotogenisk igår eftersom jag såg ut såhär på en av de 40 bilderna som sambon försökte ta på mig och Ann.

Sen fick vi skjuts hem av supersnälla Ida som tydligen har ett fylle-chaffis-körkort nu när hon har en bebis i magen. Inte oss emot! Tack snääälllaaaaa Ida!