Det är söndagkväll och maken är iväg på årsmötet för Hållstas Villaägarförening, vi fick en lapp i brevlådan för någon vecka sen. Så maken åtog sig uppdraget att gå dit och se vad det är för något som det handlar om.
 
I går åkte vi till Granngården och köpte en grävspade så att vi kan gräva. Som tur var hade jag en rabattkupong så vi fick 100 kronor rabatt! Very nice, sånt gillar vi. Hursomhelst, sen bestod lördagen mest av att jag städade och bakade mockarutor. Maken grävde bort taggbuskar utanför altanen och så körde han och Eric bort lite av de fällda träden till Eric och Fran som de ska ha till ved.
 
Idag har det varit fantastiskt väder! Vi ägnade förmiddagen utomhus, vi satte fast Rain Drains på våra stuprör för att få bort lite av vattnet som rinner rätt ner på husgrunden.
 
Och sen ägnade vi oss åt våra överväxta pallkragar och vinbärsbuskar. Det står fyra pallkragar här och i tre av dem är det antingen smultron eller jordgubbar och i den fjärde är det kryddor av olika slag. I vilket fall så var alla helt överväxta och fulla av löv och det verkade inte som att någon någonsin brytt sig om dem.
 
Före
 
Efter
 
Och så delade vi på buskarna, tidigare var det som en enda lång buske eftersom det växte en hel massa annat mellan buskarna men nu är allt det bortklippt och bortkrattat.

Och efter lunch kom mamma, Stig, pappa, Emelie, William och Nova över för lite födelsedagsfika vilket var trevligt! Jag fick presentkort på K-rauta, Lindex, thaiyoga-massage och två flaskor ajax universalspray. Hehe, perfekt!
 
Som ni kanske minns från förut så skrev jag om att Vega mobbade Wilma genom att paxa hela klätterträdet för sig själv? Problemet löste sig äntligen för ett par dagar sen, Wilma smög sig upp i en av hängmattorna när Vega var i köket. Sen när Vega kom in och upptäckte det uttryckte hon sitt missnöje med att smyga omkring fram och tillbaka på golvet ett par gånger innan hon gav upp och så la hon sig i den andra hängmattan. Så nu samsas de äntligen om hängmattorna!
 
Det är återigen fredag! Inte klokt vad fort tiden går och sedan förra fredagen har vi hunnit haft inflyttningsfest och så har jag fyllt år. Av maken fick jag en shoppingtur som inkluderade både hans fullständiga uppmärksamhet och god fika så jag var nöjd.
 
Idag har jag varit ledig så jag har bakat en kladdkaka som ska tas med till mysmiddag ikväll med Linda och Frallan. Och så har jag duschat och betalat räkningar, inte en särdeles spännande dag måste jag erkänna. Men alldeles lagom sådär.
 

Imorse när jag kom ner från sovrummet så upptäckte jag att maken hade råkat lämna dörren till källaren öppen! Och vem var därnere såklart om inte Vega. Jag ropade på henne och duktig som hon är rusade hon upp till mig, alldeles svart om tassarna.
 
Människor har faktiskt frågat hur ofta vi tvättar Vega eftersom hon lyckas hålla hennes päls så kritvit, även mellan tårna. Jag har aldrig tvättat Vega, hon fixar det alldeles själv. Men nu har hon lekt nere i pannrummet och har svarta tassar. Jag ger henne ett par dagar att få rent tassarna själv innan jag får försöka ingripa.
Det är fredageftermiddag och jag sitter här i mitt kök. I vardagsrummet håller två hantverkare på och fixar med listerna och jag måste erkänna att det nog inte finns en mer obekväm känsla än att bara sitta här och lyssna på när de jobbar. Jag har alltid haft svårt för det, även i lägenheten. Det vore lättare om man kände dem för då kunde man vara med och prata och så men nu skulle jag bara vara i vägen. De var här i onsdags och började med listerna men de var tvungna att skjuta upp arbetet eftersom de var tvungna att köpa specialplugg till vår dumma vägg som inte ville samarbeta. Så, hittills har jag dammat halva köket för att få det att se ut som att jag också jobbar och är duktig. Men nu har jag gett upp och satt mig vid makens dator. Ack ack. Det är inte lätt detta! 
 
Hursomhelst, utanför är vädret grått och tråkigt men det regnar iallafall inte! Det är positivt. Och hellre grått och tråkigt väder än kallt och snö nu faktiskt, det har varit riktig vår en vecka nu och det är ljuvligt! Häromdagen var jag duktig och ställde ut regntunnorna som står under stuprören, synd bara att det dagen efter började blåsa storm så maken fick gå omkring och samla ihop tunnorna som jag så duktigt ställt ut. Men men, that's the way the cookie crumbles! 
 
I onsdags var jag hos doktorn också och fick en kortisonspruta i min vänstra armbåge. Modig som jag var lät jag en läkarstudent ge mig sprutan denna gång och det var helt okej, gjorde inte mer eller mindre ont än när någon mer erfaren läkare har stuckit mig. Jag frågade henne först om hon hade gett kortisonspruta någon gång och det hade hon, fast aldrig i armbågen. Den tredje sprutan i den armbågen på ett halvår var det iallfall, både doktorn och jag insåg att det är ju ett tecken på att min droppmedicinering inte har så bra resultat som man önskar så nu har jag bytt medicin. Nu slipper jag ligga och få dropp varannan månad vilket är skönt!
 
Nackdelen är att jag nu ska medicinera mig själv med en sån där injektionspenna varje vecka med start i maj. Läskigt! Men man vänjer sig väl hoppas jag... Jag var nere på apoteket och beställde den nya medicinen eftersom den oftast inte finns inne och kvinnan bakom kassan sa "Och var beredd för den är jättedyr!" så det var ju glada nyheter! Fast högkostnadsskyddet på apoteket ligger ju på 2200:- så det kan ju inte bli galet dyrt iallafall. För skojs skull googlade jag lite på vad min nya medicin skulle kosta om jag bodde i USA och det billigaste jag kunde hitta var fyra sprutor för 899 dollar! Det är ju inte klokt! Jag är väldigt tacksam för att jag bor i Sverige ibland. 
Haha, denna "blogg" visar hur fantastiskt det är med barn ibland.
 
 
He took his socks and shoes off. His feet are now cold.
 
He dumped a full cup of water on his own face
 
He asked me to put butter on his rice.  I put butter on his rice.
 
Jag känner att jag kan relatera till denna pöjk och hans kriser.
 
Häromveckan på jobbet vid lunch bad ett barn vid mitt bord mig att skrapa ihop maten på tallriken. Så, jag skrapade ihop maten. TILL FEL SIDA AV TALLRIKEN! Oh my lord! TOTAL KATASTROF! Så, jag försökte lösa denna kris genom att snurra på tallriken så att maten hamnade på rätt sida. HAHA! Är jag helt dum i huvudet? Det resulterade i att barnen kastade sig ner på golvet och låg och skrek resten av lunchen och åt så gott som ingenting.
 
Den forskare som hävdar att treårstrots inte finns har uppenbarligen aldrig tillbringat tid med en treåring.
Okej, för 27 veckor sen, den 11e oktrober, la jag upp denna bild på instagram:
 
 
Mina gummistövlar jag har på jobbet var totalt spruckna efter sommaren och det forsade in vatten. Tror ni att jag köpte nya stövlar?
 
Nej!
 
Idag gick vi ut med barnen på jobbet och det regnade och var allmänt geggigt (våren är äntligen här!) och jag gick med mina spruckna gamla läckande stövlar. Mindre lyckat.
 
Så, idag efter jobbet tog jag en sväng in på Granngården och shoppade nya stövlar. Tretorn denna gång så nu ska de bannemig hålla mer än en säsong!
 
Det är söndag och jag håller på och bakar bullar, just nu jäser de så fint så. Vega har "hjälpt" mig att baka, hon har klivit på de jäsande bullarna, hon gosade med degen när den låg och jäste förut och hon höll på att välta ner all kanel i hela burken i fyllningen. Hon är en aning irriterande, de här bullarna lär ju vara fulla med katthår. Men hon är så gosig att hon inte vet vad hon ska göra av sig själv och så tappar hon päls, det yr pälstussar överallt trots att jag dammsög igår. Det märks att våren äntligen är påväg. Knaskatt.
 
Maken håller på och röjer upp på tomten, de fyra enorma träden som stod framför huset togs nämligen ner i fredags och nu ligger det grenar och träd överallt. Maken har en kompis i klätterklubben som tar ner träd bit för bit genom att klättra upp med en motorsåg. Rätt imponerande faktiskt! Hursomhelst så är tomten full nu av delar från de nedtagna träden. Alltså, den människa som kommer på att plantera lärkar på en tomt är inte särskilt smart. Vem planterar ett träd som tappar alla sina vassa barr varje år och som producerar miljontals med kottar framför ett hus där man går?!
Före
 
Och nu ser det ut såhär!
 
Så, den som vill köpa ved är välkommen hit!
 
Och så har katternas nya klösträd kommit också, Vega-marskatt har bestämt att trädet är helt och hållet hennes och så fort som Wilma vågar sig upp så lägger Vega en tass på Wilma och så hoppar Wilma ner. Väldiga mobbar-varningar där faktiskt, jag hoppas att Wilma kommer på snart att hon väger två kilo mer än Vega och kan mosa henne utan problem om hon vill.

 
 
Okej, nu är det tisdag och det har hänt massor av grejjor! Vi börjar från början tror jag...
 
Mitt senaste inlägg handlade om att Mats var och slipade våra golv i köket, det blev ju färdigt i fredags och det blev ett vackert resultat!
 
Men jag kunde inte njuta av golvet på fredagen för då for jag iväg på en partykryssning! Och trots att jag bara packade det allra mest nödvändiga var den lilla väskan knökfull. Och denna gång packade jag ingenting onödigt som jag annars brukar. Två partyoutfits (för jag kunde inte bestämma i förväg vilken som kändes bäst) och så det allra mest nödvändiga i sminkväg + en ögonskuggepalett. Very strange.
 
Anyhow, vi åkte buss till båten med världens skönaste busschaufför. Vi satt typ längst bak i bussen eftersom vi skulle smygdricka lite men busschauffören hade hörsel som en schäfer för så fort som vi hade korkat upp där bak sa han i högtalaren: "Och nu hör jag att baren har öppnat och det är HELT OKEJ så länge ni slänger allt i skräppåsarna." Vi gav honom en applåd.
 
Hytten var okej, a-hytt för tre personer, jag, Emma och Kristina delade hytt. Städningen var undermålig, snus på golvet och divserse trevliga kroppsvätskor och utsöndringar på väggarna som glänste vackert i solnedgången. Men, på med alkohol-glasögonen så såg man inte det! Lakanen var iallafall rena, hoppas jag.
 
Vi åt en god middag på en av restauranterna där så gott som alla vi ändrade på de färdiga rätterna eftersom vi ville ha andra såser etc. Men det var nemas problemas. Och efter det blev det ju ett besök på taxfreen. Och sen fortsatte kvällen med att vi alla drack upp det vi hade köpt i taxfreen. Där någonstans togs dessa charmiga bilder...
 
Väl ute på dansgolvet började natten bra, roligt att dansa och galet goda shots som smakade äppelpaj. (Lika delar Apple Sourz + Licor 43 och så ett litet lager vaniljvisp) De var så goda att jag och Emma köpte två var. Under nattens gång blev dansgolvet fullt av ett hockeylag (har jag för mig) med desperata killar som ansåg att tjejer var till för att ta på. Efter kanske 30 minuter av att bokstavligen behöva knuffa bort kladdiga killar, Madde gav en kille en örfil bland annat, så gav jag upp och gick tillbaka till hytten. På väg "hem" höll jag på att gå vilse då jag gick åt fel håll när jag kom till rätt våning ner för trappen men efter att noggrant ha studerat skylten i taket och verkligen fokuserat så kom jag på att jag skulle gå åt vänster istället för höger och hittade hytten. Mycket bra.
 
I min ensamhet tog jag dessa bilder.
 
På det stora hela var det en galet trevlig kryssning som jag väldigt gärna vill göra om! Dock med mindre kladd från efterhängsna småkillar bara...
 
Jag klarade hela kryssningen utan att ramla, alkohol och trappor gick galant. Och så trillade jag på trappen till ytterdörren här hemma, slog i axeln i räcket och började grina på trappen. Bra jobbat!
 
Söndagen ägnade vi åt att köra bort kryptallen och monsterbusken till majbrasan på andra sidan åkern. Det var 7e april och vädret växlade varje kvart mellan strålande sol, snålblåst och hagel. Mycket trevligt.
 
Idag har jag varit och fått droppmedicinering igen, och det gjorde inte ont! Jag hade faktiskt gruvat mig i en vecka för att det gjorde så ont förra gången, jag hade en svag tanke om att ringa i förväg och säga att jag tyckte att droppsättningen är obehaglig men jag gjorde inte det. Idag var det en ny ung sjuksköterska där, hon har bara jobbat någon månad. Och det var det bästa droppet någonsin! Hon sa "Nu sticker jag" och det kändes mindre än ett blodprov! Fantastiskt! Och det sa jag till henne med, jag tror hon blev glad.
 
Sen när det var dags att ta bort droppet hade hon gått hem och det var en av de gamla vanliga äldre sköterskorna som tog bort droppet. Och det gjorde ont! Hon drog och slet så att nålen som fortfarande satt fast inne i mig spretade åt alla hål och jag trodde att det skulle sticka ut genom huden på andra sidan.
 
Alltså, min slutsats. De gamla sköterskorna på avdelningen som sätter dropp varje dag har blivit lata och slarviga, de är hårdhänta och allt går på rutin. Denna nya unga sköterska som gjorde ett fantastiskt jobb har fortfarande inte fått in den gamla slentrianrutinen. Jag hoppas att hennes försiktiga handlag kommer hålla i sig.
Jag har varit hemma denna vecka, eller ja, vecka och vecka eftersom det var påsk så har jag bara varit hemma tisdag, onsdag och nu torsdag. Imorgon är jag ledig i vilket fall men men. Jag är förkyld, fast idag känns det bättre! Inte lika tungt som tidigare dagar, vilket passar bra på flera nivåer. Nivå ett är att jag ska åka på 24-timmars kryssning imorgon så då vill jag må bra. Och nivå två är att det just nu är en hantverkare hemma här och gör oljud. Emmas mammas make är golvläggare och han är just nu inne i köket och slipar golv. Därför är det skönt att inte må helt kass som jag har gjort de tidigare dagarna.
 
 
En annan nyhet då, ni vet att jag ofta gnäller över att jag fryser? Well, igår var det raka motsatsen. Det var 25 grader varmt i köket! Det kändes som att gå in i en bastu, lite för varmt för min smak. Elementet stod och ångade på för fulla muggar trots att jag stängde av det helt. Maken kom hem, pillade lite och lyckades stänga av det men termostaten/ventilen/grejjen man skruvar på har gått sönder. Men, när maken väl lyckades stänga av elementet så fastnade en ventil där inne som blockerar vattnet i rören vilket innebar att när pannan därnere i källaren försökte fylla in vatten i systemet så gick det inte. Vilket i sin tur resulterade i att hela huset mullrade för vattnet susade runt i alla rör utan att kunna ta vägen någonstans. Otroligt irriterande ljud, men min fina make lyckades fixa det genom lite pillande här och var. Mycket bra. Nu är det dock kallt i köket men det ska fixas i helgen. Fast jag tror ärligt talat att hantverkaren Mats föredrar ett kyligt kök att arbeta i mot 25 grader varmt.