Ännu en måndag, de tar liksom aldrig slut?! Jag ogillar måndagar eftersom jag öppnar då, hualigen. Visserligen öppnar jag på tisdagar med men det är inte lika jobbigt.
 
Hursomhelst. Igår hade vi vår första bröllopsdag och det var strålande vackert väder. Vi bestämde oss för att åka ut till Taxinge Slott och bara strosa omkring och fika. Det var jättefint! Och på vägen hem svängde vi in till Hedlandets Naturreservat och hittade en jättevacker gammal bro.
 
För exakt ett år sen gifte jag mig med världens finaste, händigaste, snyggaste och bästaste man! Det var en fantastiskt rolig dag!
 
I torsdags åkte vi till Enköping för att hälsa på Jenny, Emil och deras lilla son Elton som var supersöt!
 
 
Sen var jag ledig på fredag så då tog jag chansen att åka över till systeryster Linda och lilla Levi.
 
 
Och katterna har fått sin nya foderlabyrint nu! Vega visste direkt hur man skulle göra för att få tag i maten. Wilma har det jobbigare, hon vet hur man gör för hon gjorde det i början men nu vägrar hon stoppa in tassen för att få ner maten. Nu går hon runt och liksom väntar på att vi ska ställa fram den "riktiga" matskålen och hon majuar hela tiden i protest. Men men. Hon får helt enkelt vänja sig.
 
 
Och när vi kom hem från Enköping i torsdagskväll var klockan redan 22 och det var mörkt ute men det stoppade inte maken! Vi hade fått stenleverans under dagen och han satte igång direkt. Knasen.
 
 
Så han började med stenläggningen i torsdagskväll, sen jobbade han lite igårkväll (fredagkväll) och så har han jobbat idag och det är nästan färdigt! Han är duktig och snabb. Sen ska det bara på stenmjöl så att stenarna kilas fast.
 
 
Idag har det varit stenläggning för maken och storstädning för mig men nu är vi klara för dagen. Imorgon är det vår första bröllopsdag!
 
 
Namngivningsceremonin var trevlig, lite otur med vädret dock. Hela förmiddagen sken solen men när det väl var dags så blåste det storm och sen kom regnet. Men men, vi satt och fikade under tält och ceremonin var innan regnet kom så allt gick bra ändå!
 
Jag och maken hade köpt världens sötaste kort!
 

Och så när vi kom hem hade Vega lagt en megaspya i kattmöbeln, från en hylla ner på väggen, ner över golvsockeln och så avslutades det med en hög på golvet med. Mysigt katten, tack. Detta efter jag redan har torkat två spyor på morgonen! Hon hetsäter torrfodret, sen sväller det i magen på henne och hon spyr upp det. Vilket känns som ett jäkla slöseri nu när de får svindyr veterinärordinerad mat. Och hon kräks ofta, ungefär varannan dag hetsäter hon och kräks. Vi har nu tröttnat och idag beställde vi en foderlabyrint från zooplus. Den är designad så att katterna måste lirka ner maten genom hål i plattorna tills maten trillar ner på bottennivån. De måste arbeta med både hjärnan och tassarna och kommer att förhindra Vegas hetsätning. Hoppas vi iallafall. Wilma kommer antagligen att svälta ihjäl eftersom hon är den lataste katten jag vet.
 
 
Söndag dårååå, två veckor avklarade på jobbet men veckan har gått så fort att jag glömt att blogga trots att det har hänt en hel del här hemma!
 
Förra helgen var vi iväg och firade svärmor på lördagen med bingo ute på Kolsta Hatts dansbana. Jag fick bingo en gång! Det trodde jag inte. Och maken fick bingo ett par gånger. Och eftersom vi satt bredvid varandra fick vi sidvinster. Mycket bra.
 
Vi vann en picknickfilt, två små ljuslyktor, en stor ljuslykta, en t-shirt, två kepsar, en vattenflaska, läppsyl, isskrapare och reflexer. Den stora ljuslyktan fick bo kvar hos svärmor och de små ljuslyktorna fick min mamma.
 
 
Maken började jobba i måndags, han jobbade måndag, tisdag och halva onsdagen. Sen tog han kompledigt en vecka för att jobba med infarten. Den börjar ta form! Imorgon (måndag) ska han beställa sten så slutet närmar sig!
 
Detta har hänt under veckan, bärlager har levererats, sen kom stenmjöl som maken har lagt ut och paddat ett flertal gånger. Sen ska stenarna dit och efter det ska det på sättsand för att kila fast stenarna ordentligt.
 
 
Idag ska vi iväg på namngivningsceremoni för lilla Tove! Vi ska vara där klockan 14, nu är klockan 11.24 och maken sover fortfarande... Kanske ska försöka väcka honom ännu en gång...
 
 
Första veckan på jobbet, det var en pina att gå upp i måndags klockan 5.15. Uschanimig. Men medans jag har jobbat på jobbet har maken jobbat hemma. Och här hemma händer det grejjer!
 
Ena staketsidan och grinden är färdig.
Före och efter
 
 
Och det var tur att dräneringen blev klar förra veckan eftersom det har regnat var och varannan dag sedan dess. Idag har regnet verkligen värkt ner.
 
Igår var grävaren här igen och så togs alla överblivna massor bort. Plus att nästa projekt påbörjades... Maken tycker om att ha många järn i elden. Själv vill jag gärna göra färdigt en sak innan man börjar med nästa men det är inte så det blir när man bor med en impulsiv jobbgalning. Fina maken.
 
Nästa projekt är att stenlägga nya infarten och göra en ny gång till huset från bilarna istället för den gamla grusgången.
 
Såhär såg det ut innan allt började.
 
 
 
Och nu ser det ut såhär.
 
 
Så just nu ser det värre ut än någonsin och det eviga ösregnet idag har inte gjort saken bättre. Lervälling deluxe. Men plötsligt har vi superstor tomt!
 
Imorgon är planen att gå ut och äta med fina vänner, såvida inte Jennypenny föder barn inatt eller imorgon. Den som lever får se!
 
 
 
Lördagkväll och jag sitter här. Maken är utanför och målar staketet med lasyr, vi har fått bort all mossa från den ena sidan av staketet och nu är det "bara" andra sidan kvar... Hualigen. Anyway, det blir riktigt bra med lasyren!
 
 
Torsdag och fredag var vi i Stockholm med Eric och Fran. Vi kom upp dit i torsdags förmiddag och ägnade dagen med att fika, äta och gå runt i affärer och gamla stan. Jag shoppade två tröjor och maken hittade ett par sommarskor. På kvällen åt vi på TGI Fridays, maken åt en monsterburgare och jag åt goda chicken fingers. Vi fick varsin heliumballong på vägen hem och jag släppte upp min i taket. Och det var snedtak med takfönster så ballongen kom högt upp.
 
 
Hotellrummet var jättemysigt!
 
 
Igår (fredag) gick vi på Skansen på förmiddagen och så Gröna Lund på eftermiddagen där vi mötte upp Ida, Pontus och Eric. Tro det eller ej men jag åkte Eclipse och Kvasten! Jag som är rädd för alla karuseller som går fort eller snurrar. Och jag blev inte rädd för någon av dem! Mycket bra. Fast jag tänker nog aldrig mer åka bergochdalbanan...
 
Eclipse, slänggungan 70 meter upp i luften.
 
 
Kvasten
 
 
Och i onsdagskväll bytte vi brevlåda! Den förra var i trä och började bli väldigt dålig... Däremot hade den plexiglas som bakstycke vilket var praktiskt för då kunde man se om man hade fått post från köket. Men men.