Det har nu gått en vecka av min julledighet och jag har inte gjort någonting. Vi var iväg och firade jul på julafton såklart och kvällen innan var vi över hos systeryster Emelie men annars har vi inte gjort så mycket. Eller jo, igår var vi över hos Eric och Fran och tittade på lilla bebis Isabelle! 
 
Anyhow, på julafton lyckades vi klämma in ett besök hos Anna och pappa, Andreas mormor och morfar och så till sist mamma och Stig i Kungsör. Det var en trevlig dag trots vädret! Det har blåst storm i en månad känns det som. 
 
Jag fick flera böcker i julklapp, vilket var väldigt behövligt eftersom alla mina böcker hemma hade blivit utlästa tio gånger om minst. Jag började med Drömgångare för ett par dagar sen och nu är den slut. Den kan jag rekommendera! Jag kunde inte lägga ner den, en slags framtids-scifi-fantasy så om man inte gillar den genren så är det inget för er. Men såklart känns slutet oavslutat så jag väntar ivrigt på nästa del. Det skulle kunna bli en cool film om det görs ordentligt. 
 
Vanligtvis brukar jag läsa om mina nya böcker direkt efter min första läsning, det brukar bli iallafall två gånger på raken. Vid andra läsningen upptäcker man alltid småsaker som missades i första läsningen. Och för att jag oftast inte har några fler böcker att läsa, det har jag nu så omläsningen får vänta. Jag fick även En oväntad vänskap, Snöbarnet och Den sista fristaden. Vi får se vilken jag väljer härnäst. 
 
Annars så är det slut på min fantastiska julklapp från maken, kalendern från Bodyshop. Bästa julklappen ever måste jag säga! Detta är ett meddelande till alla er som inte vet vad ni ska ge till er tvål-kräm-ansiktsmask-älskande partner, köp Bodyshops julkalender. Det var kanske fyra produkter som jag inte använder själv men de har maken fått överta så jag är nöjd. 
 
Annars så är jag och maken inne på post-apokalypsserier och filmer just nu. Först kollade vi ju på Jericho, som avslutades tvärt mitt i andra säsongen eftersom det tydligen inte var någon som tittade på den! Fast visst, en amerikansk serie om amerikanska terrorister som bombar det egna landet? Känns inte som något som en genomsnittlig amerikan vill se på, de vill hellre lägga terrorist-rollen på andra länder. 
 
Nu har vi börjat kolla på The Walking Dead istället. Den är väl inte jättebra, väldigt många slemmiga/ruttna zombiesar och osmarta människor. Vi får se hur den utvecklar sig.
 
Igår såg vi då på Cloud Atlas, Den var verkligen inte bra! För många storys och för korta snuttar av dem hela tiden, man hann aldrig riktigt sätta sig in i vad som hände innan storyn skiftades. Det fanns två storys jag ville se mer av och verkligen sätta mig in i men det fick man ju inte. 

Maken är iväg ikväll och dricker öl med sina kamrater, jag har hittills läst färdigt min bok och nu funderar jag starkt på att kolla på det sista av extramaterialet från säsong 6 av Buffy. Andreas avskyr extramaterial så jag får passa på att njuta ifred när han inte är hemma. 
Idag har jag en riktig usch-dag (för att använda makens ord) och jag håller med. Allt är bara blä och tråkigt. Så jag har just setat och sorterat och daterat en hel massa bildmappar här på datorn min, i dessa mappar finns allt från skolresan till Strasbourg till bilderna från vår första bröllopsdag. Alltså, från 2004-2013. Här får ni ett axplock, håll till godo. 
 
 En liten Johanna och en liten Emma, vi gick till Akropolis efter skolavslutningen i ettan från Eskil, 2004. Det är inte klokt!
 
Min 18-års fest! 2005
 
Från festen där jag och Andreas möttes för första gången. Sommaren 2005. Tittar ni noga ser ni honom där till höger.
 
Under hösterminen 2005 åkte vår klass iväg till EU-parlamentet i Strasbourg. Det blev en frågetävling där de andra lagmedlemmarna var från andra länder och mitt lag vann! Jag fick ta hem en enorm pokal som min samhällslärare ville ställa i skolan, jag vägrade och tog hem den. Under bussresan tillbaka till flygplatsen skramlade den isär i tusen bitar och jag och Emma ägnade flygturen hem åt att försöka sätta ihop den. Tror dock inte att jag har kvar den... 
 
 
Sommaren 2006, här var vi små och söta. Nu har vi varit tillsammans sen i mars.
 
2006 var också vimmelbildernas år.
 
 
2007 mer fester och vimmelbilder.
 
2008 Åkte vi bland annat till Gotland med Eric och Fran
 
2009 var det möhippa och bröllop för Eric och Frallan
 
2010 åkte vi till Sälen med Eric och Fran och jag grät i skidbackarna av rädsla. Maken ville ge mig pris för de mest spektakulära ramlingarna han sett. En gång åkte en främmande man förbi och skrattade åt mig.
 
2010 Åkte jag också till London med Emelie, Ann och Freshta. Världens sunkigaste hotell med två gemensamma toaletter för alla boenden. Jag dela rum med Freshta och vi la ut papperspåsar på golvet för att slippa nudda heltäckningsmattan. Vi gjorde lite sightseeing men mest shoppade vi loss på Primark. Jag minns att jag hade väldigt ont i kroppen, väderomslaget och flygresan pajjade lederna men det var roligt ändå! 
 
Nyårsafton 2011 blev det ungefär en vecka innan nyår bestämt att vi skulle ha en middagsfest hemma hos oss. För jättemycket folk! Jag och Emma shoppade mat på Ica Maxi för massor med pengar, vi fyllde en hel kundvagn.
 
2012 Vad det dags för min egen möhippa och bröllop!
 
Och så köpte vi ju hus!
 
2013 Och nu är vi här. Vi har haft vår första bröllopsdag, grävt vallgrav runt huset och kämpat med en bil som gått sönder gång på gång. Men det har varit ett bra år ändå.
 
 
Och det var allt för ikväll. Om två dagar är det julafton och idag har vi slagit in de sista julklapparna. 
 
 
I torsdags var jag på bio med Ylva, vi såg "Blå är den varmaste färgen" vilket är en värdelös översättning av "La vie d'Adèle"Hursomhelst, det var en väldigt bra film! En fransk drama om rå olycklig gay kärlek, jag kände mig extremt kulturell ska jag säga er. Det var jag, Ylva och så fem stycken pensionärer. Men men, den var bra och jag rekommenderar den varmt. 

Franska språket är så vackert, filmen fick mig att vilja lära mig franska igen. De få fraser som jag minns sen gymnasiet kommer man inte långt med liksom.
 
Innan bion satt jag och Ylva och diskuterade kring filmer, vi kom in på vad som är sorgligt/obehagligt i filmer. Jag tänkte skriva mina värsta gråt/obehagsfaktorer. 
 
1. Människor som gråter av sorg, för att de har blivit lämnade, partnern har dött, världen går under etc. "Armageddon" till exempel. Det måste dock vara "riktig" gråt, det funkar inte med en liten fejktår som rinner utan att sminket rubbas. Nej nej, det måste vara rå, rejäl, snorig och äkta gråt. Eller som i "Buffy, säsong 6 när Tara dör och Willow gråter". Jag såg det igår och grät själv. Usch. 
 
2. Barn eller djur som offrar sig själva för någon annan. Ett exempel som jag och Ylva pratade om är i "I Am Legend", när hunden dör och han blir ensam kvar. Det är nog ett av det värsta, hunden offrar sig OCH människan gråter av sorg och saknad. Hua. Det klarar jag inte. Jag måste blunda eller spola förbi, det gör ont inuti mig själv av det. 
 
3. Orättvisa våldscener. Exempelvis "The Last Samurai", när samurajerna går mot en säker död. Som en igelkott mot bilen. Gah, det är hemskt! För övrigt får jag ont i magen varje gång jag kör förbi ett överkört djurt på vägen, snacka om orättvisa. Fy! 
 
4. När våldet är för äkta. Som i "Män som hatar kvinnor", där är just våldtäktsscenerna i början alldeles för realistiska, det kryper in under huden på mig, man får ingen distans. Usch. 
 
5. När ett husdjur eller barn dör. Oavsett om det är en naturlig död eller inte, det är fruktansvärt. Den punkten är värd att komma två gånger i listan. Fy. 
Snart är det jul och utomhus är allt grönt och skönt. Eller snarare grönt och lerigt, påskliljorna blommar och säden växer på åkrarna. Om det blir någon snö lär den väl komma mellan mars-juni. Jag ogillar detta och hoppas att vädret säger pang och slår om över en natt. Känns onödigt att slösa på nya dubbdäcken på barmark och 5 plusgrader liksom... Men men.
 
Jag är frisk nu iallafall! Det är tisdag idag så det är exakt en vecka sen jag hoppade över min medicin och det känns ska jag säga. I helgen började några fingrar spöka, igår kändes det i axlarna när jag skulle klä mig och så råkade jag ta fel skor (med en liten klack) så att jag haltade omkring inne på Tuna Park igårkväll med maken. Tänk att en ynka dos kan göra sån skillnad, det är konstigt. Jag tog min medicin nyss så vi får se när och om den orkar vända detta eller om den bara kommer hindra att det blir värre. Den som lever får se. 
 
Jag jobbar två ynka dagar till och sen är det dags för julledighet! Lovely! Man måste passa på att njuta såna här år då julen är på en tisdag så att det blir extra många klämdagar och röda dagar som man kan vara ledig på. Om exakt en vecka är det julafton kom jag just på! 
 
Någon mer som kollar på julkalendern iår? Hedenhös uppfinner julen, jag brukar inte kolla och jag tänkte inte göra det i år heller men en av föräldrarna på jobbet övertalade mig att börja kolla för att den var så bra i år. Och ja vars, den är helt okej faktiskt! Jag känner liksom en önskan om att få ett svar på vad som kommer hända, kommer Hedenhös få tillbaka sagogrynet från den onda Statsministern och kommer Ben och Knota återgå till sina grottliv?! Ack dessa mysterium!
 
Idag var jag iväg till Kloster Kyrka med barnen på jobbet som ännu inte gått på ledighet. Vi åkte buss fram och tillbaka och tittade på julkrubban, det var bara tre barn som var stora nog att följa med så det var inga problem att åka själv. Det mest spännande var bussresan och att det hängde julgranar på väggarna i kyrkan! Själva berättelsen om Jesu födelse i ett stall var det ingen som kom ihåg när vi kommit tillbaka till förskolan men det kunde jag nästa gissa. Det är lite abstrakt för treåringar.
 
 
Här är förra veckans skörd!
 
Facial cleansing oil, body mist, shower gel, dagkrän, shower cream, läppsmet, två ansiktsmasker och en rabattkupong.
 
Vad sjutton är det för skillnad på shower gel och shower cream förresten? Konsistensen? 
Jahapp, i måndags när jag vaknade så mådde jag skit. Jag åkte till jobbet iallafall, det är jag som öppnar på måndagar och min chef som kommer tvåa på måndagmorgnar bor långt borta i skogen ungefär en timmas bilresa från jobbet så jag ville inte ringa henne (igen) på en måndagmorgon och säga att jag inte kan öppna. Så jag åkte och jobbade till 10-taget då vikarien kom och jag kunde åka hem till en sjuklig make.
 
Vi spenderade hela måndagen åt att kolla på Jericho, vår nya serie som vi är besatta av. Vi började kolla i söndags och så hela måndagen och nu är vi inne på säsong två, sorgligt nog blir serien tydligen bara avbruten eftersom det inte fanns någon som ville titta på den när den gjordes. Förstår inte varför, den är awesome! Väldiga cliffhangers vid varje avsnitt så man bara måste kolla på ett till. 
 
 
 
Anyhow, maken återgick till jobbet på tisdagen men jag stannade hemma. Idag är det onsdag och jag är fortfarande hemma, blir hemma imorgon med iallafall. Tydligen är min veckoliga sprutmedicin boven i dramat. Den sänker ju immunförsvaret och om jag hade tänkt till lite så borde jag ju kunnat räkna ut själv att man kanske inte ska sänka sitt immunförsvar ännu mer när man redan är sjuk, hur ska man då kunna bli frisk? Så, jag tror att jag aldrig riktigt blev frisk från min förra sjukvecka. Synd bara att jag idag missade julbordet och imorgon missar jag luciatåget på jobbet. Mina små gullebarn. Ack ack.
 
Denna dag har jag ägnat i soffan och kollat på Buffy, idag kollade jag klart på säsong fem. Dramatiskt slut. Tur att jag vet hur det fortsätter. 
 
 
Och en sak till, jag älskar min julklapp från maken! I veckan upptäckte jag att även luckorna på adventskalendern är små presenter! På en del av luckorna är det rabattkuponger! Alltså, varje dag är som en liten födelsedag/julafton!
Jahapp, vad har hänt sen sist då? Förra helgen gjorde vi inte så mycket, maken satte upp ljusslingor på huset så nu lyser vi upp hela Hållsta känns det som. Vi fick åka och köpa fler slingor eftersom vi satte upp runt trappen också men det var det värt. Igår (fredag) kom det äntligen lite snö så då blev huset jättefint!
 
 
Annars har vi inte gjort särskilt mycket i veckan, vi var på ett möte angående det tillfälliga asylboendet som har blivit till i kursgården. Hela Hållsta var där kändes det som och trängdes i en miniliten lokal. Folk dolde sitt missnöje genom att verka engagerade och oroliga för hur de boende egentligen skulle påverkas av att bo i ett litet samhälle utan något att göra... "Men är det verkligen bra för barnen att bo där utan någon lekplats?" etc. Men men, vi får väl se hur det går med det. 
 
I går var jag över till föredetta chefen Ingela på en vinkväll men eftersom det var snöstorm under dagen kunde bara jag och Annika komma, Anette fick vackert stanna hemma i skogen så det var synd. Under middagen började jag bli tröttare och frusnare och ville bara åka hem och sova. Vid midnatt gav jag upp och sa till att det var dags att åka hem. Väl hemma upptäckte jag att jag hade feber, igen! Andra gången på en månad. I vilket fall så blev jag genast JÄTTESJUK! Jag var trött och kall och ledsen för att jag nu hade bevis på att jag mådde dåligt. Maken fick agera värmeelement när jag skulle sova för två täcken och kläder räckte inte för att värma mig.
 
Idag har jag sovit mest och kört en tvättmaskin. Som tur var har jag ingen feber så vi kunde ha middag med Eric och Fran som vi hade planerat. Maken gjorde pulled pork för första gången, sorgligt nog kände jag inte så mycket smak men det var nog gott. Sen spelade vi spel och tittade på när Frallans kanonkula hade hicka. 
 
Och för övrigt fick jag den bästa julklappen av maken första december! Deluxe-adventskalendern från Bodyshop! 24 roliga överraskningar!
 
Detta är skörden hittills.
 
Ansiktsrengöring, handdesinfektion, showergel, fotlotion, skrubbhandskar och två bodybutters.