Okej, en vecka här i huset har gått och vi börjar bo in oss. Äger fortfarande inte en endaste gardin men det ska beställas från ellos, idag är tanken tror jag. Dock har det projektet blivit lite uppskjutet pga. att pappafar kom förbi och han och maken började pilla på det kalla elementet nere i tvättstugan och det har i sin tur resulterat i att alla element i hela huset nu ska tömmas på vatten. Så det bubblar och gurglar för fullt nu i alla rummen och nere i tvättstugan rinner det ut och ner i brunnen. Mycket intressant detta, för min sinnesfrids skull håller jag mig häruppe istället för jag blir bara orolig av sånt här. Men jag har blivit lovad att alla element ska ha vatten ikväll igen.
 
Under tiden som pappafar och maken väntade på att allt vatten skulle rinna ut så satte de upp en lampa i gästrummet och då såg jag hur det plötsligt traskade omkring ett rådjur precis utanför fönstret! Jag har sett spår tidigare men inte något djur, förrän idag. Det var jättefint!
 
 
Och igår var det maskerad/inflyttningsfest/födelsedagsfest för Eric och Fran borta i deras hus! Jag och maken har ju hållt på i flera veckor och fixat med våra dräkter så vi var väldigt vackra. Sorgligt nog tog jag ingen bild på maken men han var himla snygg ska jag säga er. Själv såg jag ut såhär!
 
Jag var Boltie från filmen Super och maken var Crimson Bolt.
 
Nehepp, nu for pappafar och maken iväg på en handlingstur, IGEN. De behövde tydligen köpa saker till källaren... Jag börjar ana att saker och ting inte går som det ska där nere, men för min sinnesfrids skull tänker jag INTE gå ner och kika. Kanske... Vi får se.
 
Tro det eller ej men Tele2 har levererat! På det datum som de lovade tillochmed! Inte klokt vad bra och jag är nöjd.
 
Så, idag är det tisdag och vi har bott här i huset sen i fredags och allt har gått bra. Vi flyttade över det mesta av bohaget redan i fredags och så har vi ägnat helgen åt att få hit de resterande småsakerna som blev kvar i lägenheten. Nu är det bara våra cyklar och en taklampa kvar som vi ska ta hit imorgon.
 
Idag var sotaren här och sotade och det gick bra, maken var hemma och mötte honom.
 
Katterna har vant sig vid huset riktigt bra, i söndags började de tillochmed att springa i trappen! Och igår lärde maken dem att dricka ur vattenkranen i köket. I lägenheten drack de ju ur duschen men här går inte det. Fina knaskatterna.
 
Vi äger inte en endaste gardin men vi har däremot fyra klädrollers och två smörgås-toast-görare. Det märks att vi vet hur man prioriterar!
 
Idag var vi en sväng in på Coop Forum och hittade superbra trådbackar som vi fyndade för vår återbäring så nu slipper de allra flesta kläderna ligga på golvet i vår walkincloset. Vi ska bara skaffa ställningar att hänga resterande kläder på så blir det bra.
 
Flytten i fredags med strålande solsken.
 
Katternas första frukost, tonfisk.
 
Köket
 
Badrummet
 
Kontoret/kattrummet
 
Matrummet
 
Vardagsrummet (nu har vi dock fått mer ordning)
 
Sovrummet
Oh my god. På fredag skriver vi de sista papprena och får nycklarna till huset. Woot woot! Det är inte klokt!
 
Vad som heller inte är klokt är detta kaos som jag lever i just nu. Herremingud säger jag bara. Kartonger i hela köket och i de andra rummen ser det ut som hejkomochhjälpmig eftersom vi har varit tvungna att flytta på alla möbler för att kunna ta loss de duktigt fastsatta sladdarna som maken fixat så fint.
 
Mitt favoritrum just nu är badrummet, det är det enda rum som ser ut som normalt men det är ju för att jag använder det mesta i badrumsskåpet och således kan det inte packas ner riktigt ännu.
 
Eftersom jag slutade tidigt idag har jag bokat dubbelpass i tvättstugan. Det får man egentligen inte men det är typ 4 lägenheter som använder tvättstugan och det är bara två pass bokade resten av månaden. Plus att jag flyttar på fredag! Så, living on the edge! Jag växlar alltså mellan tvättstugan, fixa med jobbets hemsida (där jag har fått någon slags data-tekniker-internetkunnig-status), fylla i flyttkort och försöka skölja bort rödfärgen från vår egen tvättmaskin. Igår färgade vi makens maskeradkläder och jag tänkte snart ta och färga mina egna. Nästa helg ska vi på maskerad nämligen! Ännu mer woot woot!
 
Och så funderar jag på att försöka städa badrummet litegranna, hålla det enda fina rummet fint ett tag till så att säga.
 
Vem vem, nästa gång vi hörs kanske jag bor i mitt egna hus?! Och antagligen kommer jag vara arg på Tele2 för att de inte har flyttat över vårt internet. Den som lever får se!
Jahopp, 3 ligger nere. 75 master funkar inte i Eskilstuna-området och jag blir förvånansvärt strandsatt. Vanligtvis brukar jag inte sitta klistrad vid telefonen men just när man inte kan, då vill man det. Speciellt som jag hade bestämt med pappafar att han skulle ringa idag. Men han kunde ju inte ringa till min mobil för nätet ligger nere!
 
Så, hur gör jag? Jo smart som jag är tänkte jag först skicka sms till systeryster som bor granne med pappa och be henne ringa pappa och säga åt honom att gå ut på facebook-chatten. Skicka sms! Med ett nät som ligger nere. Nej det gick inte.
 
Då försökte jag ringa lillebror på Skype för att få honom att ringa pappa men han var inte online där. Som tur var så var lillebror online på facebook så han fick ringa till pappa och säga åt honom att komma ut på facebook. Vilket han gjorde så nu har jag och pappa bestämt att han ska komma hit imorgon och hjälpa oss att montera bort diskmaskinen. Systeryster ska köpa den eftersom vi kommer ha en fullstor maskin i huset sen.
 
Hursomhelst. Igår var jag till reumatologen och fick fyra kortisonsprutor, vänster armbåge, vänster pekfinger, höger tumme och höger långfinger. Detta har lett till att jag inte har haft något "plock-grepp" på någon av händerna! Otroligt irriterande! Men det var en bra doktor, när man bokar in akuta spruttider så får man den doktor som har tid och inte sin vanliga doktor. Det var första gången jag träffade denna doktor, en kvinnlig läkare. Den första jag har sett på reumatologen faktiskt, om man inte räknar alla sjuksystrar förstås. I vilket fall så klämde hon på mina onda leder, hummade lite och sa åt mig att lägga mig ner. Vilket är tur för jag vill helst ligga ner när jag får mina kortiosonsprutor eftersom jag har en tendens att svimma litegrann. Men jag svimmade inte. Den här doktorn var snabb, fast ont gjorde det såklart. Och efteråt ville jag bara hugga av mina fingrar eftersom att det blev ännu värre efter sprutorna. Men! Idag är första dagen på en hel månad som jag kan räta ut vänster arm helt rakt!
 
Jag tror inte ni kan förstå hur det känns att kunna räta på armen. Tänk er varje gång som ni vill räcka er efter något, sträcka på er etc. men att ni inte kan. Att armen tar stopp när ni har rätat ut den halvvägs. Att ni måste ha handen i fickan hela tiden eller mot magen för att det gör för ont i armbågen när armens egna tyngd hänger ner för att försöka räta ut armen. Att inte kunna sätta upp håret för att ni inte får bak armen tillräckligt, att inte kunna tvätta dig i ansiktet för att ni kan inte böja in armen. Att vakna mitt i natten för att ni vänder er om för oförsiktigt. Tänk er det. Varje dag i en månad. Och tänk er sen vilken lättnad det är att bara kunna ha armen hängades rakt ner. Det är ljuvligt!
 
Nu väntar jag bara på att stelheten och ondheten i fingrarna ska släppa också. Det brukar oftast ta lite längre tid.
 
Och så avslutar vi detta smått deprimerande inlägg med en bild på världens finaste goskatter.
Idag var vi och sa hej till huset. Maken fick lära sig att sota bland pelletsen och jag stod i vardagsrummet och filosoferade med min mor. Det kommer bli bra detta tror jag. Sen fick maken åka iväg och jobba i Stockholm igen, på en lördag! Jag hade en svag tanke om att jag skulle antingen packa lite eller städa under tiden han var borta. Men nu kommer han hem om typ 30 minuter och det enda jag har gjort är att diska katternas vattenfontän och kollat på tre avsnitt av Grey's anatomy. Och slängt sopor!
 
Jag känner att jag vill slänga köksmattan i tvätten dock. De senaste dagarna har jag tvättat våra duntäcken och soffklädslarna. Jag vill ha rena textilier i mitt nya hem uppenbarligen.
 
Nähe! Nu ringde maken och frågade om det var okej att han stack och tränade direkt istället för att komma hem emellan. Tänk den som ändå hade den disciplinen! Men hursomhelst innebär detta att jag hinner plocka undan lite innan han kommer hem iallafall.
 
Eller kanske kolla på ett till Grey's...! Den som lever får se.
Och så har jag haft hicka till och från hela dagen. Har jag väl börjat hicka så håller det oftast på hela dagen sen, mycket irriterande. Igår såg jag ett avsnitt av Grey's anatomy, där dog en kvinna av hicka! Men jag tror inte att det kommer hända mig dock. Hursomhelst var hickan väldigt underhållande för barnen. Ett barn satt i mitt knä och gapskrattade varje gång jag hickade och så försökte barnet se ner i min hals var hickan kom ifrån. Ett annat barn sa "Ursäkta" åt mig varje gång jag hickade. För man måste ju be om ursäkt varje gång man rapar.... Knasbarn.
 
Och just nu har jag en metallring, ett trasigt buntband, en glitterstjärna och en papperslapp i fickan. Dagens fynd från ungarna från jobbet. Man sträcker alltid fram handen automatiskt när de kommer med handen utsträckt för att de har hittat skräp. En gång tittade jag inte innan vad barnet hade hittat för skräp och fick en spindel i handen... Inte okej!
 
Hursomhelst så var jag trött när jag kom hem så jag vilade lite i soffan och hörde inte när maken kom hem. Då lekte han papparazzi på mig!

Och jag behövde inte tjata på Eric alls! Idag fick jag tre vackra mail fulla av bilder. Men jag tror nog att det var ett misstag att ta fotona efter ett par fördrinkar, för suddigheten är ett faktum. Jag skyller både på fotografen och på modellerna. Theese are the best of the bunch.
 
 
Och såhär såg det ut under själva fotosessionen....
 
Och så har nyåret kommit och gått. Jag var aldrig iväg till friskis som jag skrev att jag skulle, däremot gick jag ut och powerwalkade. Med fara för mitt eget liv för det var så galet halt. Hemsk träningsvärk fick jag också.
 
Jag och maken ägnade de sista dagarna av året med att shoppa ännu lite mer, en ps3-handkontroll, Battlefield 3 och Sims 3 Övernaturligt! Woot woot! Plus att jag köpte en liten vacker väska att ha på nyårsaftonen. Jag fick övertala maken rätt rejält innan han insåg att jag faktiskt behövde den handväskan men till slut så gick det vägen!
 
I lördags var jag och maken över till Eric och Fran i Hållsta för att äta god mat, spela spel och sova kvar. Det var trevligt, vi körde Little Big Planet alla fyra vilket gick halvdant. Alla toksprang med sin gubbe och stod mest och fånade sig.
 
Och gårdagen då, det var ju fest och middag i Rothoffsvillan och det var mycket lyckat! Alla var verkligen uppklädda efter temat vilket var väldigt roligt! Vi hade en liten photosession här hemma i köket innnan vi drog iväg till festen men bilderna togs med Erics telefon! Så den enda bilden jag har av mig själv är denna instagrambild som Fran tog. Men var icke oroliga! Jag ska tjata på Eric tills han skickar över de andra bilderna.