Dräneringen är fäääärdiiiig! Och bara några ynka små timmar efter att allt blev återfyllt började det regna på allvar. Det förra lilla regnet häromkvällen var knappt någonting men nu blöts allt verkligen ned.
 
Det som är kvar nu är att fylla upp med jord ända upp mot kanten på isoleringen. Sen ska de överblivna massorna forslas bort. Och till sist ska det läggas sten och en liten "grusgång" närmast huset eftersom man helst inte ska ha jord direkt mot väggen.
 
Tack så hemskt mycket till Sami som har varit här och hjälpt Andreas att lägga rör, spika mattor och sätta upp isolering! Och tack till Eric som har hjälpt Andreas med att skotta singel!
 
Såhär har det sett ut de senaste två dagarna.
 
 
Idag borstade jag färdigt den ena sidan av staketet från mossa också. Nu är det bara andra sidan kvar...
 
 
När Christer var klar med att återfylla runt huset passade maken på att be honom om lite småsaker, ett äppelträd grävdes bort, en av stubbarna på framsidan och så grävdes de enorma vinbärsbuskarna bort med.
 
 
Igårkväll började vi även så smått med våra planer att bredda infarten också. Maken sågade bort en bit av staketet och så flyttade han på soptunnorna. Plattorna som jag slet med för några veckor sen blev flyttade... Denna gång blev det dock ordentligt gjort med bra underarbete.
 
 
 
 
 
Söndagkväll och utanför regnar det ett stilla sommarregn, första regnet på min semester tror jag faktiskt! Gräsmattan tackar och tar emot. Som tur är har maken och Sami hunnit lägga ner alla dräneringsrör så nu gör det inte så mycket om det regnar för regnet försvinner bort med dräneringen.
 
Under veckan har maken målat kallasfalt på sulan och längst ner på grunden.
 
 
I fredags kom singlet så kunde maken börja slänga ner singlet i vallgraven.
 
 
Efter ett par svettiga timmar tog vi ett kvällsbad med Eric och Fran nere i gropen.
 
 
Igår (lördag) kom Sami över och så började han och maken att lägga ner dräneringsrör.
 
 
Idag har Sami varit över och så har han och maken börjat spika fast platon-matta på väggen.Och så var jag barnvakt ett par timmar, vi tittade på film och badade i gropen.
 
 
Ena hörnet på huset är nu helt färdig med både rör, matta och singel. Det enda som ska på nu är isolering som maken ska handla imorgon och sen ska grävarkillen Christer komma över och återfylla. Så kanske och förhoppningsvis blir ett hörn färdigt imorgon! Den som lever får se, jag vågar inte riktigt hoppas...
 
Under veckan har Eric och maken också tagit ner det fula äppelträdet utan äpplen. Mycket bra!
 
 
Idag (torsdag) har det nog varit sommarens varmaste dag, 28 grader varmt utomhus! Men inte var vi och badade, nej nej. Jag har tittat på när maken och Eric svettades som små grisar under solen.
 
Anyhow, vi var på bio idag med Eric och Fran och såg World War Z och den var bra! Den kan rekommenderas, man satt som på nålar genom hela filmen. Det var första 3D-filmen jag såg och jag hade nog hellre sett den utan 3D. Man får nog bättre bild då tror jag. Sen tyckte jag att det var jobbigt att när jag tittade på själva filmen så var texten lite suddig och vice versa. Men det kanske bara är så för mig och mina ögon? Ingen aning.
 
 
Innan filmen så köpte vi subway och gick och satte oss vid ån för att äta i lugn och ro. Det var bara vi och så en tjej som solade, och såklart en alkis lite längre bort på en bänk som pratade med sig själv. I vilket fall kan man inte kalla det för att det var fullt med folk och trångt. Därför blev man lite smått irriterad när en pappa med tre barn kommer och sätter sig ungefär en meter ifrån oss och börjar röka. När han har hela parken att sitta i! Varför gör man så?
 
När vi kom hem efter filmen så ägnade maken sig åt att gräva lite i den gamla komposten. Längst ner på tomten stod det en massa pallkragar staplade och i där var det som en kompost. Och precis kant i kant står det ett jättefult gammalt äppelträd som inte ger äpplen längre.
 
 
Planen är att trädet ska bort och stubben ska försvinna in i en slags upphöjd liten rabatt som vi ska göra av den gamla kompostjorden istället för att forsla bort den. Vi murar bara upp en fin mur runtom jordhögen och stubben istället. Sen ska några rosbuskar och andra fina blommor flyttas dit från jordupphöjningen som finns bakom huset där altanen ska bli nästa år.
 
Ungefär såhär fast muren blir nog snäppet högre.
 
 
 
Vi var ju barnvakter i helgen och trots att vi inte hade planerat något särskilt att göra alls blev helgen rätt händelserik ändå!
 
Vi var iväg och bowlade på lördagen, det var då min väska gick sönder. Ack ack.
 
 
Anyhow, barnen sa att de aldrig hade bowlat och Wille var rätt orolig innan. "Men om det är svårt då kommer inte jag vara någe bra..." Men vi muntrade upp honom med att jag är fruktansvärt dålig på bowling. Och sen när han väl hade provat så tyckte bägge barnen att det var galet roligt och spännande.
 
 
Sen framåt eftermiddagen kom Sara, Robin och Tove förbi och Nova blev som förtrollad av lilla Tove. Hon följde Sara överallt och frågade om Tove. Vi var ute i trädgården och Wille letade såklart upp ett träd att klättra i.
 
 
Eftersom William älskar att klättra så kom vi fram till att vi dagen efter skulle åka till Klätterklubben. När vi sa det till Wille blev han jätteglad trots att han aldrig varit där. Resten av kvällen gick han runt och sa att nästa dag skulle vara jätterolig eftersom han ska till Klätterklubben.
 
Vi ägnade kvällen åt att äta korv och pommes, titta på Rädda Willy och sen lyssna på Novas supersnarkningar. Hon sov i ett annat rum men jag kunde ändå höra henne in till vårt sovrum. Hon är inte långt efter Andreas i ljudnivå trots att hon är så liten! My god, jag förstår varför William inte ville dela rum med henne.
 
Anyway, på klätterklubben klättrade barnen litegrann. Jag klättrade litegrann också men höjden plus ond handled från bowlingen gjorde att jag bara kom upp litegrann. Sen kom Ida, Pontus och Molly och Ida klättrade hela vägen upp. Molly sprang omkring nere på golvet och pekade på Ida uppe vid taket och vinkade.
 
I lördags på stan gick min nya handväska sönder. Knäppningen vid låset bara bröts av när jag skulle öppna väskan. Efter typ tre dagars användning bara. Jag blev ledsen. Jag mailade Zalando i lördagskväll men har fortfarande inte fått något svar. På deras hemsida lovar de svar inom 48 timmar på vardagar så har jag inte hört något imorgon får jag väl ringa.
 
Och som om inte det räckte med utgifter för oss nu med dränering och kommande fönsterrenovering så gick min bil sönder igår! Vi skulle precis svänga in på vår gata när bilen bara stängde av sig och maken fick knuffa hem oss de sista 100 metrarna. KUL! Sami var över och felsökte och tittade på den och det är något med kamremmen.
 
Imorgon ska bilen in på verkstaden och sen är det bara att vänta och se. Bajskorv.
Vi är barnvakt denna helg och detta samtal utspelades mellan mig och William när vi satt på Burgerking och väntade på vår mat. Wille hade en bit av tröjan i munnen av någon anledning.
 
Jag - William, ät inte på din tröja.
Han - Men jag gör inte det. Jag bara blöter ner den.
 
Haha!
Idag var dagen då jag äntligen fick med mig maken till Ikea. Det var ju tänkt att vi skulle dit i tisdags men sen han varit och hjälpt Eric istället med gatstenen. Men idag blev det änligen av!
 
Vi får alltid stora planer när vi är där, alltså planer på hur vi ska göra om här hemma i huset. Väggar som ska rivas, källaren som ska bli spa, vilket kök vi ska ha och sånt. Tänk om man bara kunde vinna lite pengar också? Då skulle det vara nemas problemas.
 
Hursomhelst, vi köpte nya muggar, bordstabletter och ett överkast. Vi skulle ha en badrumsmatta och nya dricksglas också men vi hittade inget som passade riktigt.
 
Idag var jag duktig och sänkte ner stenplattorna under trädgårdstunnan också. Sen när det var klart ville jag ha stenar bakom tunnorna så att syrenen (som bannemig aldrig dör eller försvinner) inte kan växa upp direkt bakom och man måste tränga sig igenom en skog för att få ut soptunnorna. Synd bara att dessa plattor innebar mer grävande plus att jag fick lyfta fram en massa plattor från baksidan. Tungt jobb. Min blåsa som jag fick igår i handen av grävandet sprack när jag grävde idag. Hualigen.
 
Men förutom det har jag inte gjort något särskilt, låg ett par timmar och läste, somnade och vaknade av två katter som låg näranära mig som två små värmeelement. Mysigt. Eller jo, jag försökte få igång gräsklipparen också för att klippa gräset men jag lyckades inte. Man måste banka till toppen på den så att snöret får något att ta tag i men jag hade visst inte rätta banket. Vi har för närvarande 4 gräsklippare här hemma:
-En hederlig handjagare utan motor så den funkar ju alltid men jag hade ingen lust att klippa 1000 kvadratmeter med en klippare utan motor.
-Två vanliga handgräsklippare varav den ena bara funkar om man som sagt bankar på den och den andra inte funkar alls.
-Och så en åkgräsklippare som bara startar ibland om den verkligen är på rätt humör. Vilket den oftast inte är...
Det är onsdag på min andra semestervecka och det känns som att jag äntligen har kommit in i ett riktigt semestertänk.
 
Jag började dagen med att powerwalka 6 kilometer, när jag väl kom hem såg jag ut som ett rödlyse i ansiktet och svetten flödade. Väldans mysigt.
 
 
 
Så, ställde jag mig i duschen då efter min svettiga promenad? Nej! Jag gick ut och grävde lite (mycket!) runt soptunnan. Det växer en syren där som inte fattar att själva roten redan är upptagen. Förra gången grävarkillen var här så grävde han upp roten superfort. Men trots att roten är borta lever syrenen, tusen skott runt soptunnan som lever och frodas. Jag ville göra plats bredvid den vanliga soptunnan för trädgårdstunnan så det var bara att börja gräva. Jag grävde och grävde, jag hann starta två laddningar med tvätt innan jag gav upp för dagen.  Jag fick bort såpass mycket syren att jag kunde lägga dit fyra stenplattor att ställa tunnan på. Nästa steg är att sänka ner stenplattorna i marken för just det steget glömde jag bort idag och när jag väl kom på det orkade jag inte gräva mer.
 
Efter grävningen tvingade jag med mig Eric ner till Hållstagropen och badade lite. Frallan var sjuk så hon kunde inte följa med men Eric hade också tillbringat hela dagen med att gräva! Och tro det eller ej men det var inte så fruktansvärt kallt som jag hade trott. Visst, lite kallt men det gick alldeles att utmärkt att simma omkring när jag väl doppat mig.
 
 
 
Efter badet så var det så slutligen dags för en dusch. Sen for jag iväg till Skogstorp och hämtade ut min väska från Zalando, jag är mycket nöjd! Och så en snabb tripp till Coop Forum för att införskaffa lite förnödenheter.
 
Och sen har jag bara vattnat lite blommor och inte gjort något särskilt...
 
Igår var det också en fin och solig dag så jag hängde med systeryster. Vi solade ute vid Hyvena, sen bjöds det på mat. Jag fick "kyling" eftersom killen som förpackade maten inte kunde stava, eller så var han stressad. Emelie fick "falfel". Men det var gott ändå! Nu blev jag väldigt sugen på lite kyling...
 
 
 
På kvällen sen var vi över hos Eric och Fran, maken och Eric lastade gatstenar som de ska ha när de gör ny grusgång.
 
 
Imorgon har jag absolut inga planer, om det är fint väder kanske jag badar lite mer. Den som lever får se!
 
Och så avslutar vi med en bild på Wilma-knaskatt som blev totalt kär i Zalandokartongen...
 
 
 
 
 
 
Okej, vi är inne på dag nummer 3 för katterna och deras bantningskur. Igår lyckades jag äntligen övertyga Wilma om att den nya maten inte är farlig. Jag tror att hon inte vill äta den eftersom att torrfodret ser annorlunda ut. Och hon är ju extremt rädd och misstänksam mot allt som inte ser ut som det brukar göra.
 
Anyway, hon kastar sig inte över maten direkt men hon svälter sig inte själv längre iallafall. Så nu får vi se! Jag kör hälften hälften någon vecka nu iallafall tänker jag för deras magars skull. Wilma fick ju tarminflammation när hon var ung så det är dumt att utmana hennes tarmar mer än nödvändigt.
 
 
Mina fina knaskatter.

Idag har både mamma, Stig och Sami varit här. Stig gav maken råd angående dräneringen, mamma och jag åt ärtor och Sami levererade rör att sätta på stuprören så att de slutar vara vattenkastare åt vallgraven här runt huset. Mycket bra, mycket bra.
 
Igårkväll var jag ensamen här hemma för maken var iväg och satt i en park med sina kompisar. Det firade jag med att beställa en ny handväska från Zalando. Jag hoppas den är lika fin i verkligheten som den var på bild!
 
Maken kommer snart hem från att ha varit på stan och fikat med Eric, när han kommer tillbaka ska jag försöka övertala honom att vi borde åka till Ikea. Vi rensade våra köksskåp i veckan vilket innebar att alla kaffemuggar blev slängda. Allt som finns kvar är småsmå koppar. Igår var vi en sväng på Underbara Hem för att se om de hade braiga muggar men det fanns inga vi gillade. Men jag tror på Ikea!
Idag är det fredag, sista "arbetsdagen" på min första semestervecka och jag har inte gjort något särskilt idag. Jag var en sväng till Jula för att se om de hade billiga plastbackar att ha i källaren istället för våra flyttkartonger. Ett tips från Anticimex-killen som var här eftersom pappkartongerna kommer att börja lukta unket efter ett tag. Men plastbackarna på Jula var förvånansvärt dyra, 79 spänn för en 55-liters låda utan lock. Locket kostade 39 spänn. No no, vi får leta någon annanstans. Ikea kanske har? Hursomhelst, killen från Anticimex var alltså här i onsdags, han kikade under diskmaskinen och mätte fukt i källaren. Där gav det fuktutslag (no shit) men ingen mögel, bra! Och igår började maken att bryta upp lite av trägolvet där under men det såg fint ut.
 
Efter Anticimex var här så åkte jag till frisören för att toppa håret. Men när jag väl var där så fick hon klippa bort en hel del, så nu är jag rätt korthårig igen. Men jag måste säga att jag älskar min frisör, (Emma på Frisör Tingsgården). Det är rätt dyrt men det ingår ljuvlig skalpmassage med inpackning efter att hon har tvättat håret så det är det värt.
 
 
Det var inte så jättebra väder i onsdags, regn halva dagen och bara 15 grader varmt vilket innebar döden för min armbåge. Först kopplade jag inte väderomslaget till att det gjorde helvetiskt ont bara av att ha den mot kroppen tills den kändes bättre igår när det var bättre väder. Anyway, jag var ju hos doktorn igår och han berättade att många patiener blir "spågummor" gällande vädret så vi får välan se. Hos doktorn fick jag en plågsam kortisonspruta vilket har lett till att jag idag nästan helt kan räta på armen igen och att jag kunde borsta tänderna imorse med min högerarm igen! Vet ni hur svårt det är att borsta tänderna med fel hand? Prova får ni se.
 
Hursomhelst, innan jag var hos doktorn igår så var det ju dags för katterns vaccination! Jag hade tänkt att ta båda katterna i den stora buren men Vega gick och la sig självmant i den mindre buren så det var bara att stänga luckan. När Wilma såg det började hon springa mot soffan för att gömma sig men jag fick tag i henne innan hon försvann så fick hon åka i den större buren. De pep hela vägen in till stan, jag trodde mitt hjärta skulle brista.
 
 
 
Veterinären gav dem sprutor och mig förmaningar. De måste banta. Visserligen visste jag det men det gav mer resultat att höra det av en doktor. Och vi har ju bantat Wilma, för två år sen vägde hon 7.5 kilo och nu väger hon bara 6.4 Men enligt veterinären ska hon helst ner till 5 kilo. Och Vega som väger 4.7 nu ska ner till 4. Så jag köpte dyrt veterinärfoder som ska hjälpa dem med viktnedgången. Imorse fick de första omgången, jag blandade hälften hälften med deras gamla mat och den här nya för att underlätta för deras magar. Och jag måste säga att den här bantningskuren kommer göra under för Wilma! Eftersom hon totalvägrar att äta. Hon äter inte ens den gamla sortens torrfoder som ligger i skålen, hon kommer rasa i vikt om hon fortsätter såhär. Vega däremot äter allt som går så hon bryr sig inte.
 
Men men, det finns väl ingen som svälter sig när det faktiskt ligger mat rakt framför nosen så Wilma äter väl när hon blir tillräckligt hungrig.
 
Idag har jag varit riktig duktig, jag började min dag med en powerwalk på 8,19 kilometer och sen gjorde jag nyttig lunch bestående av fisk på babyspenat med rosépepparsås och ruccolasallad. Det var rätt gott, fast ruccola är inte min favorit, den är lite för skarp för min smak. Men men.
 
 
 
Anywayyyy... Ikväll är maken iväg och fiskar med Viktor och jag sitter här och sörplar cola zero. Värre kunde man ha det!
 
Det är tisdagkväll på min första semestervecka och vi kom hem för en liten stund sen efter att ha varit och tittat på systeryster Lindas och Samis nyfödda lilla Levi! Lilla söta pöjk. Han var som en liten rödhårig ängel som bara bajsade tre eller fyra gånger på de två timmar vi var där. Linda överdrev inte när hon kallade honom för en bajsmaskin. Fast en väldigt söt bajsmaskin.
 
 
 
Igår kom maken hem med en överraskning åt mig, en hammock han hade hittat på blocket! Woohooo! Efter kanske en halvtimme av ombyggande fick vi äntligen ihop den och idag har jag invigt den. Jag var iväg till Jysk idag och köpte en dynlåda för att lägga hammockens dynor i. Tusen plastdelar att enkelt "klicka" ihop enligt beskrivningen. Det var ingenting som klickade i. Jag fick hålla emot med ena handen och banka med andra. Men men, nu sitter den ihop.
 
 
I lördags kom grävarkillen över och så grävdes den sista sidan färdig. Så nu är det bara resten kvar. Hualigen.
 
 
Och när han ändå var här passade vi på att ta bort de två fula enarna som stod på framsidan med.
 
 
Och så har jag påbörjat mitt sommarprojekt. Vår staket och grind är väldigt gammalt och fint, grinden är säkerligen handgjord. Sorgligt nog är allting täckt med vitmossa så jag har köpt en stålborste och så ska jag borsta bort mossan. Sen ska allting oljas in.  Här ser ni före och efter borstningen.
 
 
Imorgon ska Anticimex komma och inspektera för försäkringen och sen ska jag iväg och klippa mig. Och på torsdag ska katterna först vaccineras och efter det ska jag till doktorn för en kortisonspruta i höger armbåge. Busy busy bee!