Återigen söndag! Inte klokt vad tiden rinner iväg, om 5 ynka dagar och 15 timmar är det semester! Woot woot!
 
Anyway, i fredags bad jag (tvingade) pappafar att komma förbi på jobbet och lyfta stenplattor åt oss. Vilket han gjorde! Det var väldans snällt, barnen var rädda för honom men jag och chefen tyckte det var väldigt snällt.
 
Lördagen städade jag lite snabbt här hemma och sen for jag iväg till Enköping för en tjejkväll med Jenny, Ida och Emma. Det var jättemysigt! Vi grillade MÄNGDER med mat, åt efterrätt och spelade spel. Klockan 2 släpade jag min trötta gamla kropp i säng.
 
 
Jag kom hem hit runt klockan 12, då skulle maken nästan precis börja med att bila bort altanen från väggen. Spännande! Linda och Sami kom över för att titta på och hjälpa till. Jag och Linda satt i varsin brassestol och tittade på när killarna jobbade. Mycket bra. Nu är maken nästan klar, bara ett litet hörn kvar.
 
 
 
Natten till idag regnade det rejält vilket har lett till att det är en liten vallgrav på ena gaveln. Det ogillas!
 
 
Komiskt är det att vi idag fick brev från Anticimex som vill komma och besiktiga huset till försäkringsbolaget. De ska se om de hittar några "problem". Jo men att vi har en vallgrav kanske räknas som ett problem? Hehe.
 
Detta händer också när det regnar... Har man bestämt att det ska grillas då är det så!
 
 
Anyhow... Jag och maken har nya mobiler! Samsung galaxy s4! Nu måste jag vänja mig bara vid storleken, det är en ren enorm klumpedunstelefon jämfört med min gamla. Min lilla lilla xperia ray som får plats i skärmen på denna nya telefon. Men men, man vänjer sig nog.
 
Ny telefon och ny klänning.
 
 
 
 
 
 
Det är söndagkväll och imorgon ska jag tillbaka till jobbet. Det är segt nu, varje helg går jag in i "semster-mode" och jag vill inte börja jobba när det är måndag igen. Men, bara två ynka veckor kvar! Tio små (lååååånga) arbetsdagar.
 
I tordags hade vi midsommarfirande på jobbet, molnen hängde mörka över oss när vi dansade runt midsommarstången men regnet höll sig borta och framåt eftermiddagen blev vädret riktigt fint!
 
Fredagen sen då, själva midsommarafton. Det var strålande vackert väder mitt på dagen, maken var iväg och hjälpte sin mormor och morfar och jag låg och svettades i jordgubbslanden. Verkligen svettades, roligt nog ligger jordgubbslanden precis bredvid vägen där alla finklädda Hållsta-bor gick för att gå bort till firandet vid idrottsplatsen. Jag kände mig väldigt vacker bredvid dem, med svetten som rann och blåsten som hade blåst jord över hela mig inklusive ansiktet. Mycket snyggt. Men jordgubbslandet blev fint iallafall!
 
På kvällen var vi över hos Eric och Fran, femkamp (som jag såklart förlorade) och grillat. Men det var en trevlig kväll och regnet höll sig borta! Det kom kanske 50 små droppar som blåste omkring men det var allt. Tre myggbett fick jag dock...
 
Anyway... Igår gjorde vi inget särskilt, jag storstädade och maken slipade husgrund och klippte gräset. Sen flyttade vi på lite möbler, pianot fick åka upp till gästrummet och en av extrasofforna som maken kom hem med för ett par veckor sen flyttades äntligen bort från vardagsrummet och in i kontoret (blivande biorum när dräneringen är färdig, alltså någon gång i höst/vinter...).
 
Idag har det mest varit slappt från min sida, maken har jobbat lite och jag har klippt lite gräs och städat badrummet. Och kollat en hel del på How I Met Your Mother. Det är inte långt kvar tills jag får se den där mamman nu! Finally!
 
Jaja, godnatt.
Javars, om det fortsätter att ösregna såhär så kommer vi snart ha en vallgrav runt huset. Mycket fint, vill någon komma och bada i lervatten? Varsågod! Ushanimig.
 
Idag har jag verkligen inte gjort mycket i ett försök att vila bort förkylningen. Det har inte hänt särskilt mycket. Vi får se, ska vila imorgon med. Men på onsdag hoppas jag verkligen att det har gått över till för då ska vi börja förbereda för midsommarfirandet på jobbet och då behövs all personal.
 
Pappafar kom förbi idag, han var påväg hem från sin cykelsemester, det blev bara 65 mil denna gång. Tur att han ska bestiga Kebnekaise senare i sommar med så att han får kompensera för sin "korta" cykelrunda.
 
I ugnen står just nu en sockerkaka och jag funderar starkt på att gå och se om det finns ingridienser till mockarutor också... Allt fikabröd som jag hade i frysen förut är slut! Den allra sista biten gick åt igår till grävarkillen så nu är det tomt. Dags att baka igen! Och mockarutor är ju så galet gott... Vi får se, jag är inte säker på att det finns florsocker så det räcker. Allt för att undvika att städa badrummet...
Idag började grävningen, tur att jag tog kort igår på det lugna och fina huset för nu är det inte särskilt lugnt eller fint längre. Jord och saker överallt plus att grävmaskinen står mitt på "min" parkeringsplats nu. Well, jag står ut. Jag har behållt lugnet hela dagen, tillochmed när maken kom inrusande precis när jag skulle starta tvättmaskinen och säger att de har grävt av det inkommande vattnet. Jag vet att maken väntade sig ett utbrott från mig men jag behöll lugnet. Som tur var var Dizze hemma och ledig idag så han offrade sin söndag för att komma hit och laga vattenröret. Tack!
 
Anyway, halva huset blev grävt idag, resten tar vi en annan dag. Nu återstår det att komma underfund med vad det är som sitter på husväggen just nu. Vi förväntade oss asfalt som skulle gå att gräva bort men det är något annat konstigt som sitter där.
 
Jag måste säga att jag älskar mentaliteten här i Hållsta! De som gräver är T M Grandin Construction här lite längre ner på gatan, Thorny som är med och äger företaget och så Christer som bor i nästa "kvarter" är han som gräver. I vilket fall, det var Christer som skulle gräva ensam idag men Thorny hade inget emot att hänga här och hjälpa till med sin fina hund. Sen kom Christers ena son och hjälpte till. Och så tydligen finns det en man som kallas Blomman här i Hållsta som är murare och vet allt om väggar så det ska ordnas så att han ska komma hit och titta på grunden och se vad det är för material där. Man behöver liksom inte vända sig någonstans utanför Hållsta eftersom om man råkar lära känna "rätt" person så fixar han kontakt sen med alla andra företagare som kan tänkas hjälpa till. Och alla hjälper till! Det kanske är såhär att bo i hus överhuvudtaget? Eller så är det för att det är ett litet samhälle? I vilket fall är det rätt fantastiskt.
 
 
På förmiddagen idag kom jag på att jag nog förväntades bjuda på förmiddagskaffe så jag gick in för att fixa det. På jobbet kan jag koka kaffe utan problem men där har vi en helt annan kaffebryggare än den här hemma. Jag har aldrig gjort kaffe här hemma eftersom jag inte dricker det själv så det är alltid maken som gör kaffet. Men nu var han ute och hjälpte till med grävningen och jag ville inte gå ut och fråga honom hur jag skulle göra mitt inför grävarna. Då skulle jag för alltid vara känd här på gatan som "den nya tjejen som inte kan koka kaffe". Nej nej, så roligt ska de inte ha det. Som tur var svarade systeryster Linda i telefon och kunde guida mig. Sen bjöd jag så fint på kaffe i termos med hembakt sockerkaka. Mycket bra. Det måste ju ge pluspoäng!
 
För övrigt har min förkylning blommat ut så fint och trevligt i mina bihålor, har haft en ihållande huvudvärk hela dagen som inte går över. Imorgon är jag hemma och vilar lite till så får vi se sen, vi har ju midsommarfirande i veckan på jobbet så det vill jag inte missa!.
 
 
Okej, nummer 2 av de stora sakerna som hänt här hemma är att vi nu har installerat larm, Sector Alarm. Så nu kan inga tjuvar ta sig in här obemärkt och brandlarmen går direkt till en larmcentral vilket känns tryggt om det skulle börja brinna och vi inte är hemma.
 
Och så nummer 3 då, antagligen den sista stora grejjen här hemma på ett tag är att det ska börja grävas här. Antagligen imorgon om inte vädret skiter sig totalt. I veckan var elbolaget här och mätte ut sin kabel som helst inte ska grävas av.
 
 
Så idag passade jag på att ta lite bilder på huset när gräset var nyklippt och allt fortfarande låg på sin plats så att säga för snart blir det totalt kaos här. Jord och gegga överallt plus att vi ska bila bort den lilla altanen här utanför för att underlätta för grävningen samt att det blir snyggare sen nästa år när altanen ska byggas. Hualigen, jag kommer bo i misär.
 
 
Fast under tiden som det kommer vara kaos utanför blir det finare och finare här inuti huset, vi är klara med målning och möblering av vårt nya sovrum nu. Nu ska vi bara komma på vad vi vill ha för tavlor och gardin. Maken listade ut hur man plockade isär monsterbyrån från vinden så han och Sami kunde bära ner byrån i sovrummet, mycket bra! Vi hade först tänkt köpa en ny byrå men vi hittade ingen som riktigt passade...
 
Anyway... Idag skördade jag min första egenodlade rädisa! Jag vann över skalbaggarna! Woot woot!
 
 
Och så har jag för övrigt fortfarande märke på benet efter första allergireaktionen mot sprutan, i veckan när jag tog en till spruta fick jag ett till märke. Dock enormt denna gång och som kliade. Det är idag lördag och jag tvivlar på att något av märkena jag har nu kommer hinna försvinna innan jag ska ta nästa injektion. Jag kommer ha fläckiga ben denna sommar...
 
 
Och egentligen skulle vi ha varit på födelsedagsfest i Karlstad nu, hemma hos Idah0e och Pontus men min snuva har brutit ut i en hemsk förkylning som sitter och plågar mina bihålor så vi stannde hemma. Tråkigt! Fast kvällen blev rätt trevlig ändå för supergravida systeryster Linda och hennes Sami kom över med en gräsklippare (som fungerar!) och pizza.
 
 
 
För ett par dagar sen skrev jag att det skulle hända stooora saker här hemma. Igår skedde den ena. Jag fick en ny bil! Eller ja, fick och fick, vi köpte en ny bil till mig. Jag är mycket nöjd.
 
 
Idag ska vi först en sväng till tippen med skräp, stubbar och det trasiga cykelstället bland annat. Vi måste få bort allt så att det är tomt och fint här när grävarkillen kommer för att gräva inför dräneringen. Som inte borde ligga alltför långt framåt i tiden nu tror jag. Svårt att säga riktigt, beror på när alla företag kommit ut och markerat upp sina rör och ledningar och sånt som finns i marken och inte ska grävas av.
 
Sen ska vi börja måla om gästrummet/blivande master bedroom. Igår spacklade maken över de små hålen som fanns. Vi har bestämt oss för att måla om hela rummet istället för att försöka hitta en ny fondtapet som matchar de befintliga gråa väggarna. Känns lättast såhär.
 
Och sen är väl tanken att vi ska grilla lite med Eric och Fran också, det är tur att vi är uppe tidigt för det är mycket att göra! Och tro det eller ej men maken var uppe redan klockan 6 imorse och stack ut och sprang nästan 2 mil. Den galna människan...
 
Här är en bild jag tog igår på det finaste ogräset som finns! Lupiner är så himla vackra! Jag hoppas innerligt att inte alla försvinner när dräneringen sker. Fast då kan jag å andra sidan gå och hämta från ödetomten på andra sidan vägen...
 
Idag var det dag för Dawids student! Strålande vackert väder och glada studenter, dagen kunde inte bli mycket bättre. Anna hade gjort galet god mat, jag sitter och längtar efter den nu och så invigde jag en ny klänning. Plus att jag typ badade i solskyddsfaktor imorse så jag brände mig inte ens litegrann! Mycket bra. Jag har blivit så himla orolig på senaste tiden för att bränna mig och få hudcancer ända sen jag började titta på serien The Big C på Netflix...

 
Anyway.... Det verkar även som om jag har drabbats av biverkning nummer 3 från min nya medicin. Först var det den eviga snuvan, sen blåmärken över hela benet (dock bara det ena benet?) och nu irritation vid stickstället. Jag vaknade imorse med ett märke stort som en femkrona där jag stack förra gången. Får se om det krymper eller inte annars får jag väl ringa doktorn imorgon...
 
Idag är det tisdag, alltså har jag slutat tidigt från jobbet. Jag älskar mina tidiga tisdagar!
 
Idag är också dagen som jag återigen ska ta min spruta, hualigen. Men äntligen kan maken vara hemma och vara moraliskt stöd denna gång. Bannemig på tiden!
 
Hursomhelst, vi ska möblera om lite här i hemmet. Hittills har vi haft "the master bedroom" uppe på vinden men det ska ändras. Dels är det omständigt varje natt när jag måste upp och kissa (tack för vattensamlandet dumma kortison!) och dels blir det hundra grader varmt där uppe nu när sommaren verkar ha kommit. Natten till idag vaknade jag i svett, tårar och halv panik för att det var så varmt och jag bara vaknade hela tiden så i ren ilska släpade jag ner täcke och kuddar till gästrummet och sov där.
 
Så nu ska vi flytta ner för gott till gästrummet, som alltså ska bli "the master bedroom", ack ack. Jag kommer sakna mitt mysiga snedtak, dock inte värmen eller det omöjliga fönstret som man inte kan ha en mörkläggningsgardin för. Det enda problemet är väl att den hundra kilo tunga byrån som det tog fyra starka män att släpa upp till vinden inte kommer att komma ner. Ingen chans att vi tar ner den för trappen. Och så är vi inte överdrivet förtjusta i fondväggen i det nya sovrummet så den ska målas/tapetseras om. Idag ska vi nog åka iväg och kika på braiga alternativ.
 
Och så har vi installerat rörelsesensor till belysningen i trappen så nu lyser det bara där när man faktiskt ska gå upp eller ner, mycket bra.
 
Anyway.... Jag kan berätta att det snart kommer hända stooora grejjer här hemma! Dock håller jag er på halster liiiite längre till.
 
Nu ska jag nog tvätta lite.
Idag var vi på systersonen Williams fotbollsmatch han spelar i City, City pojkar 06 vs. IFK pojkar 06. Resultatet... 3-20(?) efter ett tag slutade vi hålla räkningen... Men som tur var var Willes kedja ute på plan vid varje mål så han var glad ändå. Mitt i matchen fick City dock byta målvakt för den som var i början blev ledsen, en pojke ville bara gå hem så hans pappa fick leda honom tillbaka till samlingen och varje gång bollen kom nära den nya målvakten aktade han på sig... Det var nog den roligaste fotbollsmatch jag någonsin varit på! Nummer 13 till höger är Wille. (fast det ser ut som nummer 23 ser jag nu, men det är Wille)
 
 
I fredags var vi ute och åt på Akropolis med ett gäng fina vänner som lite spontant sådär bestämde oss för att träffas. Jag, maken, Ida, Pontus, Emma, Daniel, Jenny, Emil, Fran och Eric. Vi försökte hitta en uteservering men det var totalt omöjligt, fast vi hade trevligt ändå.
 
I onsdags hade vi maskerad på jobbet och tro det eller ej men varenda unge var utklädd! Det trodde jag inte faktiskt. Jag var en indian, jag återanvände dräkten som jag hade förra året på vår indianfest. Jag har börjat samla på mig lite utklädnader, jag kan vara indian, påskkärring, superhjälte och pirat utan någon som helst förvaring eller inköp. Mycket bra, jag är nöjd.
 
Och för övrigt växer mina rädisor så det knakar! Igår såg jag en liten skalbagge, en viss skillnad mot de hundra som var förut. Så förhoppningsvis kommer denna omgång att klara sig! Fast jag har å andra sidan sprayat gift ungefär varje dag på dem, som man inte ska göra. Men men, vi får se om det bara blir blast eller om det faktiskt finns något under jorden sen när det är dags att dra upp dem.
 
Hursomhelst, efter fotbollsmatchen idag då så åkte vi till Jula och köpte en ogräsuppdragare och några solcellslampor att ha utomhus. Vi var också på Byggmax och köpte lite virke, vi tänker bygga ett nätfönster så vi kan ha ett fönster helt öppet utan att få in insekter eller få ut katterna. Väl hemma sen har vi grillat korv, köpt mjukglass, klippt gräset, planterat två tomatplantor och satt ut solcellslamporna i en fin halvcirkel utanför altanen.
 
Nu ska vi fortsätta inomhus, fullt möjligt att idag är dagen då vi äntligen spacklar för skruvhålen på listerna i vardagsrummet?! Den som lever får se.