Min telefon lever! Igårkväll fick jag ett infall och provade att starta den och den fungerade! Nu kommer jag att vårda den ömt för resten av dess liv. Hädanefter ska den få ligga i skåpet på jobbet och jag ska införskaffa mig ett armbandsur istället så att jag vet vad klockan är.
 
Idag har maken tävlat i klättring och jag slappade till ett par avsnitt av Buffy. Sen for vi till Rusta och ruinerade oss på ljusslingor, imorgon kan den som vill komma och titta på när maken ska klättra omkring på taket för att sätta upp slingorna längs taket. Förhoppningsvis trillar han inte ner. 
 
Och kvällen har vi ägnat åt att julpynta inomhus och så upptäckte Vega ett nytt ställe att hänga på här i huset.
 
 
Jahapp, skitdag rent ut sagt! Osmidighet av mig gjorde att min mobiltelefon fick ta ett bad idag i ett tvålvattenfyllt handfat på jobbet. När jag väl sen skulle åka hem så ville inte bilen starta men efter en del trixande med gasen så fick jag igång den. Bara för att mötas av två varningsmeddelanden, "engine control system fault" och "speed control fault". Kul! Min första tanke var att direkt ringa till maken. Men haha, mobilen var ju dränkt!
 
Då var det bara traska tillbaka till jobbet, låsa upp och larma av och ringa till maken som kom med arbetskamrat för att skjutsa mig till hans jobb där hans bil står. Den fick jag ta hem. 
 
På vägen hem, mitt i skogen i mörkret springer flera rådjur upp precis framför bilen så jag får en mindre hjärtattack och i panik försöker stanna. Ingen krock som tur var!
 
Väl hemma plockar jag fram min gamla mobiltelefon men efter en del krångel går den sönder! 
 
Så, ingen mobiltelefon, maken är och jobbar och alldeles nyss upptäckte jag en ENORM SPINDEL på dörren! Konstig stor och kantig kropp med hälften av benen framåt och de andra bakåt. En mardrömsspindel med andra ord. Nu stirrar den på mig varje gång jag måste gå igenom hallen, vilket är hela tiden eftersom hallen liksom är en genomgångshall.
 
Jag erkänner, jag har gråtit här i min uppgivenhet. 
 
Kul fredag!
Idag är det torsdag och i måndags var det sophämtning men denna gång var inte tunnan inkörd när jag kom hem! 
 
Men nu har jag fått svar.
 
Idag när jag kom hem så upptäckte jag att vi hade fått grannens post, snäll som jag är så gick jag över med den. Eftersom vi har supersnälla grannar så plingade jag på dörren istället för att bara lägga den i brevlådan, vilket i sin tur ledde till att vi stod och pratade ett tag och så kom det upp att det är grannen Pia som kör in tunnan ibland. Mysteriet löst! Vi har misstänkt att det är hon som kör in den men nu under hösten ser man inte till grannarna så mycket så man får nästan aldrig tillfälle att fråga dem. 
 
Hursomhelst, idag efter jobbet tog jag en sväng in på Tuna Park och köpte nya påslakan på Hemtex. Jag har en plan här hemma om att sakta men säkert byta ut allt billigt och funktionellt mot dyrt och lyxkänsla. Jag har börjat med smink och sängkläder. Hädanefter ska alla lakan som köps in vara i satin har jag bestämt. Det finns nästan inget som gör mig så glad som när jag kan gå runt och bara unna mig lite dyrare saker. Fast jag passar på när det är extrapris, därför kommer det att ta lite tid men det gör inget. 
 
Men det är absolut inget fel med billiga saker! Jag och maken har levt ett billigt liv länge men jag känner att när man faktiskt kan unna sig, varför inte liksom? Plus att jag av någon anledning känner mig lite extra lyxig när jag smörjer in mig med en dyrare kräm eller lägger mig mellan mjukare lakan! Liksom, en puderdosa i guld med ett rött sammetsfodral som jag köpte idag? Lycka! 
 
Anyhow. Igår fick jag reda på att jag kommit in på de kurser som jag sökte till våren genom lärarlyftet! En åt det lite mer specialpedagogiska hållet och en som är inriktad på naturvetenskap och teknik i förskolan. Jag kommer nog bara att läsa den ena, jag har ingen större lust att jobba 100% och plugga 50%... Den specialpedagogiska kursen känns viktigast just nu för mig, plus att den naturvetenskapliga kursen sträcker sig över min semester och det har jag ingen lust med! 
 
Nu ska jag bädda om i sängen till nya lakan och så ska jag ta en dusch. 
Alltså, jag satt i två timmar på Vårdcentralen igår, fick träffa en doktor inte mer än 5 minuter och då enbart för att höra att proverna inte visade något. Så, "Men om du mår dåligt kan du alltid prova alvedon". Tack! Himla tur att jag hade högkostnadsskydd så att jag inte behövde betala för eländet. Idag är det halsonda tillbaka med buller och bång och den enda skillnaden med idag från i måndags är att jag inte har feber nu. Det är väl alltid något antar jag. Men men. Jag har helgen på mig att bli frisk innan jag måste jobba igen. 
 
Maken tvingade iväg mig till K-Rauta med honom nu efter hans jobb, jag blev helt utmattad av den lilla utflykten... Hursomhelst så köpte vi golvlister, äntligen får vi lister i köket igen! Vi gjorde ju om golvet där i våras och sedan dess har vi ignorerat/glömt/inte orkat sätta dit nya lister. Men nu så!
 
Annars har jag fortsatt med mitt Buffy-maraton. 
 
 
Och så ett låttips då, från mig till er såhär på en fredagkväll.
 
Bif Naked - Lucky
 
Jaha, idag är det onsdag och jag har inte jobbat på hela veckan. Feber och ONT i halsen men inget snor vilket mer och mer får mig att tro att det är halsfluss.Särskilt med tanke på att mina halsmandlar sväller mer för var dag som går nu. Jag har aldrig haft halsfluss, såvitt jag vet och minns. Jag har en telefontid med vårdcentralen imorgon så får vi se vad de säger. Huu. 
 
Det "roliga" var att jag upptäckte min sjukdom i måndagsmorse, när jag vaknade för att gå upp till jobbet. Jobbigt nog var det jag som skulle öppna på jobbet! Det var inte kul att ringa till Anette, som bor en timma bort i skogen, och säga till henne att kasta dig i bilen och öppna. Men jag var tvungen och hon klarade det galant har jag hört. En av nackdelarna med att jobba på ett liiiitet ställe... 
 
Så, vill ni veta vad jag har gjort under dessa hittills tre dagar? Såklart att ni vill! Dumt av mig att ens fråga.
 
Jag har kollat på Buffy, är nu inne på säsong 3, har nog kollat på iallafall 8 avsnitt om dagen. Och så har jag ätit soppa från en burk. Kul liv!
 
 
Igårnatt kunde jag inte somna, maken snarkade så sött men jag kunde inte sova. När jag la mig frös jag så att jag hade dubbla täcken och pyjamas men efter ett tag rann det svett om mig. Tog tempen och det visade 38,9 i feber. Högst hittills. Ack ack ack. Idag har den hållt sig lågt, runt 38,2 - 38,5 så jag är nöjd. Orkade gå ner i källaren och starta en tvättmaskin OCH gå ut och hämta posten. 
 
Anyhow. Vad gjorde jag i helgen då? Innan jag blev sjuk?
 
Well, i lördags var jag, Andreas, Eric och Frallan iväg på julmarknad på Taxinge Slott. Jag hade höga förväntningar och blev rätt besviken. För mycket folk och det mesta som såldes var dyra ullstrumpor, ungefär. Kön till fikat sträckte sig UTANFÖR slottet så det orkade vi inte ens med.
 
På kvällen var det inflyttningsmingel hemma hos Linda och Linus i deras nya lägenhet. Det var trevligt! Och det verkar inte som att jag smittade någon, då kände jag mig ju inte sjuk men om det är halsfluss så smittar det innan det bryter ut tydligen. Hursomhelst, så här såg jag ut då.
 
 
I fredags var det dags för den bruna trädgårdstunnan att tömmas så vi ställde ut den som vanligt. Den stod kvar ute på gatan när vi kom hem. Men så i måndags var det dags för tömning av den gröna tunnan igen då och den stod inkörd på sin plats igen när jag kom hem! Väldigt mystiskt. Det måste vara grannen men nu när det är kallt och blött ute så träffar man inte grannarna så mycket längre eftersom man håller sig mer inomhus så när vi väl träffas igen får jag fråga. 
 
I söndags var det Fars Dag så då var jag och lillebror över hos pappafar och hälsade på. Vi åt mat, kollade på Star Trek Voyager och spelade spel. Det var trevligt!

 
Hursomhelst, det har varit två intensiva men intressanta dagar på jobbet nu. I förrgår (onsdags) fick jag följa med på föreståndarmöte. Föreståndarna från alla privata förskolor träffas en gång i månaden och diskuterar viktiga och intressanta saker. Och denna dag fick jag följa med eftersom det skulle handla mestadels om det systematiska kvalitetsarbetet och jag är den som skriver allt vårt kvalitetsarbete på datorn. Mycket intressant diskuterades och jag fick en hel del tips och ideér att ta tillvara på på jobbet. Men men, nog om det.
 
Idag (torsdag) hade vi helplaneringsdag vilket innebar att vi hade stängt för barnen men att vi var där och jobbade. Mycket prat men mycket planerat och gjort. 
 
Imorgon är det min lediga fredag och hittills är min plan att jag ska gå på stan med Frallan. Sen får vi se om det blir något mer. Lovely lovely!
 
 
Idag har jag varit duktig och rensat golvbrunnen i duschen från mitt hår. Fyyyyy! Det finns inget äckligare. Jag har ju problem med mina egna hårstrån bara de har lossnat från huvudet och ligger på kudden och så ska jag då rensa i det där illaluktande äckelpäcklet. Hualigen. Men det blir ju rent och fint efteråt vilket är ett plus. 
 
Idag fick vi tillbaka bilen från verkstaden, de anser att jag ska ge lite gas samtidigt som jag startar bilen för det kanske är "stopp" i gasspjället. Vi får se. Jag tycker ändå att det måste vara något fel om man ska behöva göra olika tricks samtidigt som man startar men det verkar inte mekanikerna tycka. Konstigt. Men som skrivet, vi får se.
 
Anyway, för kanske tre veckor sen kom vi fram till att katternas superdyra diettorrfoder från veterinären inte fungerar. Wilma har inte gått ner något och Vega har gått upp ett hekto! Det är ju helt galet. Så, efter att ha läst på internet istället bestämde vi oss för att byta till blötmat istället. Fri tillgång till blötmat ska få katterna att själva reglerna sin aptit och vikt vilket verkar bra. Maju är tydligen den bästa. Så, vi köpte lite olika smaker i tetra eftersom att Wilma alltid har varit kinkig med blötmat. 
 
Var gång vi bytte smak fick vi truga Wilma tills hon till sist åt. Det var alltså tetra-varianten, den kostar lite mer än konservburkarna. Så vi bestämde oss för att köpa konservburkarna istället för att spara lite pengar. Inte visste vi att till skillnad från tetrorna så var maten i konserverna helt mixad och malen och såg ut som stelnat kräks, det hade gärna fått stått någonstans på burken men men. Konsekvensen av detta blev att Wilma inte åt på fyra dagar. Hon vägrade att ens smaka på burk-äcklet. Till slut gav vi upp och igår köpte vi tetror igen men med fel smak! Anka i sås var tydligen det äckligaste som finns, varken Vega eller Wilma åt. Så idag köpte jag kycklinglever i gelé och bägge katterna åt direkt! FINALLY! 
 
Så, efter mycket om och men så har vi nu landat på en smak, i tetra och så får det bli hädanefter. Jäkla kattskrällen. De är finast på jorden!
 
Idag började jag också ett nytt projekt. Jag dricker alldeles för lite vatten, runt 5 dl om dagen på sin höjd och det är inte bra. Men jag har liksom problem med att komma ihåg att dricka för jag är aldrig törstig. Så igårkväll laddade jag ner en app som ska påminna mig om när det är dags att dricka litegrann. Jag provade den idag för första gången och det känns som att jag ska spricka av allt jag har druckit. Jag har hinkat i mig flera liter vatten känns det som men så är det inte. Bara 1,6 liter hittills. Jag får se till att hälla i mig det sista nu snart så jag inte måste upp mitt i natten för att gå på toa. Bleh. 
I lördags var vi över hos Eric och Fran och jag fick klappa bebismagen igen och bebisen bökade verkligen runt därinne. Mys! Nu har Frallans bebismage vuxit så att jag kunde använda henne som avlastningsbord. Obs! Min cider, inte hennes!
 
 
Hursomhelst, idag har vi återigen lämnat in min dumma bil. Efter att den var inlämnad i somras så har den strulat vid start nu när det har blivit kallare. Andreas bytte batteri men det hjälpte inte. Dumma bil! Anyhow, nu får vi se vad som händer.
 
Häromdagen kom jag hem och upptäckte att Andreas hade ställt in en marschall i Evil Pumpkin. Det var lite för varmt så det rök ur ögonen på den så vi fick ställa in vanliga värmeljus istället. Men dagen efter hade det blivit en cool effekt, det är svärtat över ögonen så att det verkligen ser ut som en mörk demon. 
 
Jag älskar vår pumpa!