Igår köpte vi ju ny klädsel till sofforna, vi skulle vänta ett tag med matta.
 
Idag åkte jag förbi Underbara Hem efter jobbet för att köpa ett stearinljus och upptäckte att de säljer massor med snygga mattor! Så jag ringde maken som kom och så började vi diskutera. 
 
Jag pekade ut en matta som han direkt ratade. När vi väl hade tittat på alla mattor så gjorde jag mig redo för att gå när maken pekar på samma matta som han tidigare ratat och säger "Den var fin!". Så den köpte vi. Men nu räcker det med inredningsutgifter för denna gång! Det saknas bara lite belysning och ett bord...
 
Före
 
Efter
 
Och närbild
 
 
 
Vi har varit rätt missnöjda/uttråkade av vårt vardagsrum ett tag nu men eftersom vi ska bygga om lite här hemma med start nu i vinter så har vi bestämt oss för att inte göra något åt vardagsrummet. Men idag tröttnade vi helt och åkte till Ikea och köpte en ny soffklädsel.
 
Sen utbröt det en mindre dispyt angående belysning i vardagsrummet, jag och maken har TOTALT olika smak när det gäller inredning och ingen av oss vill kompromissa så det slutar alltid med att vi antingen inte köper något alls eller att vi köper något som den ena av oss inte gillar. Idag blev det så att vi inte köpte någon lampa alls.
 
Hursomhelst, det som ska köpas till vardagsrummet nu är en golvlampa eller bordslampa och så ett litet avlastningsbord som ska stå i hörnet bakom sofforna. Och så vill vi ha en ny matta men där tycker vi verkligen olika så vi får se hur det blir.
 
Före
 
Efter
 
I torsdags började jag känna av en molande känsla i svanken men det var inget jag brydde mig om. I fredags när jag vaknade hade jag ONT i ryggen. Och det har bara fortsatt. Pappa tror att det kan vara psoas-muskeln, enligt ett rörelsetest jag hittade på internet kan det mycket riktigt vara psoas-muskeln. Oavsett vad det nu är så blev smärtan idag såpass att jag plötsligt fick böja mig hit och dit och kura ihop mig och vanka fram på Ikea. Mycket snyggt kan jag tänka mig. Jag vet inte riktigt hur jag ska bete mig, att ha ont i ryggen är jag inte van vid och jag hoppas innerligen att det ska gå över.
 
Imorgon är det måndag igen, jag får försöka låta bli att lyfta några barn imorgon och skona ryggen så mycket som möjligt. Som tur är är alla ungar på jobbet duktiga klättrare så de kan för det mesta klättra överallt dit de måste ta sig till istället för att bli burna. Problemet är väl alla nya inskolningar som gärna vill sitta i famnen för trygghetens skull, jag får väl sitta på golvet med dem i knät tänker jag mig.
 
Imorgon är det måndag, ännu en måndag. Hualigen.
Alltså, förra veckan började min telefon bete sig underligt. På en timma använde den upp all min surf utan min vetskap så jag fick surfa på superslöhastighet (så gott som omöjligt) och sen började den stänga av sig närsomhelst, gick inte att starta samt bytte språk på egen bevåg. Jag gjorde en återställning men det hjälpte inte, blev snarare bara värre. Tills jag gav upp. Maken lämnade in den och som tur är hade jag kvar min gamla ericsson xperia ray som jag använder. Men jag har inget minnekort som passar så jag kan inte ta några bilder eller ladda ner några appar. Det känns som att jag är tillbaka på 2004 men utan snake att roa mig med... Ack ack.
I fredags var det min lediga fredag och jag spenderade den i Enköping med Jenny och lilla fina Elton. Det var strålande vackert väder och jag kunde köra dit i min bil som vi äntligen hade fått tillbaka.
 
Det var en mysig dag! Vi gick runt i Enköping, shoppade bebiskläder och lunchade på stan på Enköpings bästa barnvagnshak.
 
 
Och i tisdags förra veckan var jag över hos systeryster Linda och lilla fina Levi, så det var en riktig bebisvecka!
 
 
I helgen påbörjade vi vårt nästa lilla projekt här hemma, nämligen den lilla garderoben som är mellan vårt sovrum och sovrummet intill. Maken rev ut allting och så ska vi fixa med garderoben de dagar som vi har tid och lust.
 
 
Idag är det torsdag och både igårmorse och imorse var det frost ute och jag fick skrapa rutorna på bilen! Det ogillar jag.
 
Ungarna på jobbet har smittat mig med en envis och jobbig förkylning som ligger och lurar på halvfart hela tiden. Idag snöt jag mig så mycket när vi var ute med ungarna på jobbet att det sved så galet runt näsan att jag fick panik. Den enda lösningen jag kom på var att ta salvan som vi använder till ungarnas eksem och blöjutslag och smetade runt näsan. Oh mitt glamorösa jobb!
 
 
 
Imorse när jag anlände till jobbet och skulle svänga in på min parkeringsplats så var den redan upptagen! Någon annan hade tagit min plats! Trots att det finns massor besöksparkeringar runtomkring, de hyrda platserna är tydligt markerade. Inte okej!
Först skrev jag en lapp och la på vindrutan för jag tänkte ge idioten en chans och sen gick jag in på jobbet för att laga frukost, detta var vid 6.20. Två timmar senare när vi gick ut så var bilen fortfarande parkerad på min plats! Inte okej. Då ringde jag Securitas-numret som sitter på en skylt och de skulle skicka ut en väktare. När vi kom ut igen efter lunch var bilen borta så jag hoppas innerligt att den hann få böter.

Vi får se om den står där imorgon igen, då blir jag inte glad. Stay tooned!

I helgen var vi först barnvakt för William och Nova från fredag till lördag. Vi kollade på film och spelade plockepinn. Smart som jag var hade jag lånat hem några böcker från jobbet så att vi hade att läsa när barnen skulle sova. Synd bara att jag tog en bok om alfabetet för Willes skull och att man för varje bokstav i alfabetet fick sjunga hela alfabetet... Jag var skapligt hes mot slutet, Wille pausade mitt i för att dricka vatten.

När det var dags att sova sen kom vi på att förra gången som barnen sov här så gick luftmadrassen sönder så nu skulle barnen istället sova på övervåningen i gästrummet. Inga problem för Nova men William ville inte sova däruppe, alltså fick jag och Andreas dela på oss. Nova ville sova med mig men jag vägrade. Nova Supersnarkarn kallar jag henne, så hon fick sova med Andreas som också är en supersnarkare. Jag och Wille som inte snarkar sov här nere.


Lördagkväll skulle Andreas ha ölkväll här hemma och jag var förvisad så jag passade på att hälsa på min mamma. Jag sov kvar där och vi åt jättegod skaldjurslasagne och tittade på Körslaget.
På söndag hade mammas katt tagit över vår bil.

Redan söndag igen och om jag hade varit på jobbet idag hade det varit lunchdags, vi äter vid 11.30 på jobbet. Men nu är det söndag och klockan är snarare sen förmiddag. Hursomhelst, i ugnen står det en äppelsockerkaka och gräddas och maken är ute och klipper gräset. Första gången han klipper gräset sen juli kanske? Det var ju sån torka att gräset inte växte och eftersom det var allmänt kaos här hemma struntade vi i att vattna gräsmattan. Men nu är det fullt möjligt att denna klippning istället blir säsongens sista? Den som lever får se.
 
Idag har jag varit effektiv, jag har tvättat min morgonrock och plockat fallfrukt. Vi har miljoner med äpplen. Ett äppelträd, Gyllenkroks astrakanen, har redan tappat alla sina äpplen. Nu är vi inne på Melbaäpplen, våra träd mognar ett efter ett tills det sista inte blir färdigt förrän i november-december däromkring. Melbaträdets grenar hänger tunga av alla äpplen och ändå har det trillat ner mängder med äpplen i marken. Jag har tagit med en kartong äpplen till jobbet redan. Jag överdriver inte när jag säger att jag kanske har slängt 15 coop-påsar med bara fallfrukt i trädgårdstunnan redan. Idag blev det 5 påsar till. Men jag hörde på radion om att det var några älgar som hade ätit jäst fallfrukt och blivit fulla och aggresiva så jag tänker att det är bäst att plocka upp äpplena.
 
Igår satte maken upp belysning längs med gången fram till grinden. Solcellslampor bara men det blev jättefint!
 
 
I eftermiddag ska vi över till svägerskan Sara och fira hennes och Robins födelsedagar. Det blir trevligt!
 
Och vad tror ni hände alldeles nyss? När maken är ute och springer? Jo, det ringer på dörren! En försäljare återigen.
 
Fast denna gång var det en supernervös typ 10-årig kille som ville sälja jultidningar. Och jag kunde inte säga nej till hans darrande röst och tidningarna som han tappade hela tiden så jag beställde en bok. Så nu är första julklappen beställd. Vega tyckte det var jättespännande med besök.
I helgen (nu är det tisdag) plockade jag fram mina fårskinnstofflor för att jag frös om fötterna. Och igår bytte jag till duntäcket för att det var lite kyligt om nätterna. Och igårmorse fick jag tända lampan i taket när jag skulle rensa kattlådan! Helt säkra hösttecken...
 
Och denna bild tog jag imorse precis innan jag åkte till jobbet, ca 5.50
 
Igår gick jag en sväng på stan efter jobbet, det var ett tag sen och det var mysigt. Lite blåsigt dock vilket har resulterat i en snorig näsa idag hos mig men det hindrade mig inte från att gå och träna! Nu får vi se hur länge denna träningsperiod håller i sig, länge hoppas jag. Mitt problem är att jag alltid tröttnar efter någon månad. Jag har ingen som helst disciplin.
 
Hursomhelst, på staden shoppade jag en ny mascara och ett nytt underlakan. Hemtex hade rea på sina satinlakan så jag slog till! Och det var totalt ljuvligt att sova på.
 
HERREGUD! Mitt i inlägget ringde det på dörren och utanför står en gubbe och säger "Hej, har du mamma eller pappa hemma?". SERIÖST!! Jag är 26 år gammal! Jag är äldre än flera föräldrar på jobbet för guds skull!
Han ville sälja fisk och skaldjur från sin bil...? Jag tackade nej. Kände mig inte riktigt på humör för att köpa skaldjur av en gubbe som tror jag är 14 år...
 
Johanna genom tiderna:

 
Och hur kommer det sig att det ALLTID är jag som är hemma när försäljare knackar på dörren? Det har plingat på larmförsäljare, tavelförsäljare, viasatförsäljare och nu en fiskförsäljare. Och det är alltid jag som är ensam hemma och måste öppna. Andreas har inte varit hemma någon gång eller behövt öppna ensam för en främling.
Under veckan som var blev maken färdig med stenläggningen! Mycket fint, han är duktig! Sen har det mest pågått "städning" utomhus. Det var en hel del skräp som låg lite överallt eftersom det var så mycket som pågick men nu är så gott som allt skräp kört till tippen!
 
Såhär var det före hela arbetet med att bredda infarten började.
 
 
 
Och nu
 
 
I helgen har vi inte gjort något särskilt, jag har storstädat och pappafar kom över för att hjälpa maken att laga den trasiga radiatorn i köket. Den gick ju sönder i våras men under sommaren har man inte riktigt tänkt på att radiatorn inte fungerar eftersom det har varit varmt ändå. Men nu kan det bli kallt utomhus för vi har värme inomhus!
 
 
Och för övrigt har vi fortfarande inte fått tillbaka min bil... Förhoppningsvis får jag den denna vecka men vi får se. Jag har heller inte fått tillbaka några pengar ännu från zalando för reklamationen av den trasiga handväskan. Och imorgon är det måndag igen. Suck.