Alltså, denna påskledighet har varit helt ljuvlig! Dels eftersom att Andreas har varit borta så himla mycket så det var skönt att bara vara tillsammans oavbrutet liksom men dels för att vi var lediga i fyra dagar och det var strålande väder varje dag!
 
Alltså, vi börjar med långfredagen. Den första lediga dagen. Vi tog en lång sovmorgon, följt av att Andreas stack ut och sprang och jag la mig i soffan och läste. Sen kom Andreas hem och jag fortsatte att läsa. Vid 16-tiden började vi göra oss iordning för att åka och äta middag med svärföräldrarna ute på landet. Gott med grillat istället för den vanliga påskmaten. Efter det tog vi en sväng i makens nya bil och for ut till mamma och Stig i Kungsör en stund. Sen kollade vi på film på kvällen. Minns dock inte vilken... Jo! Vi började kolla på Matrix men bägge två var så himla trötta så vi gick och la oss efter kanske halva filmen. Vi såg fram tills Neo skulle träffa The Oracle. 
 
Lördag då. Vi gick upp tiiiidigt och for till gymmet. Det var en dimmig morgon men när vi var färdiga på gymmet så hade solen tittat fram! Vi var hemma en stund och sen åkte vi iväg. Först ut för en fika på gästhamnen i Sundbyholm.
 
Sen vidare till Granerfeldts och köpte penséer för att göra lite vårfint här hemma. Sen ägnade jag eftermiddagen åt att sitta på uppfarten och plantera och maken försökte jämna till leran här på framsidan. Efter dräneringen förra året har vi ju inget gräs, bara stenhård lera. Inte fint men det ska förhoppningsvis fixas nu inom en snar framtid så att det iallafall blir jord där så att vi sen kan så gräs. 
 
Igår, söndag, så gick vi också upp rätt skapligt. Vi hade planerat ännu en sväng ut till Granerfeldts, vi ville ha mer blomster! Eftersom det är kaos och fult för övrigt på framsidan så är det trevligt med lite fina krukor och blommor tänkte vi. Sagt och gjort. Vi stannade till en snabbis hos makens mormor och morfar också och hjälpte dem att byta digitalbox innan vi handlade blommorna. Vi köpte tre stora krukor och flera olika sorters blomster, jag minns inte alls alla sorter. Vi tog de vi tyckte var fina. 
 
På bilden ovan ser ni lite av hur vår framsida ser ut, mest grus och sten och så ojämn fläckig gräsmatta... Inte fint någonstans. 
 
Sen bakade jag en sockerkaka och så spenderades eftermiddagen och kvällen hemma hos Eric och Fran där vi grillade, fick en promenad och bara hängde. 
 
Idag har största delen av dagen spenderats inomhus dock. Vi har städat och jag bakade en chokladtårta/kaka eftersom det var födelsedagsfika här på eftermiddagen. Mamma, Stig, Jesper, Emelie, Joakim och barnen kom och så firade vi alla varandra. Jag och Stig fyller nu snart och både Jesper, Andreas och Joakim har fyllt så det blev ett samlat firande. 
 
Som tur var hann vi med en liten sväng utomhus innan Emelie, Jocke och barnen skulle åka hem. Barnen ville leka kurragömma och så upptäckte vi att min bil läckte vätska! Efter lite undersökande kom maken fram till att bromsslangen hade spruckit. Kul! Dumma bil. Så imorgon får den åka in på en verkstad och förhoppningsvis bli lagad fort. Som tur är har jag bara tre-dagarsvecka denna vecka så vi måste inte pussla alltför mycket med skjutsande hit och dit om bilen blir kvar på verkstaden. Bleh. 
 
Anyhow. Det var 20 plusgrader ute idag i skuggan! Jag hoppas att detta väder håller i sig hela sommaren!
 
Jaja. Vi fick ju bygglov till altanbygget också i veckan och det har legat på köksbänken. Maken var den som öppnade kuvertet och han sa att han hade läst alla papper men under veckans gång har det framgått att han nog hade missat en del. Jag hade läst alla papper nämligen. Så idag när vi skulle städa så tog han tag i pappersbunten och jag säger:
- Ja vad bra, ska du läsa igenom allt nu?
- Jag HAR läst allt! Jag har läst den här sidan och den här sidan och vänta... Jahaaaa.... Var det skrivet på baksidan av pappret OCKSÅ?! 
 
Hehehe. 
 
Ja just det! Ballongprinsessan och Sockerstollen kom ju till jobbet! Jag fick en ballongfjäril av Ballongprinsessan och sockervadd som var gult och grönt fast det tog jag inget kort på. Såhär i efterhand ångrar jag att jag inte hade googlat Ballongprinsessan och sett alla häftiga figurer som hon faktiskt kan göra. Min fjäril ser lite mesig ut nu i jämförelse... Men men. Hon var ju där för barnens skull och inte för att göra häftiga ballonger till mig... Hon gjorde bland annat en supercool drake! 
Alltså, jag märker ju att mitt bloggande går i perioder, vilket är synd! Jag själv tycker ju att det är roligt att gå tillbaka och läsa gamla inlägg så nu är det dags att ta tag i det igen!
 
En av anledningarna till att bloggen går trögt skulle väl vara att jag jobbar ju hela dagarna! Jag kan inte skriva särskilt mycket om vad jag gör på dagarna med tanke på sekretesskraven. Det jag däremot kan skriva att vi imorgon har påskfest! Bästa föräldrarna på jobbet just nu som alla har skramlat ihop till underhållning på festen, både Sockerstollen och Ballongprinsessan kommer och underhåller oss! Som förberedelse har jag tagit bort ALLT som är gjort av tyg från lekhallen, kuddarna, utklädningskläderna, dockorna och gosedjuren. Sockervadd + små barn + tyg = katastrof. 
 
Så, eftersom det är PÅSKfest så ska jag vara utklädd imorgon. förra året var jag sjuk under jobbets påskfirande så jag får ta igen det iår istället. 
 
Nu har vi förresten äntligen fått bygglov till att bygga altan! Wohoo! Så nu vet vi vart alla våra pengar som vi har sparade kommer att gå. Hualigen. Ibland är det lite synd att vi aldrig kan nöja oss med det lilla, vi måste alltid slå på det största. Hehe.
 
Och för övrigt fick jag tillbaka min hemtenta igår. Superbra respons! 
 
 Och i fredags var vi över en sväng hos pappafar och umgicks. Vi spelade även hans TP som har funnits med under större delen av min uppväxt, anno 1994. Jag vann! Det trodde jag verkligen inte, TP är INTE mitt spel för jag är så fruktansvärt oallmänbildad så det finns inte. 
 
Alltså, ända sen vi kom hem från Jesus Christ Superstar så har jag lidit. Lidit av kvaliteten på ljudet här hemma när man drar på musik. Eller visst, det har ju inte varit så att jag mår fysiskt dåligt över ljudet men jag har varit lite missnöjd helt enkelt. Våra små högtalare var inte superduperbra ändå. Så när vi upptäckte att vi skulle få tillbaka på skatten så föreslog jag till maken att istället för att göra något "nyttigt" eller "vuxet" med dessa pengar, som att spara, amortera extra eller lägga pengarna på altanen, så ville jag ha nya högtalare.
 
Maken behövde ju ingen övertalning kan ni nog gissa. Sagt och gjort. Efter en del googlande och provlyssnande så köpte vi nya högtalare i Västerås. Maken var lycklig som ett barn på julafton. Jag ville först ha lite smala och smäckra skapelser men det gick inte ihop med det ljud jag ville ha så jag fick ge vika. 
 
 
Med tanke på min tinnitus är det ju kanske inte helt optimalt med högtalare som kan spela superhögt men jag vill ha bra ljud, mycket ljud men inte skränigt. Då är jag nöjd. Jag vill att musiken ska kännas i bröstet, inte göra ont i öronen. 
 
Hursomhelst. Maken är i Paris nu med jobbet och jag är inte ett dugg avundsjuk på att jag är kvar här hemma. Nej då, inte alls. Han åkte tidigt i fredagsmorse när jag fortfarande låg och sov. När jag själv skulle åka till jobbet så blev bilen dum! Samma varningslampor som lyste i vintras lyste nu! Jävla skit! Jag kunde alltså inte åka till jobbet, som tur var fick jag skjuts av chefens dotter som åkte förbi. Makens bil stod turligt nog i närheten av mitt jobb eftersom hans chef bor där så jag kunde ta den hem. 
 
Väl på jobbet sen så ringde min telefon på eftermiddagen. Av någon oförklarlig anledning så svarade jag och det var tur att jag gjorde det! Det var från Sector Alarm som berättade att larmet gick hemma hos mig! Hjärtat sjönk som en sten och det enda jag kunde tänka på var att Andreas är i Frankrike och en tjuv är hemma hos mig. Fast sekunden efter berättade larmkvinnan att hon såg på bilden hon fick upp från vår kamera att det var en KATT som hade löst ut larmet! "Jag ser en katt som befinner sig väldigt högt upp".  Typiskt våra puckokatter! Vi har haft larmet ett år men de väntar tills jag är ensam med att lösa ut larmet. Larmkvinnan stängde av larmet manuellt och jag önskar nu i efterhand att jag hade frågat om hon kunde maila bilden till mig. Det hade varit roligt!
 
Anyhow. Idag är det söndag och i ugnen står det mat och lagas. På förmiddagen storstädade jag huset och så var jag barnvakt åt Isabelle medans Eric och Frallan var och tränade. En rätt bra dag måste jag säga! Isabelle låg och sov hela tiden när de var borta så jag satt och läste. Hon vaknade lagom tills mamma och pappa kom hem.