Jahapp. Redan inne på sista semesterveckan, inte klokt vad tiden går fort. 
 
Förra gången vi hördes skrev jag om igelkottbebisen under trappen. Dagen efter var jag ute och när jag skulle gå in igen höll jag på att gå rätt in i en igelkott! För det var inte bara en enda liten igelkott under trappen. Nej det var 7 stycken! Och de hade ingen som helst koll på att de är nattdjur för de var ute och nosade runt mitt på dagen. Hela veckan höll de på och strosade omkring på dagen och ibland på natten. Men nu har vi inte sett dem på länge så jag undrar om de inte har flyttat iväg. Jag hoppas det. För om de ligger döda under trappen börjar jag gråta. 
 
 
Aja. Den veckan ägnade jag och maken oss åt lite roadtrips också. En dag åkte vi till Ikea för att spana på utemöbler till altanen. Vi hittade inga. Dagen efter åkte vi till Stockholm för att titta på Skånska Byggvarors uterum. Det är ett sådant vi ska ha på altanen sen.
 
Förra veckan dårååå. Andreas hade börjat jobba så jag var all alone. 
På måndagen gjorde jag ingenting. Kollade på Cityakuten halva dagen vill jag minnas. Produktiv dag!
På tisdagen var jag och tränade med lillebror och eftersom jag inte har gymmat på minst en månad höll jag på att dö dagen efter. Fy satan vilken träningsvärk!
Onsdag, torsdag och fredag ägnades med familjen Karlsson. Onsdagen åkte vi ut till Sundbyholm och badade, det var roligt! På kvällen sen åt jag och maken middag med svärföräldrarna och svägerskan med familj. Det var mysigt!
 
 
Och på torsdagen blev det återigen Sundbyholm med familjen Karlsson. Vi låg och solade och badade hela dagen och det var varmt som tusan! 
 
 
Fredagen spenderades också med familjen Karlsson! Vilken överraskning va?! Vi åkte till Malmköping för att gå på Malma marken. Vi hade tänkt åka dit tidigt så jag skulle bli hämtad runt 9. När Emelie kom hit berättade hon att marknaden inte öppnade förrän klockan 14! Så det blev ändrade planer. Vi åkte till lilla Coop i Skogstorp och köpte fika och sen åkte vi till badet i Malmköping och badade. Det var ett jättemysigt bad! Jag gillar när man kan ligga på gräsmatta och ändå vara nära vattnet. Men det var sjukt varmt. 
 
Sen åt vi lunch och gick till marknaden. Luften stod still och det var över 30 grader. Det var olidligt varmt! Man orkade inte titta på några saker utan man gick bara och letade efter skugga. Svetten rann längs ryggen. Mycket trevligt allting. Vi tog bara ett snabbt varv, barnen åkte en karusell och jag köpte 16 par strumpor. Sen gav vi upp och åkte hem.
 
 
I helgen var det återigen dags för maken att bygga lite altan. Det har hänt massor! 
 
 
Idag har jag varit hemma hos lillebror hela dagen. Han hade köpt möbler från Ikea så vi satte ihop dem och möblerade och fixade hela dagen. Nu är jag trött. Maken är ute och snickrar och jag tror att tvättmaskinen precis blev klar!
Ja nu är det söndagkväll och den allra första semesterveckan har gått. 
 
Under veckan som gått har jag varit kattvakt åt Sydney, så ett par timmar om dagen måndag-torsdag var jag där och fyllde på mat och umgicks med henne. Jag satt och kollade på Netflix och Sydney strosade omkring. I början var hon mest avvaktande men efter någon dag kom hon på att det ju faktiskt var mysigt så då låg hon bredvid mig i soffan och gosade. Väl som jag satt där en dag, i onsdags tror jag att det var, så såg jag i ögonvrån hur något sprang in genom ytterdörren (som stod öppen så Sydney kunde gå in och ut) så jag tittade mot dörren och där satt en igelkott! En igelkott som hade rusat in i hallen och nu satt på golvet framför hallgarderoben! Hur sjutton tänkte den egentligen?
 
Andreas fick komma och lyfta ut den utomhus. 
 
På tal om igelkottar så bor det en liten igelkottunge under vår trapp. Jag matade ju en vuxen igelkott på midsommar och det var antagligen mamman då. Den har inte varit här på länge men i fredags tittade lilla bebisigelkotten ut och sedan dess har den traskat omkring runt trappen. På dagtid. Jag hade för mig att igelkottar var skymningsdjur? Jag har inget kort ännu på lilla ungen men den är liten och söt. Igelkottar är fruktansvärt söta djur. Trots att de säkert är fulla med löss och bajsar överallt. Vega satt i köksfönstret idag och spanade på kotten som gick omkring runt trappen, mycket spännande.
 
Och så började min semester med att få punktering också! Jag hade tydligen kört på en spik och fått punktering utan att jag märkte det för jag såg det inte förrän jag kom hem. Det var bara att köpa nytt däck.
 
I helgen var jag iväg på roadtrip till Karlstad! I fredags tog jag Andreas bil och åkte först till Enköping för att plocka upp Jenny och sen for vi iväg till Ida i Karlstad. Det blev en väldigt rolig kväll, vi gjorde goda drinkar och dansade och sjöng oss svettiga i Idas vardagsrum innan vi gick ut på krogen. Sen så åkte vi hem igen igår. 
 
Idag har jag inte gjort något särskilt. Sett på de sista avsnitten av Orange is the new black, matat lilla igelkotten (nej jag ska inte mata den särskilt ofta, bara någon gång) och sen gosat med katterna. Väldigt o-produktiv dag. Maken håller på och bygger altan. Imorgon ska pappafar komma hit och hjälpa till också och då kaaanske golvet äntligen blir klart. Den som lever får se!
Någonstans här i huset vandrar en relativt stor spindel. Den satt i duschen vid lunchdags och jag skulle be Andreas att ta hand om den när han kom in från altanen. Men det glömde jag ju totalt bort! Nu flera timmar senare så är spindeln inte kvar i duschen. Den är alltså någonstans här ute och väntar på mig. Det är ett problem. 
 
Hursomhelst. Nu är det semester! Måndag idag och första semesterdagen alltså och det är 30 grader varmt ute! Inte klokt hur varmt det är, jag har hållt mig inomhus större delen av dagen. Andreas och svärfar har däremot varit ute i den stekande solen hela dagen. Det är tur att vi har solskyddsfaktor 50 här hemma, maken är insmord till tusen.
 
Vad har hänt sen sist då? Jo jag har klippt mig. Rätt kort men det var tvunget för jag har fått en mystiskt lock i underhåret som var mycket kortare än resten av håret. Nu är allt lika långt igen.
 
Och så fick jag en sommarpresent från cheferna. En solcellslampa att ha ute på altanen när den blir färdig. Katterna gillade kartongen väldans mycket. 
 
Och såhär ser altanen ut nu. Jag har fotat från vardagsrumsfönstret.
 
Svärfar har åkt hem men Andreas är fortfarande ute och bygger. Om senast en timme tänker jag tvinga in honom i huset. Han måste vila från solen.