Första semesterveckan

0kommentarer

Ja nu är det söndagkväll och den allra första semesterveckan har gått. 
 
Under veckan som gått har jag varit kattvakt åt Sydney, så ett par timmar om dagen måndag-torsdag var jag där och fyllde på mat och umgicks med henne. Jag satt och kollade på Netflix och Sydney strosade omkring. I början var hon mest avvaktande men efter någon dag kom hon på att det ju faktiskt var mysigt så då låg hon bredvid mig i soffan och gosade. Väl som jag satt där en dag, i onsdags tror jag att det var, så såg jag i ögonvrån hur något sprang in genom ytterdörren (som stod öppen så Sydney kunde gå in och ut) så jag tittade mot dörren och där satt en igelkott! En igelkott som hade rusat in i hallen och nu satt på golvet framför hallgarderoben! Hur sjutton tänkte den egentligen?
 
Andreas fick komma och lyfta ut den utomhus. 
 
På tal om igelkottar så bor det en liten igelkottunge under vår trapp. Jag matade ju en vuxen igelkott på midsommar och det var antagligen mamman då. Den har inte varit här på länge men i fredags tittade lilla bebisigelkotten ut och sedan dess har den traskat omkring runt trappen. På dagtid. Jag hade för mig att igelkottar var skymningsdjur? Jag har inget kort ännu på lilla ungen men den är liten och söt. Igelkottar är fruktansvärt söta djur. Trots att de säkert är fulla med löss och bajsar överallt. Vega satt i köksfönstret idag och spanade på kotten som gick omkring runt trappen, mycket spännande.
 
Och så började min semester med att få punktering också! Jag hade tydligen kört på en spik och fått punktering utan att jag märkte det för jag såg det inte förrän jag kom hem. Det var bara att köpa nytt däck.
 
I helgen var jag iväg på roadtrip till Karlstad! I fredags tog jag Andreas bil och åkte först till Enköping för att plocka upp Jenny och sen for vi iväg till Ida i Karlstad. Det blev en väldigt rolig kväll, vi gjorde goda drinkar och dansade och sjöng oss svettiga i Idas vardagsrum innan vi gick ut på krogen. Sen så åkte vi hem igen igår. 
 
Idag har jag inte gjort något särskilt. Sett på de sista avsnitten av Orange is the new black, matat lilla igelkotten (nej jag ska inte mata den särskilt ofta, bara någon gång) och sen gosat med katterna. Väldigt o-produktiv dag. Maken håller på och bygger altan. Imorgon ska pappafar komma hit och hjälpa till också och då kaaanske golvet äntligen blir klart. Den som lever får se!

Kommentera

Publiceras ej