Oh yes. Gräset växer och frodas på framsidan. Såhär ser det ut nu.
 
Förra gången vi hördes så hade det inte hänt sådär jättemycket på baksidan. Nu har det hänt massor! Det började med att det plintarna blev ditskruvade av Bygg & Design
 
Och sen kom första leveransen med virke och maken började sätta stolpar.
 
Och sen blev det midsommar och pappa och lillebror kom hit. Med extra händer och extra hjärnor att tänka med gick det plötsligt jättefort! Nu är alla bärlinor fastsatta och vi ska beställa hit trallvirket imorgon.
 
Och så fick vi en oväntad midsommargäst också. En igelkott som strosade omkring på framsidan mitt på dagen. Jag gav den ett fat med katternas blötmat, kycklinglever i gelé. Det var mumsigt!
 
Idag var också Eric över och hjälpte till med att skruva massor av vinkeljärn men det har jag inget kort på. Jag var upptagen med att leka med Frallan och Isabelle.
 
Men nu ser altanen ut såhär
 
Dags att sova. Måste upp tidigt imorgon. Nu har nedräkningen till semestern verkligen börjat.
Det är alltid svårt att komma igång igen när man har varit "tyst" ett tag. En hel månad av tyshet tillochmed. 
 
Anyway. Vad har hänt sen sist? En hel del. 
 
Förra gången vi hördes så skrev jag att jag inte kunde rocka rockring. Sedan dess har jag övat och nu har jag ett par gånger lyckats hålla kvar ringen i säkert 15 sekunder! Åtföljt av jubel och applåder från barnen såklart. Rockringarna på jobbet är jättesmå så det är supersvårt att få in ett bra tempo med ringen. Om jag ska utvecklas i denna nya kunskap så är det dags att gå vidare till en vuxensize av rockring. 
 
Jag har också varit och köpt nya blommor eftersom hälften av alla blommorna i mina krukor dog. Nu köpte jag lite tåligare blommor fast de är på gränsen att dö de här med. Jag hade inte insett att vi har sol på framsidan ända fram tills på eftermiddagen för det har inte varit så under vintern. Så jag köpte skuggblommor som nu får sol större delen av dagarna. Hittills har de klarat sig riktigt bra fast vi får vattna dem hela tiden.
 
Något mer som vi får vattna hela tiden är gräsmattan som vi har skapat på framsidan. Efter dräneringen förra året har det ju sett ut som hejkomochhjälpmig runt huset. Nu tröttnade vi. Det var extrapris på jord på Granngården så vi köpte massor av säckar, två vändor med min trogna bil. Sen blev det jord och gräsfrön på halva framsidan. Det här var för ungefär två och en halv vecka sen. Nu för ett par dagar sen började det äntligen växa gräs!
 
 
Det som är intressant att ogräset däremot redan har blivit flera decimeter långt när gräset bara är någon centimeter...
 
På andra sidan gången, mot huset har det också varit kaos. Där var det först tänkt att det skulle bli gräsmatta men marken var för hög. Då hade vi fått gräva bort massor med stenhård lera och sen lägga på jord. Det hade vi ingen lust med just nu eftersom altanbygget snart ska börja. Så för enkelhetens skull la vi först markduk och sen gårdsgrus. Nu ser det mycket mer ordnat ut. 
 
 
Notera att jag skriver att VI har jobbat hårt. Det är det inte. Det är maken som har jobbat hårt och jag har städat huset och tittat på när han har flyttat massor av sten och jord. Det runda ringen på husväggen är ingen konstig solfläck. Det är fel färg på putsen där. När förra ägarna satte igen badrumsfönstret så gissade de inte riktigt rätt på kulören. Det är något som vi ska fixa någon annan gång. 
 
Imorgon börjas det äntligen med altanen! Då ska det komma en kille och sätta plint, vi har valt att använda markskruv istället för att gjuta plintar själva. Eftersom marken här är gammal åker och stenhård av lera så hade vi ingen lust med att hålla på och gräva hela sommaren. 
 
Hursomhelst. Skolan är över. I tisdags var sista tillfället och uppsatsen lämnades in. Det var lite sorgligt faktiskt. Inte minst för att jag nu inte kommer få se hur det går för fågeln som bodde i brandtappan utanför klassrummet. 
 
 
Jag har under våren tränat mig i att göra saker själv. Jag har alltid haft svårt för att göra aktiviteter på egen hand så det har jag tränat på. Först var det att börja den här högskolekursen. Inför första tillfället var jag hypernervös, inte för kursen i sig utan för att jag skulle dit ensam. Fast såklart var jag nervös helt i onödan. Sen gick jag ju på Lärarförbundets manifestation som var nere på stan och det var inte heller så farligt eftersom man stod i en publik liksom. Inget fokus på mig alls. Och så sista träningstillfället var rätt så nyligen. Jag gick till ett fackmöte för anställda inom privata förskolor. Det var nog värst eftersom jag inte visste vart jag skulle gå och när jag hade hittat rätt så hölls det på med ett ombygge så jag fick gå runt och leta. Sen var det bara tio personer på själva mötet så då kunde man inte gömma sig riktigt. Fast det gick också bra. Visst hade det varit roligare att gå med någon man kände men det blev ju inte så.
 
Anyhow. Jag hade planer idag på att städa huset men det har jag inte gjort. Vi har tittat på Hobbit 2 istället, den var halvbra. Fast nu tänkte jag ta tag i städandet! Iallafall badrummet.