Javars. Idag är det då måndag och jag gick upp tiiiiidigt för att öppna på jobbet. Det var superkallt! Både ute och inne. Fick skrapa rutan på bilen och fläkten på jobbet hade varit avstängd över långhelgen så det var kallt där med.
 
För övrigt måste jag berätta att dessa frostnätter har dödat hälften av blommorna vi planterade ute, det är sorgligt och fult och jag är lite ledsen över det. Jag tänker vänta med att skaffa nya blommor tills det slutar vara frostnätter för jag har varken lust eller ork att hålla på och täcka över krukorna varje natt utifall att det blir frost, nej nej.
 
Annars så sitter jag och försöker rensa och om-organisera mina spotifylistor. Det är lättare sagt än gjort och jag kommer ingenvart med det. Det är en salig blandning bland mina listor ska jag säga er. En lista kan innehålla allt från Disney-låtar till Aqua till Nightwish. Detta gör att det är svårt att kategorisera listorna. Fast det är väl egentligen ett i-landsproblem kan jag tänka mig. 
 
Idag fick vi våra nya utomhus-arbetskläder på jobbet. Iallafall fleece- och skaljacka. Byxorna är restade. Jag kände mig som rena rama fotomodellen när jag provade jackan och barnens ögon blev stora av beundran över min nya knallröda jacka. Nu kommer jag iallafall att synas.
 
Igår var vi och gymmade och nu börjar träningsvärken komma dundrande. En av de nya maskinerna på Friskis gjorde att jag hittade en muskel som jag uppenbarligen aldrig förut har använt. Förra gången jag körde denna maskin fick jag sån träningsvärk två dagar senare att jag i ren panik tog värktabletter för jag kunde inte gå normalt. Varenda rörelse var en plåga. Så imorgon lär jag se ut som att jag har skitit på mig för det är högt upp på insidan av låren som det är värst. Mina ben vill liksom inte gå ihop utan de vinklar ut sig för att lindra. 
 
Oh well. Nu tog mina tankar slut, finns inget mer att skriva. Imorgon hoppas jag på en varmare morgon! Imorgon är det även dags för att gymma igen. På't igen bara! Maken har fått dille på att hoppa hopprep så det gör han vareviga kväll nu. Det är också bra träning, synd att jag är så himla dålig på att hoppa hopprep. Jag kan varken hoppa hopprep eller rocka rockring. Ungarna på jobbet är bättre än mig!
 
Jag fick förresten alldeles nyss googla vad rockring heter! Totalt stopp i hjärnan. Tur att google har alla svar, "ring som snurrar runt magen" och svaret kom direkt! 
 
Klockan är 20.37, när kan man gå och lägga sig egentligen? Jag gick upp vid 5 imorse och var tvungen att ta en powernap i soffan när jag kom hem för jag var dödstrött. Måndagar är hemska att öppna på!
Okej. Bion igår var lite av en besvikelse, jag ger den 3 av 5 stjärnor. Storyn var bra och jag tror att jag ska läsa böckerna men filmen var lite tunn. Plus att den gjorde ett misstag som ALLTID stör mig och det är att folk aldrig blir skadade. Vad jag menar är när, som i filmen igår, folk pucklar på varandra i extrema slagsmål och de inte ens börjar blöda näsblod! Igår blev Tris som är ungefär lika biffig som jag påpucklad så att hon svimmade men hon blev bara litelite blå på käken. Hela ansiktet borde ha varit igenmurat! Plus att det finns ingen som reser på sig efter tjugo raka slag rätt på huvudet. Sånt stör mig, i alla filmer. Jag menar, sista Matrix-filmen hade kunnat kortats av en timma om man bara drog ner lite på slagsmålen. Där var ändå slagskämparna "oslagbara" vilket bara gjorde fighterna ännu mer onödiga. För man visste ju att ingen kunde vinna. 
 
 
Oh well. Vi gick ju på sena filmen och jag hade varit hemma hela dagen och precis tagit en dusch så jag hade ingen lust att "fixa till mig". Håret var sådär fluffigt och konstigt som det alltid är direkt när det har självtorkat och ansiktet såg som vanligt ut som hejkomochhjälpmig. Men eftersom vi bara skulle direkt till bion brydde jag mig inte. Tills maken hux flux annonserar att han vill förbi Tuna Park först för att köpa ett hopprep. 
 
Oftast brukar jag inte bry mig och jag har ofta gått på stan helt osminkad men just igår hade jag en sån fuldag att jag blev lite upprörd. Jag ville inte. Jag beklagade mig för maken om att jag var så ful. Jag menade ansiktet. och han svarade: 
 
- Ja men sätt upp håret i en boll så duger det. 
 
Ja fast det var inte håret jag tänkte på! Plötsligt fick jag panik över mitt hår också. Hualigen. Men men. Jag skärpte till mig och så åkte vi. Osminkade och med utsläppt fluffigt och frissigt hår. Och det gick alldeles utmärkt!
 
Jag inser att det låter som att Andreas är en aning okänslig och brysk i sin kommentar men det är han inte. Han var bara lite trött på mitt hysteriska gnäll och ville bara hjälpa mig. Synd bara att han missade vad det var jag gnällde om. Hehe. 
 
 
Fast det är ett mysterium med det hela dock. Andreas tvingade mig att posa för en bild så att jag skulle se att jag inte var så himla "ful". Mysteriet är att bilden faktiskt inte ser ut som min spegelbild! Hur kommer detta sig? Är bilden en bild på hur jag verkligen ser ut eller hade jag bara tur med ljussättningen? För i spegeln (som visserligen är precis bredvid mig så ljuset borde inte skilja så mycket) såg jag mycket hemskare ut. Mörka ringar under ögonen, vit hy och obefintliga ögon. På bilden däremot ser jag en människa som visserligen är blek men utan de där kolsvarta ringarna under ögonen. Jag antar att min spegelbild är färgad av mitt psyke helt enkelt. Att man tror att man är fulare än vad man faktiskt är kan ju säkert påverka hur man ser på sig själv. 
 
Så, vad ville jag säga med detta babbel? Jag vet inte. 
Idag är det klämfredag, jag gillar klämdagar! De är perfekta enligt mig. Maken var tvungen att jobba så jag har spenderat dagen för mig själv. 
 
Jag har storstädat hela huset. Eller ja, inte källaren eftersom det är Andreas "uppgift". Plus att han alltid går omkring med skorna på där nere så det känns så jäkla ovärt att dammsuga bara för att han ska smutsa ner det direkt igen. 
 
Jag har även yogat! Ett lätt hemmapass som jag kunde följa på teven, lagom svårt och lagom långt. 
 
Ikväll ska vi gå på bio! Vi ska se Divergent, jag hoppas att den är bra!
 
 
Så, påsken kom och gick utan att vi gjorde något särskilt. Efter påsken hade jag en kort arbetsvecka eftersom jag var ledig på fredagen. Jag ägnade halva fredagen åt att städa och handla käk inför kvällen för då skulle Jenny, Emma och Ida komma över. Av Jenny fick jag ett jättefint armband och av Emma fick jag body sorbet som jag hade spanat på. Av Ida fick jag bebisgos med en fyra dagar ny bebis!
 
Sen ägnade jag helgen åt att läsa och kolla på gamla avsnitt av Cityakuten. Maken var i storstaden och hälsade på vänner och ägnade sig åt ett hemligt projekt. 
 
Sen var det dags för att jobba igen men även denna vecka var en kort! Igår (onsdag) var det Valborgsmässoafton. På dagen hade vi Vårruset med ungarna på jobbet, varje vår springer vi in våren med ett litet lopp på kanske 400 meter. Jag skulle leda löpgruppen så att barnen inte sprang fel och jag fick kuta som bara den. Galna små barn springer fort!
 
Hursomhelst. Kvällen spenderades hemma. Vädret var lite halvdant och det kom en del regn så jag och maken kollade på film och tv-serier. Vi såg brasan perfekt från vardagsrummet, brasan var på åkern mittemot huset. Vi kollade på The Machine som verkade supercool på trailern men som var blä i verkligheten. Sen började vi kolla på Glee, en serie som varken jag eller maken hade sett förut förutom små snuttar som gått på tv. 
 
Dagen idag har ägnats åt en sväng på tunan där jag köpte ny kajalpenna och ett par jättesöta ballerinas! Vi skulle egentligen handla åt maken... Och så var vi på dansuppvisning på Let's Move. Novaliten dansade och jag ville gråta litegrann för det var så fint. Det var kallt idag så jag fick ta på mig min varma kappa igen. Lite konstigt efter en vecka av att kunna ha t-shirt och jeansjacka.