Så jag var på apoteket idag och hämtade ut mer medicin. Jag står på ett biologiskt läkemedel som heter Enbrel. Jag använder en injektionspenna i låret en gång i veckan.  Det är svårt att tro och det låter löjligt men det gör faktiskt väldigt ont att injicera medicinen. Som tur är tar det bara ett par sekunder och sen är det över men det är plågsamma sekunder och då tycker jag ändå att jag är rätt van vid smärta nu. Hursomhelst.
 
Jag är väldigt glad över högkostnadsskyddet som finns här i Sverige. Idag hämtade jag ut fyra stycken injektionspennor och jag behövde "bara" betala 2 200:- Visst det är rätt mycket pengar men de där fyra pennorna skulle egentligen ha kostat 10 400:- !! 
 
Jag har köpt Enbrel i två år nu. Så 10 400:- i månaden. Gånger 12 månader. Gånger 2 år. Det är 294 600:-!!! Herregud! Jag har aldrig räknat ihop det förut. Och det jag har betalat är 6 000:- bara. Tack Sverige för högkostnadsskyddet! Himla tur att jag inte bor i Amerika känner jag. 
 
Men! Det var inte det jag skulle berätta om. Jag skulle berätta om själva betalningen eller snarare strulet med betalningen. Det var lång kö på apoteket och varje människa tog eeeevigheter på sig i kassan, efter en stund insåg jag att det var när folk betalade med kort som det tog lång tid. Till slut blev det min tur, jag bokar alltid medicinen via internet för det är inte alltid som den finns inne på apoteken så jag förväntade mig att det skulle gå fort. Jag visste att jag skulle få börja på en ny högkostnadsperiod så jag hade fört över pengar till mitt kort. Det tog lååååång tid när jag skulle betala och sen plötsligt stod det "medges ej". Jag visste ju att det fanns pengar. Så vi provade igen. Funkade inte. Jag provade ett annat kort. Funkade inte. Vi gick till en annan kassa. Det funkade inte. 
 
Som tur var låg en bankomat precis utanför så jag gick och tog ut pengar och kom in igen. Kassörskan tittade på mig och sa "Jaså du hade pengar på kortet ändå!" Suck. Och sen fortsatte hon med "Ja banken har nog infört en köpgräns på ditt kort, du kanske har övertrasserat det nyligen?"
 
Liksom seriöst! Får hon ens säga så?! Det var ju uppenbarligen något fel ja (min gissning är antingen överbelastning för det var måååånga som handlade eller problem med kontakten till banken)
men hon kan inte bara anta att jag har övertrasserat mitt kort?! Tror dessutom att mastercard inte har någon köpgräns så länge det finns pengar på kortet? Jag svarade bara att jag aldrig har någon köpgräns och sen gick jag. Hon var väl en surtant och avundsjuk på alla lediga människor. 
 
Jag blev sur på henne iallafall. 
 
Jaja. Idag är det Valborg och hittills skiner solen iallafall. Förra året ösregnade det vill jag minnas och jag och maken tittade på brasan från vårt vardagsrumsfönster. Brasan är alltid på andra sidan åkern så vi har perfekt utsikt. Jag har lagt kyckling på marinad i kylen.
 
Och just det! Jag hjälpte en främling inne på Coop också. Hon letade efter laktosfri potatissallad och ingen av personalen kunde hjälpa henne. Men jag visste för en annan ur deras personal visade maken förut vilken potatissallad som är mjölkfri och det är faktiskt Rydbergs! Inte deras creme fraiche-variant (uppenbarligen) utan deras andra. Den görs på majonäs. 
Jag har sedan i februari haft problem med mina fingrar, svullna och onda. I februari var jag hos reumatologen men fick inga kortisonsprutor... Jag hade fått för många, det skulle göra mer skada än nytta. Istället började jag äta kortisontabletter och så blev jag sjukskriven i två veckor. Under dessa två veckor vilade jag, tränade mycket och gick på akupunktur och fingrarna blev bättre! Jag kunde nästan knyta bägge händerna. Sen kom solförmörkelsen och det dåliga vädret och på två dagar försvann alla framsteg. Men eftersom jag inte kunde få fler sprutor så hoppades jag på att kortisonet tillsammans med akupunktur och träning skulle orka sig igenom skovet. Sen blev det kaos på jobbet och vi har varit kort om folk och jag har jobbat alldeles för mycket och jag har inte orkat träna eller haft tid för akupunktur. Fingrarna blev värre.
 
Den här veckan när det dessutom var frostnätter och blåsiga dagar fick jag nästan panik av mina fingrar. Bara av att det blåste på dem kändes som att det drogs en nål fram och tillbaka inne i leden. 
 
Så igår ringde jag till reumatologen igen. Sköterskan beklagade sig över att det inte fanns någon tid förrän nästa vecka men hon skulle prata med min doktor och se vad han kunde göra. Efter en timma ringde hon upp och sa att jag kunde få träffa min egen läkare nu idag klockan 9.15. Hon kunde inte lova att jag skulle få sprutor dock.
 
Idag var jag hos min läkare då. Han hade två "rondande" läkare som han sa. Jag fattade för att det var typ "interns" för han förklarade allt för dem vad han gjorde och de inspekterade mina fingrar med stor nyfikenhet. En av dem frågade hur länge effekten från en kortisonspruta i fingret ger och hur ofta jag har fått. Min läkare skrattade lite och svarade 
- På Johanna bryter jag mot reglerna och ger henne sprutor oftare än man ska. (Sen blev han allvarlig) Hennes sjukdom är mycket aktiv, inget annat hjälper och hon behöver sina händer. 
 
Sen fick jag sprutorna. Den första gick jättebra, jag använde mig av en andningsteknik jag lärt mig på akupunkturen. Spruta nummer två var värre. Hemskhemskhemsk. Sen de två nya läkarna som bara stod och stirrade och inte fattade att de skulle försöka lugna ner mig förrän min läkare sa till dem. Kallsvettig och illamående och jag ville bara svimma, samtidigt ska man försöka slappna av liksom. Resterande sprutor låg jag ner istället, lättare att slappna av då. 
 
Jag skriver inte detta för att andra ska tycka synd om mig. Det är inte synd om mig, jag vill inte ha medömkan och medlidande. Det finns många andra som har det sjuhundra gånger värre. Jag skriver för mig bara. Jag tycker om att ha saker dokumenterade i bloggen så att jag kan gå tillbaka och läsa. (Ironiskt eller hur eftersom jag inte uppdaterar särskilt ofta längre...) Jag tycker inte om att vara sjuk. Det suger rent utsagt och ibland är jag väldigt ledsen över att jag är sjuk men jag är väldigt glad åt att ha en förstående läkare som alltid har satt vad jag vill i första hand och behandlat min sjukdom utefter det. 
 
Hursomhelst. Jag är hemma idag och imorgon för att vila fingrarna ordentligt. Jag kan säga att jag är väldigt glad åt min nya bil, jag behöver inte växla och den är så lättstyrd! Very nice. 
 
På vägen till doktorn imorse fick jag förresten stanna för en nykterhetskontroll för första gången i mitt liv! Jag blev sjukt nervös trots att jag visste att jag både var nykter och att jag inte hade glömt min plånbok hemma. En erfarenhet rikare!
 
Anyhow. Det senaste köpet här hemma är en ny gräsklippare! Eftersom maken är allergisk mot gräspollen och jag är sjuk och svag valde vi en robotgräsklippare! I tre dagar har den klippt gräset här hemma och den är så galet rolig att titta på! Varje dag går jag ut och tittar på när den startar. Första kvällen satt vi i uterummet när den klippte på. 
 
 
Så avslutar vi med en bild på Wilma som njuter av solen i kattgården.
 
 
Sitter och lyssnar på Nightwish senaste album, Endles Forms Most Beautiful. Jag är sorgligt nog inte jätteimponerad, inte ännu iallafall men jag har å andra sidan inte lyssnat in mig riktigt. Ny sångerska igen och allt. Oh well. Deras album Imaginaerum behövdes dock inte alls lyssnas in... Där var det awesome från början. Hittills är Élan min favoritlåt på albumet. Den är bra. Just nu sitter jag med hörlurar och lyssnar men jag ska dra på den högt sen i våra riktiga högtalare någon dag.
 
 
Aja, oavsett så kommer de till Stockholm i höst! Finally! En riktig spelning i Sverige! För något år sen har jag för mig att de spelade på någon festival men det är ju inte riktigt samma sak. Jag håller på och försöker övertala maken att vi nog måste köpa biljetter. Typ imorgon. För vem vet om de plötsligt tar slut nu när de äntligen är i Sverige?! Jag har för övrigt aldrig varit på en riktig musikkonsert så det är väl på tiden nu kan jag tycka också. 
 
Jag hade tänkt skriva lite om mina funderingar kring olikheterna i hur män och kvinnor duschar. Eller ja, iallafall skillnaden som jag har märkt mellan mig och maken men jag hinner inte. Snart börjar Big Bang Theory och jag måste jaga bort maken från playstationet så jag kan kolla på tv. Men jag säger bara detta. Skillnaden ligger inte i själva duschen utan hudvårdsrutinerna runtomkring. 
I två veckor nu har jag varit förkyld, förra veckan är jag rätt säker på att jag hade bihåleinflammation. Det var inte roligt! Men eftersom det var långhelg (påsk) så kunde jag inte ta mig till en vårdcentral så jag härdade ut hemma. Väldigt ynklig var jag. Jag fick näsblod och sår i näsan (fresch!) av all nässpray så maken köpte sån där saltvattenspray med aloe vera som skulle vara bra för näsan. Perfekt tänkte jag! 
 
Inte tänkte jag på att med totalt stängda bihålor så kunde ingen saltvattenspray hjälpa... Glad i hågen lutade jag mig över handfatet för att saltvattenspraya näsan och höll på att drunkna. Allt saltvatten rann rakt ner i halsen istället för det var ju stopp upp i näsan. Hualigen. Så ett tips till er som vill skölja näsan. Se till att det är någorlunda öppet till bihålorna. Nu är jag "bara" förkyld, en evighetsförkylning som aldrig verkar ta slut. Nu har maken också blivit förkyld så vi går runt och snorar och är allmänt fräscha. 
 
Idag är det lördag och vi har mest tagit det lugn. Det var rätt bra väder mitt på dagen så vi byggde lite inredning till kattgården i solskenet. Eller ja, maken byggde och jag hjälpte till/tittade på. En hörnhylla och en trapp från sovrumsfönstret bland annat. Det ska till lite mer klättringsgrejjer, vi letar efter ett träd att ställa in som kissarna kan klättra på exempelvis. Det är roligt med projekt som inte tar särskilt lång tid. 
 
 
Sen kan jag berätta att jag nu sitter i matrummet och bloggar. Maken har rivit ner väggen och vi kan nu "använda" rummet igen. Iallafall tills vidare. Tills vi börjar med nästa steg som jag tror kommer att vara att sätta igen det gamla dörrhålet ut till korridoren. 
 
 
Och så har vi köpt ny bil till mig! Jag har inte berättat detta men min gamla braiga bil började trilla i bitar. Värmen gick sönder bland annat (under tiden som den var inne på service vilket jag tycker är väldigt misstänksamt men men...) och så var det en hel del andra saker som behövde fixas men att värmen gick sönder var spiken i kistan. Vi har pratat länge om att skaffa en ny bil till mig eftersom jag ibland har svårt att växla med mina onda händer så då slog vi slag i saken och köpte en ny fin bil som är automat. 
 
 
Jag skrev förut om att en funktion i vår nya teve inte fungerade. Ljudet i spotify-appen bara sprakade och lät allmänt hemskt. Nu har det äntligen löst sig!  Det visade sig att det var ett fel i själva programmet och felet fanns hos alla tevear, nu håller någon utvecklare i typ Kina på att undersöka felet. Vi däremot slipper felet för vi fick en nyare modell av teven! Modellen dyrare och med 3D så vi är nöjda. Vi måste däremot köpa ett nytt väggfäste men det är inte så väldans farligt faktiskt med tanke på att den nya teven är bra mycket dyrare än den vi faktiskt köpte. 
 
Och så avslutar vi med en instagrambild på mig i min nya rosa tröja när jag hade en snyggdag för ett par veckor sen. Det var ett tag sen jag hade en snyggdag. Nu har jag bara haft snordagar, genomskinlig hy med röd näsa och idag vaknade jag med tre underjordiska finnar på hakan. Oh yes! 
 
 
För övrigt, vad sjutton har jag för ansiktsform? Typ oval eller rund?