Meducin

0kommentarer

Så jag var på apoteket idag och hämtade ut mer medicin. Jag står på ett biologiskt läkemedel som heter Enbrel. Jag använder en injektionspenna i låret en gång i veckan.  Det är svårt att tro och det låter löjligt men det gör faktiskt väldigt ont att injicera medicinen. Som tur är tar det bara ett par sekunder och sen är det över men det är plågsamma sekunder och då tycker jag ändå att jag är rätt van vid smärta nu. Hursomhelst.
 
Jag är väldigt glad över högkostnadsskyddet som finns här i Sverige. Idag hämtade jag ut fyra stycken injektionspennor och jag behövde "bara" betala 2 200:- Visst det är rätt mycket pengar men de där fyra pennorna skulle egentligen ha kostat 10 400:- !! 
 
Jag har köpt Enbrel i två år nu. Så 10 400:- i månaden. Gånger 12 månader. Gånger 2 år. Det är 294 600:-!!! Herregud! Jag har aldrig räknat ihop det förut. Och det jag har betalat är 6 000:- bara. Tack Sverige för högkostnadsskyddet! Himla tur att jag inte bor i Amerika känner jag. 
 
Men! Det var inte det jag skulle berätta om. Jag skulle berätta om själva betalningen eller snarare strulet med betalningen. Det var lång kö på apoteket och varje människa tog eeeevigheter på sig i kassan, efter en stund insåg jag att det var när folk betalade med kort som det tog lång tid. Till slut blev det min tur, jag bokar alltid medicinen via internet för det är inte alltid som den finns inne på apoteken så jag förväntade mig att det skulle gå fort. Jag visste att jag skulle få börja på en ny högkostnadsperiod så jag hade fört över pengar till mitt kort. Det tog lååååång tid när jag skulle betala och sen plötsligt stod det "medges ej". Jag visste ju att det fanns pengar. Så vi provade igen. Funkade inte. Jag provade ett annat kort. Funkade inte. Vi gick till en annan kassa. Det funkade inte. 
 
Som tur var låg en bankomat precis utanför så jag gick och tog ut pengar och kom in igen. Kassörskan tittade på mig och sa "Jaså du hade pengar på kortet ändå!" Suck. Och sen fortsatte hon med "Ja banken har nog infört en köpgräns på ditt kort, du kanske har övertrasserat det nyligen?"
 
Liksom seriöst! Får hon ens säga så?! Det var ju uppenbarligen något fel ja (min gissning är antingen överbelastning för det var måååånga som handlade eller problem med kontakten till banken)
men hon kan inte bara anta att jag har övertrasserat mitt kort?! Tror dessutom att mastercard inte har någon köpgräns så länge det finns pengar på kortet? Jag svarade bara att jag aldrig har någon köpgräns och sen gick jag. Hon var väl en surtant och avundsjuk på alla lediga människor. 
 
Jag blev sur på henne iallafall. 
 
Jaja. Idag är det Valborg och hittills skiner solen iallafall. Förra året ösregnade det vill jag minnas och jag och maken tittade på brasan från vårt vardagsrumsfönster. Brasan är alltid på andra sidan åkern så vi har perfekt utsikt. Jag har lagt kyckling på marinad i kylen.
 
Och just det! Jag hjälpte en främling inne på Coop också. Hon letade efter laktosfri potatissallad och ingen av personalen kunde hjälpa henne. Men jag visste för en annan ur deras personal visade maken förut vilken potatissallad som är mjölkfri och det är faktiskt Rydbergs! Inte deras creme fraiche-variant (uppenbarligen) utan deras andra. Den görs på majonäs. 

Kommentera

Publiceras ej