Igår var vi iväg till Sala Silvergruva, vi hade bokat 155-metersturen. Då åker man hiss ner och upp och sen går man omkring där nere i gruvan. När vi stod i hissen påväg ner så fick jag lite obehagskänsla en stund,  jag tycker inte om hissar och nu stod vi 20 stycken och trängdes... Men det gick bra.  Det var häftigt att gå omkring nere i gruvan,  det gick inte att föreställa sig hur det måste ha varit att jobba där nere.  Helt galet. Kallt var det med.  Som tur var hade jag tagit med min vinterjacka, mössa och vantar. En kvinna i gruppen hade kort kjol... Det var dumt,  det var bara 2 grader varmt där nere plus att det blåste. 

När vi gick in i gruvan sken solen!  För första gången på veckor.  När vi kom ut ösregnade det. Sen vräkte det ner ända tills vi gick och la oss.  


Man var tvungen att ha hjälm nere i gruvan också. 

På kvällen sen var vi över en stund hos Eric och Fran. Vi satt i deras nybyggda uterum och spelade yatzy.


Idag har maken byggt färdigt den nya altanen på framsidan och jag har städat köket. Efter dräneringen blev framsidan helt förstörd och vi har inte haft tid att fixa den. Tills nu.  Maken byggde en "liten" fin altan där. Han är duktig! 

Just nu sitter jag och väntar på att lämna blodprov,  jag har väntat i 40 minuter och det är fortfarande 10 nummer före mig.  Suck.  

Varannan vecka i tre månader ska jag lämna blodprov,  det är rätt segt. 

Inatt drömde jag om mitt nya jobb.  Jag skulle ha samling och alla barn sprang iväg.  Ingen annan personal hjälpte mig så jag fick springa efter barnen själv. Det gick inte så bra.  
För ca två veckor sen hittade vi en kal fläck på insidan av vänster knä på Vegas bakben. 
Gissningen var att hon hade tvättat bort pälsen,  varför visste vi inte.  Igår hade all päls växt ut igen och allt var normalt.

För en stund sen såg jag att hon hade tvättat bort pälsen på samma fläck igen! Dumma kissekatt. Det var blött så nu vet jag att hon tvättar bort pälsen. 

Det kan vara ett tecken på foderallergi och eftersom hon nu gjort det två gånger inom en kort tid så måste det ju ha en anledning.  

Alldeles nyss började hon slicka på samma ställe igen! Jag stoppade henne.  Jag vill inte att det ska bli rött eller irriterat. 

Så på måndag får vi ringa till veterinären,  om det är allergier så måste vi veta det så fort som möjligt.  


För övrigt så hade vi en "solig" dag igår,  solen sken men det blåste halv storm så det var kallt ändå.  Inte mer än 18 - 20 grader. 

Idag regnar det igen.  Det är ett stort oväder över hela Sverige som ska vara här i tre dagar.  
Så, det har nu gått 2,5 vecka av min semester och jag har 2,5 vecka kvar. 
 
De första två veckorna var jag ensam hemma för maken började inte sin semester förrän veckan som är nu, idag är det torsdag. Den första veckan av min semester hade jag ont i huvudet varenda dag, jättejobbig huvudvärk. Antagligen biverkning från att jag började med en ny medicin. Så min första semestervecka var rätt dålig. Fast bra ändå på något sätt för det tog mig ett tag innan jag kom i i semester-tänket liksom. Det var för övrigt också på den helgen som vi var på namngivning för lilla Nils. Årets varmaste dag typ. Det var tre eller fyra varma dagar den helgen, sen har resten av semestern varit ca 18 grader varm (kall) och molningt och regnigt vareviga dag. 
 
Andra veckans helg var vi på 2-årskalas för lilla Levi, det var en kall och regnig dag. Uschanimig. 
Den andra veckan var det dock kanske två halvsoliga dagar, fast inte särskilt varmt, kanske 20 grader. Men jag försökte suga i mig lite d-vitamin och låg på altanen och lyssnade på podcasts under tiden. Nu hade huvudvärken äntligen gått över också! 
 
Helgen som var nu hade vi inget särskilt för oss, jag var en sväng över hos Emma på fredagskvällen bara och åt god mat vilket var trevligt! Tanken var att vi alla skulle gått ut och dansat men jag blev trött så maken kom och hämtade mig och så åt vi på donken istället mitt i natten. 
 
I lördags var det riktigt fint väder där fram emot kvällen! Jag och maken satt i uterummet och njöt av solnedgången. Sen på söndag var det födelsedagskalas för min pappa, vi hade köpt ett par shorts åt honom. På eftermiddagen sen kom Eric, Fran och Isabelle över och så grillade vi. Isabelle fick sova i vårt sovrum medans vi vuxna åt. Det var jättetrevligt! En av de roligaste kvällarna på länge faktiskt. 
 
Måndagen sen, alltså för tre dagar sen, vaknade jag till ett migränanfall. Det var INTE kul! Jag har inte haft migrän på flera år så det sög rätt rejält. Hela dagen gick åt till den där skiten. Jag hoppas innerligt att jag inte ska börja få migrän nu igen varannan vecka som förut. Det var för övrigt makens första semesterdag också så det var ju en kul början för honom.
 
I tisdags höll vi på här hemma, jag rensade ogräs i nya gräsmattan och maken grävde hål. Vi håller på och återställer tomten nu från dräneringen för två år sen. Vi kom fram till att vi vill ha en liten altan på framsidan av huset också, för att få skugga under soliga dagar. Det blir ju 50 grader varmt på baksidan när solen skiner, vilket den dock inte har gjort den här sommaren men men... Så maken gräver iallafall hål på framsidan för plintarna. 
 
Igår onsdag hade jag extratid hos reumatologen för kortisonsprutor i fingrarna så jag gjorde verkligen ingenting under dagen sen. Jag var bara still och försökte vila fingrarna så mycket som möjligt. Maken började sätta plintar i hålen. 
 
Idag ska vi först äta lunch med svärföräldrarna, sen ska vi hem och maken ska fortsätta med plintsättningen. 
Nu har jag semester då äntligen, de här senaste dagarna har det varit värmebölja med ca 30 grader om dagarna.  Igår var vi på Nils namngivning och man smälte nästan bort!  Fast det var trevligt ändå,  det fanns en tipspromenad om Nils som jag och maken vann andra pris på så jag är nöjd.  

När vi kom hem på kvällen så var det tyvärr 150 grader inomhus ungefär... Så vi sov på soffan i uterummet! Lite hårt men svalt och skönt. 
Snaaaart är det semester,  bara två ynka dagar kvar men det känns som en evighet.  Det är bara onsdag men än så länge är den här veckan extremt långdragen måste jag säga! 

Trevligt dock att sommaren äntligen kommit! Idag var det 28 grader för första gången i år.  Jag har sommarkänsla i kroppen och är piggare än vanligt! Jag blir så trött på vintern.  På vintern kan jag komma hem från jobbet vid 18 och sen sätta mig i soffan tills jag går och lägger mig.  Inte kul.  

Hursomhelst. Det här är sista veckan på mitt jobb! Efter semestern börjar jag på en förskola i Skogstorp istället! Jäkligt läskigt! Jag som avskyr förändringar. Men jag tänker mig att det här är nyttigt och bra.  Jag har jobbat på mitt jobb nu i över 5 år,  det är dags för en förändring.