Nu så är det söndag och jag sitter här i soffan med mina nya hörselkåpor. Varför gör jag det kanske ni undrar? Jo för att maken håller på och bilar bort en vägg bara några meter ifrån mig. Det låter en hel del ska jag säga. Wilma blev så rädd när han började att hon i panik sprang upp på vinden och gömde sig. Lilla fegisen. Vega är inte lika rädd, hon ligger här i soffan bredvid mig men hon verkar väldigt missnöjd med allt oljud. 
 
Jaja, vi kom nyss hem från K-rauta där vi köpte just hörselkåpor, skyddsglasögon och en slagborr med bilfunktion. 
 
Men om jag skulle börja från början då? 
 
Vi har i nuläget ett väldigt litet kök, det får plats ett litet bord för två där. Sen har vi ett matsalsrum som ligger bredvid vardagsrummet. Mellan dessa två rum har det varit en halvvägg eller som ett stort fönster. Jag har tyckt om denna öppning, det är liksom lite charmigt så men tyvärr inte jättepraktiskt.
 
 
Vi har länge velat och funderat på hur vi ska göra med vårt kök. Slutligen landade vi i att det nuvarande köket får vara kvar där det är och så rustar vi upp det fint. Sen att vi skulle fixa till matrummet till en riktig "matsal". Väggarna skulle målas i en fin färg och maken skulle bygga en väggfast bokhylla längs ena hela väggen och så skulle det bli ett mysigt rum. Att fixa iordning matrummet skulle vara ett "enkelt" projekt som inte skulle ta särskilt lång tid så maken började med det i veckan. Först flyttade vi ut alla möbler därifrån och så revs tapeten. 
 
 
Då när man såg hur stort rummet faktiskt var så ändrade vi oss. Det blir nog bra med ett kök där ändå! Synd bara att vi inte har tillräckligt med pengar för att bygga ett kök just nu, vi skulle ju hålla på och återställa tomten och lägga gräsmatta haha. Hualigen. 
 
Hursomhelst, maken började med att ta bort den där halvväggen mellan vardagsrummet och matrummet. Han hackade loss den för hand vilket faktiskt gick rätt fort! Ca 3 timmars effektivt arbete inklusive städning och bortforsling av all sten då. 
 
 
I matrummet just nu är det som en inbyggd fyrkant, från andra sidan är det en liten klädhängarhörna. Såhär.
 
 
Det är den som maken håller på och tar bort just nu! Vi kan inte ha ett kök där om den där fyrkanten tar bort en massa plats. Det blir alldeles för litet.
 
Så planen är just nu att vi tar bort den där fyrkanten och sätter igen dörrhålet som är bredvid ut till korridoren. Så får den nya dörren till köket bli här där klädhängaren har varit. Ungefär såhär har vi tänkt att köket ska bli sen. Det är ritat lite snabbt i elgigantens köksverktyg. 
 
Vi har redan hunnit ändra oss massor gällande kökets utformning, i förra veckan tänkte vi att det skulle vara såhär!
 
 
Men nu när vi har tänkt efter ett tag så vill vi nog ha en till dörr in till köket, inte bara ingång från vardagsrummet och då kommer det antagligen bli förslag nummer ett. Om vi inte ändrar oss igen. Den som lever får se!
 
Igår på dagen var jag barnvakt en liten stund åt Isabelle när maken och Eric var och tränade. Vi gick bort till pizzerian och postade ett brev. Sen satt vi på en bänk, åt banan och tittade på bussarna som åkte förbi. Sen gick vi hem. Man kan nästan se pizzerian från vårt fönster men hela promenaden tog ungefär en timma. 
 
Igårkväll kom Ida och Pontus över på en spontantvisit. Det var trevligt! De skulle egentligen gått på teater i huvudstaden men den blev inställd så då kom de hit istället. Vi ägnade 30 minuter åt att försöka lära oss reglerna till ett av spelen som maken och jag fick i julklapp. Sen gav vi upp och bytte spel till ett spel där vi faktiskt kunde reglerna istället.
 
Oh well. Nu är det dags för mig att återigen gå och se om plasten håller tätt eller om jag måste förstärka med mer plast och tejp. Jag har redan sprungit ifrån det här blogginlägget säkert fem gånger för att skydda sofforna med lakan, tejpa mer, lägga handdukar runt dörrspringan etc... Dammet tar sig igenom överallt! Jag blir galen. Men nu har han redan tagit bort halva väggen. Det tog ungefär en timma. Så maken jobbar på bra! Han är duktig. 
Alltså, idag är det torsdag och ända sen i helgen har det verkligen varit vår! Jag har haft altandörren öppen varenda dag och katterna har kunnat gå in och ut i sin kattgård.
 
Idag satt jag kanske en halvtimma med dem ute i kattgården. Jag hade lagt ut en filt för dem att vila på men Wilma blev rädd för filten. Så jag satte mig där så att hon skulle se att den inte var farlig och sen blev jag kvar. Det var så skönt att bara sitta där i solen! Efter ett tag kom Wilma fram och gosade lite med mig men hon ville inte lägga sig på filten.
 
Annars idag har jag varit och gymmat, kommer ha hemsk träningsvärk i rumpan tror jag för jag mördade på med squats + 27 kilo. My god vad jobbigt men så är det. Jag har blivit så fruktansvärt svag att jag får börja någonstans. 
 
Sen när jag kom hem var det så fint väder att jag inte ville gå in. Så jag städade min bil för första gången sedan vi köpte den... Den var väldigt dammig om jag säger så! Och det syntes verkligen i solskenet. Jag släpade ut både dammhink och dammsugare och städade. Fick inte bort allt hundhår och sånt men det mesta och dammet bakom ratten är no more. Sen gick jag en promenad bort till sorteringen och slängde lite småkartonger. Sen satt jag i solen med kissarna.
 
Just nu väntar jag på att degen ska jäsa färdigt. Jag provar att baka eget glutenfritt bröd! Eller ja, jag köpte en sån där färdig mjölmix och så följde jag instruktionerna på baksidan men det räknas ändå! Jag hoppas att det blir bra. 
 
För övrigt kan jag berätta att min omlagda kost hittills inte gjort någon skillnad på mina leder, det kan ju ta månader tänker jag men däremot har min mage förändrats! Sen jag slutade med mjölk och vete har den varit mycket plattare än förut. Så det var en trevlig överraskning!
 
Nu har degen jäst färdigt!
Förresten, jag förde nyss över mängder med bilder från mobilen till datorn. 
 
Vi börjar med två bilder från i höstas, vi var bjudna på en maskerad där temat var L. Jag var Lara Croft och maken var en livräddare.
 
 
Och om vi fortsätter med maskeradbilder så kan jag visa dessa också. Vi hade en improviserad Halloween-maskerad/danskväll med familjen Karlsson. Maken ville helst inte klä ut sig alls så jag tvingade honom, samma dag som maskeraden var åkte jag och köpte fejkblod.
 
 
Eric var här den kvällen också, mitt i natten när vi hade dansat oss supersvettiga gick vi ut och svalkade oss i uterummet. Vi kom på den briljanta idén att göra ansiktsavtryck på glasdörrarna. Mindre roligt att tvätta bort dock. Vi hade kladdat ner varenda glasskiva...
 
 
Och under hösten hamnade vi också på en 30-årsfest där vi "tatuerade" oss!
 
 
Och så avslutar vi med en snyggobild på yours truly. Iklädd i sommarens favoritklänning
 
Förresten, jag förde nyss över mängder med bilder från mobilen till datorn. 
 
Vi börjar med två bilder från i höstas, vi var bjudna på en maskerad där temat var L. Jag var Lara Croft och maken var en livräddare.
 
 
Och om vi fortsätter med maskeradbilder så kan jag visa dessa också. Vi hade en improviserad Halloween-maskerad/danskväll med familjen Karlsson. Maken ville helst inte klä ut sig alls så jag tvingade honom, samma dag som maskeraden var åkte jag och köpte fejkblod.
 
 
Eric var här den kvällen också, mitt i natten när vi hade dansat oss supersvettiga gick vi ut och svalkade oss i uterummet. Vi kom på den briljanta idén att göra ansiktsavtryck på glasdörrarna. Mindre roligt att tvätta bort dock. Vi hade kladdat ner varenda glasskiva...
 
 
Och under hösten hamnade vi också på en 30-årsfest där vi "tatuerade" oss!
 
 
Och så avslutar vi med en snyggobild på yours truly. Iklädd i sommarens favoritklänning.
 
På makens födelsedag i januari åkte vi och köpte en ny tv. Aningens större skärm men mycket tunnare och med smart-TV. Vi var mycket nöjda. Den hängdes upp på väggen och allt var frid och fröjd.
 
För ca två veckor sen kom vi på att vi ville utnyttja den inbyggda Spotify-appen i teven och köra direkt från teven till förstärkaren istället för att köra via Squeezeboxen. Vi köpte en sladd för ändamålet och kopplade in. Bara för att upptäcka att någonting är trasigt eftersom ljudet skorrar som bara den. Vilket det inte gör när vi kör via Sqeezeboxen. Så vi provade en annan sladd med samma resultat. Skorrande.
 
Maken kontaktade affären där vi köpt teven. Affären skickade oss vidare till LG istället för att sköta reklamationen själva. Idag var LG hem hit och hämtade teven och gav oss ett kvitto på att vi kan hämta ut en ny tv på affären. Så maken fick åka hem från jobbet mitt på dagen för att vara här och släppa in killarna som skulle hämta teven. 
 
Efter jobbet åkte vi till affären och hämtade ut en ny teve. Maken frågade om vi kunde få någon kompensation för vårt besvär, tiden som han var borta från jobbet och lite sånt. Han frågade förgäves. Affären hänvisade till LG för allt sånt. Mutter mutter från oss.
 
Väl hemma kopplar vi in teven, får sen vänta i 30 minuter på att den skulle uppdatera sig och sen provade vi att koppla in den till förstärkaren igen. OCH DET SKORRAR! 
 
Så. Tydligen kan man inte använda tevens alla funktioner! Jag är fruktansvärt irriterad. 
 
För övrigt håller jag på och lägger om min kost för att se om mina leder blir bättre. Bort med all mjölk, kött, gluten och tillsatt socker, Plus att jag ska dricka mängder med hett vatten. Inte kallt vatten, det ska vara jättevarmt. 
 
Visste ni att jättevarmt vatten är jätteäckligt? Jag har blivit storköpare av citroner. Varje morgon kokar jag vatten, häller i min stora gröna termos, pressar i en citron och tar sen med termosen till jobbet. Prova att dricka supervarmt citronvatten till alla era måltider istället för ljuvligt kallt vatten eller mjölk för den delen! Det är inte jättegott.
 
I helgen var vi så äntligen och hälsade på hemma hos Emma, Daniel och deras lille Nils! Han var väldans liten men ruskigt söt!