23 April - Vi börjar rensa

Eftersom huset bara har stått så är det inte särskilt rent inomhus, både insekter, möss och råttor har använt stugan som sitt hus och så gott som alla möbler i huset måste kaseras.

Vi började med att bära ut alla möbler som skulle kastas/eldas.


Sen slet vi även ut alla hemska plastmattor som låg över de fina trägolven. I vardagsrummet hittade vi en massa tidningar under plastmattan från 50-talet men i hallen hittade vi en mindre trevlig överraskning. Fuktskador.Vi bröt bort de fuktskadade brädorna för att se vart fukten kom ifrån och till vår förvåning var det ett litet instängt "skafferi" som var orsaken till fukten.Innan vi kan täcka över hålet som nu står öppet för att vädras ur så måste vi ordna med ordentlig ventilation från "skafferiet" ut genom grunden.

Vi började sedan med att undersöka om plastmattan i sovrummet gick att ta bort men den var limmad hela vägen så den får sitta. Vi beslutade att istället lägga klickgolv över mattan. Sedan gjorde vi även rent väggar och lister inför morgondagens målning. Eftersom stugan bara ska användas som sommarstuga bestämde vi oss för att "fuska" och inte riva bort den tråkiga tapeten, vi ska måla rakt på istället för att underlätta för oss själva. Det finns tillräckligt med jobb på tomten ändå så det räcker och blir över.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0