15 April - Golvet byggs färdigt

Idag blev hallgolvet färdigt! Dagen började med ett besök på K-Rauta där vi handlade golvspån, spånskruv samt trälim för 1224:-Såhär såg golvet ut när det var reglat.
För att inte golvet skulle svikta så pallades det upp med stenplattor under reglarna.Sen var det dags att börja såga till golvspånen. Eftersom huset är snett åt alla håll och kanter fick varje bit mätas och sågas noggrant. Det gamla golvet lutade såpass att det var en höjdskillnad på över 4 cm på 2 meters bredd. Det nya golvet nu är mer jämt, dock fick golvet sänkas över 1 dm för att kunna få det rakt.Då det med jämna mellanrum kom regnskurar fick vi ibland såga inomhus.När det hade lagts några skivor upptäckte jag vad som stod i texten på golvspånen. "Denna sida ner" men det gick bra att lägga skivorna ändå! Jag skrev även ett meddelande till framtida husägare på en liten brädstump som lades ner under golvspånen.Arbetet fortskrider... Dock fick Andreas åka tillbaka med 4 av spånskivorna då de inte matchade i spånten, detta trots att vi blev försäkrade vid köpet att de skulle passa. Han återkom efter en liten stund med rätta skivor.De två sista skivorna var luriga att få i men efter mycket ansträning och tänkande fick Magnus och Andreas ner skivorna och golvet låg färdigt!Det färdiga resultatet efter att alla dörrar har satts på plats. Dock är alla dörrar/dörrkarmar så skeva, plus att allting lutar lite åt olika håll så därför används både reglar och limflaskor för att hålla dörrarna på plats på dessa bilder.Idag plockade vi även ordning lite i köket, vi har fått en kyl av en familjemedlem som skulle byta ut sin. Den står nu på plats i köket, dock inte inkopplad. Vi satte även upp kökslampan.Nästa projekt blir att fixa till väggarna i hallen, de ska målas och fixas till i nerkant mot golvet.

Med dagens inköp på K-rauta hamnar slutsumman vi har spenderat på huset på 6690:-

21-23 Juli - Golvet reglas klart

(Detta inlägg skrivs i efterhand eftersom vi glömde bort att dokumentera händelsen vid det aktuella datumet)

Dessa två dagar var Andreas och Magnus ute i huset på egen hand och reglade klart golvet. Inga bilder togs dock eftersom de var upptagna av att arbeta och fotografen var ute på andra ärenden.

Reglarna till golvet samt all bult etc. som inhandlades till golvet kostade 1405:- på K-rauta.

Hittills har det spenderats 5466:- på huset.RSS 2.0