6 Juni - Vi kämpar mot naturen och bryter upp golv

Den här dagen följde min (Johannas) lillebror Jesper med ut till landet och hjälpte till. Andreas ägnade dagen inomhus med att bryta upp golvet i lilla hallen och jag och Jesper kämpade mot naturen.

Som ni kanske minns så var golvet i hallen fuktskadat och vi kom fram till att det blir enklast att bryta upp allt golv och sen lägga nytt. Detta för att vi ska kunna förbereda för en eventuell varmvattenberedare i den lilla "jordkällaren", då kan vi enkelt dra alla rör och sånt innan vi lägger det nya golvet. Vad det ska bli för golv har vi inte bestämt ännu men det är mycket som måste fixas innan golvet läggs så vi har tid på oss.Till vår förvåning var det inte någon stengrund under golvet utan ett jordgolv! När Andreas hade fått undan brädorna så ägnade han sig åt att gräva bort en del av jorden för att komma ner litegrann så att framtida rör kan få plats. De brädor som han bröt bort och som är i fint skick ska vi använda som golvlister i hallen.Under tiden som Andreas var inomhus ägnade jag och Jesper oss åt att ta bort gräs och sly som har blockerat den gamla brunnen.

Här inne fanns brunnen, helt övervuxen.Efter mycket svett och slit och hjälp från andra familjemedlemmar som kom ut och hälsade på så kom vi slutligen fram till brunnen.Och trots att brunnen inte har använts på säkert 20 år så fungerar den fortfarande! Den läcker lite för locket är spräckt och vattnet måste pumpas ur flera gånger för att få vattnet någorlunda tjänligt men den fungerar och vattnet fungerar utmärkt till vattning än så länge.På slutet av dagen kom ytterligare en familjemedlem ut med utemöbler som vi fick!5 Juni - Köket möbleras och skrubbas

Koksgolvet blev bra, vi hade misstänkt att vi behövde måla en tredje gång men det behövdes inte. Golvet blev väldigt fint och lite av träets struktur lyser igenom färgen riktigt fint. Idag ställde vi tillbaka möblerna som har stått i vardagsrummet och så skrubbade vi lister och fönster med såpa.

Såhär ser köksgolvet ut nu när det är färdigmålat. (den mörka fläcken som syns på sista bilden är en fläck på kameralinsen)


4 Juni - Andra strykningen av köksgolvet

På grund av andra ärenden så blev det en snabbvisit vid huset idag. Det enda som gjordes var att Andreas målade den andra strykningen av köksgolvet. Tyvärr glömdes kameran hemma så det blev en liten mobilbild.


2 Juni - Vi röjer utomhus

Dagen började med att Andreas lastade bil och släp med en del av det skräp som har legat framför huset sen vi rev ut köksskåpen. Det kördes sedan till soptippen. Under tiden som han gjorde det ägnade jag mig åt att släpa ner det av skräpet som skulle eldas till eldplatsen.En del av riset som skulle ner hjälptes vi åt med när Andreas hade kommit tillbaka från soptippen.Sen började vi rensa framför huset, klippte ner mycket av skotten som vuxit upp, räfsade ihop sly och sådant. Andreas gick med både röjsåg och gräsklippare.Sen började vi gemensamt att ägna oss åt "fyrkanten" snett framför huset, det är en gammal husgrund där som har blivit nu som en liten naturlig terass. Dock väldigt övervuxen med diverse taggiga buskar och trädskott. Där har vi tänkt placera framtida utemöbler och antagligen göra en ordentlig terass. Jag klippte trädskott och Andreas kämpade med att gräva bort stora rötter.

Förebilder:


Och efterbilder:

1 Juni - Shopping

Andreas var iväg till K-rauta och handlade lite mer saker till huset. Han köpte mer färg till köksgolvet, myggstift (det vimlar av myggor!) en ny roller och bensin till röjsåg och gräsklippare. Det kostade totalt 1048:-

Så nu har vi sammanlagt spenderat 4061:- kronor på huset.

RSS 2.0