22 Maj - Köksgolvet målas och en trädgård skymtar fram

Idag började Andreas direkt med att ägna sig åt köksgolvet, det skulle målas vitt och jag fortsatte att ägna mig åt trädgården. Såhär såg köket ut innan Andreas började måla. Väggarna har alltså fått två lager vit färg och golvet är såpskurat. Vi har bestämt att köpa lister och sätta i hörnen, från golv till tak, eftersom tapeten som vi har målat på är så dålig och har spruckit på flera ställen. Detta för att spara arbete för oss, vi ville inte börja riva loss tapeterna innan vi målade för då skulle vi ha fått bygga upp hela väggar. Det finns tillräckligt med jobb ändå. Så, lister ska införskaffas för att snygga till hörnen.Målning pågår


Under tiden som Andreas målade golvet ägnade jag mig alltså åt tomten framför huset. Igår hade jag klippt ner alla trädskott och jag började dagen med att räfsa ihop dem till högar. Därefter började jag att hacka sönder alla tuvor som fanns på tomten. Dessa tuvor var fulla med myror i alla storlekar och färger. Det fanns även en "odling" av en växt som vi inte vet vad den heter men som jag väljer att kalla för grodbunke eftersom bladen påminner om grodblad men de är lika stora som ormbunkar. Plätten med "grodbunkar" grävde vi bort.Såhär såg tomten ut efter att grodbunkarna var borta och alla tuvor och mossklumpar var bortforslade. Under tiden som jag ägnade mig åt det så arbetade Andreas med att forsla bort en till hög av syrenträden som han klippte för ett par veckor sedan.

Såhär såg tomten ut när alla tuvor var borta och grodbunkarna var borta.


Nu kunde tomten äntligen klippas med gräsklippare! Alltså, såhär såg tomten ut igår innan jag påbörjade mitt slit med att jämna till och rensa den.


Och såhär ser den ut nu!


Innan vi åkte hemåt målade Andreas färdigt det sista på golvet, längs med listerna. Golvet ska dock målas en gång till för att täcka ordentligt. I hörnet längst till höger på den högra bilden är det inte målat, där ska vi sätta in köksskåp.21 Maj - Målning och skurning

Dagen började med en resa till K-rauta, vi handlade golvfärg och roller till köket. Fast innan vi kunde måla golvet målade vi ett andra lager färg på väggen. När målandet av väggen var avklarad skurade vi golvet med såpa.

Såhär såg köket ut igår när vi var färdiga med målandet och skurandet.


Andreas ägnade sig sedan åt att klippa gräs och jag ägnade mig åt den lilla tomtsnutten som är framför huset. Det var fullt av halvmeterlånga skott från syrenerna och diverse träd. Så jag klippte bort dem. Såhär såg tomten ut innan jag började klippa bort riset.


Och såhär såg det ut efter att jag hade gått omkring och klippt.


Besöket på K-rauta kostade 620:- så sammanlagt har vi spenderat 3013:- hittills på huset.


8 Maj - Vi börjar med köket

Idag började vi med köket, det väldigt smutsiga köket. Vi började med att rensa ut alla skåp och sortera vad som skulle sparas och vad som skulle slängas. Vi tog tillvara på 6 söta kaffekoppar med tillhörande fat och en emaljerad gjutjärnsgryta. Resten åker till tippen.

Såhär såg köket ut när vi började efter att vi hade flyttat ut alla möbler därifrån.


Där det stora gröna skåpet/skafferiet stod (bilden längst till vänster) ska kyl och frys stå istället och sedan bara ett enkelskafferi. Vi ska också byta ut diskbänken och underskåpen (bilden längst till höger)


Efter rensningen så började vi med rengöringen, vi torkade av väggarna och alla lister så att vi skulle få måla. Såhär såg det ut innan målningen.


Och såhär blev det efter målningen, första omgången. Vi hann inte måla en andra gång så det får vi göra nästa gång vi åker ut.


Vi maskerade inte golvet något då vi bestämde oss för att måla det vitt i det här rummet. Har jobb nog ändå så för att spara en massa tid så blir det enklast och snabbast att måla.

7 Maj - Lister och lite möblering

Den här lördagen blev sovrummet så gott som klart, vi satte tillbaka tak- och golvlisterna och listerna runt fönstren och de passade in mycket bättre än väntat mot de nymålade väggarna. Vi hade först funderingar på att köpa nya vita lister men för att hålla budgeten nere så mycket som möjligt valde vi att använda de befintliga listerna istället. Blev även någon timma mindre arbete genom att sätta gamla då de hade rätt mått.

Vi satte också upp två tavlor som satt här innan vi började rensa. Dammsög och torkade rent tavlorna och de blev som nya. Ett av de 2 skrivborden som vi sparat passade in perfekt bakom dörren.Sedan ägnade vi ett par timmar åt att dammtorka resterande av de trämöbler som vi har bestämt oss för att spara och ha i huset.

6 Maj - Släpa ris

Den här fredagkvällen var vi ute ett par timmar och släpade bort en del av syrenriset som Andreas sågade ner förra helgen. Två stora högar flyttades till eldplatsen och två stora högar ligger kvar och väntar på att bli flyttade. Men det tar tid och är tungt och långt att dra. Dock glömdes kameran hemma så inga bilder togs.

30 April - Målning och motorsågning

Igår var vi ute och arbetade igen. Jag (Johanna) fortsatte arbetet i vardagsrummet med målning, det andra lagret vit färg skulle på och resultatet blev riktigt bra! Dock gör den vita färgen att det syns väldigt tydligt överallt där tapeten under har släppt men som sagt, vi gör det lätt för oss och fuskar genom att måla direkt på tapeten. Det finns tillräckligt med arbete ändå. Nu är vardagsrummet klart för i år. Vi ska slipa golvet och lacka det men det får bli ett senare projekt, man får inga stickor av att gå på golvet som det är nu så då får det vara tills vi har mer tid helt enkelt.

Såhär såg vardagsrummet ut när vi började:


Och såhär ser det ut nu! Rent och fräscht!


Det enda som är kvar att fixa i vardagsrummet är elen, den är lite lustigt dragen och måste fixas till. Som det kanske syns på bilderna sticker det ut sladdar från väggarna och det är inte så fint. Men som sagt, senare projekt.

Under tiden som jag målade ägnade sig Andreas åt att såga bort en stor del av syrenskogen utanför husgaveln som hotade med att ta över huset. Såhär såg det ut förra veckan.


Och såhär ser det ut nu:

RSS 2.0